1016万例文収録!

「Noodle」に関連した英語例文の一覧と使い方(24ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

Noodleを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1549



例文

In the noodle food vessel 1 comprising a vessel 2 to store a food material such as fresh noodle and an upper lid 3 to seal the vessel 2, cuts 4 in the radial direction are formed in the upper lid 3, and the cuts 4 in the radial direction are used for a hot water pouring port.例文帳に追加

生麺等の食材を収納する容器2と、この容器2を封着する上蓋3を設けた麺食品容器1において、前記上蓋3に放射状の切れ目4を設け、この放射状の切れ目4を注湯口としたことを特徴とする。 - 特許庁

To provide freeze-dried cheese usable as an ingredient in instant food such as instant noodle or instant soup, and also excellent in reconstitution with hot water when used as an ingredient in liquid food such as chinese noodle, soup, Miso soup or pan-cooking food.例文帳に追加

即席麺、即席スープ等の即席食品の具材として使用可能な、さらにはその他一般食品群、主にラーメン、スープ、味噌汁、鍋類等の液状食品群の具材として使用したときに、湯戻し性に優れた凍結乾燥チーズを提供すること。 - 特許庁

To provide an instant noodle container for a microwave cooking preventing the increase in the weight more than necessary and the floating of a drop-lid member, immersing the whole body of the instant noodles in water and preventing uneven boiling of the instant noodles in the instant noodle container with a drop-lid member.例文帳に追加

落とし蓋部材付きの即席麺容器において、必要以上に重量を増すことなく、かつ、落とし蓋部材の浮き上がりを防止し、即席麺全体を水に浸からせ、即席麺のゆでむらを防止することができる電子レンジ調理用の即席麺容器を提供する。 - 特許庁

A noodle quality enhancer prepared by mixing and agitating starch, an alkali agent, and water or hot water, heat-treating the resultant mixture, and drying the heat-treated mixture, is added to a soup powder or the like to be added, when the enhancer is dissolved in hot water when eating, can impart "suppleness" and "sliminess" to the ramen noodle strands.例文帳に追加

澱粉と、アルカリ剤と、水又は熱湯とを混合攪拌し、該混合物を加熱処理し、乾燥した生タイプ即席中華麺の麺質改良製剤を添付する粉末スープ等に加えておくことで、喫食時に熱湯で溶解した麺質改良製剤の効果により、麺線に「しなやかさ」と「ぬめり感」を付与する。 - 特許庁

例文

To obtain a packed Chinese noodle treated by alpha conversion having a preservation period of a week to a month or so in the chilled passage without alkaline browning despite a high pH of noodle strings along with a better flavor while making it, already treated by alpha conversion, eatable with a simple cooking using an electronic range oven.例文帳に追加

チルド流通で1週間から1ヶ月程度の保存期間を有するα化処理された包装中華麺で、該麺線のpHが高いにもかかわらずかん焼けしておらず、かつ中華麺的風味の良い包装中華麺を得ることを目的とする。 - 特許庁


例文

The storage stabilizer for noodle dough coating is powdery, and consists mainly of polyglyceryl fatty acid ester having an esterified ratio of50 wt.% and comprising selection of at least one kind of 16-22C saturated fatty acid in main constituent fatty acid, and is added so as to produce the noodle dough coating.例文帳に追加

粉末状であり、主構成脂肪酸の炭素数が16〜22の飽和脂肪酸より1種以上を選択してなる、エステル化率50%以下のポリグリセリン脂肪酸エステルを主成分とする保存安定剤を添加することを特徴とする麺皮類。 - 特許庁

The retort noodles are obtained by kneading a noodle-making raw material containing konjak powder, mixing the raw material with a coagulating agent to make a gel-like material, cutting the material in a noodle-like form followed by heat treating, mixing the noodles with soup, filling the product in a retort pouch, and retort treating the retort pouch.例文帳に追加

こんにゃく粉を含む製麺用原料を混練し、それと凝固剤を混練することによってゲル状材料を作り、麺状に切り、加熱処理し、その麺とスープと混合し、その後レトルトパウチに充填し、そのレトルトパウチをレトルト処理して、レトルト麺を生産する。 - 特許庁

The noodles container is constituted by arranging an inner tray 13 having an opening 13a above a container main body 12 in which noodle soup 11 is housed and arranging a partition plate 14 closing the opening 13a and having noodle 17 placed thereon on the inner tray 13 in a detachable manner and the space above the inner tray 13 is closed by a lid 15.例文帳に追加

麺つゆ11が入れられる容器本体12の上部に、開口13aを有する中皿13を配し、この中皿13の上に、上記開口13aを閉じて麺17が載せられる仕切り板14を取り外し可能に載置し、中皿13の上の空間を蓋15で閉じて麺類容器を構成する。 - 特許庁

The first comb-like grazing parts 16b getting into spaces C1 graze and catch the alternate noodle lines M coming into the spaces C1 among the noodle lines that come into the spaces C1 and C2 while they adhere to the blade top of a thin blade cutter 6c.例文帳に追加

間隙C1に入り込んでいる櫛状の第1かすり部16bは、薄刃カッター6cの刃先に接着しながら間隙C1,C2に入り込んで移動する麺線Mのうち、間隙C1に入り込んでいる一つ置きの麺線Mをかすり取る。 - 特許庁

例文

The invention provides an egg composition for noodle containing 100 pts.mass of yolk and 50-100 pts.mass of albumen, noodles obtained by adding 10-20 pts.mass of the egg composition to 100 pts.mass of cereal flour, and a method for producing noodles by a rolling noodle-making process.例文帳に追加

卵黄100質量部に対し卵白を50〜100質量部含む麺類用卵組成物及びこれを穀粉100質量部に対し10〜20質量部添加した麺類並びにロール式圧延製麺法により製造する麺類の製造方法である。 - 特許庁

例文

To provide non-fried instant noodles having a good taste and flavor, rich in viscoelasticity, and simplified in raw materials and combination thereof, by aging the noodles in a noodle band stage and a noodle strand stage, by avoiding heat treatment, such as steaming, boiling, and drying by hot air, indispensable to conventional processes.例文帳に追加

従来製法では不可欠であった蒸すあるいは茹でる、又は熱風乾燥等の加熱処理を加えずに、麺帯及び麺線の段階で熟成を行うことによって、味、香りが良好で、粘弾性に富み、かつ原料及びその配合がシンプルであるノンフライ即席麺を提供する。 - 特許庁

The noodle-preparation rolling roller 1 to roll the noodle sheet is produced by coating the surface of a roller material 2 constituting the rolling roller with a fluororesin layer 3 and forming a sprayed layer 4 made of a material bonding the roller material to the fluororesin layer between the surface of the roller material 2 and the fluororesin layer 3.例文帳に追加

麺帯を圧延する製麺類の圧延ローラ1であって、該圧延ローラを構成するローラ母材2の表面にフッ素樹脂層3をコーティングし、該ローラ母材2の表面とフッ素樹脂層3との間に、両者間を接合する材質からなる溶射層4を形成してなる。 - 特許庁

To provide a method for stably producing a refrigerated/frozen noodle keeping chewy 'al dente' state even after thawing by boiling and having excellent palatability to give the characteristic deliciousness of the flour to the palate and provide a refrigerated/frozen noodle produced by the method.例文帳に追加

ボイル解凍しても、噛み応えのあるアルデンテが保持され、粉本来の旨味を感じさせる優れた食感を有する冷蔵/冷凍麺を安定して得ることができる冷蔵/冷凍麺の製造方法及びこれにより製造される冷蔵/冷凍麺を提供する。 - 特許庁

To provide a dry noodle placing device, which completely separates and recovers noodle turns and a chopsticks-like wooden rod, by which noodles are supported, from the noodles cut off by a cutter unit which cuts off by a cutter, at a given length, noodles moving intermittently.例文帳に追加

乾麺載置装置に関し、乾麺を間欠的に移動させて所定の寸法に裁断する麺移動タイプの乾麺裁断装置により切り分けられる乾麺から押切装置により切り分けられた節及び箸を完全に分別して回収できるようにした乾麺載置装置の提供を目的とする - 特許庁

To provide a method for producing frozen boiled-noodles, capable of keeping productivity and supplying a frozen boiled-noodle corresponding to small-sized frozen noodle foods at a low cost, to provide a device for portioning frozen boiled-noodles, and to provide a system for producing frozen boiled-noodles.例文帳に追加

ミニサイズの冷凍麺食品に対応した冷凍茹で麺を、生産性を維持しつつ低コストで安定して供給できる冷凍茹で麺の製造方法及びこれに用いる茹で麺用箱盛装置並びに冷凍茹で麺製造装置を提供する。 - 特許庁

Solid fat is further added to noodle raw material, in which Durum wheat flour is the main raw material, in the noodle-making process, dough obtained by a customary method is subjected to pressure under decreased pressure to make small clumps or a sheet, followed by cutting into elongated noodles, gelatinizing and then hot-air drying.例文帳に追加

デュラム小麦粉を主原料として、更には固形状の油脂を麺原料に添加し、且つ製麺工程において常法により得たドウを減圧下において圧力を加え小塊または板状にした後、麺線に切り出し、α化後、熱風により乾燥する。 - 特許庁

The frozen precooked noodles 1 in the shape of a rod includes: a noodle bundle 4 including a plurality of noodles 3 containing a seasoning material 2 added at least on surfaces of the noodles that center axes thereof are mutually oriented in the same direction; and a film coating at least a side surface along a longitudinal direction of the noodle bundle 4.例文帳に追加

少なくともその表面に調味物2を有し、中心軸が互いに同じ方向に配向した複数の麺3からなる麺束4と、前記麺束4の少なくとも長手方向に沿う側面を覆うフィルムとを具備する冷凍棒状調理麺1。 - 特許庁

To provide a lid material with hot water draining holes to be used for a container of a raw noodle or an instant fried noodle or the like, with which the hot water draining holes are formed on an inner lid by peeling an outer lid material, and also hot water is drained perfectly without remaining water in a container in hot water draining.例文帳に追加

外蓋を剥離することにより、内蓋に確実に湯切り孔を形成することができるとともに、湯切りした際に容器内に湯が残らないように完全に湯切りできる、生めん、インスタント焼きそば等の容器に使用する湯切り孔付き蓋材を提供する。 - 特許庁

This noodle dehydrating device is such that a basket placing part 31 which has a basket placing opening 32 to be closed when placing a noodle basket 52 storing noodles 51 is installed, and the upper surface of a first tank 101 for storing liquid, for instance, water W of a properly set temperature, is closed by the basket placing part 31.例文帳に追加

麺類51を収めた麺籠52を載せると塞がれる籠置き開口32を有する籠置き部31を設け、液体、例えば適宜温度設定された水Wを収容可能な第1の槽101の上面を籠置き部31で閉じる。 - 特許庁

The detergent for use in cleaning of a noodle boiling apparatus contains 30-95 pts.wt. of a silicate, 1-20 pts.wt. of a nonionic surfactant having a clouding point of 20-90°C, and 1-40 pts.wt. of a chelating agent as essential ingredients relative to 100 pts.wt. of the detergent for noodle boiling apparatus.例文帳に追加

茹で麺装置を洗浄するための茹で麺装置用洗浄剤において、前記茹で麺装置用洗浄剤100重量部に対し、必須成分として、ケイ酸塩を30〜95重量部、曇点が20〜90℃の非イオン性界面活性剤を1〜20重量部、キレート剤を1〜40重量部含有する。 - 特許庁

To provide a method for preparing salted soup, capable of providing a menu of a new dipping or pouring soup totally without using conventional soy sauce used in a Japanese noodle and buckwheat noodle store, prepared at a low cost, excellent in an antiseptic effect and the uniformity of its quality and conforming with recent light-seasoning tendency and health intention.例文帳に追加

うどん・そば店において、従来の醤油を全く使わない新規な付け汁、かけ汁のメニューを提供可能とし、安価に作成され、防腐効果と品質の均一性に優れ、現在の薄味志向、健康志向に合致した塩味つゆの作成方法を提案する。 - 特許庁

This method for producing the noodle-like food comprises making dough through kneading rice powder instead of wheat flour with hydrated paste (bound water) of glucomannan instead of water (free water), although the essential process of a noodle producing method comprises making dough through adding and kneading water to/with wheat flour as the main raw material.例文帳に追加

めん類の製造法は、主原料である小麦粉に水を添加混練して生地造りするのが必須工程であったが、小麦粉に替えて米粉に、かつ、水(自由水)に替えてグルコマンナンの水和糊(結合水)を混練して生地を作成する。 - 特許庁

To provide a square pot preventing a user from failing in seasoning by mistaking the volume of additive water when cooking square type instant noodle and facilitating work for serving the noodle after the cooking from the pot to a bowl or the like.例文帳に追加

角型インスタントラーメンの調理に際し、添加水量を誤って味付けに失敗するようなことがなく、しかも、調理後においてラーメンをなべからどんぶり等へ移し替える作業が容易な角型なべを提供することを課題とする。 - 特許庁

This packaged frozen noodle is provided by constituting frozen sauce layers having different Brix degrees by overlapping in a plurality of layers to make the frozen sauce layer having the highest Brix degree as a surface layer, and packaging by facing the frozen sauce layer having the highest Brix degree of the constituted frozen sauce with the surface of the frozen noodle block.例文帳に追加

ブリックス度の異なる冷凍ソース層を、ブリックス度が一番高い冷凍ソース層を表層として、複数層重層して構成し、この構成された冷凍ソースのブリックス度の一番高い冷凍ソース層面と、冷凍麺塊面とを合わせて包装してなる、包装冷凍麺類。 - 特許庁

To provide a mushroom paste capable of being produced without missing the original flavor and taste of the mushroom and capable of expanding the consumption of the mushroom by being used suitably as a raw material of food dough and noodle of noodles, and the food dough and noodle of noodles by using the same.例文帳に追加

キノコの本来の風味やうまみ及び栄養素を逃がさずに好適に生産でき、食品生地及び麺類の麺等の材料として好適に使用できることで、キノコの消費を拡大できる食品添加用キノコペーストと、それを用いた食品生地及び麺類の麺を提供すること。 - 特許庁

To provide a trouble-saving noodle food vessel of a simple structure in which fresh noodle is placed in the vessel having a lid thereon, hot water is poured in the vessel without removing the lid, and no steam leaks from the vessel into a heating chamber of a microwave oven even when the vessel is placed in the microwave oven.例文帳に追加

生麺を容器に入れ蓋をしたものにおいて、蓋を外さずに容器に注湯し、電子レンジに前記容器を入れて加熱しても、電子レンジの加熱室内に前記容器から蒸気が漏れない簡単な構造で且つ手間のかからない麺食品容器を提供する。 - 特許庁

The method for producing brown rice noodle includes using only brown rice powder containing rice starch and rice bran as cereal flour, adding 40-55 wt.% of 60-100°C hot water to the brown rice powder and kneading the mixture to make dough, and then molding the dough into noodle ribbons or coating dough.例文帳に追加

穀粉として米でん粉及び米糠を含む玄米粉のみを用い、その玄米粉に対して60〜100℃の熱湯を40〜55重量%加えて混練することにより生地とし、次いで前記生地を麺線状もしくは皮状に成形する。 - 特許庁

To obtain the subject modifier composition capable of solving such problems involved in preserving instant long-life noodle for a long period that noodle ribbons stick one another, palate feeling of noodles is deteriorated, and furthermore, boiled water used for reconstituting dried noodles when eating becomes cloudy (namely, elution of starch).例文帳に追加

生タイプ即席麺を長期間保存するうえで問題となる麺線同士の付着、麺の食感低下、さらには喫食時に麺を湯で戻す際に見られる戻し湯の白濁、換言すれば澱粉の溶出を抑えることのできる改質剤組成物を提供すること。 - 特許庁

A throw-in chute for throwing in the noodles from the outside, a transfer device for transferring the noodles thrown in along a revolving path passing inside the boiling tank part, and a discharging chute for discharging the boiled noodles to the outside of the noodle boiling apparatus are provided in the noodle boiling apparatus.例文帳に追加

なお、麺茹で装置においては、麺を外部から投入するための投入シュートと、投入された麺を、茹槽部内を通る周回軌道に沿って移送するための移送装置と、茹で上げられた麺を麺茹で装置の外部に排出するための排出シュート等が設けられている。 - 特許庁

A water flow passage is arranged for hot water which passes through the center part of the noodle boiling basket which is constituted of a wire and wire gauge from the center of a base bottom part of the basket to the upper part in order to directly guide a convection current caused by heating water inside a boiling pot with a heat source to the center part of a noodle bundle.例文帳に追加

ゆで釜の中の湯が、熱源により熱せられ起こる対流を直接麺束の中心部に導くことを目的として麺ゆでざるの基底部中央から上方向に向かって、針金、金網等で構成される麺ゆでざるの中央部を通る湯の流水路を設ける。 - 特許庁

The noodle bag comprises a bag body where the arbitrary dried noodle of spaghetti, fine noodles or the like is sealed, a plurality of cutting means attached to the bag body for discharging the arbitrary quantity of the needles and discharged quantity indication means attached to the cutting section of the cutting means for indicating the discharged quantity of the dried noodles corresponding to the cut quantity.例文帳に追加

スパゲッティやそうめん等の任意の乾麺を封入する袋本体と、該袋本体に任意量排出のための複数の切り取り手段と、該切り取り手段の切り取り部分に切り取り量に応じた乾麺の排出量を表示する排出量表示手段とより構成される。 - 特許庁

The method for automatically treating a loosening improver for noodle comprises: admixing a prescribed amount of water to a liquid loosening improver to be diluted on the scene so as to prepare diluted loosening improver liquid; and continuously applying the diluted loosening improver liquid to the noodle cooled after boiled or steamed.例文帳に追加

茹でまたは蒸し、冷却後の麺類に、その場で液状のほぐれ改良剤を所定量の水で希釈混合してほぐれ改良剤希釈液を調製し、連続して前記ほぐれ改良剤希釈液を塗布することを特徴とする麺類に対するほぐれ改良剤の自動処理方法により、上記の課題を解決する。 - 特許庁

To provide a noodle boiling machine stably supplying additional water always heated substantially to the same temperature into a hot water vessel while preventing a sudden drop of temperature of hot water in the hot water vessel by adding water, excelling in noodle basket holding plate mounting/removing work efficiency and handleability and smoothly supplying additional water into the hot water vessel and preventing the deformation of water supply guides.例文帳に追加

差し水により湯槽内の湯の温度が急激に低下することを防止できるとともに、常に略同じ温度に加熱された差し水を湯槽内に安定供給することができ、麺籠保持板の取り付け・取り外しの作業性や取り扱い性にも優れており、差し水を湯槽内に円滑に供給することができ、給水ガイドの変形も防止することが可能である茹で麺機を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for automatically treating a loosening improver for noodle by which manual diluting/mixing operation of a loosening improver is automatized (power-saved) in a cite of noodle production using a concentrated-type loosening improver, production efficiency is improved, a storage space for the loosening improver is minimized, and the amount of remaining package materials is reduced.例文帳に追加

濃縮タイプのほぐれ改良剤を使用する麺類の製造現場において、手作業によるほぐれ改良剤の希釈混合の操作を自動化(省力化)し、生産効率を向上し、ほぐれ改良剤の保管スペースを最小化しかつ残包装資材を減量化し得る、麺類に対するほぐれ改良剤の自動処理方法を提供することを課題とする。 - 特許庁

A quality improver for frozen boiled-noodle of a first type comprising lecithin and an ester of glycerin and an organic acid and a fatty acid, and a quality improver for frozen boiled-noodle of a second type comprising a protein and/or a thickening stabilizer in addition to lecithin and an ester of glycerin and an organic acid and a fatty acid, are disclosed.例文帳に追加

グリセリン有機酸脂肪酸エステルおよびレシチンを含有することを特徴とする第一の態様の冷凍ゆでめん用品質改良剤、並びにグリセリン有機酸脂肪酸エステル、レシチンに加えて、タンパク質および/または増粘安定剤を含有することを特徴とする第二の態様の冷凍ゆでめん用品質改良剤。 - 特許庁

To provide an openwork dish with a flange of an extrusion type noodle production machine, specifying the length of the flange of the openwork dish for producing noodle made only of 100% buck wheat powder by the extrusion machine and installing a taper at the inside of the small holes of the openwork dish for dispersing excessive pressure to produce noodles having a body without spoiling its flavor.例文帳に追加

100%蕎麦粉だけの麺を押出式製麺機で製造する為に目皿のフランジの長さを特定するとともに目皿の小孔の内側にテーパーを設けて過剰圧力を分散させ原料の蕎麦粉の風味を損なうことなく、コシのある麺を製造する押出式製麺機のフランジ付き目皿を提供する - 特許庁

To provide a packaged frozen food for a cooled noodle food providing a desired cooled feeling, allowing the frozen product of the boiled noodle food to be thawed by once microwave oven cooking while keeping the good texture after the thawing, and having a shape easily mixable with a thawed fluid food by an easy mixing operation; and to provide a method for cooking the food.例文帳に追加

一度の電子レンジ加熱調理により、茹で麺体食品の冷凍物を、解凍後の良好な食感を維持した状態まで十分に解凍でき、しかも、解凍された流動性食品と容易な混合操作により混合できる形態を有し、所望の冷製感が得られる冷し麺体食品用の包装冷凍食品及びその調理方法を提供すること。 - 特許庁

The noodle making machine comprises a vacuum aspirating part deaerating raw materials for noodle extruded in between a screen part located on a boundary of an upstream and downstream side screw with the nozzle part to the nozzle part side, and a screw drive controlling part detecting load current of the screw driving part rotating the screw and regulating the rotating rate of the screw in a predetermined value.例文帳に追加

上下流側スクリュの境界に配置されたスクリーン部及び前記ノズル部との間を前記ノズル部側に押し出される麺原料を脱気する真空吸引部と、前記スクリュを回転させるスクリュ駆動部の負荷電流を検出して、その回転速度を予め設定した規定値に制御するスクリュ駆動制御部と、を備える製麺機とした。 - 特許庁

To provide a rotary cutting device for noodles, capable of simultaneously producing noodle strips having two different kinds of longitudinal cross-section shapes by using the conventional rotary cutting device using a square blade, and to provide the noodle strips having appearance and taste near to those of hand-made noodles, or the like.例文帳に追加

従来の角刃を使用した麺類用の回転式裁断装置において、2種類の異なる縦断面形状を有する麺線を同時に製造することができる麺類用の回転式裁断装置を提供するとともに、外観的にも味覚的にも手打ち麺等により近い麺線を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a new preservative for food having a preservation period- prolonging effect remarkably superior to conventional preservatives when applied to foods such as daily delivered commodities, especially processed cooked rice such as fried rice and chicken rice, soup-free noodle-type foods such as spaghetti, chow mein, baked noodle and baked rice powder, and processed foods of meats and fishes such as sausage and ham.例文帳に追加

日配品などの食品類、特に、焼飯,チキンライスその他の米飯加工品、スパゲッティ,焼そば,焼うどん,焼米粉等の非汁麺系食品類やソ−セ−ジ,ハム,その他の肉類や魚類の加工食品に適用して、従来のものに比べて顕著に高められた日持ち効果が得られる新規な食品保存剤を提供することにある。 - 特許庁

To provide a method for producing instant noodles comprising non-fried instant noodles with no wave, having slimy smoothness and viscoelasticity similar to those in boiled raw noodle but unavailable in conventional noodles such as wheat noodles or buchwheat noodles, causing no blister when steaming noodle strips, generating no longitudinal porosity or short noodles when cooked and taken, and favorably raveled out.例文帳に追加

本発明の課題は、ウェーブの無い、ノンフライ即席麺であり、うどん、そば等の従来の即席麺にはない、生麺を茹でたときと同様なつるっとした滑らかさと粘弾性とを有し、また、麺帯蒸熱処理の際火脹れが生ぜず、調理時及び喫食時に縦割れや短麺がなく、ほぐれが良好な即席麺類を提供することにある。 - 特許庁

To provide a method for producing high-quality noodle using cereal, having good connection of dough after boiling up and good texture similarly to those of conventional noodle, enabling intake of persons having food allergy to wheat flour, buckwheat flour, etc., without anxiety, capable of being stored for a long period by using cereal and starch having a few allergen content without adding an additive.例文帳に追加

本発明は、添加物を添加することなく、アレルゲン含有量の少ない雑穀と澱粉を用いて、茹で上がりのつながりが良く、食感も通常の麺と同様に良好で、小麦(粉)や、ソバ(粉)などに対して食物アレルギーを有する人でも安心して摂取でき、長期保存可能、且つ高品質な、雑穀を用いた麺の製造方法を提供することが技術的課題である。 - 特許庁

To obtain deliciously eatable noodles suitable for roasted noodles and dish fried in oil, which exhibits prevention effect on stickiness without impairing palatability and flavor characteristic of noodles, considers activation of dry noodle market and proposal of new menu, has slight stickiness even in frying in oil, excellent cooking suitability and hardly makes noodle ribbons mutually attach themselves even with passage of time.例文帳に追加

麺特有の食感や風味を損なうことなく張り付き防止の効果を発揮させることができるようにしたものであり、乾麺市場の活性化と新しいメニュー提案を視野に入れ、炒めても張り付きが少なく、調理適性に優れ、時間が経過しても麺線同士が付着しにくく、美味しく食べられる「焼きうどんに適した麺」や「炒め料理に優れた麺」を提供する。 - 特許庁

The device includes cutting blade rolls 10a and 10b forming noodle strings 3 in spaces 17 formed with pushing parts 15b and recessed parts 16b, and a plurality of air ejecting elements 30 inserted and positioned in a plurality of recessed parts 16b and ejecting air J to the noodle strings 3 each positioned at the recessed part 16b side in each space 17.例文帳に追加

押込部15b及び嵌入部16bから形成される空間17において麺線3を形成する切刃ロール10a,10bと、複数の嵌入部16bに挿入配置され、空間17における嵌入部16b側に配置する麺線3にエアJを噴射する複数のエア噴射部材30と、を備える。 - 特許庁

To provide a method and apparatus for producing a noodle belt scarcely impairing the network structure of gluten in a process forming a noodle belt from dough which is kneaded in a mixing step in the former step and resulted in good formation of the gluten, without causing a rolling-in phenomenon of the dough on rolls in rolling the dough on a rough preparation machine.例文帳に追加

粗整機などのロール上で生地の塊を圧延する際に、生地の巻き込み現象を発生することがなく、また、前段の混合工程で捏ねられて良好なグルテン形成が行われた生地が、麺帯状に成型される過程でグルテンの網目構造を損傷し難くした麺帯の製造方法とその装置を提供すること。 - 特許庁

In this shop, everyone can easily have a meal by selecting a desirable commodity from exhibition shelves dedicated to pot noodles inside the shop and safely and smoothly filling an instant noodle cup with hot water from a hot water supplying faucet (provided with a safety device invented to keep a constant distance from noodles inside a pot to prevent scattering of hot water) dedicated to instant pot noodle and fitted to a in-store counter.例文帳に追加

それは、お客が店内のカップ麺専用の展示棚より希望の商品を選び、店内カウンターに取り付けられた即席カップ麺専用給湯蛇口(熱湯が飛び散らないように、カップ内の麺との距離を一定に保たせるように工夫された安全装置付き)から、誰でもが安全に且つスムーズにお湯を注ぎ、いつでも手軽に食事が出来るようにする。 - 特許庁

The solution (soup stock) for loosening the noodles, which can loosen the noodle filaments and does not simultaneously deteriorate the taste of the noodle soup is obtained by adding dried bonito to hot water in an amount of20 times that of the dried bonito and then extraction-treating the dried bonito at a hot water temperature of80°C for ≥5 minutes.例文帳に追加

更に、この節抽出液として、節類を該節類重量の20倍量以上の熱水中に加え、該熱水の温度が80℃以上にて5分以上抽出した節抽出液を用いることにより、麺ほぐし用だしとして、麺線をほぐすと同時に麺つゆの味を落とさないものが得られることができた。 - 特許庁

The operation condition management system 9 of the noodle boiling apparatus 1 includes: a data collecting device 10 for collecting the operation condition data in the noodle boiling apparatus 1; and a management computer 11 for acquiring the operation condition data collected by the data collecting device 10 through a communication channel 12 and displaying and storing the acquired operation condition data.例文帳に追加

茹麺装置1の運転状況管理システム9は、茹麺装置1における運転状況データを収集するデータ収集装置10と、データ収集装置10により収集された運転状況データを通信回線12を介して取得するとともに、取得した運転状況データを表示しかつ記憶する管理コンピュータ11と、を備える。 - 特許庁

Having a solid reputation for the taste of its roasted pork fillet, the roasted pork fillet in 'roasted fatty pork fillet noodle' (not the fatty part of pork) is recognized as being a delicacy (although the price is high). 例文帳に追加

叉焼のうまさには定評があり、特に、限定メニューである「トロ肉チャーシューメン」の叉焼(トントロではない)は絶品との呼び声も高い(ただし、値段も高めではある)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Adding soba yaki (fried noodle), modanyaki or seafood in season, basically based on grilled meats or fried vegetables, okonomiyaki was grilled on an iron plate in accordance with the literal 'okonomi' (preference) of the customer and was also served as snacks to go with beer or alcoholic drinks. 例文帳に追加

基本的な肉・野菜焼きをベースにソバ焼きあるいはモダン焼き、そして季節の魚介類をも加え、文字通り客の「お好み」に応じて鉄板の上で焼き、ビールや酒類のつまみとしても供した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS