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Noodleを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1549



例文

To provide a noodle-boiling apparatus which can supply water to boiling water without lowering the temperature of the boiling water left in a boiling tank, when the water is supplied to the boiling water gradually decreasing during a work for boiling noodles, buckwheat noodles, Chinese noodles, spaghetti, macaroni or the like.例文帳に追加

うどん、そば、ラーメン、スパゲッティー、マカロニ等の茹で作業時に漸次減少する茹で湯の補給に際し、茹で槽内部に残存する茹で湯の温度を下げることなく補給することができるようにする。 - 特許庁

To provide a method for producing brown rice food such as noodle, coating dough, or those kinds of things produced by using only brown rice powder richly containing minerals and vitamins as raw material cereal flour.例文帳に追加

原料穀粉としてミネラル、ビタミン類を豊富に含む玄米粉のみを用いて製される麺類もしくは皮類と、その種の玄米食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

This vibrator type noodle strips-conveying device A is constituted of a conveying passage 1 obtained by nearly vertically providing a guide plate at both ends of the flat plate and a vibration part 5.例文帳に追加

バイブレータ式麺線搬送装置Aは、平板の両端にガイド板が略垂直に設けられた搬送路1と、振動部5によって構成される。 - 特許庁

To provide a method for producing instant Harusame (bean-starch vermicelli) causing little production loss during production process even when making noodle thinner, and producible without narrowing the usage range of raw material starch.例文帳に追加

製造中、麺を細くしても製造ロスが少なく、原料の澱粉の使用範囲を狭めることなく製造可能となる即席春雨の製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing a frozen ingredient-wrapped noodle-strip food containing cereal flour such as wheat flour, salt and water as raw materials, and improved in its appearance and palate feeling.例文帳に追加

小麦粉を含む穀粉類と食塩と水を原料とする冷凍包餡麺帯食品において外観や食感が改良される冷凍包餡麺帯食品を提供する。 - 特許庁


例文

The noodles are obtained by producing pre-dough containing wheat flour and water at 40-150°C, preparing main dough by further adding wheat flour into the pre-dough and producing the noodle lines by using the main dough.例文帳に追加

小麦粉と水分とを含有し、温度が40〜150℃である前生地を製造し、この前生地に小麦粉をさらに加えて製造した本生地を使用して麺線を製造することを特徴とする麺類の製造方法。 - 特許庁

When cooking the Chinese noodle by electromagnetic heating, the heating member 32 is put in the porcelain bowl 20, and the top end of the handle member 36 is located at the outside of the porcelain bowl 20.例文帳に追加

ラーメンを電磁加熱により調理する際には、発熱部材32がラーメン用丼20の中に入れられるとともに、取手部材36の先端部分がラーメン用丼20の外に配置される。 - 特許庁

Thereby the boiled noodle having a uniform weight of one bite amount can be sanitarily produced automatically at a low cost within a small space.例文帳に追加

これにより、例えば碗子蕎麦の早食いゲーム用として最適で、低コストかつ小スペースで、1食分の均等な茹で麺を衛生的に自動で盛り分けることができる。 - 特許庁

A steam header 71 is provided on the underside of the boiling tank part 20 in the noodle boiling apparatus, and the hot water for boiling in the boiling tank part 20 is heated by making heated steam pass in the steam header 71.例文帳に追加

麺茹で装置における茹槽部20の下面に蒸気ヘッダ71を設け、該蒸気ヘッダ71内に加熱された蒸気を通すことにより、茹槽部20内の茹で湯を加熱する。 - 特許庁

例文

The instantly attachable structure of the roll of the cutting blade for the noodle-making machine is obtained by using a spur gear for transmission of the drive, and installing one guide rail and a positioning seat for preventing rolling.例文帳に追加

製麺機用切刃ロールのワンタッチ装着構造において、駆動伝達に平歯車を使用し、1本のガイドレールと横揺れ防止の位置決め台座を設けた。 - 特許庁

例文

To provide flour for noodle making, capable of obtaining long, narrow and delicious noodles with strong springiness by using rice flour as the base material without using wheat flour at all: and to provide a method for making the noodles.例文帳に追加

小麦粉を一切使用せず、米粉を基材としながら腰の強い細長で美味な麺を得ることのできる製麺用粉及び製麺方法の提供。 - 特許庁

To obtain a liquid seasoning such as soy sauce, soy sauce-containing liquid seasoning (soups, stock soy sauce, dips, dressings, Chinese-noodle soup, citrus flavor vinegar with soy sauce, etc.), sauce, vinegar or cooking alcohol, remarkably suppressing rise in blood pressure.例文帳に追加

血圧の上昇を顕著に抑制できる、醤油及び醤油含有液状調味料(つゆ類、だし醤油、タレ類、ドレッシング類、ラーメンスープ、ぽん酢醤油など)、ソース、食酢、料理酒などの液体調味料を得る。 - 特許庁

Shigemitsu Industry Co., Ltd. (headquarters: Kumamoto Prefecture; number of employees: 64; capital: ¥10 million) manufactures fresh noodles, seasoning products, and soup products; it also operates Ajisen ramen noodle franchise restaurants.例文帳に追加

重光産業株式会社(本社 熊本県、従業員 64名、資本金 1,000万円)は、生麺、調味料、スープの製造と「味千ラーメンチェーン」のフランチャイズ方式等による展開を行ってきた。 - 経済産業省

Except for a very few brands that appear in the media like Demae Itcho and Cup Noodle, most are unknown and people judge whether a product is Japanese by the Japanese lettering or package design. 例文帳に追加

ブランドについては、「出前一丁」「カップヌードル」などメディアでも露出の多いごく一部を除くと、ほとんど認識されていず、日本語表記やパッケージのデザインなどから日本製と判断している様子。 - 経済産業省

In Asia-Pacific, there are many countries working toward the conclusion of bilateral and regional EPA/FTA, the phenomenon called asSpaghetti BowlorNoodle Bowlis often pointed out as an issue that would adversely affect businesses.例文帳に追加

アジア太平洋地域では、現在、多くの国・地域が二国間・地域間のEPA/FTAの締結を進めており、「スパゲティ・ボウル」あるいは「ヌードル・ボウル」とよばれる現象がビジネスに悪影響を及ぼす問題点として指摘されることがある。 - 経済産業省

The problem is solved by firstly finding that as a result of intensive research, a mixture containing sodium alginate and curdlan is reacted with a Ca salt (calcium chloride, etc.) in warm water, a shape is hardly changed while solidified after formed into various specific cross-sectional shapes, hardness of the noodle-like food product is prevented from becoming too high and noodle-like food products having proper hardness in eating are provided.例文帳に追加

発明者らは、鋭意研究を行った結果、アルギン酸ナトリウムとカードランを含む混合物を、温水中でCa塩(塩化カルシウムなど)と反応させることにより、様々な特殊な断面形状に成形したのち固まるまでのあいだに形状が変化しにくくなり、しかも麺状食品の硬度が高くなりすぎることを防止して、喫食時に適切な硬度を有する麺状食品を提供することができることを初めて見出し、上記課題を解決することができることを示した。 - 特許庁

(i) Restaurant businesses (meaning businesses of general eating places, cooking stores, sushi restaurants, soba noodle shops, Japanese inns, caterers, lunch box stores, restaurants, cafes, bars, and cabarets, and other businesses for cooking food or setting up facilities to serve customers, and excluding businesses falling under the following item); 例文帳に追加

一 飲食店営業(一般食堂、料理店、すし屋、そば屋、旅館、仕出し屋、弁当屋、レストラン、カフエー、バー、キヤバレーその他食品を調理し、又は設備を設けて客に飲食させる営業をいい、次号に該当する営業を除く。) - 日本法令外国語訳データベースシステム

However, it is different from the 'plain type' in other areas than Kyoto (normally, a plain type ramen means what is called 'Chinese noodle' using a general chicken bone broth as served in a Chinese restaurant or the like, or Tokyo-style ramen using chicken broth + seafood broth). 例文帳に追加

ただし、京都以外で言うところの「あっさり系」とは異なる(通常、あっさり系ラーメンとは中華料理店などで出される汎用鶏ガラスープを使った、いわゆる「中華そば」、もしくは鶏ガラ+魚介系の東京風ラーメンを指す)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Mochi is manufactured and shipped from companies such as Echigo Seika Co., Ltd., Sato Food Industry (Niigata Prefecture) Co., Ltd., Kimura Food Co., Ltd, Tokyo Mochi Co., Ltd., Date Hompo Co., Ltd., Akafuku-mochi Co., Ltd., Gofuku-mochi, Hatada Co., Ltd., Nobumitsu Seika Co., Ltd., and Johoku Noodle Co., Ltd. 例文帳に追加

越後製菓株式会社、佐藤食品工業(新潟県)株式会社、株式会社きむら食品、東京もち株式会社、伊達本舗、株式会社赤福餅、御福餅、株式会社ハタダ、伸光製菓株式会社、城北麺工株式会社などの会社により製造出荷されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Namamen (fresh noodles) and yudemen (boiled noodles) are defined by "Fair Competition Codes concerning labeling on fresh noodles" as 'in this code, "udon" refers to any noodle produced by adding water to flour and kneading it or the noodles processed after production regardless of the name of the noodles such as hiramen (thin noodles), cold noodles, and somen.' 例文帳に追加

生麺・茹で麺等については『生めん類の表示に関する公正競争規約』にて、「この規約で『うどん』とはひらめん、ひやむぎ、そうめんその他名称のいかんを問わず小麦粉に水を加え練り上げた後製麺したもの、又は製麺した後加工したものをいう」となっている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

There are a variety of foods from street stalls serving Thai cuisine such as Khao Man Kai (Chicken and Rice), Khao Ka Moo (Pork Leg with Rice), Pad Thai (Fried Thai Noodles), Chinese-style fried rice, Gai Yang (Grilled Chicken), Kao Na Pad Yang (Duck on Rice Bed), Ba-Mee (Egg Noodles), Kway Teow (Rice Noodle), Thai Curry, and Tom Yum Goong (Hot and Sour Prawn Soup); Chinese food such as dim sum (Chinese snacks) and Bak Kut Teh (Pork Bone Tea Soup); Indian food such as curry; and Arab cuisine such as Kabob. 例文帳に追加

カオマンガイ、カオカムー、パッタイ、炒飯、ガイヤーン、カオナッペ、バミー、クイティアオ、タイ風カレー、トムヤンクンなどのタイ料理から場所によっては点心やパクテーなどの中華料理、カレーなどのインド料理やケバブなどのアラブ料理などがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Sukeroku says to the vendor, 'Don't you use fish broth in this?'--the vendor answers 'Yes, we use fish broth'--To Monbei, 'I don't know if you abstain from fish or not, but I'll serve them to you!,' and eventually brings the noodle box up over Monbei's head and dumps it upside-down on his head. 例文帳に追加

(かつぎに向って)「こりゃあ精進料理か(出汁に魚などを使っていないだろうな?)」「いえ生臭うございます(だしに魚を使っています)」「ご精進かは知らねども、わしが給仕じゃ、(くわんぺら門兵衛に向って)一杯あがれ」とやりとりあって、最終的に、うどんをくわんぺら門兵衛の頭からかけてしまう。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is a container with a lid and base on its side made by bending a thin lumber of Japanese cypress or Japanese falsecypress produced locally into a circular or oval form, and by sewing its joint with the bark of Japanese mountain cherry; it is used as a rice cooker, lunchbox, tool for tea ceremonies and soba (buckwheat noodle) dish, and seiro (wooden frame holder with reed base used to steam food over a pot). 例文帳に追加

地元で産出されるヒノキやサワラ(植物)の薄板を円形・楕円形に曲げ加工し、合わせ目を山桜の皮で綴じた側板に底や蓋を付けた器物で、日用品として飯器、弁当箱、茶道具、そば道具、せいろなどに用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

At the present time, old province names are used in cases such as distinguishing similar place-names (ex. Settsu Motoyama and Nagato Motoyama), avoiding the use of prefecture name (ex. Shinshu against Nagano prefecture), and expressing local specialty or noted product (ex. Sanuki noodle, Tajima cattle, Satsuma ware). 例文帳に追加

現代では、同じ地名を呼び分けるときや(摂津本山駅←→長門本山駅など)、都道府県名を嫌う場合(長野県←→信州など)、地域名(泉州、筑豊など)、地域ブランド名など(讃岐うどん、但馬牛、薩摩焼など)に旧国名が利用されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for producing a colored noodle having plural colors in producing, e.g. pasta (spaghetti, macaroni or flat wheat noodles, wheat noodles, thin wheat noodles, buckwheat noodles), etc., in a very simple process.例文帳に追加

本発明は、例えばパスタ(スパゲッティー、マカロニーあるいはきし麺、うどん麺、そう麺、そば麺)等の麺製造に当たり、複数の色彩を有する麺製品を非常に簡単な工程により作成することができる彩色麺材の製造技術を提供する。 - 特許庁

To provide a high concentration slurry composition or a powder composition of food additive with excellent dispersion stability in liquid, effectively used for fortifying calcium and/or magnesium added to foods such as a yoghurt, milk, a juice, milk powder, an instant noodle, or a biscuit.例文帳に追加

ヨーグルト、牛乳、ジュース、ミルク粉末、即席麺、ビスケット等の食品に添加してカルシウム及び/又はマグネシウムを強化するのに有効に利用される、高濃度且つ液中で分散安定性の良好な食品添加剤スラリー組成物又はパウダー組成物を提供する。 - 特許庁

The instant food product is obtained by packaging at least one powder selected from the group of brown rice powder, tartary buckwheat powder, soybean-derived powder, konjak powder and agar powder, instant noodle made of starch, soup seasoning and ingredients in a bag or a cup-like vessel.例文帳に追加

玄米粉末、だったんそば粉末、大豆由来粉末、蒟蒻粉末および寒天粉末からなる群より選ばれる少なくとも1種の粉末とでんぷんから製造した即席麺とスープ調味料ならびに具材を袋またはカップ状容器に包装したインスタント食品。 - 特許庁

The Chinese noodle premix flour contains at least wheat flour and raw embryo powder, and has a ratio of the mass total of wheat flour, and cereal powder excluding wheat flour, starch and vital gluten to the mass of raw embryo powder of a range of (99:1)-(97:3).例文帳に追加

また、少なくとも小麦粉、生胚芽粉末を含む中華麺用プレミクス粉であって、小麦粉、小麦粉を除く穀粉、澱粉、バイタルグルテンの質量総計と、生胚芽粉末の質量の比が99:1から97:3の範囲であることを特徴とする中華麺用プレミクス粉である。 - 特許庁

To provide a draining device for hygienically and effectively draining boiled noodles without scattering water on a kitchen floor like the conventional case of manually performing after boiling noodles put in a boiling basket with a noodle boiling device and without sticking various bacteria and dust in the air.例文帳に追加

麺類茹で装置で茹で籠に入れた麺を茹で上げた後に、従来手作業で行われているように調理場の床面に水をまき散らさずに、また空気中の雑菌や埃を付着させることなく茹で上げた麺類を衛生的且つ効率的に水切りをする。 - 特許庁

This food is obtained, by wrapping sesame tofu with noodle skin, and sesame tofu is produced, by freezing sesame tofu produced by a normal method followed by thawing, and removing water of a weight that corresponds to 50%-80% of the total weight of the thawed sesame tofu.例文帳に追加

本発明に係る食品は、胡麻豆腐を麺皮で包んだ食品であって、当該胡麻豆腐が、常法により製造した胡麻豆腐を凍らせ解凍させてから、その解凍後における胡麻豆腐の全重量の50%〜80%に相当する重量の水分を除去したものであることを特徴としている。 - 特許庁

In the method for producing instant gelatin noodle using mixed starch of potato starch with green bean starch as a raw material, 30-70 wt.% potato starch is added to mixed starch of potato starch with green bean starch and 0.25-5 wt.% curdlan is added to the mixed starch.例文帳に追加

馬鈴薯でん粉と緑豆でん粉の混合でん粉を原料とする即席春雨を製造する方法において、馬鈴薯でん粉と緑豆でん粉の混合でん粉中に馬鈴薯でん粉30〜70重量%を含有し、この混合でん粉にカードラン0.25〜5重量%を添加する。 - 特許庁

To obtain low calorie noodles with excellent palatability while reducing loss by preventing noodle line breakage in a method in which a sol based on glucomannan such as konjac as a main ingredient is blended with starch or cereal powder, mixed with an alkali metal salt as a coagulant, continuously extruded through a perforated plate and boiled.例文帳に追加

蒟蒻等グルコマンナンを主剤として澱粉や穀粉を配合したゾルに、アルカリ金属塩を凝固液として混合し、目皿から連続的に押出し茹上げる製造方法において、麺線切れを防止しロスを低減すると共に低カロリーで優れた食味性の麺類を得る。 - 特許庁

To provide a liquid heater heating liquid such as water within a liquid tank by heating the liquid tank used for a noodle boiling machine and a fryer from the lower side and having a configuration to efficiently convert thermal energy into liquid heating by a configuration of a passage route to discharge of combustion gas.例文帳に追加

ゆで麺機やフライヤーにおいて使用される液槽を、下部から加熱して液槽内の水等の液体を加熱する液体加熱装置で、燃焼ガスの排出までの通過経路の構成により、効率良く熱エネルギーを液体加熱に変換するための構成である。 - 特許庁

To provide a molded food for boiled rice tastily taken as food for ameliorating/preventing life style-related diseases such as diabetes, and useful for preparing low-calorie boiled rice, and low-calorie molded food for noodle or the like except for boiled rice: and to provide a method for producing the molded food.例文帳に追加

糖尿病などの生活習慣病の改善・予防食として美味しく食することのできる、低カロリー炊飯米の調製に有用な米飯用の成型食品ならびに麺類等の米飯用以外の低カロリー成型食品及びそれらの製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide such a noodle-like food as to be capable of securing the quality of noodles prepared by reaction between sodium alginate and a calcium salt (e.g., calcium chloride) to enable the noodles to be put on the market as an edible use, while impairing no quality as noodles even in eating them and having moderate palate feeling.例文帳に追加

本発明は、アルギン酸ナトリウムとCa塩(塩化カルシウムなど)との反応により調製した麺を、喫食時においても麺としての品質を損なわず、適度な食感を有し、食用として上市しうる品質を確保することができる麺状食品を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide noodle-like food products that do not impair qualities as noodles in eating, have moderate texture, secure qualities as food to place on the market and have cross-sectional shapes of various specific shapes except circles.例文帳に追加

本発明は、喫食時においても麺としての品質を損なわず、適度な食感を有し、食用として上市しうる品質を確保することができる、断面形状が丸以外の、様々な特殊な形状の麺状食品を提供することを課題とする。 - 特許庁

The boiled rice or noodle seasoning enhanced in salty taste includes 0.5-20.0 wt.% of the mixture of an animal protein enzymatic decomposition product and a vegetable protein enzymatic decomposition product, 1.0-20.0 wt.% of potassium chloride, and 0.1-10.0 wt.% of a basic amino acid.例文帳に追加

動物蛋白質の酵素分解物と植物蛋白質の酵素分解物の混合物0.5〜20.0重量%、塩化カリウム1.0〜20.0重量%及び塩基性アミノ酸0.1〜10.0、重量%を含有することを特徴とする塩味が増強された米飯類又は麺類用調味料である。 - 特許庁

To provide a method for producing Chinese noodles, by which the Chinese noodles boiled up in a higher boiling yield than ordinary yields, having a reduced calorie per meal, holds an original noodle-like properties, namely excellent appearance, texture and smoothness are produced, even when the Chinese noodles are boiled up in a high boiling yield.例文帳に追加

通常より高い茹で歩留りに茹で上げたことで、1食当たりのカロリーが低減されており、且つ高歩留りまで茹で上げられていても、本来の麺らしさを保持している、すなわち外観・食感・滑らかさに優れる茹で中華麺類を提供すること。 - 特許庁

To solve the problem wherein a slitter of an existing noodle making apparatus necessitates scrapers or other entanglement prevention members because of characteristics of dough handled, and the entanglement prevention members are economically and operationally disadvantageous.例文帳に追加

従来の製麺装置におけるスリット装置には、扱う生地の特性から、どうしてもカスリと称される巻き込み防止部材の存在が不可欠であり、この巻き込み防止部材の存在が経済的、作業性の面で不都合となってしまうことがあるという点である。 - 特許庁

When a user selects a selection image, for example, in order to make "fried noodle", a color liquid crystal panel 95 displays two images G1, G2 for selecting quantity, three images G11 to G13 for selecting finish, and an accessory confirming image G21 for confirming accessory.例文帳に追加

ユーザが、例えば「焼きそば」を作るため、料理選択用画像を選択すると、カラー液晶パネル95は、2つの分量選択用画像G1,G2と、3つの仕上がり選択用画像G11〜G13と、付属品を確認するための付属品確認用画像G21とを表示する。 - 特許庁

This method for producing the retort Japanese wheat noodles includes steam treating raw noodles which are produced by using 25-35 mass% (dry conversion) of wheat gluten, 45-65 mass% of phosphoric acid cross-linking starch, and 0-20 mass% of wheat flour as the noodle making raw material, and seal-packaging the product together with broth followed by subjecting to retort treatment.例文帳に追加

製麺原料として、小麦グルテン25〜35質量%(乾燥換算)、リン酸架橋澱粉45〜65質量%および小麦粉0〜20質量%を用いて製造した生麺を、蒸し処理した後、つゆと一緒に密封包装し、ついでレトルト処理する。 - 特許庁

To provide a lid material with hot-water dripping holes which lid material has an outer lid that is peeled off to easily form hot-water dripping holes or a hot-water dripping cut and a large opening, thus allows a content article to be taken out easily and hot water to be dripped quickly after seeping a dry noodle in hot water.例文帳に追加

蓋材を剥離させることにより簡単に湯切り孔又は湯切り用切目と大きい開口を形成できるので、内容物を取り出しやすく且つ生麺等を湯掻いた後に速やかに湯切りを行える湯切り孔付き蓋材を提供することである。 - 特許庁

To provide a method for cooking rahmen (Chinese noodle soup) by which rahmen can be maintained to have a moderate temperature during all the time from starting eating to finishing eating so as not to spoil its delicious taste, and the rahmen is boiled in client's sight to positively extract the delicious taste of ingredients and also induce the client's emotion and surprise.例文帳に追加

ラーメンの食べ始めから終わるまでの時間全体にわたって適温に保持できるので旨味が損なわれることがなく、又顧客の目の前で沸騰させることにより具材の旨味を積極的に抽出させると共に顧客の感動と驚きを惹起させるラーメンの調理方法を得ること。 - 特許庁

A cup-contained precooked noodle (a work) 10 is overshrink- packaged by using a packaging material 20 formed of a shrink film, and a tack label 30 such as a campaign seal is affixed to a part covering a top side of the work 10 on an inner side of the packaging material 20.例文帳に追加

カップ入り即席ラーメン(被包装体)10に、シュリンクフィルムによって形成された包材20を用いて、オーバーシュリンク包装を施したものであり、包材20の内面には、被包装体10の天面を覆う部分にキャンペーンシール等のタックラベル30が貼着されている。 - 特許庁

To provide backfat-based tasty seasoning to be added to Chinese noodles by a Chinese noodle offerer when finishing Chinese noodles, and dissolved in soup by an eater according to preference so as to impart Chinese noodles palatability and body; and to provide Chinese noodles using the seasoning.例文帳に追加

ラーメン提供者が、ラーメンの仕上げの際、ラーメンに添加して、飲食者が嗜好に合わせてスープに溶解させ、ラーメンに旨味、コクを付与することができる背脂ベースの旨味調味料、それを用いたラーメンを提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a frozen food having seasoning liquid, in which transfer of water content from a seasoning liquid to noodle or cooked rice which is a staple food is reduced, making a good show on appearance when dished up, saving labor when eating after heat cooking and not requiring packaging cost and to provide a method for producing the frozen food having seasoning liquid.例文帳に追加

調味液から主食である麺や米飯への水分移行を少なくし、盛り付け時の外観上の見映えも良く、加熱調理後喫食時の手間を省き、包材コストもかからない調味液付き冷凍食品、及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provided a falling-type method for producing harusame (bean jelly noodle) by which adhesion of noodles is not caused without performing a freezing process when producing harusame, and production costs are reduced because of omission of the freezing process while having advantages of the falling-type manufacturing method.例文帳に追加

落下式製法にて春雨を製造する際、冷凍工程を行わずとも麺の引っ付きが無くなり、落下式製法の利点を備えながら、冷凍工程の省略による製造コストの低減を図る春雨の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a packaged member for heating suitable for cooking instant noodle or the like and for carrying out the heat cooking a staple food material such as rice, soup, soup stock or the like by a microwave oven or the like and also provide a heating method suitable for cooking using the packaged member.例文帳に追加

ご飯、麺等の主食材と、スープ、だし汁等の液体とを包装した状態で電子レンジ等による加熱調理を行える加熱用包装部材において、即席麺等の調理に適する包装部材を提供すると共に、この包装部材を用いる好適な調理のための加熱方法を提供すること - 特許庁

To provide a seasoning composition for Chinese foods, Japanese foods and Western foods capable of carrying out simple and advanced seasoning, mainly in Chinese noodle restaurants for business use, Chinese restaurants, Japanese restaurants, Japanese style pubs, western style restaurants, excellent in cooking property, having good storage stability and rich in delicious taste of new shellfishes.例文帳に追加

本発明は、主として業務用ラーメン店、中華料理店、和食店、居酒屋、洋食レストラン等々で、簡単かつ高度な味付けが行え、調理調合性に優れ、且つ保存性も良く新しい貝類の旨みと味に富んだ中華、和食、洋食の調味料組成物を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing noodles of thin grade, by which noodles composed of dried noodles or half-cooked noodles of thin grade having excellent palatability and flavor and a high commercial value comparable with those of hand-rolled thin white vermicelli are continuously produced by mechanical noodle production in a short time.例文帳に追加

手延べそうめんに匹敵するような良好な食惑および食味を有していて商品価値の高い細物の乾麺ないし半生麺からなる麺類を、機械製麺で連続的に短時間で製造し得ることのできる細物の麺類の製造方法を提供することである。 - 特許庁

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
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