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Noodleを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1549



例文

In the case of using a broad noodle strip, the boiled strip is cooled, transported to a slitter with a belt conveyor having dusting flour scattered on the belt surface, slit to narrow strips and cut to small pieces.例文帳に追加

又は、幅広の麺帯を使用する場合、蒸煮麺帯を冷却し、ベルト表面に打ち粉が散布された搬送手段でスリッターまで搬送してから細幅の麺帯にスリットし、切片に裁断する。 - 特許庁

To readily obtain a dry starch noodle-like food reconstitutable by mere pouring of hot water, and having new texture, i.e. gelidium which has elly-like texture and gummy-fashioned gummy/jelly-like texture, when eaten.例文帳に追加

お湯を注ぐだけで簡便に湯戻し復元でき、喫食時にちゅるちゅるとしたトコロテン様食感とグミ風のグミゼリー様食感を具備した新規な食感を有する乾燥澱粉麺様食品を提供する。 - 特許庁

The hydrolytic ratio based on the weight of flour in the noodle is set to70%.例文帳に追加

そば粉とでん粉を主原料とし、つなぎに小麦粉を使用せず、α化でん粉と増粘剤とグルコマンナンとを添加し、粉重量に対する加水率を70%以上に設定する。 - 特許庁

Hands are elliptically moved by using a chain and a sprocket so that the noodle hanging bar gripped by the hands hang long strips of noodles at the tip of the double belt conveyor.例文帳に追加

そして、ハンドに把持された麺掛け棒が、2条丸ベルトコンベア先端の麺線を掛けるように、ハンドをチェンとスプロケットを用いて長円運動させる。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing instant gelatin noodle in which elution in a boiling step and stretch and soddenness after cooking can be suppressed and chewable texture having adequate stiffness is brought about.例文帳に追加

茹で工程での溶出や調理後の伸びやふやけを抑制し、適度な腰があって歯ごたえのある食感をもたらす即席春雨の製造方法を提供する。 - 特許庁


例文

The added amount of the trimethaphosphate is 0.02-0.5 wt.%, more preferably 0.1-0.4 wt.% based on the noodle raw material.例文帳に追加

前記トリメタリン酸ナトリウムの添加量は、小麦粉等の麺原料粉に対して0.02重量%以上0.5重量%以下であり、更に好ましくは、麺原料粉に対して0.1重量%以上0.4重量%以下である。 - 特許庁

To provide a packaged frozen noodle having an excellent eat feeling after thawing and cooking by suppressing the transportation of water content from sauce to boiled noodles during its distribution in frozen state or cooking after thawing.例文帳に追加

冷凍流通時あるいは解凍調理時のソースから茹麺への水分移行を抑制し、解凍調理後においても優れた食感を有する包装冷凍麺を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a method for producing nonfried noodles capable of being reconstituted with hot water in a short time, good in loosening of noodle strips and having texture with smoothness close to that of raw noodles.例文帳に追加

短時間で湯戻りが可能で、麺線のほぐれが良く、滑らかさを有する生麺に近い食感のノンフライ麺の製造方法を提供すること。 - 特許庁

This apparatus for boiling noodle is equipped with a nozzle 40 for jetting a liquid such as a cleaning solution, for cleaning an apparatus body 1 and an integrated control system 4 for controlling liquid such as the cleaning solution and sending the liquid to the nozzle 40.例文帳に追加

装置本体1を洗浄するための洗浄液等の液体を噴射するノズル40と、該ノズル40に洗浄液等の液体を制御して送り込む集中制御ユニット4とが設けられてなることを解決手段とする。 - 特許庁

例文

To provide a cooking apparatus for fried Chinese noodle or the like capable of efficiently and sufficiently mixing ingredients during cooking and offering cooked foods excellent in appearance, texture, and taste.例文帳に追加

焼きそばなどを調理する調理装置において、調理中における食材を効率よく、しかも十分に混ぜ合わせることができ、見栄え、食感、味の良好な調理品に仕上げることができるようにする。 - 特許庁

例文

To provide a boiled noodle dividing server that is most suitable for the speed-eating contest of buckwheat noodles that is served in small bowls because this machine costs low, needs a small space and can automatically divide boiled noodles into one-bite size of uniformly weight-equalized pieces to be served to contestants in small bowls.例文帳に追加

例えば碗子蕎麦の早食いゲーム用として最適で、低コストかつ小スペースで、1食分の均等な茹で麺を衛生的に自動で盛り分ける茹で麺盛り分け装置を提供する。 - 特許庁

To provide a structure of a roll part of a cutting blade for a noodle-making machine, enabling the cutting blade roll to be rapidly attached and detached instantly, and hardly causing vibration of a cutting blade roll body.例文帳に追加

切刃ロールの着脱をワンタッチで速やかにでき、切刃ロール本体の左右の揺れがない製麺機用切刃ロール部構造を提供する。 - 特許庁

To provide a simple, inexpensive boiled rice-molding device which has a compact device structure and can thereby be installed even in a relatively small super market, a buckwheat noodle shop where people eat buckwheat noodles in a standing state, or like.例文帳に追加

比較的小規模なスーパーマーケットや立ち食いそば店などにも据え付けることができるよう、装置構成をよりコンパクトにして手軽にし、且つ安価な米飯成形装置を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing instant noodles in cup, which is capable of preventing damaging the inner surface of the biodegradable cup by dried noodle mass contained in the cup.例文帳に追加

内部に収容した乾燥した麺塊で生分解性容器の内面が傷つくことを防止できる容器入り即席麺の製造方法を提供すること。 - 特許庁

A boiling flow concentrating plate 50 concentratingly hitting a boiling flow formed by the heaters to the center of the bottom part of the noodle basket 40 is disposed on the heaters 15.例文帳に追加

ヒータ15上には、ヒータによって形成される沸騰流を麺カゴ40の底部の中心に集中的に当てる沸騰流集中板50が配設されている。 - 特許庁

The conveyer 31 can be made small-sized and inexpensive and a laying bed area of the conveyer 31 can be made narrow by making intervals of the hung noodle strips dropped onto the conveyer 31 narrow.例文帳に追加

これにより、搬出コンベア31の上に投下される掛箸Tの間隔を狭くして、搬出コンベア31を小型、かつ安価にすることができ、搬出コンベア31の敷設床面積を狭くできる。 - 特許庁

This material for noodle soups is obtained by grinding green and yellow vegetables by the use of a mixer or a mill, adding a similarly prepared roasted sesame paste and a miso to the ground product, and subsequently kneading the mixture, and enables the spontaneous intake of the green and yellow vegetables.例文帳に追加

緑黄色野菜をミキサーやミル機で粉砕し、同じくペースト状にした煎った胡麻と味噌を加えて練り上げて、自然に緑黄色野菜を摂取できるようにした。 - 特許庁

At the starting of production of noodle strips, a drive signal is outputted from a control part 28 to an air cylinder 34, a dough is not fed from a chute 2 to a right branch route 8 and a damper 32 is inclined to the right branch route 8 side.例文帳に追加

麺帯の製造開始時には、制御部28からエアシリンダ34に駆動信号を出力し、シュート2から右側の分岐路8にドウを供給しないように、ダンパー32を右側の分岐路8側へ傾動させる。 - 特許庁

To provide fermented instant noodle utilizing lactobacillus comprising grain-utilized food or alkaline food such as instant noodles, to which finely acid taste and flavor are imparted without spoiling flavor and palate feeling inherent in noodles; to provide a method for producing the noodles and a method for improving the flavor of the noodles.例文帳に追加

麺本来の風味、食感を損なうことなく良好な酸味と風味を付与した即席麺等の穀類利用食品又はアルカリ性食品、その製造方法及びそのような風味改良法を提供すること。 - 特許庁

To provide a continuous noodle boiling apparatus in which a group of boiling baskets can automatically be detached and fitted when the apparatus is washed and fitting intervals of the boiling baskets can be changed automatically.例文帳に追加

装置洗浄の際の、茹籠群の取外・取付作業を自動化出来、併せて、茹籠の取付間隔を自動的に変えられる様にした、連続麺茹装置を提供する。 - 特許庁

This packaged instant noodle is served for eating according to the following procedure: putting soup or contents in a sauce bag on the noodles in which the contents are housed, connecting the package container body with the cover body in a fluid-tight fashion, and shaking the whole package container.例文帳に追加

該容器入り即席麺は、内容物が収容されていた麺類にスープまたはソース袋の内容物をかけ、次いで該容器本体と蓋体とを液密に結合し、容器全体をシェイクした後に喫食する。 - 特許庁

The conveying means 1 raises each group w of noodle lines supplied to a starting point 7a for conveying so as to follow a wavy bent upward inclination passage 4, and provides stretching and contracting elastic pressure on respective needle lines on the way of its raising.例文帳に追加

搬送手段1は搬送始点7aに供給された各麺線群wを、波状に屈曲された上り傾斜経路4を辿るように上昇させ、その上昇最中に各麺線に伸縮の弾圧力を付与する。 - 特許庁

To provide a clip constantly equipped near a container 21 and easily demounted, and preventing the escape of heat in the container 21, with respect to an instant noodle container 21 having a round opening.例文帳に追加

開口部が円形状の即席麺収納容器21において、常に容器21の身近なところに備えられ、脱着が容易で、容器21の内部の熱が逃げにくくなるクリップを提供する。 - 特許庁

To provide epidermis fine powder for buckwheat noodle binder even a smaller amount of which than that of conventional one functions as binder, and makes buckwheat noodles present smooth palate feeling.例文帳に追加

そば粉に対し従来に比べて少量で繋ぎ作用が働き、同時に滑らかな食感を発現することが可能なそば繋ぎ用甘皮微粉末を提供する。 - 特許庁

Both of the inner and outer faces of the pulp mold container are provided with water-resistant layers, and the pulp mold container is provided with superior water resistance and sealing properties and used suitably as a liquid storage container, an instant noodle container and others.例文帳に追加

このパルプモウルド容器は内外両面が耐水層が形成されて耐水性、密封性に優れているため、液体収納用容器や、即席麺容器等に好適である。 - 特許庁

The Tofu is adjusted to a water-content of about 75 wt.% and used in an amount of 30-50 wt.% based on 100 wt.% of the cereal flour for noodle.例文帳に追加

豆腐は水分を75重量%前後に調整し麺用穀粉100重量%に対して30〜50重量%の配合割合で用いる。 - 特許庁

In a rolling process of a mechanical production method of noodles, a plurality of lines of grooves 8 are formed on one side surface of a noodle belt 4 having a constant thickness and continuously flown by a belt conveyor or the like and a proper amount of content 2 is injected in the grooves 8.例文帳に追加

機械式製麺方法の圧延工程において、連続的にベルトコンベヤ等で流される一定の厚さの麺帯4の一方の面に複数列の凹部8を形成し、その凹部8に適当量の内容物2を注入する。 - 特許庁

To suppress the irregularity of weights of weighed balled noodles by eliminating cutting of noodle lines generated in automatic weighing of a volume type of boiled noodles by a rational method.例文帳に追加

茹麺の容積式の自動計量で発生する麺線の切断を、合理的方法によりなくすと共に、計量した玉麺の重量のバラツキを抑えること。 - 特許庁

Each of the small noodle rods 20 may be, for example, as a whole in the form of a cylinder, a conic trapezoid or a spindle, or in the form of a plurality of spindles that are serially and consecutively connected together.例文帳に追加

麺棒小体20は、例えば、全体として円筒形のもの、円錐台形のもの、紡錘形のもの、紡錘形が直列に複数接続されたものなどがあり得る。 - 特許庁

This technique comprises the following process: soybean soaked in water is steamed e.g. in the presence of hot water until at least half of the protein contained becomes insoluble to water, and then thoroughly mashed into a paste, which is used as one of noodle materials.例文帳に追加

水に浸漬した大豆を、含有タンパクの半量以上が水不溶性のものとなるまで熱水又は蒸気で蒸煮し、その後十分にすりつぶしてペースト状物にし、これを麺材料の一つとする。 - 特許庁

The method for producing the boiled noodles includes making the noodles by using the grain flour composition for the boiled noodles as a grain flour raw material, and boiling the obtained raw noodle strings while regulating the boiling yield so as to be 290-450%.例文帳に追加

穀粉原料として該茹で麺類用穀粉組成物を用いて製麺し、得られた生麺線を茹で上げて、茹で歩留り290〜450%となるように調整する。 - 特許庁

The method for evaluating noodle-making property of the wheat flour comprises using the wheat flour composition.例文帳に追加

また、小麦粉80質量%以上及び残余が該小麦粉由来の蛋白質画分及び該小麦粉由来の澱粉画分からなる小麦粉組成物を使用することを特徴とする小麦粉の製麺性評価方法である。 - 特許庁

To provide a method for producing bamboo leaf-containing hand-made noodles preservable for a long period of time without impairing a nutritive value, contained vitamins, a color tone, a flavor and a taste which bamboo leaves have and to obtain the noodle product.例文帳に追加

笹の葉のもつ栄養価、含有ビタミン、色調、フレーバー、風味を損なうことなく、長期保存を可能とした製法とその麺製品を提供しようとするもので、その方法による製品は手作りいわゆる、手延べによる乾燥麺とする。 - 特許庁

This shop is a speciality store systemized to announce ranking of popular instant noodle per various kinds to spread the instant noodles and to expand consumption of the instant noodles as an advertizement shop.例文帳に追加

それにより、各種別の人気即席麺ランキングなどを発表し、即席麺の普及と消費拡大に貢献することを目的としてシステム化された即席麺専門店であり、宣伝店である。 - 特許庁

The plurality of end plates composing the end face of the nozzle comprises a combination of the metal plate installed on the out side to the extruding direction of the noodle dough and fluoro resin plates installed inside of the metal plate.例文帳に追加

また、前記ノズルの端面を構成する複数の端板は、前記麺生地の押し出し方向に向けて外側に配置した前記金属板と、当該金属板の内側に配置したフッ素樹脂板とが組み合わされていることとした。 - 特許庁

The boiled or steamed noodle is produced by using a dough kneaded with an O/W-type emulsified oil-and-fat composition containing 5-20 wt.% oil-and-fat, 2-20 wt.% dextrins and 2-10 wt.% emulsifier.例文帳に追加

油脂5〜20重量%、デキストリン類2〜20重量%、乳化剤2〜10重量%をそれぞれ含有してなる水中油型乳化油脂組成物を生地に練り込んで使用することを特徴とする茹で・蒸し麺類の製造方法。 - 特許庁

To manufacture a mold container of particularly superior water resistance and sealing properties to be applied to various fields such as a liquid storage container, an instant noodle container and others.例文帳に追加

液体収納用容器や、即席麺容器等さまざまな分野に適用可能な、耐水性、密封性に特に優れたパルプモウルド容器を得ることができる。 - 特許庁

This instant food packaged in a glass container 10 is characterized by encapsulating an instant food 30 comprising instant noodle 31, soup stock 32 or the like, and being eaten after pouring boiled water into a cup- shaped heat-resistant glass container 11.例文帳に追加

カップ状の耐熱ガラス容器11内に熱湯により飲食される、例えば即席麺31とスープの素32などからなる即席食品30が封入されてなることを特徴とするガラス容器入り即席食品10である。 - 特許庁

To provide a roller device for stretching noodles accurately stretching the noodle ribbon used for producing the noodles, such as, Japanese small-thickness white noodles, medium-thickness white noodles and thickest white noodles, Chinese noodles, and the like, to desired thicknesses.例文帳に追加

素麺、ひやむぎ、うどん、中華麺等の麺類の製造に用いる麺紐を所望の太さに正確に延ばすことができるようにした麺紐の延ばしローラ装置を提供する。 - 特許庁

Thereby, the temperature of the hot water for boiling in the hot water storing tank 11 scarcely falls and the boiling power is not weakened so much when the adding water is supplied so that an excellent finishing condition of the noodle can be maintained.例文帳に追加

したがって、差し水を供給する際に、貯湯槽11内のゆで湯の温度がほとんど下がらず、沸騰力が著しく弱まることがないので、良好な麺の仕上がり状態を維持できる。 - 特許庁

The contact treatment is performed by using the spreading liquid containing carbohydrate and the water-soluble polysaccharides so as to have 0.1-2 wt.% of the carbohydrate based on the boiled noodle.例文帳に追加

糖質は茹で麺類に対して0.1重量%以上2重量%以下となるように、糖質と水溶性多糖類を含有する絡め液で接触処理を行ったものである。 - 特許庁

The sheet- formed food material is a sheet having a function to delay the migration of water, e.g. a noodle strip or a thinly sliced gelatinous food material.例文帳に追加

上記のシート状食品素材は、水分移行を遅らせる機能を持つシート状にした食品素材で、例えば、麺帯や、ゲル状の食品素材を薄く切り出したものである。 - 特許庁

To provide a scraper for noodle-manufacturing rolling mill rolls, easily attaching/detaching and cleaning/disinfecting, capable of performing a mounting work even by a non-skilled worker without anxiety and effectively stripping off dough or dough refuse.例文帳に追加

着脱、洗浄・殺菌が容易であり、熟練者でなくても取り付け作業が安心して行え、かつ効果的に生地及び生地かすを剥離することが可能な製麺圧延ロール用スクレーパーを課題とする。 - 特許庁

THIN FOOD MATERIAL SUCH AS PASTA OR NOODLE WHERE CHARACTER OF FESTIVE OCCASION, GOOD LUCK INVITATION, ENCOURAGEMENT OR THE LIKE IS CARVED, AND STRUCTURE OF FOOD PACKAGING PRODUCT CARVED WITH CHARACTER OF THE FESTIVE OCCASION, GOOD LUCK INVITATION, ENCOURAGEMENT OR THE LIKE例文帳に追加

祝事、招福、激励等文字を刻設したパスタ、麺類等の細い食材と、この祝事、招福、激励等文字を刻設した食材の包装商品の構造 - 特許庁

When a looseness is formed in a prescribed quantity on the noodle string sent toward the roll-in mechanism, a signal from a controller (17) is given to a clutch mechanism (13S), and the transmission system of a driving force to the extension rollers through a clutch mechanism is disengaged.例文帳に追加

巻き込み機構に向けて送られる麺紐に所定の大きさの弛みが生じたときには制御装置(17)からの信号をクラッチ機構(13S) に与え、クラッチ機構によって延ばしローラへの駆動力の伝達系を切断する。 - 特許庁

To provide a noodle skin keeping a crisply palatability in daily dishes such as Chinese meat dumpling, spring roll, etc., cakes, etc. even when time passes after roasting or frying or the dishes, etc. are refrigerated or frozen and stored.例文帳に追加

餃子、春巻きなどの惣菜や焼き菓子等において焼成後あるいは油ちょう後に時間が経過したり冷蔵あるいは冷凍保存しても、皮のパリッとした食感が持続する麺皮を提供することを発明の課題とする。 - 特許庁

To obtain Chinese noodles with Hamburg steak cooked by garnishing the well-known Chinese noodle, which is one of a main dish, with Hamburg steak as a side dish improved in balance of nutrients and calorie.例文帳に追加

主な料理の一つである公知のラーメンに、副食としてのハンバーグを付加し、栄養素のバランスとカロリーを高めた、ハンバーグ入りラーメンを提供する。 - 特許庁

To provide a rolling pin for rolling a noodle dough to uniform thickness variable as desired and having effect of improving the firm texture of the resulting noodles, so designed as to set gauge caps of any desired shape detachably on both ends thereof.例文帳に追加

本発明は、麺棒の両端に着脱自在となる任意形状のゲージキャップを設け、麺生地の均一な厚さの圧延と、麺生地の厚さも自在に変更でき、圧延により麺の腰を良くする麺生地均一圧延麺棒を得る。 - 特許庁

And also, in this Chinese noodle, the taste and texture inherent in Chinese noodles are maintained or improved in addition to reducing the amount of salt added therein or eliminating the salt therefrom.例文帳に追加

また、中華麺において、かん水の添加量を低減し又は無くするとともに、中華麺特有の風味とテクスチャーを維持し又はより向上させた中華麺が得られる。 - 特許庁

例文

To provide a stuffing-enclosing noodle strip food for cooking by baking, having favorable just-baked palate feeling even reheating after room temperature preservation, freezing or refrigerating after cooking by baking, excellent in operability in cooking by baking and having even baked color.例文帳に追加

焼き調理後に室温保存や冷凍保存や冷蔵保存した後に再加熱しても好ましい焼き立ての食感を有し、焼き調理時の操作性が良い、焼き色が均一な、焼き調理用包餡麺帯食品を提供する。 - 特許庁

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