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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Maki-zushiに関連した英語例文

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Maki-zushiの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 32



例文

Maki-zushi (sushi roll) 例文帳に追加

巻寿司 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The maki-zushi of Edomae-zushi is ordinarily called 'nori-maki' (vinegared rice rolled in dried laver). 例文帳に追加

江戸前ずしの巻きずしは通常「海苔巻」という。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Maki-zushi is classified as follows. 例文帳に追加

分類すると、以下のようになる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Maki-zushi and Chirashi-zushi are often made at home. 例文帳に追加

巻き寿司、ちらし寿司はしばしば家庭でも作られる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Sushi (Chirashi-zushi [a style of sushi where the topping is placed on a bed of rice, in a bowl] and Maki-zushi [sushi roll]) 例文帳に追加

寿司(ちらし寿司や巻き寿司) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

Sushi: nigiri-zushi (a small lump of boiled rice with sliced fish on top) (or Edo-mae-zushi - literally, sushi in front of Edo), or nama-zushi - literally, raw sushi), maki-zushi (rolled sushi), chirashi-zushi (vinegared boiled rice with thin strips of egg, pieces of sliced raw fish, vegetables and crab meat arranged on top), and inari-zushi (fried tofu stuffed with vinegared boiled rice) 例文帳に追加

寿司-にぎり寿司(江戸前寿司・生寿司)、巻寿司、ちらし寿司、稲荷寿司 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This refers to Maki-zushi where dried seaweed is on the inside and vinegared rice is on the outside, different from normal Maki-zushi. 例文帳に追加

通常とは異なり海苔が内側に、酢飯が外側になっているもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In addition, futo-maki (or ichimai-maki: thick sushi roll) and temaki-zushi (hand rolled sushi) are also served in many Edomae-zushi shops. 例文帳に追加

このほか、太巻き(一枚巻き)や手巻きも、多くの江戸前ずし店で提供されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

An assortment of Inari-zushi and Maki-zushi is called sukeroku. 例文帳に追加

また、稲荷寿司と巻き寿司を詰め合せたものを助六という。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Hako-zushi (pressed sushi) which is representative of Osakazushi, battera, a kind of Oshi-zushi using toppings marinated in vinegar, Bara-zushi (gomoku zushi - vinegared rice mixed with various vegetable, fish and other ingredients), Maki-zushi are also included. 例文帳に追加

大阪寿司の代表的な箱寿司(押し寿司)、酢締めの押し寿司バッテラ、ばら寿司(五目寿司)、巻き寿司等も含まれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Tekkamaki is a kind of sushi (maki-zushi [sushi roll]). 例文帳に追加

鉄火巻(てっかまき)は、寿司(寿司巻き寿司)の一種。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Deep-fried sushi, which is often referred to deep-fried maki-zushi (sushi roll), and there are some restaurants offering even deep-fried Nigiri-zushi (small portion of rice with fish, etc. on top.) 例文帳に追加

寿司の天ぷら巻き寿司のものが多いが、にぎり寿司のものさえ出す店がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Nigiri-zushi (sushi shaped by hand) is representative at present, but major kinds of sushi used for bento (lunch box) are Oshi-zushi (lightly-pressed piece of sushi topped with cooked ingredients), Chirashi-zushi vinegared rice with thin strips of egg, pieces of raw fish, vegetables and crab meat arranged on top), Maki-zushi (sushi roll) and Inari-zushi (fried tofu stuffed with vinegared rice). 例文帳に追加

現在は握り寿司が代表的であるが、弁当などでは押し寿司、ちらし寿司、巻き寿司、稲荷寿司が主流である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Edomae-zushi is centered on the nigiri-zushi mainly made of hand-shaped cooked vinegared rice topped with raw fish and shellfish, or marinated or cooked ones, including maki-zushi using kanpyo (gourd strip roll), chirashi-zushi (vinergared rice with thin strips of egg, pieces of raw fish, vegetables and crab meat arranged on top), and inro-zushi (cooked vinegared rice packed inside of a cooked squid). 例文帳に追加

主に魚介の生身や〆たもの、火を通したものと酢飯を握り合わせた握りずしが中心で、他にはカンピョウなどを細巻きにした巻きずし、ちらしずし、イカの印籠ずしなどがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

For this reason, overseas the 'maki zushi (sushi roll)' has the rice part outside and the nori part inside. 例文帳に追加

この理由により、海外の巻き寿司は米が外側で海苔が内側にあることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Since wrapping dried seaweed around shari prevents it from sticking to hands, keeping hands clean, Maki-zushi is convenient. 例文帳に追加

海苔で巻いてあるのでシャリが手につかずベトベトしないから邪魔にならない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Because originality can be easily introduced in maki-zushi, new rolling methods as well as new ingredients are adopted in recent times. 例文帳に追加

巻きずしは創作性が出しやすいため近年は新しい具材や新しい巻き方が登場している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Using paste is the quintessential process for Edomae-zushi, while dejiru-maki is rather a process for Japanese dishes. 例文帳に追加

すり身を入れた方が江戸前ずし本来の仕事で、出汁巻きは日本料理的な仕事である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A Customer enjoyed sushi specially made for him/her by taking a seat in front of sushi chef familiar to him/her and ordering this and that like ordering cocktail at a bar, and a sushi chef invented new sushi one after another in order to respond to a customer's request using a character of Maki-zushi that it was easier to give a variety to Maki-zushi than to Nigiri-zushi. 例文帳に追加

客は、なじみの職人の前に陣取りあれこれと注文して、バー(酒場)でカクテルを注文するがごとく自分だけの特別な寿司を楽しみ、職人も、握り寿司より巻き寿司の方がバラエティがつけやすいため、これに応じて次々に新しい寿司を考案していった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Nationally, common uses of Kanpyo are Kanpyo-maki (Kizu maki), ingredients in sushi, chirashi-zushi, binding string in boiled foods like kobu-maki (kelp roll) and age-kinchaku (a pouch of fried soybean curd). 例文帳に追加

全国的には、巻き寿司の干瓢巻き(木津巻き)、寿司の具、ちらし寿司の具、煮物の昆布巻きや揚げ巾着の結束に用いるのが一般的な用途である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

"How to Make Home-Made Sushi" written in 1910 by Seizaburo KOIZUMI who was a descendent of Yohe HANAYA already introduced peppered Maki-zushi using ham (or cold meat) as a filling, and Edomae-zushi (Haya-zushi) had an aptitude for accepting various kinds of foodstuffs. 例文帳に追加

既に明治43年(1910年)華屋與兵衛の子孫、小泉清三郎著『家庭鮓のつけかた』には、ハム(またはコールドミート)を使ってコショウをふった巻き寿司があり、江戸前寿司(早寿司)は様々な材料を受け入れやすい素地があった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The box lunch containing sushi like Inari-zushi (stuffed sushi) and Nori-maki (vinegary rice rolled in dried laver seaweed) is also sold, because Taiwanese food culture is influenced by the Japanese food culture. 例文帳に追加

ほかには、日本の食文化の影響で、稲荷寿司や海苔巻といった寿司による弁当も販売されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Since Maki-zushi is recent, options for filling is rather free, and some Nakamaki contain neta such as fried prawns originally not used as fillings. 例文帳に追加

また、新しい規格であるため具材の自由度が高く、エビフライなど本来寿司には用いられなかったネタが巻かれる場合もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

"Morisada Manko" (a kind of encyclopedia of folkways and other affairs in the Edo Period) cited egg omelet, omelet roll, nori-maki using gourd, spotted shad, raw tuna, prawn soboro, whitebait, and conger eel as the types of Edomae-zushi. 例文帳に追加

『守貞謾稿』には、玉子、玉子巻き、海苔巻き(カンピョウ)、車エビ、コハダ、マグロさしみ、エビそぼろ、シラウオ、穴子、があがる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In Tokyo, volunteers of sushi shops association stood up for a negotiation, and succeeded in obtaining an official business license processing on commission to make a trade of one go (unit of volume, approx. 0.18 liters) of rice for ten pieces of Nigiri-zushi (or four rolls of Maki-zushi). 例文帳に追加

東京では寿司店の組合の有志が交渉に立ちあがり、1合の米と握り寿司10個(巻き寿司なら4本)を交換する委託加工として、正式に営業を認めさせることができた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

For a while after the war, little Tokyo had only one sushi restaurant which started operation in the 1930s and served Inari-zushi, Maki-zushi, and sushi just topped with fish on the cut-out vinegared rice. 例文帳に追加

戦後のリトル東京の寿司屋は、しばらく1930年代に創業した稲荷寿司と巻き寿司、型抜きした酢飯に魚を乗せただけの寿司を提供する店一軒のみであった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In Tokyo, the sushi association members made negotiations with the government and won the right of doing business officially in the form of making ten pieces of nigiri-zushi (or four rolls of maki-zushi) in exchange for 180ml of rice. 例文帳に追加

東京ではすし店の組合の有志が交渉に立ちあがり、1合の米と握りずし10個(巻きずしなら4本)を交換する委託加工として、正式に営業を認めさせたのである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In "How to make sushi at home" written in 1910 by Seizaburo KOIZUMI, a descendant of Yohei HANAYA, the maki-zushi using ham (or cold meat) seasoned with pepper was introduced, which description means that Edomae-zushi (quick sushi) essentially welcomes various ingredients. 例文帳に追加

既に明治43年(1910年)華屋與兵衛の子孫、小泉清三郎著『家庭鮓のつけかた』には、ハム(またはコールドミート)を使ってコショウをふった巻きずしがあり、江戸前ずし(早ずし)は様々な材料を受け入れやすい素地があった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Ehomaki (written as 恵方巻 or 恵方巻き) refers to the maki-zushi (sushi roll) eating which on the day of Setsubun (the traditional end of winter) is considered to bring good luck, or the custom centered around the Kinki region of eating the ehomaki. 例文帳に追加

恵方巻、恵方巻き(えほうまき)は、節分に食べると縁起が良いとされる巻き寿司またはそれを食べる近畿地方を中心とした風習である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Another theory is based on a historical event in which, on the day before the day of Setsubun, a vassal of Hideyoshi TOYOTOMI named Yoshiharu HORIO happened to eat what looked like maki-zushi and departed for the front, and came off of a great victory in the battle. 例文帳に追加

また豊臣秀吉の家臣・堀尾吉晴が偶々節分の前日に巻き寿司のような物を食べて出陣し、戦いに大勝利を収めたという故事を元にしているという説もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Although the custom died out temporarily after the war, since 1973, posters created by Osaka Nori Wholesale Cooperative Association were jointly put up by sushi restaurants at their shops, spreading the campaign for sales promotion of maki-zushi which used nori. 例文帳に追加

戦後に一旦廃れたが、1973年から大阪海苔問屋協同組合が作製したポスターを寿司屋が共同で店頭に貼り出し、海苔を使用する巻き寿司販促キャンペーンとして広められた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

At around this time, Maki-zushi also took root, and at the end of Edo period when the atmosphere of Restoration came close, a line-up of sushi which is also popular today came into being in a burst. 例文帳に追加

このころには巻き寿司もすでに定着しており、江戸も末期、維新の足音も聞こえてこようかという時代になって、ようやく現代でもポピュラーな寿司が、一気に出揃ったわけである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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