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Noodleを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1549



例文

This rolling pin for uniformly rolling noodle dough is so designed that a plurality of striped grooves are provided at specified positions on the circumferential wall of a hollow cylinder and gauge caps of any desired shape are set detachably on both ends of the hollow cylinder.例文帳に追加

中空円筒の周壁に複数の条溝を所定位置に設け、その中空円筒の両端に着脱自在となる任意形状のゲージキャップを設けるようにしたを得る手段を講ずる。 - 特許庁

The heat treated surface of the heat-treated noodle sheet-wrapped food is brought into contact with a microwave-absorbing heating element.例文帳に追加

加熱処理済み麺帯包装食品の加熱処理面がマイクロ波吸収発熱体と接触していることを特徴とする電子レンジ調理用加熱処理済み麺帯包装食品。 - 特許庁

To provide an apparatus for forming a noodle coat, with which cut and damage of a conveying belt by a punch and mixture of cut piece and exchange of belts, etc., followed by the cut and the damage are surely prevented.例文帳に追加

パンチによるコンベアベルトの切断や破損、及びそれに伴う切断片の混入やベルト等の交換を確実に防止することが可能な麺皮成形装置を提供する。 - 特許庁

To provide a grain flour composition for non-fried instant noodles, which gives non-fried instant noodles excellent in textures after restored (restored with hot water) and excellent in the looseness of noodle filaments, when eaten; and to provide a method for producing non-fried instant noodles.例文帳に追加

復元(湯戻し)後の食感に優れると共に、喫食時の麺線のほぐれに優れるノンフライ即席麺類が得られる、ノンフライ即席麺類用穀粉組成物並びにノンフライ即席麺類の製造方法を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide a noodle-making machine enabling kneading pressure to adequately be adjusted when kneading needles, enabling α-gelatinization of raw material to be prevented even when the pressure has been increased and having no fear of suffering damage even when kneading force becomes strong.例文帳に追加

麺類を混練する際に、混練の圧力を適宜に調節でき、かつ圧力が大きくなっても、原料をα化させることを防止でき、混練の際の力が大きくなっても、破損する心配のない製麺機を提供する。 - 特許庁


例文

To provide soybean noodle requiring almost no thickener, storable for a long period, and preventing heat-resistant bacteria such as Bacillus cereus and Welch bacillus from propagating so as to be safe and free from a change in properties.例文帳に追加

つなぎを殆ど不要とし、かつ長期保存ができ、セレウス菌、ウェルシュ菌などの耐熱性菌が繁殖することはなく、安全で変質のない大豆麺製品を提供する。 - 特許庁

The block plate is provided by attaching noodle cutting guide rollers 2 on a flat plate 1, and a knife stopper 4, an adjusting dial 5 and a guide flat plate stabilizing roller are attached on a handle 3 and these all are attached on the flat plate 1.例文帳に追加

ガイド平板1に麺切ガイドロ−ラ−2を取付け取っ手3に包丁ストッパ−4と調節ダイヤル5とガイド平板安定ロ−ラ−を取付けて、それをガイド平板1に取付けたものを特徴とする。 - 特許庁

To provide a noodle manufacturing method which can provide noodles which unravel easily when eating, with good texture and preservability without adding any additives.例文帳に追加

添加物を添加することなく、喫食時の麺のほぐれが良好で且つ食感及び保存性も良好な麺類が得られる麺類の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To obtain a noodle boiling basket which is easily handleable and does not cause nonuniformity in boiling.例文帳に追加

従来の麺ゆでざるでは、ざるの中に入れた麺束が一塊りのままゆでられることにより、麺束の外側と、麺束の中心部の温度差によりゆでむらが生じるので、これをなくすとともに、取扱いやすい麺ゆでざるとする。 - 特許庁

例文

This Chinese noodle is produced by adding deep-sea water or a concentrated liquid obtained by concentrating deep-sea water to raw materials such as wheat flour.例文帳に追加

また、中華麺においてかん水の添加量を低減し又は無くするとともに、中華麺特有の風味とテクスチャーを維持し又はより向上させた中華麺を提供することを目的とする。 - 特許庁

例文

To provide food for cooking with a microwave oven suitable for imparting crisp palate feeling and freshly-baked flavor to the heated surface of noodle-strip food such as jiao-zi.例文帳に追加

餃子などの麺帯食品の加熱処理面にパリっとしたクリスピーな食感と焼き立ての風味を付与するのに適した電子レンジ調理用食品を提供する。 - 特許庁

To provide curcuma noodles suppressing deterioration with age which is a common problem of noodle so as to create a new field of noodles; and to provide curcuma jiao-zi developed through utilizing the technique for the curcuma noodles.例文帳に追加

麺類の共通の問題である経時劣化を抑制し新規な麺類の分野を創出し、更に、その技術を利用して新規な餃子を開発する。 - 特許庁

To provide a main kneading machine for handmade buckwheat noodle dough, structured by positioning two cylindrical dough container main bodies with overlapped stages on a dough receiving dish part and a cradle-type thrust pressure-receiving dish which are mounted on a thrusting-up machine main body and positioning an extrusion disc having holes of which the diameter are different from one another.例文帳に追加

押上機本体に備えた、生地受け皿部と置台型押し圧受け皿に二つの段重ねの筒型生地容器本体を設け、孔の違う押し出し円板を設けた手打ち蕎麦生地本練り機を提供する。 - 特許庁

To provide a soup stock such as that for noodle or tempura, useful for health, containing natural minerals which are necessary for the human body and the merits of which are recently recognized once again particularly from the viewpoint of health, rich in nourishment and having palatability.例文帳に追加

近年、特に健康上見直されている人体に必要な天然のミネラルを含み、富栄養性に優れ旨味のある健康上有益な麺つやゆ天ぷらつゆ等のつゆとする。 - 特許庁

To provide a transport device for noodle containing cups handing over the cup to a receipt conveyor in a stable attitude without giving vibration or shock to the cup when it is handed over to the receipt conveyor.例文帳に追加

容器を受取りコンベヤに受け渡しする際に、容器に振動や衝撃を与えず、安定した姿勢で容器を受取りコンベヤに受け渡しすることができる麺入り容器の搬送装置を提供する。 - 特許庁

To obtain a material which is used for noodle soups, contains nutrients in an excellent balance, can supply green and yellow vegetables that are usually often insufficient, and can easily be eaten even by persons who do not like a spice such as green perilla, when cold noodles or fine noodles are eaten.例文帳に追加

冷たいうどん・そうめん類を食する時、普段不足しがちな緑黄色野菜を補い、緑黄色野菜である長葱・青じそ等の薬味嫌いの人でも抵抗なく食せるうえ、栄養のバランスに優れためんつゆを得る。 - 特許庁

The new material devil's tongue jelly is produced by adding calcium hydroxide to the devil's tongue jelly paste, kneading the mixture, making it pass through a perforated plate in the pasty condition, and heating the paste in water bath so as to form it into solid and noodle-like devil's tongue jelly.例文帳に追加

新素材こんにゃくを、こんにゃく糊に水酸化カルシウムを加えて練り、この状態で目皿を通過させて湯浴中で加熱することで固化成形させた麺状のこんにゃくとして製造する。 - 特許庁

The method for producing the noodle-state snacks comprises the following process: cutting noodles obtained through an ordinary pasta production process; boiling the cut noodles followed by subjecting the boiled noodles to loosening wash and draining treatment; forming the noodles each into a desired shape; and drying the formed noodles followed by frying the dried noodles with edible oil.例文帳に追加

常法により製麺して得られた麺類を裁断して茹で処理した後、ほぐし洗い・水切り処理を行い、所望の形状に成形して乾燥処理した後、更に食用油で油揚処理する。 - 特許庁

This quickly boilable spaghetti on which grooves for imparting functions are formed in the longitudinal direction of the noodle filament.例文帳に追加

茹で上がりの時間を半分に短縮でき、茹で上がりの断面の形状が通常のスパゲッティ同様、円様になり、わずかに芯の残る良好な食感(アルデンテ)が得られ、かつ、調理や喫食時にソースが付着しやすくなるスパゲッティの提供。 - 特許庁

The bean-starch vermicelli are prepared by a freezing production method which includes forming in a noodle-like shape under pressure, a raw material which contains starch, devil's tongue powder at 0.5-2.0 mass% of the starch, and water, and in which part of the starch is gelatinized.例文帳に追加

澱粉、該澱粉の0.5〜2.0質量%のこんにゃく粉及び水を含有し、該澱粉の一部を糊化させた原料を加圧下で麺状に成形して冷凍製法により調製されたことを特徴とする春雨。 - 特許庁

To provide a method for improving noodle reconstitution with hot water, capable of shortening a reconstitution time when reconstituting noodles, especially instant noodles, with hot water, and improving reconstitution with hot water, and to provide a method for producing noodles improved in reconstitution with hot water without passing complicated production processes.例文帳に追加

麺類、特には即席麺類を湯などで復元した際に、復元時間を短縮し、湯戻りを改善することのできる、麺類の湯戻り改善方法を提供する。 - 特許庁

To obtain noodles having a small amount of dissolved materials in boiling and excellent in flavor and palatability, prepared from a noodle making raw material comprising a main raw material composed of grain flour except wheat flour and/or starch as a main raw material and an alginate.例文帳に追加

小麦粉以外の穀粉および/または澱粉を主原料とした原料粉とアルギン酸類とを含む製麺原料から得られた、茹で処理時の茹で溶けが少なく、かつ良好な食味・食感を呈する麺類を提供する。 - 特許庁

To provide a dry noodle cooker which does not use fire and in which dry noodles are not stuck with each other even when not stirred without the need of separately preparing chopsticks or a strainer.例文帳に追加

火を使用せず、かき混ぜなくとも乾麺が互いに付着せず、且つ箸やザルを別途用意する必要のない乾麺調理器を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a scraper for pressure rolls in a noodle-making machine or other machines capable of easily and rapidly carrying out a cleaning work with little working load accompanied by the cleaning work of the scraper for pressure rolls.例文帳に追加

圧延ロール用スクレイパーの清浄作業に伴う作業負担が少なく、清浄作業を容易且つ迅速になし得る製麺機その他の機械における圧延ロール用スクレイパーを提供することを課題とする。 - 特許庁

The noodles are obtained by adding ≥2 wt.% roasted and seasoned laver pulverized to 1-1.5 mm size expressed in terms of circular shape to noodle raw material powder.例文帳に追加

円形換算で1〜1.5mmに粉砕した焼きあま海苔を、麺原料粉に対して2重量%以上を含有せしめたことを特徴とする麺である。 - 特許庁

Then the cloth is removed and the dough is slowly and carefully extended with a rolling pin to have about 2 mm thickness and cut to have ≥1 mm but ≤2 mm width with a knife to produce the buckwheat noodle.例文帳に追加

その後、布を取り除いた後、麺棒を使用してじっくりと厚さ2mm位にまで薄く延した後、包丁で1mm以上〜2mm以下の幅に切ってそば麺を作る。 - 特許庁

The method for producing frozen ingredient-wrapped noodle-strip food comprises the following process: regulating the cereal flour such as wheat flour, salt and water in a specific compounding ratio, mixing them under normal pressure followed by mixing the mixture under reduced pressure, and subsequently rolling the mixture.例文帳に追加

小麦粉を含む穀粉類と食塩と水を特定配合に調整し常圧で混合した後に、該混合物を減圧下で混合し、その後、該混合物を圧延する工程を有する冷凍包餡麺帯食品の製造法。 - 特許庁

The modifier is mixed with a noodle raw material or used for processing raw noodles or heat processed noodles.例文帳に追加

ヒドロキシプロピルセルロース、或いは、ヒドロキシプロピルセルロースと水溶性へミセルロースを1:10〜10:1(重量比)の割合で含む麺質改良剤を、麺原料に配合するか、当該改良剤を用いて生麺または加熱処理麺を処理する。 - 特許庁

To obtain a dried noodle having the good nutrient balance and capable of imparting a high-class feeling as an added value by mixing pollens because the pollens are complete foods having the good nutrient balance such as vitamins and minerals.例文帳に追加

花粉は、ビタミン・ミネラルなどの栄養バランスが良い完全食品なので、この花粉を混合することによって栄養素的なバランスも良く、また付加価値として高級感を与えることが可能な乾めんを提供すること。 - 特許庁

To provide a cooking apparatus which keeps units and materials needed for each step of cooking concentratedly arranged in one location to be unitized and which can effectively cook a chinese style noodle or others while keeping a certain quality and chain stores can be easily spread.例文帳に追加

調理の各ステップに必要な装置及び材料が一箇所に集中配置されてユニット化し、ラーメン等の調理を一定の品質を維持しながら効率良く行うことができてチェン店の展開が容易にすることである。 - 特許庁

The cover 3 is formed into a cylindrical shape, the front and rear ends of which are opened, and the packaging bag 4 is formed in a manner to vacuum-pack a plurality of the thin wheat noodle bundles 2 by bringing them into close contact with each other through the cover 3.例文帳に追加

またカバー3は前後端が開口した筒状に形成されており、包装袋4はこのカバー3を介して複数の素麺束2を密着させて真空パックするように形成されている。 - 特許庁

To provide noodles where each of individual noodle ribbons is surely pressed at given intervals and in a given shape, and giving eaters adequate hand-knead-fashioned palate feeling, and to provide a method for easily producing the noodles.例文帳に追加

確実に個々の麺線一本一本が一定間隔、一定形状で押圧されており、喫食者に対して、充分な手揉み風の食感を与える麺、及びその麺を容易に製造する方法を提供すること。 - 特許庁

To obtain a food additive capable of giving various food compositions such as a mineral component-reinforced instant noodle, chewing gum, biscuit, pan cake premix, processed cheese, fishery paste product without harming eat feeling.例文帳に追加

食感を損なうことなく、ミネラル成分強化即席麺・チューイングガム・ビスケット・ホットケーキプレミックス・プロセスチーズ・水産練り製品等の各種食品組成物を与える食品添加剤を提供する。 - 特許庁

To provide a compact noodle-making machine capable of carrying out operations from kneading to extrusion of a raw material by a single rotating shaft and sufficiently kneading the raw materials.例文帳に追加

単一の回転軸で原料の混練から押し出しまでを行うことが可能であり、しかも、原料を十分に混練可能で且つコンパクトな製麺機を提供すること。 - 特許庁

The method for producing steamed noodles is equipped with a boiling process for passing noodles through hot water between a steaming process and a cooling process in order to sufficiently remove gelatinized starch on the noodle surface in a steaming process.例文帳に追加

蒸し工程において糊化した麺表面の澱粉を十分に取り除くため、蒸し工程と冷却工程の間に、熱湯に麺を通す湯がき工程を設ける。 - 特許庁

The noodle dough cutter comprising plural wires (such as piano wires) stretched to extend in a predetermined plane and along a predetermined direction is provided together with the rolling pin 1.例文帳に追加

麺棒1とともに、複数の線条(例えばピアノ線)を所定面内において所定方向に沿って伸長するように張り渡した麺生地分断器を用意する。 - 特許庁

To provide a method for producing noodle with waves, capable of saving labors of weight control, etc., in cutting the long strips of the noodles and saving an apparatus cost.例文帳に追加

麺線を切断する際の重量管理等の省力化を図るとともに、装置コストを抑制することができるウェーブを付けた麺の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a small-sized, inexpensive noodle-making extruder having a low running cost, capable of preventing the extruded noodles from adhering each other and from crimping.例文帳に追加

押出機から押出された麺どうしが互いに付着し、麺が縮れるのを防止する、小型で、安価で、ランニングコストが低い押出式製麺装置を提供する。 - 特許庁

To provide a lid material which consists of a laminate containing no aluminum foil for an instant noodle or the like to be cooked by pouring hot water, is easily opened and is excellent in dead holding properties when it is opened or re-sealed.例文帳に追加

本発明は、熱湯を注いで調理する即席麺用等の、アルミニウム箔を含まない積層体からなり、開蓋が容易であって、開封・再封時のデッドホールド性に優れる蓋材を提供することを目的とする。 - 特許庁

Long strips of noodles cut by the knife are received by a double belt conveyor equipped with a space through which the noodle hanging bar is vertically passed at the tip of the conveyor and conveyed to the tip of the conveyor.例文帳に追加

包丁切りされた麺線を、コンベア先端で麺掛け棒が上下に通過できる隙間を設けた2条丸ベルトコンベアに受け、先端まで搬送する。 - 特許庁

To provide a packaged instant noodle suitable for an eating process of putting noodles and soup or contents in a sauce bag together into a package container body followed by putting a cover thereon, and thereafter shaking the whole container to eat noodles.例文帳に追加

容器本体に麺類とスープまたはソース袋の内容物をあけ次いで蓋をした後に容器全体をシェイクして喫食するに適する容器入り即席麺を提供する。 - 特許庁

When noodle-making operation is completed, a connection ring 56 is removed, a dice 55 is removed, handles 9 and 9 are loosened, a nozzle 54 is removed from supporting bars 24 and 24 and a screw 7 is pulled out from the inside of a shutter 52.例文帳に追加

製麺作業が終了すると、連結リング56を外してダイス55を取外した後、ハンドル9,9を緩めて、支持バー24,24からノズル54を取外し、スクリュー7をシャッタ52内から抜き出す。 - 特許庁

There is provided a rolling roll unit containing a rolling roll 1 comprising a male roll 10 driven by the female roll 20, and the female roll 20 positioned keeping a prescribed gap from the male roll 10 and driven by a motor 30; and a pair of noodle strip guides 2.例文帳に追加

圧延ロールユニットは、メスロール20に従動するオスロール10とオスロール10に所定の間隙をもって配置されモータ30で駆動するメスロール20でなる圧延ロール1と一対の麺帯ガイド2を含む。 - 特許庁

To provide a method for producing wholly rice-derived and wholly homogeneous rice noodles which can be satisfactorily presented to the market as a noodle product.例文帳に追加

100%米由来品で製出すると共に、麺全体が均質に形成されると共に、麺製品として充分に市場に提供できる米麺を製出する。 - 特許庁

The exhaust such as water vapor rising from the noodle boiling pot 3 is received and is sent to the cooler 9 by the blower 6, and the moisture in the exhaust is condensed to stick on a surface of the cooler 9 to be eliminated.例文帳に追加

茹で麺器3から立ち上る蒸気などの排気を受け止めて送風機6により冷却器9に送り、この排気中の水分を冷却器9表面に凝結付着させて除去する。 - 特許庁

To provide a method for easily producing heat-sterilized noodles whose noodle ribbons are favorably loosened even after long preservation, having good taste and palate feeling without using any adhesion inhibitor or specifically processed raw material.例文帳に追加

長期保存後も麺線のほぐれが良く且つ食味や食感の良い加熱殺菌麺を、付着防止剤や特別に処理した原料を用いることなく簡単に製造し得る、加熱殺菌麺の製造法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for simply and inexpensively manufacturing a frozen or refrigerated half-boiled noodle in which the steeping efficacy of moisture is fixed and which has moisture regain-stated unaltered qualities.例文帳に追加

水分の浸潤効果が一定で水分率一定の安定した品質の半茹での冷凍又は冷蔵麺を簡易に且つ安価に製造する方法を提供する。 - 特許庁

Many of the raw materials used in the present invention have been used as natural antibacterial agents, antiseptics or preservatives, and can thereby give noodle soups containing nutrients in an excellent balance as health foods.例文帳に追加

本発明に使用される素材の多くは、古来より天然の抗菌・防腐剤・保存料として使用されており、健康食品として、栄養のバランスに優れためんつゆを得ることができた。 - 特許庁

This method for producing the boiled noodles includes soaking raw noodle ribbons in a nonpregelatinized condition, obtained by an ordinary method, in an alkaline aqueous solution of pH 8-12 at 5-50°C for 0.5-10 min, and boil-treating the product.例文帳に追加

常法により得られる未α化状態の生麺線を、温度5〜50℃でpH8〜12のアルカリ性水溶液に0.5〜10分間浸漬した後、茹で処理を行うことを特徴とする茹で麺類の製造方法。 - 特許庁

例文

To provide a noodle food, capable of preventing temporal oxidation of edible fat and oil from proceeding without impairing a spicy taste or flavor specific to pan-fried noodles, and of being cooked without oil contamination of a cooking place because of using only a soup stock instead of fat and oil.例文帳に追加

焼そば本来の香ばしい味や風味を損なうことなく、食用油脂の経時的な酸化を進行させず、調理の際に油脂を使用することがなく、出汁のみを用い調理場所の油汚れがない麺食品を提供する。 - 特許庁

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