1016万例文収録!

「Ground meat」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Ground meatの意味・解説 > Ground meatに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

Ground meatの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 145



例文

ground meat例文帳に追加

ひき肉 - Eゲイト英和辞典

GROUND-MEAT BALL DOUGH, GROUND-MEAT BALL PRODUCT, AND METHOD FOR PRODUCING THE GROUND-MEAT BALL DOUGH AND GROUND-MEAT BALL PRODUCT例文帳に追加

挽肉の捏ね物生地、捏ね物製品、それらの製造方法 - 特許庁

GROUND MEAT PROCESSED FOOD例文帳に追加

挽き肉加工食品 - 特許庁

主に米国で用いられるground [《主に英国で用いられるminced] meat 例文帳に追加

ひき肉. - 研究社 新英和中辞典

例文

PRODUCTION OF GROUND FISH MEAT FROM PARASITE-INFECTED FISH, AND UTILIZATION OF THE GROUND FISH MEAT例文帳に追加

寄生虫感染魚からのすりみ製造法およびそのすりみの利用法 - 特許庁


例文

MUSCULAR PROTEIN DENATURATION INHIBITOR, ADDITIVE FOR FISH MEAT-ORIGIN GROUND MEAT, FISH MEAT-ORIGIN GROUND MEAT CONTAINING THE INHIBITOR AND THE ADDITIVE, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

筋肉タンパク質変性抑制剤、魚肉由来すり身用添加剤、これらを添加した魚肉由来すり身および製造方法 - 特許庁

GROUND MEAT PROCESSED PRODUCT, SAUCE MIXED WITH THE PROCESSED PRODUCT, METHOD FOR PRODUCING THE PROCESSED PRODUCT AND THE SAUCE, AND GROUND MEAT QUALITY MODIFYING AGENT例文帳に追加

挽肉加工品、これを配合したソースおよびこれらの製造方法ならびに挽肉改質剤 - 特許庁

To provide a machine for molding a ground meat food, which can automatically mold the ground meat food consisting mainly of fish meat such as cod meat or chicken in an approximately spherical shape having a dent on its lower side to produce a 'dumplings'-like ground meat food.例文帳に追加

鰯等の魚肉や鶏肉等を主体とする擂り身を下面に凹部を有する略球状に形成して、「つみれ」状の擂り身食品を自動的に製造することができるようにした擂り身食品の成形機を提供すること。 - 特許庁

The method for producing fish flour-like meat comprises putting minced meat in boiling water at90°C, and boiling the minced meat followed by stirring the boiled ground meat.例文帳に追加

および、挽き肉を90℃以上の茹で水中に入れて茹でた後、この茹でられた挽き肉を攪拌することを特徴とする肉そぼろの製造方法。 - 特許庁

例文

To obtain ground-meat ball dough intended for cost reduction caused by increase in quantity through securing quality as meat food and ground meat food.例文帳に追加

肉食品、挽肉食品としての品質を確保して増量によるコスト低下が図れるようにする。 - 特許庁

例文

GROUND MEAT AND/OR GROUND FISH COATED FOOD, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

挽肉及び/又はすり身被覆食品及びその製造方法 - 特許庁

Add seasonings and ground meat and fry. 例文帳に追加

調味料とひき肉を入れて、炒めます - Weblio Email例文集

a baked loaf of ground meat 例文帳に追加

ひき肉をパン形に固めて焼いた料理 - 日本語WordNet

a Japanese dish called miso soup mixed with ground fish meat 例文帳に追加

擂り流し汁という,すり身をだしでのばした汁料理 - EDR日英対訳辞書

minced meat ground in a mincing machine 例文帳に追加

肉を挽肉器などで挽き潰したもの - EDR日英対訳辞書

a type of food made from ground fish meat 例文帳に追加

魚などの身をすりつぶした食品 - EDR日英対訳辞書

FROZEN FOOD PREPARED BY PROCESSING GROUND FISH MEAT例文帳に追加

魚肉すり身を加工した冷凍食品 - 特許庁

SUBSTITUTE COMPOSITION FOR GROUND FISH MEAT AND MARINE FISH-PASTE PRODUCT例文帳に追加

魚肉すり身代替組成物及び水産練製品 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING GROUND FISH MEAT USING NITROGEN DISSOLVED COLD WATER例文帳に追加

窒素溶解冷水を用いるすり身製造方法 - 特許庁

INGREDIENT-CONTAINING GROUND MEAT BALL AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

具材入りスリ身ボール及びその製造方法 - 特許庁

GROUND MEAT PROCESSED FOOD AND RAW MATERIAL FOR THE SAME例文帳に追加

挽肉加工食品類及びその原料 - 特許庁

CHERRY TOMATO-CONTAINING GROUND-MEAT BALL AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

ミニトマト入りスリ身ボール及びその製造方法 - 特許庁

This sausage without skin is made from kneaded meat having the main material roughly ground meat and finely ground meat containing much collagen, and has an outer layer having a film-like shape formed by finely ground meat.例文帳に追加

荒挽き肉とコラーゲン含量の多い細挽き肉とを主材料とする練り肉から作成され、表層部が、上記細挽き肉による被膜状の形態を有することを特徴とする、皮なしソーセージ。 - 特許庁

In Fuchu City (Hiroshima Prefecture), ground meat or minced meat are added instead of pork back ribs and it is called 'Fuchu yaki' (Japanese pancake). 例文帳に追加

府中市(広島県)では豚バラ肉の代わりに挽肉肉や細切れ肉を入れ「府中焼き」と呼ぶ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is often the case that cooked ground meat, crab meat, seafood or chopped vegetables including chopped onions are combined and mixed in precooked white cream or mashed potatoes. 例文帳に追加

挽肉や蟹肉など魚介類やタマネギのみじん切り等野菜を加熱し混ぜる場合が多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The ground fish meat or the fish paste product comprises the additive for fish meat.例文帳に追加

この魚肉用添加物が添加された魚肉すり身、又は魚肉練製品である。 - 特許庁

The mixing ratio of the eelpout mince and the ground fish meat is 0.5-2 of the ground fish meat to the eelpout mince of 1.例文帳に追加

前記げんげミンチと前記すり身の配合割合は、前記げんげミンチ1に対して前記すり身0.5〜2である。 - 特許庁

ground meat formed into a ball and fried or simmered in broth 例文帳に追加

挽き肉をボール形に丸め、揚げたり、ことこと煮込んだりする - 日本語WordNet

Or, a dish which consists of rice and a nearly dry curry sauce using ground meat, which is placed on the rice. 例文帳に追加

または挽肉を使った汁気の少ないカレーをご飯に乗せたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The word menchi is derived from ground meat, and both 'menchi katsu' and 'minchi katsu' are words coined in Japan. 例文帳に追加

メンチの語源は挽肉で、メンチカツ、ミンチカツともに和製語である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Soboro is the soy-simmered, fine-crumb ground meat using pork, chicken, fish or shrimp. 例文帳に追加

そぼろは、ブタやニワトリの挽肉、魚肉やエビをゆでてほぐしたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Pide is a long ship-shaped pizza topped with cheese, salami or ground meat. 例文帳に追加

ピデは,細長い舟型のピザで,上にチーズやサラミ,ひき肉が乗っています。 - 浜島書店 Catch a Wave

Lahmacun is a round, thin pizza topped with ground meat and onions. 例文帳に追加

ラフマジュンは,ひき肉とタマネギが上に乗った円形の薄いピザです。 - 浜島書店 Catch a Wave

To provide a stirring apparatus capable of accurately measuring temperature of ground fish meat during stirring.例文帳に追加

攪拌中のすり身の温度を正確に測定できる攪拌装置を提供する。 - 特許庁

The method for producing the Chikuwa comprises rolling the ground meat 2 around a skewer, thinly attaching a plurality of diced solid chees pieces 3 on the surface of the ground meat 2 rolled around the skewer and further rolling ground meat 2 from above the solid cheese pieces 3 attached to the surface of the ground meat 2.例文帳に追加

擂り身2を串に巻き付け、この串に巻き付けた擂り身2の表面に複数の賽の目状の固形チーズ3を疎らに付着させ、この擂り身2の表面に付着させた固形チーズ3の上からさらに擂り身2を巻き付けた。 - 特許庁

The fried food is obtained by covering one end of a stick-shaped grip 2 consisting of a cane of sugarcane with a ground meat material 3 mainly composed of fish ground meat to obtain a grip-having ground meat material 1, and subjecting the whole of the grip-having ground meat material 1 to fry cooking.例文帳に追加

本発明の揚げ物食品は、サトウキビの茎からなる棒状の軸2の一端部に、魚肉すり身を主体とするすり身素材3を巻回被覆して軸付きすり身素材1を得、その軸付きすり身素材1の全体を揚げ処理して得られるものである。 - 特許庁

NONDESTRUCTIVE MEASUREMENT METHOD OF FROZEN GROUND FISH MEAT COMPONENT BY NEAR INFRARED ANALYSIS例文帳に追加

近赤外分析による冷凍すり身成分の非破壊測定法 - 特許庁

The ground-meat ball dough is obtained by mixing potato 2 including finely cut solid potato and mashed potato, and mayonnaise 3 with a ground meat ball material 1 having as the main body, ground meat, onion, thickening and seasoning.例文帳に追加

挽肉、タマネギ、つなぎ、調味料を主体とする挽肉捏ね物材1に、細かくカットした固形馬鈴薯からマッシュまでを含む馬鈴薯2とマヨネーズ3とが混っていることにより、上記の目的を達成する。 - 特許庁

The packaged ground meat sauce for microwave oven cooking is prepared by filling and sealing ground meat sauce in a package followed by subjecting the ground meat sauce to retort treatment, charging the ingredients in the package, and cooking the mixture with the microwave oven to obtain the cooked dish.例文帳に追加

電子レンジ調理用容器詰挽肉ソースを、挽肉ソースが容器に充填密封後レトルト処理されたものとし、この容器内に具材を投入し、電子レンジで加熱調理することにより加熱料理を得られるようにする。 - 特許庁

The fish meat-processed food product is produced by mixing the soup while stirring the ground fish meat with a cutter, kneading the soup, albumen and Miso (fermented soybean paste) with the ground fish meat, mixing the small intestines of the beef giblets subjected to thermal processing using soy sauce or the like as a base therewith, and forming the resultant ground fish meat into a prescribed size.例文帳に追加

魚肉のすり身をカッターにて攪拌しながらスープを混入し、同すり身中に、スープ、卵白及び味噌を練り込んだ後、醤油等をベースに熱加工処理した牛モツの丸腸を混入し、同すり身を所定の大きさに成形したことを特徴とする。 - 特許庁

To provide a method for producing a fish-paste product with quality equivalent to that of a food additive-containing weak-leg ground fish meat product by incorporating food additive-free weak-leg ground fish meat in soybean protein and chicken meat.例文帳に追加

本発明では、大豆たん白と鶏肉に、食品添加物を使用しない弱足魚肉すり身を用いて、食品添加物の入った弱足魚肉すり身と同等の品質を作り出す製造法を提供することを目的とする。 - 特許庁

Many ideas can be introduced, like seasoning used, what kind of meat to use, how meat is to be ground, what kinds of chopped vegetables to be mixed in, or how well done hamburger patties should be. 例文帳に追加

味付けから使用する肉の種類や挽き具合、あるいは混ぜ込む材料や焼き加減などに工夫を凝らすことが可能である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The method for producing unbattered deep fried chicken comprises making ground material of peeled banana adhere to chicken meat followed by frying the chicken meat with oil.例文帳に追加

鶏肉に皮を除去したバナナ磨砕物を付着させた後、油揚げすることを特徴とする鶏唐揚の製造方法。 - 特許庁

Ground fish meat can be used as a main ingredient other than soybean protein of kneaded paste and picked fish meat.例文帳に追加

0.5重量%以上の大豆蛋白含む練生地に対して生地中2重量%以上の魚肉おとし身を用いることにより改善する。 - 特許庁

To provide a method for producing ground fish meat and fish-paste products of stable quality from midrib meat produced as residue when producing fillet.例文帳に追加

フィレ生産時に残渣として発生する中骨肉から品質の安定したすり身や練り製品を製造する。 - 特許庁

To provide a dried food capable of restoring to a flaky food having a fish meat-like texture by using a ground edible meat.例文帳に追加

食肉すり身を原料として、魚肉様の食感を備えたフレーク状食品に復元できる乾燥食品を提供すること。 - 特許庁

This method for producing a processed fish meat food comprises wet heating dough obtained by mixing and forming ground fish meat, soybean protein and ingredients and then baking the resultant product.例文帳に追加

魚肉すり身、大豆たん白及び具材を混合成型した生地を湿式加熱し、次に焼成する。 - 特許庁

This method for producing the ground fish meat includes addition of protease inhibitor when producing the ground fish meat from fish meat mixed with kidney or its tissue, like midrib meat, and remaining when collecting fillet by a method of filleting fish from which head and guts are removed.例文帳に追加

頭と内臓を除去した魚から、三枚におろす方法でフィレを採取した際に残る、中骨肉のような、腎臓又はその組織が混入した魚肉からすり身を製造する際に、プロテアーゼインヒビターを添加することを特徴とするすり身の製造方法である。 - 特許庁

The method for producing the sausage without skin comprises making kneaded meat by mixing, as the main raw material, roughly ground meat with finely ground meat containing much collagen, filling the kneaded meat in an unedible casing of a cellulose or plastic material and peeling casing so as to form a film-like shape by finely ground meat on the outer layer.例文帳に追加

荒挽き肉とコラーゲン含量の多い細挽き肉とを主材料として混合して練り肉を作成し、該練り肉をセルロースやプラスチック材質等の不可食ケーシングに充填し、ケーシング剥ぎを行うことにより、表層部に、上記細挽き肉による被膜状の形態を形成させることを特徴とする、皮なしソーセージの製造方法。 - 特許庁

例文

The ground fish meat 1 is dropped from the downstream end part of the first conveyor 5 onto the second conveyor 6 so as to twice-fold the ground fish meat 1 to wrap the food material 2, and convey the two-folded ground fish meat 1 to the heat treating part with the second conveyor 6.例文帳に追加

すり身1を第1コンベア5の下流側の先端部から第2コンベア6上に落下させることによって、食材2を包むようにすり身1を二つ折りにすると共に、二つ折りにしたすり身1を第2コンベア6によって加熱処理部に搬送する。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
浜島書店 Catch a Wave
Copyright © 1995-2024 Hamajima Shoten, Publishers. All rights reserved.
  
Eゲイト英和辞典
Copyright © Benesse Holdings, Inc. All rights reserved.
  
日本語WordNet
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved.
WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License
  
EDR日英対訳辞書
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
研究社 新英和中辞典
Copyright (c) 1995-2024 Kenkyusha Co., Ltd. All rights reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS