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Noodleを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1549



例文

To provide an apparatus for boiling noodles designed so as to prevent solidification and adhesion of starchy substance to the inner surface of the side wall of a boiling tank due to generation of carbide caused by burning and thereby prevent foreign matters, such as peeled carbide, from getting into the noodles so as to produce a boiled noodle product having stable quality.例文帳に追加

生麺を茹で調理するにあたって、茹槽の側壁内面に澱粉質が焦げることによる炭化物が生じて固化し付着することを防止でき、炭化物の剥離粒等の異物が混入しない品質が安定した茹麺製品を提供できる装置を提供する。 - 特許庁

To allow even a blind person to understand a content of a food such as milk, coffee, juice, pudding, yogurt, ice cream, sake, shochu and noodle soup in a container of a paper pack, a can, a PET bottle, and a plastic container or the like without unsealing the container or without via a third party.例文帳に追加

紙パック・缶・ペットボトル・プラスチック等の容器に入った、牛乳・コ−ヒ−・ジュ−ス・プリン・ヨ−グルト・アイスクリ−ム・酒・焼酎・めんつゆ等の食品の中身を開封したり、第三者を介する事なく、盲人の方でも判る様に、容器の外部に「点字」で表示するものです。 - 特許庁

The noodle- loosening agent includes soybean polysaccharide or pullulan in an amount of 0.2-1 wt.% based on the weight of the noodles and the seasoned soup includes salts in an amount of 0.1-2 wt.% and/or saccharides in an amount of 1-20 wt.% based on the seasoned soup.例文帳に追加

麺ほぐし剤が大豆多糖類又はプルランで使用量が麺重量に対して0.2〜1%であり、だしは塩類及び/又は糖類を含有する物で使用量は塩類がだし重量に対して0.1〜2%、糖類がだし重量に対して1〜20%である。 - 特許庁

To provide pregelatinized buckwheat flour decreasing addition of burning smell and deterioration of tone of color, free from spoiling flavor of general buckwheat noodles, and improved in noodle making properties allowing to easily make buckwheat noodles highly mixed with buckwheat flour, to provide a method for producing the pregelatinized buckwheat flour, and to provide a buckwheat food containing the pregelatinized buckwheat flour.例文帳に追加

焦げ臭の付加及び色調の劣化を低減し、一般的なソバにおける風味を損なうことのない、ソバ粉高配合のソバ麺を簡便に作り得る製麺性の向上したα化ソバ粉やその製造方法、及びかかるα化ソバ粉を含有したソバ食品を提供すること。 - 特許庁

例文

The noodle processed food 10 is formed through putting ingredients 12 comprising food other than noodles and eatable as they are on cooked noodles 11 connected via binder to be formed into a prescribed shape, and has peculiar palate feeling and characteristics of noodles such as those favorably harmonious to ingredients or seasoning.例文帳に追加

つなぎ材で連結されて所定形状に形成された調理済麺類11の上に、麺類以外の食品であってそのままで食することができる具材12を載せた麺加工食品10であって、独特の食感及び具材や調味料との馴染みがよい等の麺類の特徴とを併せ持つ。 - 特許庁


例文

In this method for producing the food preserved at ordinary temperatures, the starchy food is thermally sterilized, the sterilized food in a container received in a clean room is packed, and then the packed food is subjected to a refrigeration treatment, wherein the starchy food is selected from the group consisting of cooked rice, pasta, noodle and rice case.例文帳に追加

本発明は、澱粉質食品を加熱殺菌した後、クリーンルーム内で収容された容器を密封し、その後冷蔵処理することを含み、澱粉質食品が米飯類、パスタ類、麺類およびもち類からなる群より選ばれることを特徴とする常温保存性食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

To obtain quickly boilable noodles improved in noodle qualities, having glutinousness, softness, elasticity, or the like, excellent in palatability, having a shortened boiling time, by adding a starch and a wheat protein food material as auxiliary raw materials to raw material wheat flour of the noodles without using a so-called food additive.例文帳に追加

この発明は、麺の原料小麦粉に、いわゆる食品添加物を使用しないで、澱粉類及び小麦蛋白の食品素材を副原料として添加して、麺質を改良し、ねばり、滑らかさ、弾力等を有し、且つ食感に優れ、茹で時間を短縮した早茹で麺を提供すること目的とする。 - 特許庁

To provide instant noodles fried in an oil, preventing boiling dissolution of noodle components during a boiling treatment in eating, suppressing the clouding of a soup and having an excellent texture essential to the noodles in the fried noodles prepared by frying and drying treatments with a diacylglycerol used in a frying oil and fat.例文帳に追加

フライ油脂にジアシルグリセロールを用いて油揚げ乾燥処理したフライ麺において、喫食時の茹で処理時に麺成分の茹で溶けを防止し、スープの濁りを抑え、麺本来の優れた食感を有する即席油揚げ麺を得る。 - 特許庁

To provide a food additive capable of affording a food composition such as a mineral ingredient-enriched instant noodle, chewing gum, a biscuit, a hot cake premix, process cheese or a fishery paste product having an excellent texture such as resistance to teeth without deteriorating a flavor.例文帳に追加

風味を損なうことなく、歯ごたえ等の食感に優れたミネラル成分強化即席麺、チューイングガム、ビスケット、ホットケーキプレミックス、プロセスチーズ、水産練り製品等の食品組成物を与える食品添加剤を提供する。 - 特許庁

例文

The objective frozen food or drink is produced by adding α,α- trehalose in an amount of 0.2-30% (W/W) to a frozen food or drink selected from frozen cereal, frozen vegetable, frozen fruit, frozen noodle, frozen rice and frozen fruit pulp drink and freezing the mixture.例文帳に追加

冷凍穀物、冷凍野菜、冷凍フルーツ類、冷凍メン、冷凍ライス及び冷凍果肉飲料からなる群より選ばれた冷凍飲食品にα,α−トレハロースを、0.2〜30%(W/W)添加した後、冷凍して、冷凍飲食品を得る。 - 特許庁

例文

When eating/drinking the milk, juice, pudding, yogurt, ice cream, coffee, sake, shochu, noodle soup or the like, a content is checked by unsealing a container or via a third party.例文帳に追加

盲人の方は、牛乳・ジュ−ス・コ−ヒ−・プリン・ヨ−グルト・アイスクリ−ム・酒・焼酎・めんつゆ等を食する時は中身が、判らぬので第三者を介して中身を確認するか、開封等をして試食か試飲する必要がありますが、容器の外部に「点字」で表示する事によつて、判るようにするものです。 - 特許庁

DISPLAY OF INFORMATION OF CONTENT IN BRAILLE OUTSIDE CONTAINER SO AS TO ALLOW EVEN BLIND PERSON TO UNDERSTAND CONTENT OF FOOD SUCH AS MILK, VARIOUS JUICE, COFFEE, ICE CREAM, NOODLE SOUP, SAKE, SHOCHU AND SOYBEAN SAUCE IN SIMILAR CONTAINER SUCH AS PAPER PACK, PLASTIC CONTAINER, PAPER CONTAINER, PET BOTTLE, BOTTLE AND CAN例文帳に追加

同じ様な紙パック・プラスチック容器・紙容器・ペットボトル・瓶・缶等の容器に入った、牛乳・各種ジュ−ス・コ−ヒ−・アイスクリ−ム・麺つゆ・酒・焼酎・醤油等が、盲人の方でも中身が判る様に、容器の外部に「点字」で中身の情報を表示するもの。 - 特許庁

A dough prepared by mixing a wheat flour with one or more kinds of potato starch, waxy corn starch and tapioca starch, saccharides, and oil and fat and water is compounded with a compounding machine, etc., and the resultant noodle belt is then aged at a temp. of 10-20°C for ≥6 h.例文帳に追加

小麦粉に対し、馬鈴薯澱粉、ワキシコーンスターチ、タピオカ澱粉の内の1種もしくは2種以上、糖類、油脂と水を混合した生地を複合機等で複合し、得た麺帯を、10〜20℃で6時間以上熟成させることを特徴とする製造方法を用いる。 - 特許庁

To obtain the subject improving agent having an excellent disentangling effect for a noodle, also easily performing the concentration control of effective components in an immersing liquid and improving the preservation property of the immersing liquid itself by including a soybean edible fiber, etc., and simultaneously using a xanthan gum, etc.例文帳に追加

優れた麺ほぐれ改善効果を示す茹で麺用ほぐれ改良剤を提供する、また、それとともに、従来困難であった浸漬液自体の保存性を向上させ、同時に、浸漬液中の有効成分の濃度管理を容易にすることのできる茹で麺用ほぐれ改良剤を提供する。 - 特許庁

The noodle-making machine is provided by equipping a cylinder part 9 having a nozzle 94 installed with a plurality of extruding ports 93, a piston part 8 sliding in the cylinder part 9, and a pantograph jack 7 giving advancing and retreating movements to the piston part 8 in the cylinder 9.例文帳に追加

複数の押出口93が設けられているノズル94を有するシリンダ部9と、シリンダ部9の中を摺動するピストン部8と、ピストン部8にシリンダ部9内を前進及び後退させる運動を与えるパンタグラフジャッキ7とを備える製麺機1とする。 - 特許庁

To provide a machine for boiling noodles which prevents varied temperatures of hot water because of places in a hot water tank (10) with a simple structure for the machine for boiling noodles with at least two rows of zones, in which a plurality of noodle boiling zones (46) (46) for soaking boiling baskets are placed in a row, laid in parallel in the hot water tank (10).例文帳に追加

茹で籠を浸ける複数の麺茹でゾーン(46)(46)が一列に並んだゾーン列が、少なくとも二列、湯槽(10)内に於いて平行に並ぶ態様で設定されている、麺茹で機に於いて、湯槽(10)内での場所による湯温のばらつきを簡単な構造で防止できる麺茹で機を提供すること。 - 特許庁

In a manufacturing method for a granular detergent or detergent raw material particles, the detergent raw material is kneaded by a kneader, and the kneaded detergent raw material is fed into a detergent processing extrusion granulating machine of the above constitution and molded into pallets or noodle shapes, and then fed into a crusher to be crushed and granulated.例文帳に追加

また、粒状洗剤又は洗剤原料粒子の製造方法は、洗剤原料を混練機で混練し、この混練洗剤原料を上記構成の洗剤加工用押出造粒機20に供給して、ペレット又はヌードル状に成型後、更に、破砕機に供給して、破砕造粒することを特徴とする。 - 特許庁

The Ting Hsin Group, taking advantage of its food manufacturing know-how and distribution networks cultivated in its instant noodle business, has been operating a retail business with Asahi Breweries and FamilyMart in mainland China under the capital and business alliance with Itochu Corp.例文帳に追加

頂新グループは即席麺事業で培った食品製造ノウハウと物流網を活かし、伊藤忠商事との資本業務提携のもと、アサヒビールとの飲料事業やファミリーマートとの小売事業を中国本土で展開している。 - 経済産業省

As described earlier, as many countries and regions promote the negotiations and conclusions of EPAs/FTAs and as the bilateral agreements rapidly become crisscrossed, a "spaghetti bowl" or a "noodle bowl"22 phenomenon could have negative effects on business.例文帳に追加

上述のように、多くの国・地域がEPA/FTAの交渉・締結を進めることにより、二国間・地域の協定が網の目のように急速に積み重なっていく中で、「スパゲティ・ボウル現象」あるいは「ヌードル・ボウル現象」 の発生がビジネスに悪影響を及ぼす問題点として指摘されることがある。 - 経済産業省

Noodles are not overly emphasized in due to the fact that enjoying the soup is strongly emphasized with ramen as well as other noodles, and a majority of well-established, long-established, and popular stores purchase noodles from noodle-making factories instead of making noodles in the store, a trend which is seldom seen in stores specializing in ramen in other prefectures. 例文帳に追加

また、京都では、ラーメンに限らず麺類は出汁を楽しむという意識が強いのか、麺はどうも後回しになってる感が強く、ラーメンでも、名店、老舗、人気店と呼ばれるラーメン専門店の大半が製麺所の麺を使っており、自家製麺の店はほとんど無いという、他府県のラーメン専門店ではあまり見られない傾向がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As described later, the term derives from "plain type" of Tenka-ippin, but the "plain type" of Tenka-ippin is not usually included in this category because it is based on the chicken bone broth (in Kyoto, ramen which uses general chicken bone broth as served in Chinese restaurants or the like is usually called 'Chinese noodle,' which tends to be distinguished from general ramen). 例文帳に追加

後述のように、語源は、天下一品の(あっさり)から来ているのだが、天下一品の(あっさり)は鶏ガラスープのため、現在はこのカテゴリーに含めない場合が多い(京都では、中華料理店などで出される汎用鶏ガラスープを使ったラーメンに関しては、「中華そば」と呼ぶことが多く、一般のラーメンとは別物扱いする傾向がある)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As described above, some stores feature the so-called 'Chinese noodles' and use general chicken bone broth as served in a Chinese restaurant or the like on their menu, in which case, unlike in other areas, the ramen is placed on a separate menu; very few stores feature the so-called 'Chinese noodle.' 例文帳に追加

また、上記のように、中華料理店などで出される汎用鶏ガラスープを使った、いわゆる「中華そば」をメニューに取り入れている店もあるが、その場合、他地域とは違い、別にラーメンというものが存在し、そちらが中心に添えられていることがほとんどであり、いわゆる「中華そば」を売りにしているラーメン専門店は、ほとんど存在しない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

However, Japanese restaurants overseas serve not only Japanese dishes with tradition and history, but also relatively new dishes ranging from teppanyaki (foods grilled on an iron plate), teriyaki (grilling with soy sauce and sugar), curry and rice, pork cutlet on rice and ramen (Chinese soup noodle) to American-style sushi roll like California roll, which were created by mixing various ideas extracted from the foods culture of Japan and others. 例文帳に追加

しかし日本国外の日本食レストランで提供される料理には、歴史がある伝統的な日本料理ばかりでなく、鉄板焼き、照り焼き、カレーライス、カツ丼、ラーメンから、カリフォルニアロールを始めとするアメリカ式巻物類にいたるまで、比較的近年になって日本以外の食文化と融合して出来た料理も含まれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a decomposing and removing material that has superior performance hardly degraded for decomposing and removing an aldehyde gas such as formaldehyde and acetaldehyde and can easily form a suitable construction for gas adsorption such as honeycomb-like and noodle-like molded articles owing to excellent moldability thereof.例文帳に追加

ホルムアルデヒド、アセトアルデヒド等のアルデヒドガスの分解除去性能に優れ、性能低下の小さい、成形性に優れているため、ハニカム状、ヌードル状の成形物が容易に得られ、ガス吸着性に優れた構造を形成することが可能となり、アルデヒドガス分解除去性能に優れ、アルデヒドガス分解除去性能の低下が少ない分解除去材を提供する。 - 特許庁

Wheat flour is combined with alginic acid or an alginate salt and an alkali agent and, in addition, at least one selected from activated glutene, modified starch, egg white, an emulsifier and gums, then they are kneaded with water or hot water and formed into noodle lines.例文帳に追加

小麦粉に、アルギン酸類及びアルカリ剤を添加すると共に、更に活性グルテン、化工澱粉、卵白、乳化剤及びガム類から選択される少なくとも一種を添加配合し、次いで水又は熱湯を加えて混練後、麺線成形することを特徴とする生麺及び該生麺を乾燥することを特徴とする乾麺の製造方法。 - 特許庁

The Chinese noodle soup is obtained by adding wash treated chicken refuse and broth to eel bone powder which is obtained by removing dark colored flesh from eel bones, washing with flowing water, the eel bones from which dark colored flesh is removed, heating the washed eel bones, and pulverizing the heat treated eel bones.例文帳に追加

本発明のラーメンスープは、ウナギの骨から血合いを取り除き、前記血合いを取り除いたウナギの骨を流水で洗浄し、前記洗浄したウナギの骨を加熱し、前記加熱処理したウナギの骨を微粉化してなるウナギの骨の粉末に、洗浄処理した鶏ガラとダシとを加えて加熱してなることを特徴とする。 - 特許庁

As a result of zealous studies, it has been found for the first time that: a noodle-like food is prepared by reaction between sodium alginate and a calcium salt (e.g., calcium chloride) followed by treating the food in a common salt-containing solution; then, although the mechanical strength of the food declines once, no such mechanical strength's decline turns to occurrence thereafter.例文帳に追加

発明者らは、鋭意研究を行った結果、アルギン酸ナトリウムとCa塩(塩化カルシウムなど)との反応により調製した麺状食品を調製した後、食塩を含有する溶液中で処理すると、一旦強度が低下するものの、その後強度の低下が生じなくなることを初めて見出し、上記課題を解決することができることを示した。 - 特許庁

To provide a method for producing retort Japanese wheat noodles free from causing collapse of a noodle surface, melting by boiling, and turbidity of broth, and retaining excellent palate feeling even when sealing the Japanese wheat noodles together with broth (stock or soup) followed by subjecting to retort treatment of performing pressure sterilization at high temperature, and preserving the Japanese wheat noodles for a long period in a condition of soaking them in broth for a long period.例文帳に追加

うどんをつゆ(汁やスープ類)とともに密封した後、高温で加圧殺菌を行うレトルト処理を施しても、また、うどんがつゆに長期間浸かった状態に長期間保存しても、麺の表面の崩れや茹でどけ、つゆの濁りを生じることなく、しかも優れた食感を保持しうるレトルトうどんの製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide non-fried dry instant noodles having properties such as becoming eatable in a short time by being reconstituted in hot water, being excellent in getting loose when reconstituted in hot water, having smooth noodle ribbon restored by being reconstituted in hot water, and being good in palatability and taste and palate feeling, rich in springiness, and slow in elongation by boiling from an eatable condition.例文帳に追加

湯戻しによって短時間で喫食可能な状態になること、湯戻ししたときのほぐれ性に優れていること、湯戻しして復元された麺線が滑らかで、口当たりがよく、弾力性に富み、食味食感がよいこと、喫食可能な状態からの茹で伸びが遅いこと等の性質を有するノンフライ乾燥即席麺を提供すること。 - 特許庁

The method for producing instant noodles in cup includes the following process: A biodegradable cup formed of a biodegradable base layer and a biodegradable and water-resistant face layer covering the surface of the base layer is packed with at least one of a bag containing dried ingredients and a bag containing a soup material, and then a dried noodle mass is put on the former bag or the latter bag.例文帳に追加

容器入り即席麺の製造方法は、生分解性を有する基材層と基材層の表面を覆う生分解性および耐水性を有する表層とからなる生分解性の容器に、乾燥した具材を収容した具材袋とスープの素を収容したスープ袋との少なくとも一方を装填した後、装填された具材袋またはスープ袋の上に乾燥した麺塊を装填する工程を含む。 - 特許庁

The noodle disaggregation improver contains 0.5-15 pts.wt. of gum arabic, 0.5-10 pts.wt. of gum ghatti, and 0.5-10 pts.wt. of glycerol fatty acid ester as active ingredients in 100 pts.wt. of a liquid agent, and the balance comprises water and at least one selected from ethanol, acetic acid, and sodium acetate.例文帳に追加

液剤100重量部中に、0.5〜15重量部のアラビアガム、0.5〜10重量部のガティガムおよび0.5〜10重量部のグリセリン脂肪酸エステルを有効成分として含み、かつ残部がエタノール、酢酸および酢酸ナトリウムから選択される少なくとも1種ならびに水であることを特徴とする麺類のほぐれ改良剤により、上記の課題を解決する。 - 特許庁

The other version of noodle modifier is a powdery one obtained by spray-drying an emulsifier liquid or an emulsifier each containing (A) sucrose fatty acid ester where HLB is ≥5, (B) at least one kind selected from the group comprising lecithin, glycerine fatty acid ester, organic acid monoglyceride, polyglyceryl fatty acid ester, and sorbitan fatty acid ester, (C) edible oil and fat, and (D) a saccharide compound.例文帳に追加

また、第2の麺類改質剤は、HLB5以上のショ糖脂肪酸エステル(A)、レシチン、グリセリン脂肪酸エステル、有機酸モノグリセリド、ポリグリセリン脂肪酸エステル、及びソルビタン脂肪酸エステルからなる群より選ばれた少なくとも1種(B)、食用油脂(C)、及び糖類化合物(D)を含有する乳化剤液又は乳化液を噴霧乾燥して得られる粉末状の改質剤である。 - 特許庁

The raw noodles are produced by mixing wheat flour, gluten flour and etherified starch flour to obtain raw flour, using the raw flour comprising 20-29wt.% protein content in the sum total of the wheat flour and the gluten flour and 25-50 wt.% etherified starch content in the raw flour and bringing the cross section of noodle strings in forming the same to be ≤2.8mm^2.例文帳に追加

生麺の製造において、小麦粉、グルテン粉末、及びエーテル化澱粉を混合してこれを原料粉とし、小麦粉及びグルテン粉末の合計重量中の蛋白含量が20〜29重量%であり、かつ、エーテル化澱粉の該原料粉中の配合割合が25〜50重量%である原料粉を用いて製麺し、更に、麺線形成において麺線の断面積を2.8mm^2以下にする。 - 特許庁

Noodle dough laid on a belt conveyor is rolled under pressure and extended by installing two or more press rollers on the belt conveyor perpendicular to the transport direction of the belt conveyor with a predetermined space from the belt conveyor and reciprocally moving the press rollers in the front and rear directions by pressing the rollers downward.例文帳に追加

ベルトコンベアの搬送方向に直交し、かつ前記ベルトコンベアと所定の間隙をもって複数台の転圧ローラを前記ベルトコンベア上に配設し、前記転圧ローラを下方向に付勢しながら前後方向に往復運動させることにより、ベルトコンベア上に載置されたうどん生地を転圧、展延させる。 - 特許庁

The method for producing the noodles comprises producing from a noodle material prepared by kneading material flour with kneading water added with 0.1-0.5 wt.% total of sodium carbonate and/or potassium carbonate, wherein the kneading material comprises 10-50 wt.% buckwheat flour and 90-50 wt.% flour, and the noodles are produced by the method.例文帳に追加

そば粉を10〜50重量%、小麦粉を90〜50重量%を含む原料粉と、炭酸ナトリウムおよび/または炭酸カリウムを合計で原料粉に対し0.1〜0.5重量%添加した練水を混練して調整した製麺原料から製造することを特徴とする麺類の製造方法および当該製造方法により製造した麺類。 - 特許庁

To obtain non-fried dry instant noodles having properties such as becoming eatable in a short time by being reconstituted in hot water, being excellent in getting loose when reconstituted in hot water, having smooth noodle ribbon restored by being reconstituted in hot water, and being good in palatability and taste and palate feeling, rich in springiness, and slow in elongation by boiling from an eatable condition.例文帳に追加

湯戻しによって短時間で喫食可能な状態になること、湯戻ししたときのほぐれ性に優れていること、湯戻しして復元された麺線が滑らかで、口当たりがよく、弾力性に富み、食味食感がよいこと、喫食可能な状態からの茹で伸びが遅いこと、等の性質を有するノンフライ乾燥即席麺を提供することを目的とする。 - 特許庁

In this method for producing the food preserved at normal temperatures the starchy food is thermally sterilized, the sterilized food with a separately thermally sterilized seasoning is packed in a container in a clean room, and then the packed food is subjected to a refrigeration treatment, wherein the starchy food is selected from the group consisting of cooked rice, pasta, noodle and rice case.例文帳に追加

本発明は、澱粉質食品を加熱殺菌した後、クリーンルーム内で、別途加熱殺菌した調味液とともに容器に密封し、その後冷蔵処理することを含み、澱粉質食品が米飯類、パスタ類、麺類およびもち類からなる群より選ばれることを特徴とする常温保存性食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

To eliminate the generation of a burn or the dropping of noodles when hot water is drained for a packing container storing instant noodles, for example, instant fried noodles, particularly for an instant noodle packaging container used for eating the noodles by pouring the hot water into the container storing the instant noodles, and easily drain the hot water.例文帳に追加

例えばインスタント焼きそば等の即席麺を収容する包装容器、特に即席麺を収容した容器内に熱湯を注入して所定時間経過したのち湯を排出して食するのに用いる即席麺用包装容器に係り、湯切りを行う際にやけどしたり麺が落下することなく、容易に湯切りを行うことができるようにする。 - 特許庁

To provide a method for economically producing buckwheat flour which can improve texture of buckwheat noodles and at the same time strengthen flavor, using brown buckwheat as the raw material without using a conventional additive such as an emulsifier, thickening polysaccharides and wheat gluten, using a technique such as sieve selection and classification adopted in buckwheat noodle making so as to increase a protein content, and using buckwheat flour which has a specific average grain size.例文帳に追加

従来の乳化剤や増粘多糖類、小麦グルテン等の添加物を用いず、玄そばを原料とし、ソバ製麺で採用されている篩選別、分級等の技術を使って、蛋白質含量を高くし、特定の平均粒度を有するソバ粉を用いることにより、ソバの食感の改良、風味の増強が同時にできるソバ粉を経済的に製造すること。 - 特許庁

As needed serving members, one for dish washing and returning them to the original places, and two for feeding the raw noodle, soup, ingredients such as pig meat, boiled egg, and spices such as onion, black pepper, red pepper and one for guiding the customers and changing the hot water in an exclusive boiling water tank, totally four members, are required.例文帳に追加

必要な店員として洗い物担当および済みの食器を元の位置にもどす係を1名、生麺、鶏がらスープ、チャーシュー、煮卵、メンマ、なると等の具材、ねぎ、コショウ、七味等の薬味を補充する係を2名、お客様の案内および専用の沸騰湯槽のお湯を代える係を1名、計4名で混雑時のお客様をさばく。 - 特許庁

To provide a method for producing an extender capable of efficiently preventing the occurrence of flavor and bitterness peculiar to rice bran, apart from damaging each palatability of e.g. bread, cake, cookie, noodle, spaghetti or ravioli or reducing advantages of rice bran when used as the extender therefor, to obtain the extender for bread or the like, and to obtain the dough for bread or the like.例文帳に追加

本発明は米糠独特の臭いや苦みが出るのを効率よく阻止してパン、ケーキ、クッキー、麺類、スパゲティーやラビオリ等のパスタ類ドックフード等の増量材として使用しても嗜好性を損なったり、米糠の効果が低減することのないパン等の増量材の製造方法、パン等の増量材およびパン等の生地を得るにある。 - 特許庁

This noodle manufacturing rotary cutting teeth have a rotary roller 2 and disk-like plural blade parts 3, etc., arranged so as to separate by a prescribed interval in the lengthwise direction of a rotary shaft and project in the vertical direction to the rotary shaft, and the respective disk-like plural blade parts 3, etc., have edges t3, etc., in the central part.例文帳に追加

回転ローラ2と、回転ローラ2に、その回転軸の長さ方向に沿って所定の間隔を隔てるように、且つ、回転軸に対して垂直方向に突出するように設けられた円盤形状の複数の刃部3・・・とを備え、且つ、円盤形状の複数の刃部3・・・の各々が、その中心部に刃先t3・・・を有する。 - 特許庁

Also, the tomato vinegar obtained by the production method has no grassy smell but mellow sour taste and natural taste, and, by using the tomato vinegar, several flavorings such as tomato ketchup, mayonnaise, dressing, jiao-zi sauce, sauce of sweet-and-sour pork, noodle soup, steak sauce, juice of bitter orange and Sushi vinegar, and vinegar drinks and the like, can be produced.例文帳に追加

また、該製造方法で得られたトマト酢は、青臭みがなくてまろやかな酸味と自然の旨味を有しており、該トマト酢を用いることにより、風味に優れたトマトケチャップ、マヨネーズ、ドレッシング、餃子のたれ、酢豚のたれ、めんつゆ、ステーキソース、ぽん酢、すし酢などの各種調味料や、食酢飲料などを製造可能とする。 - 特許庁

In this noodle-making machine 10, a cylinder 90 is attached to holding metal fittings in a state that dough for noodles is housed in the cylinder 90 and then a driving motor 34 makes a piston 80 press the dough for noodles in the cylinder 90 so as to extrude it from through holes 98 formed in the bottom wall 92 of the cylinder 90.例文帳に追加

本製麺機10は、シリンダ90内へ製麺用生地を収容した状態でシリンダ90を保持金具104へセットし、この状態でモータ34を駆動させることでピストン80がシリンダ90内の製麺用生地を押圧してシリンダ90の底壁92に形成された透孔98から押し出す。 - 特許庁

To provide an attachment for material introduction for feeding material to a rotary pipe as a material feeding device not damaging material for preventing reduction of commercial value of fragile material in a device for cutting out dried foods such as ingredient of instant noodle, tablet medicine or the like at high speed.例文帳に追加

インスタントラーメンの具材のような乾燥食品、錠剤状の薬品等を高速で切り出す装置において、原料の送り装置である回転パイプに原料を送り込むための原料導入アタッチメントの材質が硬質であり、もろい原料は破損し易く原料の商品価値が低下するため、原料を破損しないような原料導入アタッチメントを提供する。 - 特許庁

As a method for judging cooking time of instant food such as instant noodle for having after pouring hot water, color change of pigment including paper 2, which includes base ion or acid ion dissociated from alkali including paper or acid including paper 3 owing to steam, in a specific time by diffusion effect is used.例文帳に追加

熱湯を注いで食する即席麺などのインスタント食品の調理時間を判断する方法として、水蒸気でアルカリ含浸紙あるいは酸含浸紙3から塩基イオンあるいは酸イオンが解離して色素含浸紙2に含浸し、拡散効果により所定時間で色素含浸紙2が変色されることを利用する。 - 特許庁

This draining device is such one that the back or side of a noodle boiling tank is raised, a crossarm to hang the boiling basket so as to position above the boiling tank is arranged on the raised part and designed to vertically move, and in addition to the crossarm, an arm to regulate to horizontally position the boiling basket below the crossarm is arranged on the raised part and designed to horizontally vibrate.例文帳に追加

麺類茹で槽の背面又は側面を立ち上げ、この立ち上げ部に茹で籠が茹で槽の上方に位置するように吊すための腕木を配設するとともに、この腕木が上下方向に振動するようにし、また前記に加えさらに立ち上げ部に腕木の下方で茹で籠を水平方向に位置を規制するアームを配設し、このアームが水平方向に振動するようにした。 - 特許庁

At first, the company was an SME which sold developing fluid, but once it became aware of the problem that “before long, we will enter a period in which it will be difficult for companies to keep confidential materials safe,” the theory of the shredder came in a flash of inspiration. It was in a stand-up noodle bar that the idea thatif paper can also be cut into long fine strips like noodles, it will be impossible to readpresented itself, and the shredder was born.例文帳に追加

同社は、当初、現像液を販売する中小企業であったが、「やがて企業が機密書類の保管に困る時代が来るはず」という問題意識の下、立ち食いそば屋で「紙もうどんのように細長く切れば読めなくなる」とシュレッダーの原理をひらめき、シュレッダーを商品化した。 - 経済産業省

例文

Many other commercialized products exist in Japan that are difficult for Japanese to tell whether they are nihon-ryori dishes or foreign dishes for example; 'the essence of tom yam chazuke (boiled rice with tea poured over it' with the flavor of the 'tom yam' soup famous as a soup dish in the Kingdom of Thailand, 'the Morioka reimen' (cold noodles), the pho (Vietnamese noodle soup) Japanized by completely changing the udon nature using the leaf mustard that Vietnamese never ate originally, and 'rice burger' in which boiled rice is placed on the both sides of a teriyaki (grilled with soy sauce and sugar) beef paddy. 例文帳に追加

その他、一般の日本人向けの商業商品においても、タイ王国のスープ料理として名高い「トムヤム」スープ風味の「トムヤム茶漬けの素」、ベトナム麺を本来ベトナム人は食べない高菜を用いてうどん質を全く変えてご当地化した「盛岡冷麺」、牛肉の照り焼きを米で挟んだ「ライスバーガー」など、果たして日本料理なのか異国料理なのか判別に悩むものも多数存在する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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