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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Ground meatの意味・解説 > Ground meatに関連した英語例文

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Ground meatの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 145



例文

To provide a method for producing a novel fish-paste or meat-paste product having coarse-ground hetero palate feeling.例文帳に追加

粗挽き様のヘテロな食感を有する新規な水産練り製品又は畜肉練り製品の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide fried confectionery of new taste-texture, smooth in the mouth and having crunchy taste while having ground fish meat flavor, and a method for producing the fried confectionery.例文帳に追加

すり身の風味を有しながら、口当たりがよくサク味のある新規食味・食感の揚げ菓子、及び、該揚げ菓子を製造する方法を提供すること。 - 特許庁

The method of manufacturing the cup-formed edible container comprises steps of filling the form with ground meat dough with hardness of 18 to 32 gf/cm^2, and thereafter processing it with heat.例文帳に追加

18〜32gf/cm^2の硬さを有する摩砕した肉類生地を型枠に充填した後加熱処理してなる、カップ型可食性容器の製造法。 - 特許庁

To provide ground meat processed food having novel flavor and soft palate feeling, and excellent in formability.例文帳に追加

従来にない新規な傾向の風味を有し、さらに食感も軟らかく成型性にも優れた挽肉加工食品類を提供する。 - 特許庁

例文

To provide Chikuwa (fish sausage) containing cheese having oneness of cheese with ground meat and excellent in texture, and a method for producing the Chikuwa.例文帳に追加

チーズと擂り身の一体感があり、食感の優れたチーズ入り竹輪とその製造方法を提供する。 - 特許庁


例文

The quality improver of the fishery kneaded product and/or the ground fish meat constituted of sorghum, and a calcium salt and/or a carbonic acid salt and/or a phosphoric acid salt, etc., does not damage the color tone, the taste and the texture, and can efficiently improve the quality such as enhancement of elasticity and substitution of ground fish meat.例文帳に追加

ソルガムとカルシウム塩及び(または)炭酸塩及び(または)リン酸塩等で構成された水産練製品及び(または)すり身用品質改良剤では、色調、味、食感が損なわれず、さらに弾力補強、すり身の代替等、効率的に品質改良をすることができる。 - 特許庁

This rice cake-like boiled fish paste is produced by mixing the rice cake and the ground fish meat, wherein the rice cake contains at least one kind of saccharide, selected from a group comprising monosaccharides and disaccharides, in an amount of 3.0-9.0 wt.%, and the ground fish meat contains a food oil in an amount of 7.5-17.5 wt.%.例文帳に追加

餅かまぼこは、単糖類および二糖類からなる群から選択される少なくとも一つの糖類を3.0〜9.0重量%含有する餅と、食用油を7.5〜17.5重量%含有する魚肉すり身とが混合されたものである。 - 特許庁

This method comprises (1) wrapping the Camembert cheese 2, etc., around a ground fish meat 1 having the crab flavor, etc., which is a core and further wrapping the ground fish meat 3 having the crab flavor, etc., around the Camembert cheese to finish to a snack-type product.例文帳に追加

課題を解決する手段を図面を追いながら説明すれば、(イ)カニ風味等すり上がりすり身1を芯として、その回りにカマンベールチーズ等2を包み込み、さらにその回りをカニ風味等すり上がり身3で包み込ませる事により、スナックタイプ的に仕上げる。 - 特許庁

A method for producing refined fish meat includes in a ground fish meat producing process, cutting raw or frozen fish as it is, or dress with skin cooked to remove head and guts of fish, into round slices of a width of 0.6 cm-3 cm, and bleaching the product in water followed by dehydrating, meat collecting, and refining to obtain fish meat.例文帳に追加

本発明は、すり身の製造行程において、生あるいは冷凍の魚そのまま、あるいは調理して魚の頭部と内臓を除去した表皮付きドレスを幅0.6cm以上3cm以下の輪切りにして水晒しを行い、脱水と採肉と精製をして魚肉を得ることを特徴とする精製魚肉の製造方法に関する。 - 特許庁

例文

The method for producing the fish-paste product by the use of weak-leg ground fish meat containing no food additive such as sorbitol, soybean protein and chicken meat, involves dividing the weak-leg ground fish meat in two, adding one of the two portions at 40-80 wt.% thereof for a cutting step and then adding the other for a kneading step.例文帳に追加

本発明は、ソルビトールなどの食品添加物を含有しない弱足魚肉すり身、大豆たん白及び鶏肉(むね)を用いて練り製品を製造する方法において、弱足魚肉すり身を2分し、カッティング工程に供する量が全体の40〜80%を添加し、残りの弱足魚肉すり身をニーダー工程に添加する練り製品の製造法である。 - 特許庁

例文

This new food is obtained by finding out that it is possible to produce a fish meat processed food having unconventional characteristics through pneumatizing a mixture with formulation ratio comprising starch as the main and fish meat ground with salt as the subordinate, or through mixing starch with pneumatized fish meat ground with salt.例文帳に追加

本発明の発明者らは、澱粉を主とし、塩摺り魚肉スリ身を従とする配合割合の混合物を含気させるか、または含気した塩摺りした魚肉スリ身に澱粉を混合することにより、従来にはない特性を有する魚肉加工食品を製造することができることを見いだし、本発明を完成するに至った。 - 特許庁

Electrodes 21 and 22 applying an electric current the ground meat 16a in the ejecting nozzle 15 are provided in the ejecting nozzle 15 and the ground meats 16a and 16b are ejected from the ejecting nozzle 15 while heated in the ejecting nozzle 15.例文帳に追加

吐出ノズル15内には、すり身16aに吐出ノズル15内で通電する電極21,22が設けられ、すり身16a,16bは、吐出ノズル15内で加熱されながら、吐出ノズル15から吐出されることになる。 - 特許庁

However, since what makes hamburgers delicious depends on sauce seasonings, rather than the quality of the ground meat itself, hamburgers have been thought (unjustified a little) to be rather humble creations invented as a means for using up inexpensive ingredients called meat scraps for a long time. 例文帳に追加

しかしその反面、ソースの味付け如何では肉の素材自体の品質によってさほど味が左右されないため、長らくは屑肉と呼ばれる商品価値の低い材料を食べられるようにする調理法とされる等の(やや不遇な)扱いを受けていた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The method for producing a ground meat processed food such as hamburg steak comprises adding reversibly thermal-responsive galactoxyloglucan produced by enzymatically and partially eliminating side-chain galactoxyloglucan to pasted meat material.例文帳に追加

ハンバーグなどの挽き肉加工食品を製造する際、練り肉生地に側鎖ガラクトースを酵素的に部分除去して製造される可逆的熱応答性ガラクトキシログルカンを添加することにより、加熱時のドリップを防止して歩留まりを向上させ、ジューシーな食感となる。 - 特許庁

This method for producing the fish flesh paste product comprises grinding the paste of or low quality fish flesh roughly, adding salt content to the fish meat to make the roughly ground fish flesh containing <2 wt.% salt concentration based on the fish flesh, mixing the low salt content-roughly ground fish flesh with loosened state fish flesh and heating.例文帳に追加

魚肉のすり身若しくは落とし身又はその両方を荒擂りし、この魚肉に塩分を加えて前記魚肉に対して2%(重量)未満の塩分濃度下の荒擂り魚肉とし、この低塩分の荒擂り魚肉とほぐし身状の魚肉とを混合し、加熱する魚肉練り製品の製造方法。 - 特許庁

Additionally, a variety of cheap confectionary sold under the name 'noshiika' is often made from the ground and thinly rolled out meat of whitefish such as cod. 例文帳に追加

なお駄菓子として発売されている「のしいか」と名付けられた商品は、タラなどの白身魚を擦り身にして薄く延ばしたものを使用していることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Menchi katsu or minchi katsu is a meat dish, in which ground pork or beef (minchi) is mixed well with minced onions, salt and pepper, formed into flat ovals, coated with breading made of flour, beaten eggs and panko (Japanese-style coarse bread crumbs), and deep fried in oil. 例文帳に追加

メンチカツまたはミンチカツは、豚肉や牛肉の挽肉(ミンチ)に、タマネギのみじん切り、食塩、コショウなどを混ぜて練り合わせ、小判型にして小麦粉、溶き卵、パン粉からなる衣をつけて油で揚げる肉料理である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

However, in the Kansai area, 'minchi' is a word used solely to mean ground meat, and the word 'minchi' is not used as an abbreviation for 'minchi katsu'. 例文帳に追加

しかし、関西ではミンチはあくまでもひき肉を意味する単語であるため、ミンチカツの短縮形として「ミンチ」という呼称が用いられることはない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Varieties of ingredients, or almost anything else, are cooked in Yosenabe: vegetables such as Chinese cabbage and Welsh onion; processed-soybean products (atsuage [thick fried tofu], yakidofu (grilled tofu), abura-age [deep-fried tofu]); fish-paste products (hanpen [a cake of ground fish combined with starch and steamed], chikuwa [fish sausage]); seafood such as prawn, fish, or shellfish; meat (beef, chicken, or pork); and mushrooms. 例文帳に追加

具材は、白菜や葱などの野菜類、大豆製品(厚揚げ、焼き豆腐、油揚げ)、練り物類(はんぺん、ちくわ)、エビや魚、貝などの魚介類、肉類(牛、鳥、豚)、キノコ類など、ほとんど何でもアリといってよい。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As many people seek novel tastes for home dining, specialty curries, such as seafood curry and keema curry, or ground meat curry, are becoming popular. 例文帳に追加

多くの人々が家での食事に新しい味を求めているため,シーフードカレーやひき肉のカレーであるキーマカレーなどの専門的なカレーが人気となっている。 - 浜島書店 Catch a Wave

A doughnut having the palatability and characteristic taste similar to those of yeast doughnut can be prepared without using yeast fermentation by adding ground meat paste of white-flesh fish to the raw materials for doughnut paste.例文帳に追加

白身魚のすり身をドーナツ生地の原材料に添加することにより、イースト発酵を行わなくてもイーストドーナツと同様の食感および食味上の特徴を有するドーナツが得られる。 - 特許庁

This method for producing the frozen ground fish paste is characterized by adding an alkali metal salt of inositol phosphate and a sugar or a sugar alcohol to a bleached fish meat.例文帳に追加

本発明は、上記課題を解決するため、原料魚の晒し身にイノシトールリン酸のアルカリ金属塩、および糖または糖アルコールを添加することを特徴とする、冷凍スリ身の製造方法を提供する。 - 特許庁

This method for producing the frozen ground fish paste is characterized by adding an alkali metal salt of phytic acid and a sugar or a sugar alcohol to a bleached fish meat.例文帳に追加

本発明は、上記課題を解決するため、原料魚の晒し身にフィチン酸のアルカリ金属塩、および糖または糖アルコールを添加することを特徴とする、冷凍スリ身の製造方法を提供する。 - 特許庁

This method for producing the seafood-paste product comprises adding a water-in-oil type emulsified oil and fat composition using a polyglycerol condensed ricinoleic acid ester and a glycerol saturated fatty acid monoester as an emulsifying agent to a ground fish meat.例文帳に追加

乳化剤としてポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステル、グリセリン飽和脂肪酸モノエステルを使用した油中水型乳化油脂組成物を魚肉すり身に添加する水産練り製品の製法。 - 特許庁

The feed raw sausage comprises 100 pts.wt. of ground raw fish meat, 0.1-10 pts.wt. of vegetable protein, and 0.5-10 pts.wt. of transglutaminase.例文帳に追加

100重量部のすり身状の生の魚肉と、0.1重量部以上10重量部以下の植物タンパクと、0.5重量部以上10重量部以下のトランスグルタミナーゼと、を含む餌用生ソーセージとする。 - 特許庁

The Kamaboko is obtained by using a kneaded product 1 of the smelt eggs with ground fish meat as a core part, and a material for the Kamaboko 2 having the crab taste as a sheath part, forming them into the roll shape, and steaming and heating the roll-shaped product.例文帳に追加

ししゃも卵と魚肉すり身を練り合わせたもの1を芯部として、かに味の蒲鉾2材料を外部としてロール状に成形し、蒸気加熱して蒲鉾とする。 - 特許庁

In more details, the pneumatized new food comprises a mixture with formulation ratio of fish meat ground with salt and starch of (1:2)-(1:4).例文帳に追加

より具体的には、本発明は、塩摺り魚肉スリ身と澱粉との配合割合が1:2〜1:4の混合物であることを特徴とする、含気した新規食品を提供することができる。 - 特許庁

To provide a method for producing a ground meat processed food improved in yield by suppressing dripping when cooked, maintaining soft feeling even when cooled, and not loosing its palate feeling even when frozen or defrosted.例文帳に追加

挽き肉加工食品において、加熱時のドリップを抑えて歩留まりを向上させ、さらに冷えた状態でもソフト感を保ち、凍結解凍によっても食感の損なわれない挽き肉加工食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

The obtained ground rice paste is used in combination with a raw material (fish meat) for the fish paste in a proper proportion for the combination to provide the objective fish paste having characteristics caused by a new idea.例文帳に追加

その次には、その、米すりみを、ねり製品の原材料(魚肉)と適量と思われる併用割合で併用することによって、新発想による特性を保持したるところの、ねり製品となす。 - 特許庁

This method for producing a dried food contains preparing a raw dough containing a ground edible meat and a fiber-like edible material, molding to a rod-like, treating with heat-modifying, drying treatment and subjecting to a loosening treatment.例文帳に追加

食肉すり身および繊維状可食体を含む生地を調製し、棒状に成形し、加熱変性処理の後、乾燥処理及びほぐし処理を施す工程を含むことを特徴とする乾燥食品の製造方法。 - 特許庁

Ground fish meat of eel bone to be used is obtained by washing eel bone in water followed by dehydrating, heating the product with a boiler followed by crushing in a pasty form, adding hot water to the product followed by stirring and dehydrating, and bringing the product to a solid-liquid separated solid with black tint.例文帳に追加

鰻の骨は水洗、脱水、釜で加熱後ペースト状に粉砕し、温湯を加え撹拌脱水し、固液分離した黒みを帯びた固形分としたすり身を用いる。 - 特許庁

Consequently, housewives preferably introduced hamburgers made from cheap ground meat (chicken and pork) on their dinner menu to produce a gorgeous dinner, ready-made hamburgers which only needed broiling appeared on the market, so that hamburgers were quickly available throughout the whole country. 例文帳に追加

安価な挽肉(鶏肉と豚肉等)を使ったこの料理を食卓に上らせる事で、豪華な夕食を演出できるため、同年代以降の主婦が好んで夕食のメニューに取り入れた背景もあって、調理済みで後は焼くだけの物が発売されるなど、瞬く間に日本全国に広まった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As for chopped vegetables mixed with ground meat, onions are most commonly used or chopped carrots or green peas are sometimes mixed for children, picky eaters are willing to eat unpopular vegetables hidden in hamburgers. 例文帳に追加

刻んで入れられる野菜に関してはタマネギが最も多く用いられるが、ニンジンが入る事もあり、こちらはニンジンが苦手な児童でも喜んで食べる事ができるというもので、他にもグリーンピースなど児童が苦手とする野菜類の入ったものもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

When producing a ground fish meat from a fish with parasitized Ichthyophinus hoferi, preferably walleye pollock, an additive for inhibiting a protease activity and recovering the gel formability, and optionally calcium are added thereto.例文帳に追加

イクチオフォヌスホフェリが寄生した魚、好ましくはスケトウダラでからすりみを製造するに際し、プロテアーゼ活性を抑制しゲル形成性を回復させる添加剤、必要によりカルシウムを添加することを特徴とする寄生虫感染魚からのすりみ製造法。 - 特許庁

The habanero-containing fish paste product is obtained by mixing with ground fish meat 2, a material made by processing raw or thawed habanero 3 in a blender, or habanero powder, and onion 4 chopped or processed in a blender, molding the mixture, and deep-frying, baking, or steaming the molded mixture.例文帳に追加

魚肉すり身2に、生或いは冷凍物を解凍したハバネロ3をミキサーに掛けたもの或いはハバネロの粉末と、刻んだ或いはミキサーに掛けた玉葱4とを混合して成型し、油で揚げるか焼くか蒸してハバネロ含有練り製品。 - 特許庁

A method for producing the fish paste food includes a step of forming a product by kneading 3-20 mass% rice powder and 1-10 mass% starch with ground fish meat, a step of steaming by steam or roasting the formed product, a step of cooling the product followed by drying, and a step of heating or frying in oil the product.例文帳に追加

魚肉のすり身に対して3〜20質量%の米粉と1〜10質量%のでん粉を混練したものを成形するステップと、成形したものを蒸気で蒸す又は焙焼するステップと、次に冷却後に乾燥するステップと、次に加熱又は油で揚げるステップとを有することを特徴とする。 - 特許庁

To provide food additive preparations for fishery paste products, enabling, in producing a fishery paste product, such as fish paste, extension of storable duration of the product, pH adjustment of the product and giving of acid taste, while preventing softening (weakening) of ground fish meat.例文帳に追加

蒲鉾などの水産練り製品を製造する際に、魚肉すり身の軟化(ダレ)を防止しつつ、上記製品の日持ちの延長、上記製品のpH調整、酸味の付与が可能な水産練り製品用の食品添加物製剤を提供すること。 - 特許庁

This method for producing the crab leg meatlike paste product is characterized by rolling a ground meat sheet 1 having plural rows of cut groove rows 3 obtained by forming cut grooves 2 such as a truncated chevron shape of symmetrized oblique lines at a narrow interval, thereby forming a rodlike body 6 and then cutting the rodlike body 6 to a suitable length and size.例文帳に追加

斜線、斜線を対称的にしたハの字形等の切り溝2を狭間隔置きに形成した切り溝列3を複数列並設したすり身シート1を、巻き上げることにより棒状体6を形成し、前記棒状体を適宜長さ及び形状にカットすることを特徴とする。 - 特許庁

The ground meat processed food is obtained through adding pasted material comprising pregelatinized wheat flour, oil and fat, and water, to dough so as to make the food have novel flavor, soft palate feeling and excellent formability.例文帳に追加

α化した小麦粉、油脂類及び水を含む練製物を生地に添加することにより、従来にない新規な風味を有し、さらに食感も軟らかく成型性にも優れた挽肉加工食品類が得られることをを見出し、本発明を完成させた。 - 特許庁

To obtain a fried food capable of retaining a bright color tone of green tea and freed of a fishy smell of fishes by adding fishes and shellfishes such as a stardust shrimp, a whitebait, an eel or seaweeds to a ground fish meat and formulating the resultant mixture with 0.5-2.0% of the green tea.例文帳に追加

魚肉すり身にサクラエビ、シラス、ウナギ、海藻類等の魚介類を加えたものに0.5〜2.0%の緑茶を配合し、緑茶の明るい色調を保持させるとともに、魚のなま臭みを除去したフライ食品を提供する。 - 特許庁

The processed food containing the Watasenia scintillans as the main component comprises the Watasenia scintillans, a seasoning liquid and a starch, and is obtained by mixing the fluid ground fish meat of the Watasenia scintillans, having a taste seasoned by the seasoning liquid, with the starch, and heating the resultant mixture to form a paste shape.例文帳に追加

本願発明のホタルイカを主成分とする加工食品は、ホタルイカと、調味液と、澱粉と、から成り、調味液により味を調整するホタルイカの流動性あるすり身に澱粉を混ぜ合わせ加熱することによってペースト状にしたものである。 - 特許庁

This method for removing astringency from astringent component-containing fruit food includes processing into a pasty form, astringent component-containing fruits from which astringency is not removed, such as persimmon and Aronia, and adding to the paste, at least one kind as edible protein, selected from soymilk, cow milk, fresh cream, red bean, soybean, and ground fish meat of fish and shellfish.例文帳に追加

本発明の渋味成分含有果実食品の脱渋方法は、柿,アロニア等の未脱渋の渋味成分含有果実をペースト状に加工し、該ペーストに可食性タンパク質として豆乳,牛乳,生クリーム,小豆,大豆,魚介類のすり身の1種又は2種以上を添加する。 - 特許庁

The molding processing part 3 is equipped with a first conveyor 5 for conveying the ground fish meat 1 flatly molded and placed with the other food material 2, and a second conveyor 6 arranged below the first conveyor 5 at the downstream side of the first conveyor 5, and having a conveyance speed slower than that of the first conveyor 5.例文帳に追加

成形処理部3が、平坦状に成形され他の食材2が載置されたすり身1を搬送するための第1コンベア5と、第1コンベア5の下流側において第1コンベア5より下方に配置され、第1コンベア5より搬送速度が遅い第2コンベア6とを備えて構成されている。 - 特許庁

When producing a fish paste by using the ground fish meat obtained from the fish with the parasitized Ichthyophinus hoferi, preferably walleye pollock, an additive for inhibiting the protease activity, preferably a protease inhibitor, more preferably the thiol protease inhibitor is added thereto.例文帳に追加

イクチオフォヌスホフェリが寄生した魚、好ましくはスケトウダラから製造したすりみを原料として練り製品を製造するに際し、プロテアーゼ活性を抑制する添加剤、好ましくはプロテアーゼインヒビター、より好ましくはチオールプロテアーゼインヒビターを添加することを特徴とする練り製品の製造法。 - 特許庁

例文

In particular, retort hamburger patties often become a breadwinning menu as well as a highly profitable goods in family restaurants due to some merits; quick and easy cooking (hamburger patties can be served on the table just by 'yusen' (warming the containing vessels in hot water) a retort hamburger patty which is once broiled, and enclosed or with a sauce together in a pouch), sauces (seasonings) masking the bland taste of low quality ground meat, and extremely low cost results from mass production in clean factories (central kitchens). 例文帳に追加

特にレトルト食品のハンバーグに関しては、調理が簡単である(一度焼いたハンバーグをそのまま、又はソースと共に封入する事で、湯煎するだけで食卓に出す事ができる)事と、少々の材料面における味の不備も漬け込むソース(調味料)でフォローできる事、衛生的な生産工場(セントラルキッチン)による大量生産によって非常に安価に製造できる事により、ファミリーレストランにおいては、主力メニューであると同時に、収益率の高い商品となっていることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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