1016万例文収録!

「Noodle」に関連した英語例文の一覧と使い方(23ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

Noodleを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1549



例文

Thus in the noodle boiling device, the sufficiently heated adding water is successively supplied into the hot water storing tank 11.例文帳に追加

このように、本ゆで麺機では、充分に加温された差し水が順次貯湯槽11内へと供給される。 - 特許庁

Preferably, the rotational speed of the noodle mixer is 30-120 rpm and the kneading is carried out for 30 sec to 8 min.例文帳に追加

前記麺ミキサーの回転数を30〜120rpmとし、30秒〜8分間混合して生地を調製することが好ましい。 - 特許庁

The noodle basket 40 is intermittently moved by a needle basket moving means 20 in the annular part 13 so as to stop on the heaters 15.例文帳に追加

麺カゴ40は、麺カゴ移動手段20により、環状部13内を麺カゴがヒータ15上で停留するように間欠的に移動する。 - 特許庁

To provide noodle-like new materials devil's tongue jelly causing no deterioration due to pressure heating, and combined with acidic seasoning to adjust pH to 9-3.例文帳に追加

加圧加熱処理による変質が起こらない、酸性の調味料と組み合わせたpHを9〜3に調整した麺状の新素材こんにゃくの提供。 - 特許庁

例文

To provide a noodle-making machine whose inside is sufficiently cleaned readily without using a specific apparatus.例文帳に追加

特殊な装置を用いることなく容易に、その内部を十分洗浄することができる製麺機を提供する。 - 特許庁


例文

To provide a method of manufacturing a frozen noodle block of a boiling cooked one in which the yield efficiency is excellent, and which is difficult to be caused by crack and breakage.例文帳に追加

生産効率が良く、割れや破損の生じにくい、ゆで調理済みの冷凍麺塊の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a canned noodle foodstuff that can substantially minimize not only physical change but also taste change caused by long-term preservation under ordinary temperature.例文帳に追加

常温下において長期保存によって物理的変化のみならず食味変化が実質的に最小限に抑制できる缶詰麺食品の提供。 - 特許庁

The noodle strip product is effectively prepared using coating dough including a plurality of oil-and-fat layers.例文帳に追加

上記課題を解決するためには、複数の油脂層を内包した皮を用いることが有効であることを見出した。 - 特許庁

To provide a noodle-producing equipment easily cleaning and carrying out maintenance of inside of a screw outer cylinder, etc.例文帳に追加

容易にスクリュー外筒内部等の洗浄やメンテナンスを行なうことができる製麺装置を提供することにある。 - 特許庁

例文

To provide a noodle production apparatus which can produce and package raw noodles in a state reduced in the irregularity of weight.例文帳に追加

重量的にバラツキの少ない、生麺を製造・包装することが可能な麺製造装置を提供することを目的とする。 - 特許庁

例文

The blade 8 cuts the lower end of the noodle string by the forwarding motion of the recovery box 1 and a part of noodles falling from the lower rod are dropped into the recovery box 1.例文帳に追加

回収箱1を進行させると切断刃8が麺線の下端部を切取り、下管から落下する麺線の一部は回収箱1に落下する。 - 特許庁

To lessen an empty space in a package and also to make up a noodle ball in each package into substantially the same form.例文帳に追加

包装体内の空間部を少なくすると共に、各包装体内の麺玉がほぼ同一形体になるようにする。 - 特許庁

To provide an apparatus for molding a shao-mai capable of supplying a noodle skin in a hole for molding without generating deviation.例文帳に追加

麺皮を成形用穴に偏りを生じることなく供給することができるシューマイ成形装置を提供すること。 - 特許庁

When only an ordinary noodle dough is cut into conventional noodles, the noodles are coagulated to form a dumpling-like mass.例文帳に追加

普通麺生地だけの従来麺で刻みこめば、団子の様になるが、異質合わせ麺で、刻み麺を作り茹で上げれば、反り曲がった麺となり。 - 特許庁

In the noodle food product, 0.000001 to 1 pts.wt. of a substance having an ice crystallization-inhibiting activity is dispersed in 100 pts.wt. of dough for noodles.例文帳に追加

麺用生地100重量部に対して0.000001〜1重量部の氷結晶化阻害活性を有する物質を分散させる。 - 特許庁

The method for producing flavor-improved instant noodles comprises a process of preparing noodle dough in the presence of the lactobacillus.例文帳に追加

乳酸菌存在下に麺生地を調製する工程を含む、風味を改良した即席麺の製造方法。 - 特許庁

An electronic money server 2 sends guidance information for "noodle house Nakaumi" as another member shop 81 to a shop terminal of "eating house Yamada".例文帳に追加

電子マネーサーバ2は、他の加盟店81「うどんの中海」への案内情報を「山田定食」の店舗端末に送っておく。 - 特許庁

By adding a filter 3 which can exchange a noodle making raw material at the front of the body, a wide variety of noodles can be discharged.例文帳に追加

本体前部に製麺原材料を交換可能なフィルタ3加えることで、多種類の製麺を排出することができる。 - 特許庁

The noodle 1 has sealed contents 2 therein, so the contents 2 are not flown out in cooking and not wasted.例文帳に追加

本発明の麺1は、内容物2が内部に密封されているので、調理の際などに内容物2が流出せず、無駄にならないですむ。 - 特許庁

To obtain an eel paste capable of providing a product having flavor of the eel by mixing the paste with cakes and foods such as buckwheat noodle, and further to provide a producing method thereof.例文帳に追加

菓子類やそばなどの食品に混入して鰻の風味を備えた製品を作ることのできる鰻ペーストおよびその製造方法。 - 特許庁

This solution (soup stock) for loosening noodles uses the extraction solution of dried bonito, and can give a good soup stock flavor without deteriorating the taste of a noodle soup.例文帳に追加

麺ほぐし用の溶液として、節抽出液を用いることにより、麺つゆの味を落さず、だし風味の良好なものを得ることができた。 - 特許庁

To secure boiling performance by concentrating a heating force of heaters into a noodle basket even in a limited electric power capacity.例文帳に追加

制限された電力容量でも、ヒータの加熱力を麺カゴに集中させることにより沸騰性を確保できるゆで麺機を提供する。 - 特許庁

NOODLE WITH DISPLAY AND MANUFACTURING EQUIPMENT FOR THE SAME AND METHOD OF MANUFACTURING THE SAME例文帳に追加

表示が施された麺並びに表示が施された麺の製造装置及び表示が施された麺の製造方法 - 特許庁

A cylindrical boss 11 is raised at the center of the bottom of a hot water storage tank 10 of the noodle boiling machine 1 to minimize the capacity of the hot water storage tank.例文帳に追加

ゆで麺機1の貯湯槽10の底部の中央には、円筒状のボス11が立設されて、貯湯槽の容量を最低限に減らしている。 - 特許庁

The objective method of producing noodles is characterized by coating the cooked noodles with a noodle-loosening agent and loosening the cooked noodles with a small amount of a seasoned soup.例文帳に追加

麺ほぐし剤がコーティングされた蒸煮した麺に、だしを少量かけて麺をほぐすことを特徴とする麺類の製造方法。 - 特許庁

The noodles are obtained by noodle-making mixed raw material flour containing 10-40 wt.% of dietary fiber and 15-50 wt.% of a protein.例文帳に追加

食物繊維を10〜40重量%、タンパク質を15〜50重量%含有する混合原料粉を製麺して得られる麺類を提供する。 - 特許庁

In addition, the frozen noodles have such an advantage in that the noodle mass is easy to be taken off out of molds for freezing unlike the conventional structure where piercing holes are provided at the center thereof.例文帳に追加

また、中央に貫通孔を設けた従来の構成と異なり、麺塊を冷凍用の型から取り外し易いという利点を有する。 - 特許庁

To surely prevent noodle dropped from a bucket from being hooked on the edge of a charge inlet of a chute.例文帳に追加

バケットから落下した麺がシュートの投入口縁部に掛止することを確実に防止することを課題とする。 - 特許庁

To produce foods of noodle skin good in both palatability and appearance even when cooked after freezing without causing cracking in the skin during the freezing.例文帳に追加

冷凍中に皮のひび割れが生じなく、また、冷凍後に調理しても、食感、外観共に良好な麺皮類食品を得る。 - 特許庁

To provide an apparatus for gelatinizing noodle capable of completing steaming of the long strips for a short time while saving a running cost and an apparatus cost.例文帳に追加

ランニングコスト、装置コストを抑制しながら短時間で麺線の蒸し工程が完了する麺の糊化装置を提供する。 - 特許庁

The ratio η of the total pulling up time Wi in which the noodle strips 17 are pulled up from the boiling water to the total boiling time WT is set at 20-45%.例文帳に追加

また沸騰水中から引上げられている総引上げ時間Wiの総茹で時間WTに対する割合ηを20〜45%に設定する。 - 特許庁

To provide a boiled noodle making device which can simultaneously and uniformly boil a lot of noodles in a short time without tangling and extremely exceeds in practicality.例文帳に追加

大量の麺を絡ませることなく同時に短時間で均一に茹で上げることが可能な極めて実用性に秀れた茹で麺製造装置の提供。 - 特許庁

Kikusui Co., Ltd. is a noodle manufacturing firm with 600 employees and stock capitalization of 180 million yen that boasts the highest share of production in Hokkaido.例文帳に追加

株式会社菊水(従業員600名、資本金1億8,000万円)は、北海道シェアトップの生産規模を誇る製麺会社である。 - 経済産業省

In the same manner, promoting substantive similarities draws attention as one of the ways to handle spaghetti bowl/noodle bowl phenomenon.例文帳に追加

また、むしろ、原産地規則そのものよりも、原産地証明手続の簡素化、運用の調和、といった手続面が重要との指摘も多い。 - 経済産業省

The first brands such as 'Cup Noodle' and 'Akai Kitsune' had a commanding lead in market share for a long time, but Cup Noodle sales were only half in 2008, -52% compared before the price increase, due to steep rise of raw material cost and others. 例文帳に追加

長いこと「カップヌードル」や「赤いきつね」などの初期に登場したブランドが市場占有率の首位を独走してきたが、2008年に原材料費などの高騰で大手メーカー製品の売価が上がったことで、カップヌードルは値上げ前比-52%と半減した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Malaysian street stalls sell: Malaysian cuisine such as: Nasi Goreng (Indonesian Fried Rice), Mi Goreng (Indonesian Fried Noodles), Nasi Ayam (Chicken Rice), Ayam Goreng (Fried Chicken), and Soto Ayam (Chicken Noodle Soup); there is Nyonya Cuisine such as Laksa (Curry Based Noodle Dish); there is Indian food such as: Curry, Naan, and Roti (Indian Flatbreads); there is Chinese food such as: Chinese-style fried rice, dim sum (Chinese snacks), and Bak Kut Teh (Pork Bone Tea Soup). 例文帳に追加

ナシゴレン、ミーゴレン、ナシアヤム、アヤムゴレン、ソトアヤムなどのマレー料理、ラクサなどのニョニャ料理、カレー、ナン、ロティなどのインド料理、炒飯、点心、パクテーなどの中華料理などがあげられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A noodle dough showing noodle dough pH from weak acidity to weak alkalinity is prepared from a kneaded material obtained by kneading raw material flour composed of grain flour substantially not containing gluten and/or starch as a main raw material with an alginic acid, an alkali agent and water.例文帳に追加

実質的にグルテンを含まない穀粉および/または澱粉を主原料として含む原料粉、アルギン酸類、アルカリ剤および水とを混練して得た混練物から、弱酸性から弱アルカリ性の麺生地pHを呈する麺生地を調製する。 - 特許庁

To provide a noodle making machine continuously producing quality noodles from deaerated noodle dough with nearly uniform length, and improving noodles by reducing loads in extruding the dough from nozzles together with reducing load to the machine.例文帳に追加

麺生地から脱気した良質な麺を、略均一長さで連続的に製造するおことが可能で、あり、しかも、麺生地をノズルから押し出すときの負荷を低減して麺質をより向上させることができ、かつ、機械への負担も少なくした製麺機を提供する。 - 特許庁

To provide noodles, especially 100% rice noodle, which can be eaten without anxiety as a food daily eaten with taste and texture which are similar to those of conventional noodles, buckwheat noodles, Chinese noodles by peoples who worry about cereal allergies such as wheat allergy, buckwheat noodle allergy.例文帳に追加

本発明の米100%の米麺は、小麦アレルギーや蕎麦アレルギー等穀類のアレルギーで悩む人々に、従来のうどん、そば、ラーメン等と同様の食味と食感で日常的に食する食品として、安心して食してもらえる麺類を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing much hydrated noodles, with which noodle mass having a high water content is continuously treated from rolling to cutting of noodle strip without hindrance and hand-made noodles-like noodles having strong firmness and flavor like hand-made noodles are mechanically produced.例文帳に追加

加水量の多い麺魂を麺帯の圧延から裁断までを支障なく連続して処理することができ、手打ち麺のようにコシが強くて風味のある手打ち風麺を機械的に製造することができる多加水麺の製造方法を提供する。 - 特許庁

The packaged boiled noodle manufacturing device 10 includes a noodle boiling device 20 to boil noodles, a cooling device 40 to cool the boiled noodles, and a clean air supply device 90 to supply clean air to the cooling device 40 through a duct 93 connected to the cooling device 40.例文帳に追加

包装茹で麺製造装置10は、麺を茹でる茹で装置20と、茹でられた麺を冷却する冷却装置40と、冷却装置40に接続されたダクト93を介して清浄空気を冷却装置40内に供給する清浄空気供給装置90とを具備する。 - 特許庁

To provide a frozen noodle block given with adhesion package, retaining a preferable state of noodles just after boiling up or steaming up, and causing less occurrence of freeze burn even when freezing for a long term, and to provide a further easy method for the frozen noodle block.例文帳に追加

茹で上げた又は蒸し上げた直後の麺の好ましい状態を維持し、長期冷凍保存した場合であっても冷凍焼けの発生が少ない密着包装を施した冷凍麺塊、およびそのような冷凍麺塊をより簡便な方法を提供する。 - 特許庁

To provide boiled rice or noodle seasoning, and a boiled rice or noodle cooked product each bringing out the feeling of excellent salty taste even having a low salt content by adding a salty taste enhancing agent for replenishing the weakness and unsatisfactoriness of salty taste.例文帳に追加

塩味の弱さや物足りなさを補うための塩味増強剤を添加することにより、食塩の含有量が低くても、良好な塩味を感じる米飯類又は麺類用の調味料及び米飯類又は麺類の調理品を提供する。 - 特許庁

The method for producing the boiled Chinese noodles includes forming noodles from 20 to 40 mass% (converted into dry product) of wheat gluten, 40 to 80 mass% of phosphate-cross-linked starch, and 0 to 40 mass% of wheat flour as noodle raw materials and then boiling up the obtained raw noodle filaments in a boiling yield of 300 to 530%.例文帳に追加

製麺原料として、小麦グルテン20〜40質量%(乾物換算)、リン酸架橋澱粉40〜80質量%及び小麦粉0〜40質量%を用いて製麺し、得られた生麺線を茹で上げて、茹で歩留り300〜530%となるように調整して茹で中華麺類を得る。 - 特許庁

This method for producing the Japanese wheat noodles includes making noodle dough by adding and kneading barley tea liquid in which salt and black sugar are dissolved to/with raw material flour which contains 40-60 wt.% whole-wheat flour of medium wheat flour, and 40-60 wt.% medium wheat flour ground with no fruit skin and seed coat, and processing the noodle dough to noodles.例文帳に追加

中力小麦全粒粉を40〜60重量%、果皮及び種皮の挽き込まれていない中力小麦粉を40〜60重量%含む原料粉に、食塩と黒糖を溶解させた麦茶液を加えて混練することにより麺生地を造り、その麺生地を麺に加工する。 - 特許庁

To provide an arrowroot leaf-containing hand-extended colored noodle which is produced by utilizing functional arrowroot leaves rich in nutrient components, wherein not only the color but also the taste of raw material itself, the favorable palate feeling, the quality stability and the like, are maintained together; and to provide a method for producing the arrowroot leaf-containing hand-extended colored noodle.例文帳に追加

機能性および栄養成分が豊富なクズ葉を利用した、その色彩だけでなく素材自体の旨みや、食感の良さ、品質の安定性等をともに維持した手延有色麺およびその製造方法を提供することを目的とする - 特許庁

A cap 1 having an outer diameter one size larger than that of a lid of an instant noodle cup is equipped with a handle 3 also serving a sand glass which can be turned upside down by a support material 2 and a cutter 4 for peeling a wrapper made of polyethylene or the like of the instant noodle cup.例文帳に追加

即席カップ麺のふたの外径より一回り大きい外径を有するキャップ1に、支持材2により天地を逆に出来る、砂時計を兼ねた把手3と即席カップ麺のポリエチレン等の外装材を剥がすためのカッター4を設ける。 - 特許庁

To provide frozen noodles, such as frozen Japanese wheat noodles, frozen buckwheat noodles, frozen Chinese noodles or frozen spaghetti, whose division for adjusting the quantity of the noodle mass to be cooked on the cooking is easy and which can prevent the breakage of the noodle mass by impacts during a production process after frozen and on distribution and storage after packaged.例文帳に追加

うどん、そば、中華麺、スパゲティー等の種々の冷凍麺において、調理時に調理する麺塊の量を調整するための分割が容易であり、且つ冷凍後の製造工程中および包装後の流通、保存時における衝撃による麺塊割れを防止することができる冷凍麺を提供する。 - 特許庁

To provide a method of automatically forming a wrapped food product which includes the step of folding a noodle sheet, the method providing means for preventing the deformation of the folded part of the noodle sheet, not interfering with a shaping operation in a post-step, securing a stable formability, and thus obtaining an uniform formed shape without any corruption.例文帳に追加

麺皮の折り付け工程を含む包皮食品の自動成形方法として、麺皮の折り付け部分の戻り変形を防止し、後工程での成形操作に支障をきたさず、安定した成形性を確保でき、崩れのない均一な成形形態が得られる手段を提供する。 - 特許庁

例文

This method for producing the turmeric-containing noodles comprises mixing wheat flour with turmeric flour followed by adding water, sufficiently kneading the mixture to make noodle dough, wrapping the dough with a sheet with airtightness followed by ripening, applying pressure to the noodle dough to extract air, and bringing the dough to a plate-like shape to make noodles.例文帳に追加

小麦粉にウコンの粉を混合して、水を加えて十分に練り麺生地にして、気密性を有するシートでくるみ熟成させ、その後、麺生地に圧をかけて空気を抜き板状にしたものを麺にすることを特徴とするウコンを含有する麺の製造方法。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
Copyright Ministry of Economy, Trade and Industry. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS