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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Ground meatの意味・解説 > Ground meatに関連した英語例文

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Ground meatの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 145



例文

This apparatus for producing the fish paste product is equipped with a molding processing part 3 for placing other food material 2 on flatly molded ground fish meat 1 and twice-folding the ground fish meat 1 to wrap the food material 2, and a heat treating part 4 for heat coagulating the twice-folded ground fish meat 1.例文帳に追加

平坦状に成形されたすり身1に他の食材2を載置し、食材2を包むようにすり身1を二つ折りにするための成形処理部3と、二つ折りにしたすり身1を加熱凝固するための加熱処理部4とを備えて構成された練り製品の製造装置に関する。 - 特許庁

In this near infrared analysis method of the ground fish meat, the ground fish meat to be measured is frozen, and a raw spectrum is subjected to WSC processing by using a fiber probe at a temperature below -5°C in the frozen state of the ground fish meat, and its secondary differential processing spectrum is subjected to PLS regression analysis.例文帳に追加

測定すべきすり身を冷凍し、すり身を凍結状態のまま、−5℃以下の温度で、ファイバープローブを使用し、生スペクトルをMSC処理し、その二次微分処理スペクトルをPLS回帰分析することすり身の近赤外分析方法。 - 特許庁

liver or meat or fowl finely minced or ground and variously seasoned 例文帳に追加

細かく刻まれてまたは潰された肝臓、肉または鶏で様々な味付けが施された - 日本語WordNet

a dish of ground meat to which minced onions, spices and bread crumbs are added and then rounded into an oval shape and grilled 例文帳に追加

ひき肉にタマネギのみじん切り,調味料,パン粉などを加え,楕円形にまとめて焼いた料理 - EDR日英対訳辞書

例文

The stuffed bell pepper is a dish made with ground meat and bell peppers. 例文帳に追加

肉詰めピーマン(にくづめピーマン)とは、挽肉とピーマンを使った料理の名称。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

They should be baked so that when heated up the ground meat mixture won't fall out and will be cooked through. 例文帳に追加

加熱する際に、肉がこぼれないように且つ火が通るように焼き上げなければならない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

They were used to cut fur, meat or bark, and much sharper than the blade of ground stoneware. 例文帳に追加

毛皮や肉、樹皮などを切るために用いられ、磨製石器の刃よりも格段に鋭利であった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

EEL BONE-CONTAINING BAKED CONFECTIONERY, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND METHOD FOR PRODUCING GROUND FISH MEAT OF EEL BONE例文帳に追加

鰻の骨入り焼菓子、鰻の骨入り焼菓子の製造方法及び鰻の骨の擂り身の製造方法 - 特許庁

To provide a method for producing new boiled fish paste through uniting bacon with ground fish meat.例文帳に追加

ベーコンと魚肉のすり身とを融合させた新規かまぼこの製造方法の提供を目的とする。 - 特許庁

例文

NOODLE-LIKE PROCESSED SEA FOOD MADE OF GROUND FISH MEAT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

魚のすり身からなる麺状の水産加工食品及びその製造方法 - 特許庁

例文

The sauce portion of the ground meat sauce contains starch, and has a viscosity of 400-10,000 mPa s.例文帳に追加

挽肉ソースにおけるソース部は、澱粉を含有し、その粘度は400〜10000mPa・sである。 - 特許庁

PACKAGED GROUND MEAT SAUCE FOR MICROWAVE OVEN COOKING, AND METHOD FOR PRODUCING COOKED DISH USING THE SAME例文帳に追加

電子レンジ調理用容器詰挽肉ソース及びこれを用いた加熱料理の製造方法 - 特許庁

The Chikuwa containing cheese is constituted so as to thinly disperse a plurality of diced solid chees pieces 3 in the interior of ground meat 2.例文帳に追加

擂り身2の内部に複数の賽の目状の固形チーズ3を疎らに散在させた。 - 特許庁

To provide a method for simply and accurately measuring moisture and protein in frozen ground fish meat.例文帳に追加

冷凍すり身中の水分およびタンパク質を精度よく簡単に測定する方法を提供すること。 - 特許庁

The method further comprises (2) coloring 4 the surface of the ground fish meat 3 having the crab flavor, etc., with a ponceau coloring agent, etc.例文帳に追加

(ロ)カニ風味等すり上がり身3の表面に紅色色素等での着色4をする。 - 特許庁

Ingredients used include the finest ground fish meat and seasonal vegetables produced by specific farmers.例文帳に追加

原料には最高ランクのすり身や、指定農家が生産する季節折々の野菜を使用している。 - 経済産業省

Furthermore, an aged fish meat paste product is obtained by aging including the step of aging the fish meat paste product using the ground fish meat as the main raw material in the ≤-15°C temperature zone.例文帳に追加

魚肉すり身を主原料とする魚肉ねり製品を−15℃以下の温度帯下で熟成する工程を包含する熟成魚肉ねり製品の熟成方法。 - 特許庁

The fish meat paste product is obtained by aging including a step of aging the fish meat paste product using ground fish meat as a main raw material in the ≤-15°C temperature zone.例文帳に追加

魚肉すり身を主原料とする魚肉ねり製品を、−15℃以下の温度帯下で熟成する工程を包含する魚肉ねり製品の熟成方法。 - 特許庁

This rolled fish meat or boiled fish paste is obtained by covering the fish meat or boiled fish paste ground with salt with the leaf of plants such as bamboo grass leaf or the artificially produced leaf, hermetically sealing and packaging the covered fish meat or boiled fish paste and forming the resultant package into the form of the purse in a prescribed position.例文帳に追加

塩摺りした魚肉または蒲鉾を笹葉等の植物類の葉又は人工的に製造された葉で覆い、それを密封包装し、一定の位置で巾着状にすることによって得られる。 - 特許庁

The fish meat sheet food is constituted by kneading ground fish meat with starch, seasoning, and the like, hot forming the mixture in a thin sheet form, drying the sheet, absorbing vinegar that has sugar dissolved in the fish meat sheet and attaching edible chips and edible powder on the whole surface of the fish meat sheet.例文帳に追加

魚肉摺身に澱粉や調味料などを加えて混練し薄板状に加熱成形・乾燥させることで得た魚肉シートに、糖類を溶解した食酢を吸収させた後に可食性チップや可食性粉末をその魚肉シートの表面全体に付着させた魚肉シート食品を提供する。 - 特許庁

This method for producing the boiled fish paste includes spreading and placing bacon on a base table, spreading ground fish meat having fish meat as the main raw material on the bacon in layers, rolling the product together with the ground fish meat from one end of the bacon, and heat treating the rolled material.例文帳に追加

ベーコンをベース台に広げて載置し、その上に魚肉を主原料とするすり身を層状に広げ、次にベーコンの一端からすり身を挟み込みながらロール状に巻き、このロール状の素材を加熱処理することを特徴とする。 - 特許庁

This new food is obtained by dispersing a previously made fibrous food material in a binding base solidified under heating; wherein the above binding base comprises salted ground fish meat prepared by adding 100-600 wt.% of water to fish meat composing salted ground fish meat.例文帳に追加

予め作出された繊維状食材を加熱固化された結着基材中に分散してなる新規な食品であって、前記結着基材が、前記魚肉塩すり身を構成する魚肉に対して100重量%以上600重量%以下の水が添加された魚肉塩すり身からなるもの。 - 特許庁

Tsukune is a food consisting of ground livestock meat or chicken (fish meat in rare cases) and a thickener that are kneaded or ground together and formed into a ball or stick shape. 例文帳に追加

つくね(捏、捏ね)とは、畜肉や鳥肉(まれに魚肉)などのすり身につなぎを加えて、練り合わせたり擂り合せてだんご状や棒状に成形した食品。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Another version of the method for producing unbattered deep fried chicken comprises making both of pineapple ground material and banana ground material adhere to chicken meat followed by frying the chicken meat with oil.例文帳に追加

又、鶏肉に対し、バナナ磨砕物と共にパイナップル磨砕物を付着させた後、油揚げすることを特徴とする鶏唐揚の製造方法。 - 特許庁

To produce a ground fish meat with stable quality from a fish with parasitized Ichthyophinus hoferi, and further to produce a fish paste good in quality from the ground fish meat as a raw material.例文帳に追加

寄生虫のイクチオフォヌスホフェリが寄生している魚から品質の安定したすりみおよびそのすりみを原料として品質のよい練り製品を製造すること。 - 特許庁

To improve a producing efficiency of a boiled fish paste by making a ground meat not deform in attaching the ground meat on a board material, molding and sending to the next process.例文帳に追加

すり身を板材を付着させて成形してから、次の工程に搬送する過程で、すり身が変形しないようにして、蒲鉾の製造効率を向上させる。 - 特許庁

The Chikuwa has second layer (2) of sausage or ham concentrically in the interior of the first layer (1) of ground fish meat and the second layer (2) of ground fish meat and concentric pattern excellent in definite beautiful view is expressed on the cut surface.例文帳に追加

魚肉すりみの第1層(1)と魚肉すりみの第3層(3)の内部に同心状にソーセージ又はハムの第2層(2)を有し、切断面は一定の美観に秀れた同心状の模様形状が表出されるものである。 - 特許庁

The subject method for obtaining a new fish-paste product comprises the following steps: preparing ground fish meat containing common salt, adding raw soybean flour, bean-curd coagulant and water to the salted ground fish meat, agitating the resultant mixture while adding oils and fats thereto little by little followed by forming and heating the resultant dough.例文帳に追加

食塩を含む魚肉擂潰塩すり身を調整し、この塩すり身に生大豆粉と豆腐凝固剤及び水とを加えて少量ずつの油脂の添加と共にこれらを攪拌し、その後、攪拌で得られた生地を成形及び加熱する方法。 - 特許庁

To provide packaged ground meat sauce for microwave oven cooking with which tasty cooked dish using ground meat sauce can be readily obtained at home using a microwave oven, and which is prevented from boiling over through a package opening part for releasing steam when charging ingredients into the package filled with retort-treated ground meat sauce to make microwave oven cooking.例文帳に追加

挽肉ソースを用いた美味しい加熱料理を電子加熱レンジを利用して家庭で手軽に作れるようにする電子レンジ調理用容器詰挽肉ソースであって、レトルト処理済みの挽肉ソースが充填された容器内に、具材を加えて電子レンジ加熱調理を行った際に挽肉ソースが蒸気抜きのための容器の開口部からふきこぼれることのない電子レンジ調理用容器詰挽肉ソースを提供する。 - 特許庁

Hanbagu (hamburger) or hanbagu suteki (hamburger steak) is a dish, made by adding minced vegetables such as onions, and seasonings such as pepper into ground meat (pork, beef, other meat of livestock, or a combination of meats), mixing eggs and bread crumbs together, forming the meat mixture into ovals or circles, and broiling them. 例文帳に追加

ハンバーグまたはハンバーグステーキは、挽肉(豚肉や牛肉、またはその他の畜肉等を含めたあわせ挽肉)にタマネギ等の野菜類のみじん切りとコショウ等の香辛料を加え、鶏卵、パン粉を混ぜ、こね合わせたものを楕円形や円形などに整形して焼いた料理。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The invention provides a denaturation suppressing substance composed of a sulfated oligosaccharide and effective for suppressing the denaturation of proteins, preferably myofibril protein, concretely fish meat, picked meat and/or ground meat, a protein denaturation suppressing agent containing the suppressing substance as an active component and a protein denaturation suppressing method comprising the addition of the agent.例文帳に追加

硫酸化オリゴ糖からなるタンパク質、好ましくは筋原繊維タンパク質、より具体的には魚肉、落とし身および/またはすり身の変性抑制物質、それを有効成分とするタンパク質の変性抑制剤、あるいはそれを添加することを特徴とするタンパク質の変性を抑制する方法。 - 特許庁

It is made by mixing mainly ground meat and minced vegetables with bread crumbs, adding salt, which lends the meat mixture some cohesion, and eggs as a binder, and is broiled, and another type is 'nikomi hanbagu' (stewed hamburger) stewed in richly flavored soups. 例文帳に追加

主に挽肉とみじん切りにした野菜にパン粉を混ぜ、塩を加えて肉の粘性を出し、卵を繋ぎとして焼き固めた物であるが、味の濃いスープで煮込んだ「煮込みハンバーグ」という料理もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for producing a fish meat-containing food, enabling the palate feeling peculiar to the food to be afforded according to the kind of the food while adding relatively large quantities of ground fish meat to the original food.例文帳に追加

食品中に比較的多量の魚肉の擂り身を添加しつつ、これら食品の種類に応じてその食品独特の食感を出すことができる魚肉入り食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

The method for producing the fish meat paste includes molding a food paste material containing ground meat, soybean-processed product and oil-and-fat, heat-treating the molded product to gelatinize the molded product, and roasting the gelatinized product by coating sauce thereon.例文帳に追加

肉すり身と、大豆加工品と、油脂とを含有する食品ペースト素材を成形し、該成形物を加熱処理してゲル化させた後、タレを付けて焼成する。 - 特許庁

The method can be suitably used for producing the refined fish meat which has a high yield in the ground fish meat producing process, and is excellent as a food material rich in original taste of fish.例文帳に追加

本発明方法により、すり身の製造行程において歩留まりが高く、魚本来の味に富んだ食品の素材として良好な精製魚肉を製造することができる。 - 特許庁

To provide a slicer for a block of meat of high efficiency capable of preventing the meat from being contaminated by ground waste, while allowing the grinding of a blade edge of a knife and the cleaning of its surface even during slicing work.例文帳に追加

本発明は、スライス作業中においても刃物の刃先の研磨と表面の清掃を可能としながら研磨屑などによって肉が汚染されるおそれのない効率の良いブロック肉スライサーを提供する。 - 特許庁

a Russian dish made with patties of ground meat (mixed with onions and bread and milk) and served with a sauce of sour cream 例文帳に追加

挽き肉(タマネギとパンとミルクを混ぜ合わせられる)のパティで作られ、サワークリームのソースと一緒に出されるロシアの料理 - 日本語WordNet

Finely ground or smashed meat is thickened with chicken eggs, yam, bread crumbs, and so on and is seasoned with ginger, salt, soy sauce, and so on. 例文帳に追加

細かくすり潰したり叩いた肉に、鶏卵やヤマノイモやパン粉などのつなぎと生姜や塩や醤油などの調味料合を加える。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

There is a tradition of eating jiao-zi (Chinese dumplings containing ground meat and/or vegetables) in Northern China and tan-en (boiled dango (dumplings) with an (sweet bean paste) inside) in Southern China. 例文帳に追加

中国北方では餃子を、南方では湯圓(餡の入った団子をゆでたもの)を食べる習慣がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In Japan, it is also called 'Takimono' (mixture of fragrant woods, etc. used for making incense) whose ingredients include honey, plum meat, or Koko (shells ground into powder for incense materials). 例文帳に追加

日本では蜂蜜、梅肉、貝殻などの甲香(こうこう)等が使われ「薫物(たきもの)」とも呼ばれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Dressed foods/boiled greens seasoned with soy sauce: namasu (thinly sliced fish meat or vegetables dressed with vinegar), sumiso-ae (or nuta) (seafood and vegetables dressed with vinegared miso), karashi-ae (dishes with mustard dressing), goma-ae (vegetables dressed a sesame sauce), ume-ae (dishes dressed with sliced umeboshi (with the hard core part removed), shiro-ae (vegetables dressed with ground tofu and sesame), su-dako (vinegared octopus) 例文帳に追加

和える・おひたし-、膾(なます)、酢みそ和え(ぬた)、芥子和え、ごま和え、梅和え、白和え、酢だこ - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

He added that 'Konton' appearing in literature during the Heian period referred to a flour-made bun containing ground meat, not Udon noodles. 例文帳に追加

日本の平安時代の文献にあるコントンは肉のあんを小麦の皮で包んだもので、うどんとは別である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Although it takes little time to preparer, adding chopped onions previously sautéed into ground meat increases the natural sweetness of hamburgers. 例文帳に追加

また、多少手間がかかるものの、みじん切りにしたタマネギを先に炒めてから生地に加えることでより甘みが増す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A shelled boiled egg wrapped with a similar ground meat mixture, breaded in a similar manner and deep fried is called Scotch egg. 例文帳に追加

同種の挽き肉生地でゆで卵を丸ごと包み、同様の衣をつけて揚げたものはスコッチエッグと呼ばれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Hamburger spread early as a home cuisine because it uses ground meat which is cheaper than other meats. 例文帳に追加

ハンバーグ-肉料理の中では比較的安価なひき肉を用いるため、家庭料理として早くから普及した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

AGENT FOR INHIBITING DENATURATION OF PROTEIN, GROUND MEAT WHOSE FROZEN DENATURATION IS INHIBITED AND PRODUCTION OF THE FOOD AND PRODUCTION OF FISH PASTE PRODUCT例文帳に追加

タンパク質変性抑制剤、冷凍変性が抑制された擂潰食肉およびその製造方法ならびに練り製品の製造方法 - 特許庁

The Chikuwa has oneness of the solid cheese 3 with the ground meat 2.例文帳に追加

固形チーズ3と擂り身2の一体感があり、食感の優れたチーズ入り竹輪とその製造方法を提供することができる。 - 特許庁

A thermocouple (1) is built in the dish rake (3), the temperature of ground fish meat during stirring is measured and recorded or watched by a monitor.例文帳に追加

この皿掻き(3)に熱電対(1)を組み込んで、攪拌中のすり身の温度を測定し、これを記録あるいはモニターで監視する。 - 特許庁

The ground meat of the Hinai native chicken seasoned as sweet and salty in advance and the tonburi are added to to the seasoned cooked rice and mixed lightly.例文帳に追加

この味付けご飯に、予め甘辛く調味した比内地鶏の挽肉とトンブリ加え、かるく混合する。 - 特許庁

例文

The method for producing sausage comprises injecting pickles into meat before being ground by using an injection machine (preferably having a lot of injection needles).例文帳に追加

肉挽き前の畜肉類に、ピックルを注入機(好ましくは多数の注入針を有する)で注入することを特徴とする、ソーセージの製造方法。 - 特許庁

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