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Noodleを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1549



例文

To develop a DNA marker to discriminate the brands constituting wheat for clarifying the presence of the intrusion of foreign brand wheat, especially Australian wheat brand for noodle.例文帳に追加

小麦における外国産品種、特にオーストラリア産麺用小麦銘柄の混入の有無を明らかにするため、その構成品種を判別するDNAマーカーを開発すること。 - 特許庁

The alginic acids mean at least one selected from among alginic acid and sodium alginate, and the alginic acid is added to the noodle flour and the mixture may be kneaded together with water and other additives.例文帳に追加

アルギン酸類がアルギン酸及びアルギン酸ナトリウムから選ばれた少なくとも1種であり、原料に添加の他、配合した水を原料粉と共に混練してもよい。 - 特許庁

To provide instant deep-fried noodles getting rid of empty light palate feeling peculiar to instant deep-fried snack noodles and having viscoelasticity like raw noodles to achieve heavy noodle ribbon like raw noodles.例文帳に追加

即席油揚げスナック麺特有のスカスカとした軽い食感を脱し、「生麺のような粘弾性」を有し、かつ「生麺のような重みのある麺線」を実現する。 - 特許庁

This multilayer cooked noodle including an A layer and a B layer which satisfy the following conditions of (1)-(3), and wherein the A layer configures one side or both sides of an outer layer.例文帳に追加

下記(1)〜(3)の条件を満たすA層およびB層からなる多層調理麺であって、A層が外層の片側または両側を構成することを特徴とする多層調理麺。 - 特許庁

例文

A noodle quality modifier comprises the spreading liquid containing carbohydrate comprising maltopentaose and/or maltohexaose, and/or its reducing sugar, and has 3-17 wt.% of the content of the carbohydrate.例文帳に追加

マルトペンタオースおよび/またはマルトヘキサオース、および/またはその還元糖からなる糖質と水溶性多糖類を含有する絡め液であって、該糖質の含有量が3重量%以上17重量%以下である麺類の改質剤。 - 特許庁


例文

To provide an inexpensive noodle-bagging apparatus by which each of bundles of belt-like noodles successively supplied is neatly and easily folded in two and is inserted into each packaging bag.例文帳に追加

連続的に供給される帯状の麺の束を正確かつ容易に二つ折りの状態にして包装袋に投入できる安価な麺類袋詰め装置を提供する。 - 特許庁

This method for producing noodles is conducted by using a raw material powder blended with 5 to 50 wt.% of banana starch and/or processed banana starch, based on the raw materials of the noodle.例文帳に追加

麺類の製造に際し、バナナ澱粉及び/又は加工バナナ澱粉を製麺原材料に対し、5〜50重量%の割合で配合してなる原料粉を用いて製麺すること。 - 特許庁

The quickly boilable noodle is obtained by adding an auxiliary raw material composed of a tapioca starch, a wheat starch, a pregelatinized starch and a wheat protein to raw material wheat flour of noodles and making noodles by a routine procedure.例文帳に追加

この発明は、麺の原料小麦粉に対し、タピオカ澱粉と、小麦澱粉と、α化澱粉と、小麦蛋白の副原料を添加し、常法により製麺した早茹で麺によりその目的を達成した。 - 特許庁

To provide a noodle string diameter-thinning apparatus which can simply and precisely adjust a distance between processing grooves formed in a pair of processing rolls to a proper distance at desired timing.例文帳に追加

対となっている加工ロールに形成されている加工溝の間隔を、所望のタイミングで簡単にしかも精度よく適切な間隔に調整できるようにすること。 - 特許庁

例文

To obtain a container made from a laminated polystyrene-based resin foamed sheet, hardlyeluting styrene dimmer and styrene trimer into the soup of an instant noodle, and a resin composition for lamination suitable for this purpose.例文帳に追加

即席麺のスープにスチレンダイマー及びスチレントリマーが溶出しにくいポリスチレン系樹脂積層発泡シート容器、及びそれに適した積層樹脂組成物の提供。 - 特許庁

例文

This Chinese noodle wheat flour composition is obtained by mixing wheat flour with raw embryo powder so as to bring a mass ratio to a range of(99:1)-(97:3).例文帳に追加

小麦粉と生胚芽粉末を質量比99:1から97:3の範囲になるように混合したことを特徴とする中華麺用小麦粉組成物である。 - 特許庁

This machine is also equipped with a mechanical pressure-regulating mechanism 4 functioning to evacuate the extrusion cylinder 1 and the die 22 toward the extruding direction of the piston 333 when the extruding pressure of the piston 333 against the noodle dough F exceeds a given level.例文帳に追加

麺生地Fに対するピストン333の押出しの圧力が一定圧力を超えた際に押出筒1,ダイス22をピストン333の押出し方向へ退避させる機械的な圧力調整機構4を備えている。 - 特許庁

A cup-like container for the instant noodle, constituted by making a thermoplastic resin density 6 overlie the inner face of a paper substrate 4, keeps the thermoplastic resin 6 on the inner face under a mirror face processing treatment.例文帳に追加

紙基材4の内面に熱可塑性樹脂密度6をラミネートして構成してあるカップ状の即席麺用容器であって、該内面の熱可塑性樹脂6にミラー面加工処理を施してあることを特徴とする。 - 特許庁

To provide a noodle modifier that has good fluidity and compatibility, can give proper hardness, elasticity (viscoelasticity), texture and smoothness (slippery feeling) to noodles and inhibits noodles from loosening or dissolving after it is treated with hot water or boiled.例文帳に追加

流動性や粉体混合適性が良好で、麺類の食味を損なうことなく、適度の硬さ、弾力(粘弾性)、歯ごたえ及び滑らかさ(つるみ感)を付与し、湯伸び、茹で伸びを抑制する麺質改良剤を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide an instant noodle storage paper cup which is free from flaws on a side face and damages to the paper cup due to a pressure applied to the paper cup by an increase in volume of instant noodles with moisture absorbed.例文帳に追加

即席麺の吸湿に伴う体積の増大により紙カップが圧迫され、紙カップ側面が傷ついたり、破壊されたりすることがないような、即席麺収容紙カップの構造を提供すること。 - 特許庁

When the user eats at "eating house Yamada" again and pays by the mobile phone 7, a shop terminal of "eating house Yamada" prints guidance information for "noodle house Nakaumi" on a receipt 82.例文帳に追加

ユーザが、再度「山田定食」で食事をして携帯電話7で決済すると、「山田定食」の店舗端末は、レシート82に「うどんの中海」への案内情報を印字する。 - 特許庁

To provide raw-noodle rice vermicelli slight in syneresis even after made into frozen noodles and retaining its palate feeling almost equivalent 2 that immediately after thawed even if several hours are passed after thawed using a microwave oven.例文帳に追加

冷凍麺とした場合であっても離水が少なく、電子レンジ解凍後数時間経過後に於ても解凍直後とほぼ同等の食感を保持する原麺ビーフンの提供。 - 特許庁

To provide a noodle dehydrating device having decreased noise, and drastically solving each kind of inconvenience caused by gelatinization suction water or suction steam.例文帳に追加

低騒音であり、糊化吸引水分や吸引蒸気によってもたらされる各種不都合を抜本的に解決することができる麺類の水切り装置を得ること。 - 特許庁

In the method, the raw material flour comprises wheat flour grown via organic cultivation using mushroom fungus plant active enzyme liquid, and the powdery or liquid rice embryo and the powdery or liquid buckwheat sprouts are added to the raw material flour to make raw wheat flour noodle.例文帳に追加

原料粉がキノコ菌植物活性酵素液を用いて有機栽培で生育した小麦粉であり、これに粉末化または液状化した米胚芽と粉末化または液状化したそばスプラウトとを加え、生うどんを製麺する。 - 特許庁

To provide a noodle boiling apparatus which increases a heating efficiency of hot water for boiling in a boiling tank part and enables a user to clean the inside of the boiling tank part certainly.例文帳に追加

茹槽部内の茹で湯の加熱効率を向上させることができるとともに、茹槽部内を確実に清掃することができる麺茹で装置を提供する。 - 特許庁

To obtain packaged boiled noodles for microwave irradiation causing no burst of packaging containers under microwave oven heating, slight in the loss of the amount of heat in their heating and causing smooth noodle quality and firm-textured palate feeling.例文帳に追加

電子レンジ加熱時に包装容器の破裂がなく、加熱時の熱量ロスが少なくかつ滑らかな麺質とコシのある食感を有する、マイクロ波照射用包装茹麺類を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide an emulsified composition (such as Chinese noodle soup)having appearance and flavor like those of a handmade food, and also having thermal stability and time stability sufficient as a processed food.例文帳に追加

手作り食品のごとき外観、風味を持ち、しかも加工食品として充分な耐熱安定性、経時安定性を有する乳化組成物(ラーメンスープ等)を提供すること。 - 特許庁

This capsicum-containing noodle is characterized by containing (A) capsicum powder with extremely hot taste and pale red color and (B) capsicum powder with substantially no hot taste and deep red color.例文帳に追加

辛味が強く赤色の薄い唐辛子粉末(A)と、辛味が弱いかまたは辛味が無く赤色が濃い唐辛子粉末(B)とを含有することを特徴とする唐辛子含有麺。 - 特許庁

To provide a method for producing cereal noodles which are unique cereal noodles, without using starch and having high-added value, are improved in ohesion of noodle and are enhanced in commercial value as cereal noodles.例文帳に追加

でんぷんを使用しない高付加価値を有する独自の雑穀麺であって、麺のつながりを向上させると共に、雑穀麺としての商品価値を高めることができる雑穀麺の製造方法を提供する。 - 特許庁

Ultrafine powders of nonglutinous rice and glutinous rice are refined without using cereals other than rice and additives and viscosity similar to that of wheat gluten is derived by utilizing characteristics of nonglutinous rice and glutinous rice to produce rice noodle from 100% rice.例文帳に追加

米以外の穀類及び添加物を一切使わず、粳米と餅米の超微粉末を精製し、粳米と餅米の特徴を活かして小麦グルテン同様の粘りを引き出し、米100%の米麺を製造することが出来た。 - 特許庁

A frying means 13 to fry a noodle cluster in a basket 11 on a moving conveyor 12 comprises a plurality of oil tanks 17A-17C.例文帳に追加

コンベヤ12の搬送途中でバスケット11内の麺塊を油揚げ処理する油揚げ処理手段13を複数の油槽17A〜17Cで構成する。 - 特許庁

The fried noodle is set in a casing 8 as one meal together with bonito flakes 4, a sugared vinegar and a Japanese soup stock being independently enclosed in a packaging bag 5, a packaging container 6 and a packaging container 7.例文帳に追加

包装用袋5内には削り節4が、包装用容器6には甘酢が、包装用容器7には和風味の出汁が夫々個別的に封入されて容器8に1食分としてセットされる。 - 特許庁

To provide a noodle boiling cooker surely generating a circulatory convection in hot water in a hot water vessel of the boiling cooker and capable of boiling noodles while surely disentangling the needles in the hot water vessel.例文帳に追加

茹で調理器の湯槽内の茹で湯に循環対流を確実に生じさせるとともに、湯槽内の麺類を確実に解しながら茹であげることを可能にする麺類茹で調理器の提供。 - 特許庁

The method for producing instant noodles comprises the following process: making mass of the instant noodles produced through drying treatment after pregelatinization adsorb brine water-containing liquid; steaming the noodle mass; and drying it again by a method other than frying.例文帳に追加

α化処理後乾燥処理して製造された即席麺の麺塊に、かんすいを含む液を吸着させた後、これを蒸煮して油揚げ以外の方法で再乾燥する。 - 特許庁

The noodle processed food has portability and also ease of consumption through wrapping the ingredients with cooked noodles or putting the ingredients between a pair of cooked noodles into a sandwich state.例文帳に追加

さらに、調理済麺類で具材を巻いたり、対となる調理済麺類の間に具材を挟んでサンドイッチ状にすることにより、携帯性、食べ易さを併せ持つ麺加工食品とすることが可能である。 - 特許庁

In the container for the instant noodle, the second lid 20 is turned with respect to the first lid 10, the first opening 14 is opened at the second opening 24 to discharge the liquid in the container body 1.例文帳に追加

第2の蓋20は、開閉プレート部21に第2の開口24を開口して、外周部の回転係止部22を第1の蓋10の脱着係止部12に回転自在に連結している。 - 特許庁

To provide a method for producing instant noodles, which produces instant noodles having raw noodle-like texture and flavor and instant noodles having excellent restoration performance even in slightly thick noodles having thickness.例文帳に追加

生麺様の食感及び風味を有する即席麺、さらには厚みのある太めの麺であっても復元性に優れた即席麺を製造可能な、即席麺の製造方法を提供する。 - 特許庁

The noodle food product for microwave cooking includes: non-pregelatinized dried noodles; a heatable container containing the dried noodles; and a powder source stored in the heatable container and allowed to be eaten by being mixed with water and heated in the microwave.例文帳に追加

α化されていない乾麺と、該乾麺を収容した加熱可能な容器と、該加熱可能な容器に収納され、水を入れて電子レンジ加熱することにより、喫食可能とされるための粉末ソースとを含む電子レンジ調理用麺食品。 - 特許庁

To establish a method for manufacturing cereal noodle which is excellent in a palate feeling by adding a taste and flavor by using cereal alcohol to a taste originated from cereals.例文帳に追加

この発明は、雑穀由来の食味に、雑穀酒種を用いることで味・風味が加味され、食感に優れた雑穀麺の製造方法について確立することを目的とする。 - 特許庁

To provide a Chinese noodle wheat flour composition excellent in reconstitution when cooking with a microwave oven, in spite of being relatively thin noodles, excellent in palate feeling after cooking, and suppressing boiling sogginess after cooking.例文帳に追加

比較的細麺であっても、電子レンジ加熱調理時の戻りが良好で、加熱調理後の食感が良好であり、更に、加熱調理後の茹で伸びを抑制できる中華麺用小麦粉組成物を提供すること。 - 特許庁

To provide a parent and child lid for a cup container, which is quite convenient allowing a choice between a dry type food and a water-containing type food as to a single cup container containing instant cut noodle, corn flakes, etc.例文帳に追加

即席刻み麺やコーンフレーク等を収容する単一のカップ容器において、乾燥形態食事と含水形態食事を選択的に可能にすることができる高い利便性をもたらすカップ容器の親子蓋を提供する。 - 特許庁

To provide non-fried noodles that are easily loosened and reconstituted in warm water without littering the inside of a drying container or a drying device when drying the flavored noodle ribbons, and to provide a method of producing the noodles.例文帳に追加

本発明は、味付けした麺線を乾燥させる際に乾燥用容器や乾燥機内部を汚さず、ほぐれと湯戻り性が良いノンフライ麺、及びその製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

The rice flour premix is produced by: adding water to rice flour whose pregelatinization degree is adjusted by admixing rice flour obtained by milling nonglutinous rice, and preliminarily pregelatinized glutinous rice flour; kneading the mixture; and forming the kneaded mixture into at least either of a noodle state or a sheet state at a normal temperature.例文帳に追加

うるち米を製粉した米粉と、予めアルファ化したもち米粉を混合することにより、アルファ化度を調整した米粉に、水分を加えて混練し、常温で麺状又はシート状の少なくともいずれかに成形する。 - 特許庁

The thick part of the noodle strip N is formed in the space between the large-diameter part 3a of the cutting blade 3 and the clearance D of the cutting blade 4, and in the space between the large-diameter part 4a of the cutting blade 4 and the clearance D of the cutting blade 3.例文帳に追加

麺線Nの厚肉部は切刃3の大径部3aと切刃4の間隙Dとの間及び切刃4の大径部4aと切刃3の間隙Dとの間で形成する。 - 特許庁

To provide a mixer for noodle dough enabling granulation by agitation to be efficiently conducted and also enabling the inner wall surface of the mixer body to be kept hygienic because of being easy to clean the inner wall surface.例文帳に追加

撹拌造粒を効率良く行うことができるとともに、ミキサ胴体の内壁面の掃除がし易くて内壁面を衛生的に保つことのできる麺生地用ミキサ装置を提供する。 - 特許庁

Such a structure where the thick part is formed so as to surround the circumference of the concave part thereof unlike the conventional structure where grooves cross in a plane direction makes, the noodle mass hard to be broken and hard to produce short noodles.例文帳に追加

これにより、平面方向を横切る溝を形成した従来の構成と異なり、凹部の周囲を取囲む形状に肉厚部を形成したので、麺塊が折れにくく短麺が生じにくい。 - 特許庁

This root vegetable noodle food is obtained by grinding the root vegetables such as sweet potatoes, removing water content and fibers, adding a small amount of table salt and starch obtained from the root vegetable, crumpling/extending, heating for a few min in a microwave oven, further extending, cutting thinly and lightly boiling.例文帳に追加

さつまいも等の根菜をすりつぶし、水分とすじを除去し、少量の食塩と根菜から得られたでん粉を添加し、揉み延ばして電子レンジで数分加熱し、さらに延ばし細く切る。 - 特許庁

The noodle dough-rolling mill is equipped with at least two rolls 1, 2 arranged in parallel with a prescribed interval and at least one of the two rolls 1, 2 is vibrated with vibration device 4 to change the interval between the rolls.例文帳に追加

少なくとも2本のロール1,2が所定間隙を持って平行に配設され、ロール1,2の少なくとも1本に振動を与え、間隙を変化させる加振装置4を設けたことを特徴とする麺生地ロール圧延装置としいる。 - 特許庁

To provide a pot for boiling noodles which can boil noodles while mixing them utilizing a rotating flow by boiling of hot water inside a hot water tub, which is provided with a mechanism for adding warm water at an appropriate position in each stage of noodle boiling work.例文帳に追加

湯槽内のお湯の沸騰による回転流を利用して麺を撹拌しながらゆでることのできる麺ゆで釜であって、麺ゆで作業の各段階における適宜な位置に差し湯できる機構を備えた麺ゆで釜を提供する。 - 特許庁

To provide seasoning liquid given with favorable flavor and taste of soy sauce and favorable flavor and taste of potherb at the time of cooking so as to reproduce taste of Chinese noodle specialty shop and united with soy sauce, meat extract, potherb and edible oil and fat.例文帳に追加

ラーメン専門店の味を再現すべく、調理した際の好ましい醤油の香り、風味、好ましい香味野菜の風味、味が付与され、醤油、畜肉エキス、香味野菜、食用油脂とが一体化した調味液を提供すること - 特許庁

To provide a boiling apparatus such as a noodle boiling machine which uses a gas burner and an electric heater as a heating device and boils noodles while loosening them by a jet flow, whose height is low at the time of using the electric heater.例文帳に追加

加熱装置としてガスバーナ及び電気ヒータを使用し、噴流により麺をほぐしながら茹でる茹で麺機等の茹で装置であり、電気ヒータを用いたときには高さが低い茹で装置を提供することである。 - 特許庁

In order to regulate the noodle strips to the pH and alkalinity, the total amount of an alkaline agent added is not Kansui (an alkaline aqueous solution used in preparing the Chinese noodles) but a part or all thereof is replaced with calcium oxide and/or calcium hydroxide for regulation.例文帳に追加

このようなpHとアルカリ度に調製するために、添加するアリカリ剤の全量をかんすいとはせずに、その一部又は全部を酸化カルシウムおよび、または水酸化カルシウムに置き換えて調節する。 - 特許庁

This soybean noodle product is obtained by compressing and dehydrating bean curd lee-containing bean curd which is obtained by adding a coagulating agent to the mixture of soymilk and bean curd lee fine powder, cutting the bean curd long and slenderly, and applying 200-650°C superheated steam to the product to heat.例文帳に追加

豆乳とオカラ微粉末との混合物に凝固剤を添加して得られたオカラ入り豆腐を圧搾脱水し、細長く切断し、それを200〜650℃の過熱水蒸気に当てて加熱する。 - 特許庁

To obtain an oil and fat composition for improving noodle loosening, having a sufficiently improving effect on loosening, excellent oxidation stability, a slight hydrogenation smell and excellent flavor in the production of LL(long- life) noodles to be distributed at a normal temperature for a long period of time.例文帳に追加

常温で長期間流通されるLL麺の製造に際して、十分なほぐれ改良効果を持ち、酸化安定性に優れ、かつ水添臭の少ない風味良好な麺ほぐれ改良用油脂組成物を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing raw Chinese noodles eatable, in spite of being raw noodle, by simply pouring hot water thereinto and only waiting for a little time without the need of taking time to heat and boil like conventional noodles and to provide a method for cooking the raw Chinese noodles.例文帳に追加

生麺でありながら従来のように火にかけて茹でる手間を必要とせずに、単に熱湯を注ぎ、わずかな時間を待つだけで喫食できる生中華麺の製造方法であり、かつその調理方法に関する。 - 特許庁

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