1016万例文収録!

「Noodle」に関連した英語例文の一覧と使い方(8ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

Noodleを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1549



例文

CHINESE NOODLE GROUP CONTAINING SOYBEAN, AND METHOD FOR PRODUCING CHINESE NOODLE GROUP CONTAINING SOYBEAN例文帳に追加

大豆入り中華麺類、および大豆入り中華麺の製造方法 - 特許庁

RYE FLOUR-CONTAINING NOODLE GRAIN FLOUR COMPOSITION AND NOODLE USING THE SAME例文帳に追加

ライ麦粉を含む麺用穀粉組成物及びこれを使用した麺類 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING STEAMED/KNEADED NOODLE DOUGH, AND STEAMED/KNEADED NOODLE MADE THROUGH THE METHOD例文帳に追加

蒸練麺生地の製造方法並びにこの製造方法を経て作った蒸練麺 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING RICE-FLOUR NOODLE DOUGH, AND METHOD FOR PRODUCING RICE-FLOUR NOODLE例文帳に追加

米粉麺生地の製造方法及び米粉麺の製造方法 - 特許庁

例文

METHOD FOR PRODUCING INSTANT NOODLE AND METHOD FOR REINFORCING CHINESE NOODLE FLAVOR例文帳に追加

即席麺類の製造方法及び中華麺臭の増強方法 - 特許庁


例文

AUTOMATIC NOODLE VENDING MACHINE WITH BUILT-IN HEATING CABINET FOR COOKING BOILED NOODLE例文帳に追加

茹でた麺を調理する保温庫内臓の麺類自動販売機 - 特許庁

NOODLE BALL FORMING AND FEEDING DEVICE AND NOODLE BALL FORMING AND PACKAGING DEVICE例文帳に追加

麺玉形成送出装置及び麺玉形成包装装置 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING JAPANESE WHEAT NOODLE USING BLACK SESAME AND BLACK SESAME JAPANESE WHEAT NOODLE例文帳に追加

黒胡麻を使用したうどんの製造方法及び黒胡麻うどん - 特許庁

This method for producing the noodle comprises using extracts of bran when producing the noodle.例文帳に追加

製麺するにあたり、ふすま抽出物を用いる、麺類の製造法。 - 特許庁

例文

METHOD FOR PRODUCING INSTANT NOODLE AND METHOD FOR REINFORCING CHINESE NOODLE FLAVOR例文帳に追加

即席麺類の製造法及び中華麺臭の増強法 - 特許庁

例文

COOKED CHINESE NOODLE, AND METHOD FOR PRODUCING THE COOKED CHINESE NOODLE例文帳に追加

加熱調理済み中華麺、及び該加熱調理済み中華麺の製造方法 - 特許庁

NOODLE MANUFACTURING ROTARY CUTTING TEETH AND METHOD OF MANUFACTURING NOODLE例文帳に追加

麺類製造用回転式切り歯及び麺類の製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING RAW MATERIAL FLOUR TO BE USED FOR NOODLE PRODUCTION, AND METHOD FOR PRODUCING NOODLE例文帳に追加

麺の製造に用いる原料粉の製造方法及び麺の製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING RAW-NOODLE RICE VERMICELLI AND FROZEN RAW-NOODLE RICE VERMICELLI例文帳に追加

原麺ビーフン及び冷凍原麺ビーフンの製造方法 - 特許庁

TAKE-OUT NOODLE CONTAINER, AND TAKE-OUT NOODLE CONTAINED IN CONTAINER例文帳に追加

テイクアウトラーメン容器及び容器入りテイクアウトラーメン - 特許庁

ENZYME PREPARATION FOR DRY NOODLE, AND METHOD FOR PRODUCING THE DRY NOODLE USING THE SAME例文帳に追加

乾燥麺用酵素製剤及びそれを用いる乾燥麺の製造方法 - 特許庁

EXTRUDER FOR MAKING NOODLE AND APPARATUS FOR SHAKING EXTRUDED NOODLE THEREFOR例文帳に追加

押出式製麺装置及びそれに使用する押出麺揺動装置 - 特許庁

The frozen and unsalted Japanese wheat noodles are obtained by the following process: kneading wheat flour with water cooled down at 0-12°C at the time of kneading under reduced pressure to form raw material for noodle strips; rolling out the noodle strips into noodle ribbons; cutting the rolled noodle strips into noodle ribbons; boiling up the noodle ribbons; and rapidly freezing the boiled noodle ribbons.例文帳に追加

本発明の冷凍無塩うどんは、練り合わせ時に0℃〜12℃に冷却した水を小麦粉と減圧下で練り合わせて麺帯のもとを形成し、これを圧延して麺帯とし、圧延した麺帯を切断して麺線とし、麺線を茹であげてから素早く冷凍して製造する。 - 特許庁

To provide a detergent for a noodle boiling apparatus, which reduces burdens involved in cleaning of the noodle boiling apparatus in a noodle making line, and to provide a method of cleaning a noodle boiling apparatus using the detergent for a noodle boiling apparatus.例文帳に追加

製麺ラインにおける茹で麺装置の洗浄にかかる負担を軽減することができる茹で麺装置用洗浄剤、及びその茹で麺装置用洗浄剤を用いた茹で麺装置の洗浄方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

The method for producing shiitake mushroom powder containing noodle, such as Japanese wheat flour noodle, buckwheat noodle, thin wheat noodle or Chinese noodle comprises using grain powder raw material containing 1-30 wt.% of pulverized substance, obtained by roasting shiitake mushroom at 100-200°C.例文帳に追加

椎茸を100℃〜200℃で焙煎した粉砕物を1−30重量%含有する穀粉原料を用いて製麺する、うどん、そば、素麺、中華麺の製造の方法。 - 特許庁

To provide a holder for noodle boiling basket inhibiting excessive boiling of noodles in noodle boiling operation in separate noodle boiling baskets in a noodle boiling pan at the same time, and capable of simplifying the noodle boiling work utilizing the boiling baskets.例文帳に追加

茹で麺機によって複数茹でカゴ内の麺を同時に茹であげる際の麺の茹で過ぎを防止し、前記複数茹でカゴを用いた麺茹で作業を簡便にさせ得る茹でカゴ保持具を提供する。 - 特許庁

PACKAGED INSTANT NOODLE AND ITS MANUFACTURING METHOD, INSTANT NOODLE SET COMPOSED OF PACKAGED INSTANT NOODLE AND CUP-SHAPED CONTAINER, AND ITS COOKING METHOD例文帳に追加

包装即席麺及びその製造方法、並びに包装即席麺とカップ状容器からなる即席麺セット、及びその調理方法 - 特許庁

A noodle belt 26 continuous in a fixed thickness formed by a noodle machine 2 is cut into noodle belts 28 for one meal by a cutter 20.例文帳に追加

麺機2で形成した所定の厚さで連続する麺帯26は、カッター20で、一食分の麺帯28に切断される。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING FOOD BY USING MAIN RAW MATERIAL OF PASTA, NOODLE AND MATERIAL SIMILAR TO NOODLE, AND BY SIMILAR METHOD FOR PRODUCING NOODLE例文帳に追加

パスタや麺類、および麺類と類似の主原料を用い、麺類と類似の製法を用いる食品の製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING RAW NOODLE HAVING RICE FLOUR AS MAIN RAW MATERIAL, RAW NOODLE PRODUCED BY THE SAME AND PRE-MIX FLOUR FOR RAW NOODLE PRODUCTION例文帳に追加

米粉を主原料とする生麺類の製造方法、およびこれにより製造された生麺類ならびに生麺類製造用のプレミックス粉 - 特許庁

This method for producing instant noodle comprises coating an oil and fat composition having a flavor on dried noodle strips in producing the instant noodle.例文帳に追加

即席麺を製造する際に、乾燥させた麺線に香味を有する油脂組成物を塗布する即席麺の製造方法。 - 特許庁

To provide a noodle globe forming and bagging apparatus capable of preventing a noodle line from being pinched at a sealing position when the noodle globe w1 is stored in a bag c1.例文帳に追加

麺玉w1を袋c1内へ収納したときに、麺線が封止位置に挟まることを防止する麺玉形成袋入れ装置を提供する。 - 特許庁

To provide a rice noodle powder for mechanical noodle making, enabling the production by a production apparatus similar to that of flour in the production of the rice powder noodle.例文帳に追加

米粉麺の製造において、小麦粉と同様な製造装置で製造可能とする機械製麺用米麺粉を提供する。 - 特許庁

To provide a vibrator type noodle filament conveyer which can maintain the shapes of noodle filament rows and simultaneously surely divide and convey the noodle filament rows.例文帳に追加

麺線列の形状を維持しながら麺線列の区分け及び搬送を確実に行うことができるバイブレータ式麺線搬送装置を提供する。 - 特許庁

HIGH-OIL EMULSIFIED OIL-AND-FAT COMPOSITION FOR PREGELATINIZED NOODLE, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND SAUCE FOR PREGELATINIZED NOODLE USING THE COMPOSITION, AND PREGELATINIZED NOODLE例文帳に追加

α化麺用高油分乳化油脂組成物及びその製造方法並びにこれを使用したα化麺用ソース及びα化麺 - 特許庁

To provide a noodle string cutting device capable of easily releasing the noodle string from an recessed part by ejecting air to the noodle string positioned in the recessed part of a cutting blade roll.例文帳に追加

切刃ロールの嵌入部に位置する麺線にエアを噴射して、嵌入部から麺線を容易に剥離できる麺線切り出し装置を提供する。 - 特許庁

To provide a device for conveying a noodle container to make the exchanging work of the noodle container housing the noodles for a device for forming the noodle, easy.例文帳に追加

麺形成装置への麺を収納した麺容器の交換作業を容易にするための麺容器の搬送装置を提供する。 - 特許庁

The method for producing the semi-raw noodles includes adding salt and water to a dough material to produce noodle dough, forming noodle filaments from the noodle dough, contacting the obtained noodle filaments with saturated steam, and then drying the noodle filaments to give a noodle water content of 20 to 25%.例文帳に追加

生地原料に食塩と水を加えて麺生地を作製した後、麺線を形成し、次いで得られた麺線に飽和水蒸気を接触させた後、麺の水分含量が20〜25%になるように乾燥することを特徴とする半生麺類の製造方法。 - 特許庁

To provide a noodle cutting block plate of hand-made Japanese wheat noodle and buckwheat noodle, for stabilizing the noodle cutting block plate of hand-made Japanese wheat noodle and buckwheat noodle, capable of performing lateral adjustment of a knife stopper, freely changeable of cutting width, safely and simply usable for beginners and capable of uniformly cutting noodles.例文帳に追加

手打ちうどん・そばの麺切駒板を安定させる、さらに、包丁ストッパ−の左右の調節ができ、切り幅も自由に変えることが出来る、初心者の人でも安全かつ簡単に使用でき均一な麺切が出来る、手打ちうどん・そばの麺切駒板を提供する。 - 特許庁

The method for producing the noodle by using cereal comprises mixing cereal fine powder obtained by pulverizing cereal with starch, adding water thereto under stirring, kneading the mixture under steam pressure and rolling, humidifying, cooling and cutting out the kneaded material to provide raw noodle or half-raw noodle and drying the raw noodle or half-raw noodle to provide dried noodle.例文帳に追加

雑穀を微粉砕した雑穀微粉末粉と澱粉とを混合し、水を加えて撹拌し、蒸圧捏練し、圧延し、加湿冷却し、切り出しして生麺若しくは半生麺とし、該生麺若しくは半生麺を乾燥して乾麺としたことを特徴とする雑穀を用いた麺の製造方法である。 - 特許庁

The noodle 1 comprises a double-layer noodle ribbon part 2 composed of laminated double-layer noodle ribbon parts 2a, 2b made of noodle dough containing raw material powder, and a taste-imparting powder 3 for imparting taste put between the double-layer noodle ribbon parts 2a, 2b forming the double-layer noodle ribbon part 2.例文帳に追加

本発明の麺類1は、原料粉体を含む麺生地からなる二層の麺線部2a,2bが積層されて構成された二層麺線部2と、二層麺線部2を構成する二層の麺線部2a,2bの間に配置された、食味付け用の食味付け粉体3とを備えた麺類1である。 - 特許庁

Consequently, when the tip of the rough noodle strip n1 is moved to the lower position of the rough noodle strip rolling roll 12, formation of rough noodle strip n2 by the right rough noodle strip rolling roll 12 is started, the tips of the two rough noodle strips n1 and 21 are arranged and transported to a noodle strip rolling roll 16 side.例文帳に追加

これにより、荒麺帯n1の先端が右側の荒麺帯圧延ロール12の下方位置まで移動すると、右側の荒麺帯圧延ロール12による荒麺帯n2の形成が開始し、2枚の荒麺帯n1、n2の先端が揃いって麺帯圧延ロール16側に搬送されていく。 - 特許庁

Shichimi togarashi is typically used as a flavoring for noodles such as udon (Japanese wheat noodle) and Soba (buckwheat noodle), or sometimes gyudon (rice covered with beef and vegetables). 例文帳に追加

うどん・蕎麦などの麺類や、牛丼などの薬味として使われることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In a scene where noodle like udon (Japanese wheat noodle) is eaten in a Rakugo, a folded Sensu is often used to substitute for chopsticks. 例文帳に追加

落語でのうどんなどを食べる場面で、畳んだ状態での扇子を箸に見立てて用いる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for easily producing buckwheat noodle imparting a palate feeling same to that of a hand made buckwheat noodle.例文帳に追加

手打ち蕎麦と同等の食感を醸し出すことのできる蕎麦麺を容易に製造可能にすること。 - 特許庁

POWDERED BRINE FOR OKINAWA NOODLE, AND METHOD FOR PRODUCING OKINAWA NOODLE USING THE SAME例文帳に追加

沖縄そば用粉末かんすいおよびこれを用いた沖縄そばの製造方法 - 特許庁

DURUM WHEAT FLOUR FOR NOODLE OR COATING, AND WHEAT FLOUR COMPOSITION FOR NOODLE OR COATING, CONTAINING THE SAME例文帳に追加

麺類または皮類用デュラム小麦粉およびこれを含有する麺類または皮類用小麦粉組成物 - 特許庁

CEREAL FLOUR COMPOSITION FOR RETORT CHINESE NOODLE AND METHOD FOR PRODUCING RETORT CHINESE NOODLE BY USING THE COMPOSITION例文帳に追加

レトルト中華麺用穀粉組成物およびこれを用いたレトルト中華麺の製造方法 - 特許庁

GERMINATED BUCKWHEAT SEED, METHOD FOR PRODUCING HANDMADE BUCKWHEAT NOODLE USING THE SAME AS RAW MATERIAL, AND APPLICATION OF THE SAME TO BUCKWHEAT NOODLE PRODUCT例文帳に追加

蕎麦種実の発芽とそれを原材料とする手打そばの製造、およびそば製品への利用 - 特許庁

To mechanize noodle hanging of long strips of noodles cut by a knife on a noodle hanging bar carried out by manpower.例文帳に追加

人手によって行なわれている包丁切り麺線の麺掛け棒への麺掛けを機械化する。 - 特許庁

(2) A constant amount of the noodle boiled and cooked is accommodated in a tray for noodle block molding, and is performed with freezing molding.例文帳に追加

(2)ゆで調理済みの麺の一定量を、麺塊成型用トレー内に収容し、冷凍成型する。 - 特許庁

To provide an auspicious Koban (oval shaped Japanese old coin made of gold) shaped Sanuki noodle (Japanese noodle made in Sanuki district) edible for a patient.例文帳に追加

病人でも食べられる、縁起の良い「小判型さぬきうどん」を製造する。 - 特許庁

To inhibit binding between noodle strips without exerting bad influence upon texture and flavor of instant noodle.例文帳に追加

即席麺の食感および風味に悪影響をおよぼすことなく、麺線間の結着を抑制する。 - 特許庁

GRAIN FLOUR COMPOSITION FOR FROZEN NOODLE, FROZEN NOODLE USING THE SAME AND ITS PRODUCTION例文帳に追加

冷凍麺用穀粉組成物及びこれを用いた冷凍麺及びその製造方法 - 特許庁

例文

The boiled noodle or others accommodated in a noodle basket is raised at a certain position by the supporting shaft.例文帳に追加

麺篭に収納したゆで麺等を支持軸により、一定位置に持ち上げる。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS