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Noodleを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1549



例文

IMPURITY INCLUDING CUP DETECTING METHOD AND ITS APPARATUS FOR USE IN CONSECUTIVE AUTOMATIC FILLING AND PACKAGING LINE FOR INSTANT NOODLE OR THE LIKE例文帳に追加

カップめんなどの連続自動充填包装ラインにおける不純物混入カップの検出方法とその装置 - 特許庁

The food for cooking with a microwave oven is obtained by putting batter between a micro wave-absorbing heat generator and the noodle-strip food.例文帳に追加

マイクロ波吸収発熱体と麺帯食品との間にバッター類を挟み込んだことを特徴として構成されている。 - 特許庁

The main noodle lump 2 is provided with a hollow through-hole 21 opened at the center parts of the top surface and the bottom surface.例文帳に追加

主麺塊2には、その天面及び底面の中央部で開口した中空貫通孔21が形成されている。 - 特許庁

To provide a new composition useful as a noodle quality improving agent for improving palate feeling of noodles and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

麺類の食感を改良する麺質改良剤として有用な新規組成物及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide a method for manufacturing noodles having ruggedness on surface excellent in spreading of noodle sauce and free from sticking each other in boiling time.例文帳に追加

麺つゆのりがよく、ゆでたときに麺同士がくっつくようなことがない表面に凹凸状を有する麺の製造を可能にする。 - 特許庁


例文

To provide noodles having excellent noodle-making properties in spite of containing high amounts of both dietary fiber and protein.例文帳に追加

食物繊維及びタンパク質共に高含有でありながら、製麺性に優れた麺類を提供すること。 - 特許庁

To provide a system for attractively bundling a dried noodle with one to several colored noodles on uncolored noodles.例文帳に追加

非色麺の上方に1本ないし数本の色麺が載置された麺束を見栄え良く結束する乾麺の結束システムを提供する。 - 特許庁

The method for improving the flavor of the instant noodles comprises improving the flavor of the instant noodles by preparing noodle dough in the presence of lactobacillus.例文帳に追加

乳酸菌存在下に麺生地を調製することにより、即席麺の風味を改良する即席麺の風味改良方法。 - 特許庁

To provide noodles capable of suppressing elongation of a multi Layered noodle line, lowering of palate feeling and sense of taste even leaving the noodles alone after cocking.例文帳に追加

多層麺線の延びを抑え、調理後放置しても食感、味覚の低下を抑えることができる麺を提供すること。 - 特許庁

例文

The electromagnetic cooker (noodle boiling device) includes a coil case 30 storing a front-side coil 20A and a deep-side coil 20B.例文帳に追加

本発明の電磁調理器(麺ゆで器)は、手前側コイル20A、奥側コイル20Bが収容されるコイルケース30を有する。 - 特許庁

例文

The Chinese noodles are obtained by adding gluten to material consisting mainly of potato so as to form noodle ribbons.例文帳に追加

前記目的のために、本発明はジャガイモを主成分とする材料にグルテンを添加することで、麺帯を形成するようにすることが開示される。 - 特許庁

The grain flour composition is obtained by blending noodle grain flour and rye flour within the blend ratio of (99.7:0.3) to (98.5:1.5).例文帳に追加

麺用穀粉とライ麦粉を99.7:0.3から98.5:1.5の範囲で配合したことを特徴とする穀粉組成物である。 - 特許庁

The rubbing roll device can be built in a few space in a line of the noodle-producing apparatus and hand-rubbing like various deformation can be applied to noodles.例文帳に追加

揉みロール装置を麺製造装置のラインに少ないスペースで組み込むことができ、麺に手揉み風の多様な変形を施すことができる。 - 特許庁

To provide a loosening improving agent for noodles, suitable for using by sticking to the surface of noodle ribbons after a heating process such as boiling and steaming.例文帳に追加

茹で、蒸しなどの加熱工程後に麺線の表面に付着させて使用するのに適した麺類用ほぐれ改良剤を提供する。 - 特許庁

To serve two or more different kinds of soup-and-noodles or the combined menu of the soup-and-noodle and another dish by one piece of tableware.例文帳に追加

1個の食器で、複数種類の汁麺あるいは汁麺と他の料理との組み合わせメニューを盛ることができるようにする。 - 特許庁

To provide a noodle manufacturing rotary cutting teeth capable of manufacturing noodles having an external appearance and an eating feeling similar to handmade noodles and hand-stretched noodles.例文帳に追加

手打ち麺や手延べ麺と同様の外観や食感等を有する麺類を製造することができる麺類製造用回転式切り歯を提供する。 - 特許庁

The dry starch noodle-like food is obtained by using green peas starch and potato starch and saccharide or dextrin as the main raw materials, and thenwater is added to these materials to effect gelatinization under stirring and heating.例文帳に追加

主原料として、緑豆澱粉及びいも類澱粉並びに糖類又はデキストリンを使用し、これに加水し、攪拌しつつ加熱糊化する。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING MISO COMPONENT-CONTAINING OIL AND FAT, POWDERY OIL AND FAT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND POWDERED SEASONING MATERIAL AND INSTANT NOODLE例文帳に追加

味噌成分含有油脂の製造方法、粉末状油脂及びその製造方法、粉末調味材及び即席麺 - 特許庁

To provide a novel soup dispenser for distributing ramen soup or stock sauce for Japanese noodle or udon to containers.例文帳に追加

ラーメンのスープやうどん・そばのつゆなどを容器に配給するための新規なスープディスペンサーを提供する。 - 特許庁

To provide a rice flour premix with which dough for noodle, pizza, bread or the like can be domestically made cleanly in a short time.例文帳に追加

家庭で短時間に、且つ清潔に麺・ピザ・パン等の生地ができる米粉プレミックスを提供することにある。 - 特許庁

To provide a novel composition useful as a noodle quality improving agent for improving the texture of noodles, and a method of producing the same.例文帳に追加

麺類の食感を改良する麺質改良剤として有用な新規組成物及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a noodle food product for microwave cooking which is capable of obtaining the same flavor as just boiled noodles only by heating in the microwave.例文帳に追加

電子レンジで加熱するだけで、茹でたての麺と同等の風味を得ることができるようにした電子レンジ調理用麺食品を提供すること。 - 特許庁

To provide a noodle boiling device allowing to readily change a needle boiling time and to readily clean a boiling vessel.例文帳に追加

麺の茹で時間を容易に変更することができると共に、茹槽を容易に清掃できる麺茹装置を提供する。 - 特許庁

The supporting shaft or the fixed plate thereof collides against a cushioning part arranged in the container, impact is applied to the boiled noodle, thereby moisture is separated and dissipated.例文帳に追加

器筐に設けた緩衝部に支持軸或いはその固定板を当て、ゆで麺に対する衝撃を与え、水分を分離放散させる。 - 特許庁

The noodle boiler includes a plurality of hot water tubs 2 which open upward in a device body 1, and heating means 3 for heating the hot water tubs 2 within the device body 1.例文帳に追加

器体1に上方に開口する複数の湯槽2を備えると共に、器体1内に湯槽2を加熱する加熱手段3を備える。 - 特許庁

To provide a bucket for a noodle boiling device wherein a structure of a hinge is simplified to improve durability, and grime does not easily adhere on the bucket.例文帳に追加

蝶番の構成を簡易にして耐久性を向上させ、かつ汚れが固着しにくい茹で麺装置用バケットを提供する。 - 特許庁

To provide a rolling mill that can produce noodle dough having good taste, substance and food feeling although large scale production.例文帳に追加

大量生産でありながら、味が良く、腰が強く、食感の良いものができる麺生地ロール圧延装置を提供することを目的としている。 - 特許庁

To provide an electromagnetic cooker, such as a noodle boiling device, improved so that a coil on the deep side can be sufficiently cooled.例文帳に追加

奥側のコイルも十分に冷却できるように改良を加えた麺ゆで器などの電磁調理器を提供する。 - 特許庁

To provide a shao-mai forming apparatus which prevents the detachment of a noodle skin spread between supporting members from the supporting members.例文帳に追加

支持部材間に架け渡された麺皮が、支持部材から離脱することを防止するようにしたシューマイ成形装置を提供すること。 - 特許庁

To provide an instant noodle providing and selling system for quickly providing a new item and a popular item of instant noodles.例文帳に追加

即席麺の新商品や人気商品を手早く食べられるようにする即席麺提供販売システムの提供。 - 特許庁

To provide a measuring container for a dried noodle packed in a cup with which measuring and pouring of water can be carried out with a simple operation, and which can be made into a relatively shallow shape.例文帳に追加

水の計量と注入を簡単な操作で行うことができ、比較的浅い形状が可能なカップ麺用計量容器を提供する。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing noodles capable of imparting a moderate hardness to noodle materials and saving energy when producing a dough for producing the noodles.例文帳に追加

適度な固さを麺体に付与でき、しかも、製麺用生地を製麺する際の省力化を図れる製麺装置を得ることが目的である。 - 特許庁

To provide a self-service type Chinese noodle shop that can reduce the waiting time of the customers during the rush-hours and can efficiently serve many customers with reduced members.例文帳に追加

ラーメン店での混雑時の待ち時間を減らすと共に、店員の数が少なくても多くのお客様をさばける方法の提供。 - 特許庁

The epidermis fine powder for buckwheat noodle binder contains epidermis taken out from the surface layer of each of buckwheat grains, and has an average grain diameter of25 μm.例文帳に追加

そば実の表層から取り出した甘皮を含み、平均粒径が25μm以下であることを特徴とするそば繋ぎ用甘皮微粉末。 - 特許庁

This method for producing the boiled or steamed noodles is characterized by using the fatty oil or fat composition by spraying or dropping the fatty oil or fat composition on the surfaces of noodle filaments.例文帳に追加

この油脂組成物を麺線表面に噴霧あるいは滴下して使用することを特徴とする茹で・蒸し麺類の製造方法。 - 特許庁

To provide a chopstick for noodles which allows the noodles to be eaten together with soup, when eating a noodle dish such as Chinese noodles.例文帳に追加

ラーメンなどの麺類を食する時に、スープと一緒に麺を食べることができる麺用箸の提供を図るものである。 - 特許庁

To provide a noodle boiling device which has an adding water (feedwater) heating function and has advantages such as a simple structure and the easy maintenance or the like.例文帳に追加

差し水(給水)加温機能を備え、構造が簡単、メンテナンスが容易等の利点を有するゆで麺機を提供する。 - 特許庁

Specifically in fried instant noodles, the Chinese noodle flavor-reinforcing effect is excellent.例文帳に追加

特に、かんすいの原料添加量を多くすることのできない油揚げ即席麺において、中華麺臭の増強効果が高い。 - 特許庁

To provide both a method for preventing discoloration of noodles during production of the noodles and during preservation thereof, and to obtain a noodle quality improver.例文帳に追加

製麺中および保存中の麺類の変色防止方法および麺質改良剤を提供すること - 特許庁

To adjust the elongation of a belt by attaching a belt adjusting apparatus to a hand rolled noodle hanging and stretching and making the position of a fixed main shaft movable.例文帳に追加

手延麺カケバ機に、ベルト調整装置を取付け、固定した主軸の位置を移動出来る様にして、ベルトの伸長を調整出来る。 - 特許庁

To provide cooked noodles having good noodle loosening, good appearance (freshness and surface gloss), good taste and texture.例文帳に追加

ほぐれが良好で、而も、美観(みずみずしさ、つや)、食味、食感の全てにおいて優れている蒸煮した麺類の提供。 - 特許庁

The method results in preventing the top surface side of the noodle ribbon after dried/solidified from largely swelling or causing unevenness.例文帳に追加

これによって、乾燥・固化後の麺線の上面側が大きく膨らんだり、凹凸が生じてしまうようなことを防止できる。 - 特許庁

This deep-fried confectionery cum instant noodle is obtained by covering boiled noodles with the mixed water of starch and seasoning liquid and frying the product in oil so as to make the product serve as confectionery.例文帳に追加

茹でた麺をでんぷんと調味液の混合水で被覆し、油で揚げることで菓子の役目をする。 - 特許庁

This method for dehydrating the starchy food such as a blocked noodle or a snack cake comprises treating the starchy food with frying and heating by a microwave.例文帳に追加

ブロック麺やスナック菓子などの澱粉質食品を乾燥する方法であって、澱粉質の食品に油揚げとマイクロ波により乾燥を施す。 - 特許庁

To provide a quality improver for instant noodle improving reconstituting properties of noodles and refining palate feeling of the noodles; and to provide a method for producing instant noodles using the quality improver.例文帳に追加

麺の復元性を向上させ、食感を改良する即席麺類の改質剤及びこれを用いた即席麺類の製造方法を提供する。 - 特許庁

The swelling and drying is carried out by retaining the steamed and kneaded noodle ribbons in a temperature atmosphere of200°C, preferably 230-250°C within 10 minutes.例文帳に追加

また、膨化乾燥は、蒸練された麺線に200℃以上、好ましくは230〜250℃の温度雰囲気下に10分以内保持することにより行う。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing noodles in which many kinds of noodles including curly noodle can simply be produced by automatic operation even for beginners.例文帳に追加

初心者でも自動運転により縮れ麺を含む多品種の麺を簡単に製造可能な麺製造装置を提供すること。 - 特許庁

In the Chinese noodles, the weight ratio of rice flour to the Chinese noodle material is 10-30 wt.%, and that of the gluten to the material is 12-18 wt.%.例文帳に追加

また、本発明にはラーメン材料における米粉が重量比で10〜30%、グルテンが12〜18%含有することが開示される。 - 特許庁

To provide an apparatus for gelatinizing noodles, capable of efficiently carrying out steaming step of noodle strips while controlling running cost and apparatus cost.例文帳に追加

ランニングコスト、装置コストを抑制しながら効率良く麺線の蒸し工程を行うことができる麺の糊化装置を提供する。 - 特許庁

例文

To control elevation of temperature during extrusion in noodle-making equipment using a conventional metal extruder and solve the problem due to abrasion of the metal.例文帳に追加

従来の金属製の押出機を用いた製麺装置における、押出の際の温度上昇を制御可能とし、金属の摩耗による問題を解決する。 - 特許庁

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