Noodleを含む例文一覧と使い方
該当件数 : 1575件
LID MATERIAL FOR INSTANT NOODLE CONTAINER WITH HOT WATER DRAINING FUNCTION例文帳に追加
排湯機能を有する即席麺容器用蓋材 - 特許庁
To provide a noodle strip roller and a noodle strip rolling method, improving quality of noodle strips rolled by passed through a pair of rollers and decreasing the number of roller pairs required for rolling the noodle strips.例文帳に追加
一対の圧延ロール間を通過して圧延された麺帯の品質を向上させ、且つ麺帯を圧延するのに必要な一対の圧延ロール数を低減させる麺帯圧延機および麺帯圧延方法の提供を図る。 - 特許庁
BLENDING RICE FLOUR FOR BREAD, NOODLE AND CONFECTIONERY例文帳に追加
パン類、麺類、菓子類向けブレンド用米粉 - 特許庁
GRAIN FLOUR COMPOSITION FOR NON-FRIED INSTANT NOODLE例文帳に追加
ノンフライ即席麺類用穀粉組成物 - 特許庁
PREPARATION FOR IMPROVING TONE OF COLOR AND/OR PALATE FEELING OF NOODLE例文帳に追加
麺の色調及び/又は食感改良用製剤 - 特許庁
This raw-noodle rice vermicelli is such as to contain tapioca starch.例文帳に追加
タピオカ澱粉を含有する原麺ビーフン。 - 特許庁
FROZEN NOODLE AND PRODUCTION THEREOF例文帳に追加
冷凍麺及び冷凍麺の製造方法 - 特許庁
FERMENTED INSTANT NOODLE UTILIZING LACTOBACILLUS例文帳に追加
乳酸菌利用による発酵即席麺 - 特許庁
METHOD AND APPARATUS FOR HOT-AIR DRYING OF NOODLE例文帳に追加
麺の熱風乾燥方法及び装置 - 特許庁
Um... noodle, right? and soup and chicken and...例文帳に追加
えっと ヌードルでいいのかな? と スープと それにチキンと... - 映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書
When passing by buckwheat noodle smells like that例文帳に追加
そばを通ると 土の匂いがそこはかとなく - 映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書
The filtration method involves dynamic filtration of boiling water generated in the step of boiling produced noodle or washing wastewater generated in the step of washing noodle in edible noodle production process comprising the step of boiling the noodle and the successive step of washing the noodle and thereafter further involves ultrafiltration.例文帳に追加
製麺した麺を湯で茹でる工程と、その後、冷水で洗浄する工程を有する食用麺の製造工程において、麺の茹で工程で生じる茹で汁又は麺を冷水で洗浄する工程で生じる洗浄排水をダイナミック濾過処理した後、更に限外濾過処理する濾過処理方法。 - 特許庁
To provide a method for binding a dried noodle capable of easily unbinding a binding tape of the obtained dried noodle without drastically modifying a step in the binding method of the dried noodle by solving a problem that it takes a time and labor for unbinding the binding tape of the dried noodle bounded by the conventional noodle binding method.例文帳に追加
従来の乾麺の結束方法により結束された乾麺の結束テープを解く作業に手間取るという課題を解決し、乾麺の結束方法における工程に大きな変更を加えることなく、得られた乾麺の結束テープを容易に解くことができる乾麺の結束方法を提供すること。 - 特許庁
The method for producing noodle includes spraying the noodle ribbons with an oil-and-fat composition obtained by adding 0.1-5 pts.wt. of sorbitan fatty acid ester with HLB 1-6 to 100 pts.wt. of an edible oil and fat so as to improve loosening properties of noodle ribbons without damaging noodle taste, and cause no damage to the appearance of the noodle when preserved.例文帳に追加
食用油脂100重量部に対してHLB1〜6のソルビタン脂肪酸エステルを0.1〜5重量部を配合してなる油脂組成物を麺線に対して噴霧することで、麺の食味を損なうことなく、麺線同士のほぐれ性を改善し、保存時の外観も損なわない蒸し麺類の製造ができる。 - 特許庁
The objective method for producing multilayered half-cooked noodles comprises preparing inner layer noodle strips and outer layer noodle strips through rolling pressure, nipping the inner layer noodle strips with the outer layer noodle strips to combine them, wherein 1-20 wt.% of starch based on wheat flour and/or buckwheat flour is added only to the inner layer noodle strips.例文帳に追加
内層用麺帯および外層用麺帯をロール圧延により調製し、前記内層用麺帯を前記外層用麺帯で挾持し、複合する製麺方法において、内層用麺帯のみに小麦粉および/またはそば粉に対し1〜20重量%の澱粉を添加して製麺する、多層半生麺の製造法。 - 特許庁
This method comprises adding both potassium chloride and trehalose to the noodle material so as to contain 0.05-0.5 wt.% of the potassium chloride and 0.1-3.0 wt.% of the trehalose in the noodle ribbons of the final raw-type instant noodle product, and/or including the above two components through imparting the noodle ribbons with them during the instant noodle production process.例文帳に追加
生タイプ即席麺類の製品の麺線中に、重量比で塩化カリウムを0.05〜0.5%、トレハロースを0.1〜3.0%含有するように、麺原料に塩化カリウムとトレハロースを添加する、および/または製造工程中にこれらの物質を麺線に付着させて含有させる。 - 特許庁
To provide a method for producing boiled or steamed noodle without deteriorating the taste and palatability of the noodle in the case of serving the boiled or steamed noodle without recooking or cooking the noodle by reboiling, frizzling, or the like, effective for improving the loosening easiness of the noodle strings and giving a soup free from floating oil.例文帳に追加
茹で・蒸し麺類を再調理せずに食する際に、または茹で直しや炒め等の調理時において、麺の食味・食感を損なうことなく、麺線のほぐれ性を改善し、かつ、スープに油が浮かない茹で・蒸し麺類の製造方法を提供すること。 - 特許庁
To provide a method for producing a new noodle casing piece and a noodle casing in which water content of boiled wide noodle belt surface can be removed without depending to blowing with cold wind or coating with flour when the wide noodle belt is boiled and then formed into narrow noodle blet.例文帳に追加
幅広麺帯を蒸煮してから細幅麺帯にスリットする際に、冷風吹付や“打ち粉”塗布に依らずに蒸煮幅広麺帯表面の水分を除去することができる新たな麺皮片及び麺皮食品の製造方法を提供する。 - 特許庁
To provide frozen noodle having good palate feeling so made that a main noodle lump is prevented from being unevenly heated, and heating temperature for the lump of sub food material such as ingredients or soup appended to the main noodle lump is uniform with that for the main noodle lump when thawing the frozen noodle with a microwave oven.例文帳に追加
電子レンジによる冷凍麺類の解凍調理に際し、主麺塊の加熱むらを解消するだけでなく、主麺塊に添える具材やスープ等の副食材塊の加熱温度を、主麺塊の加熱温度と均一にし、食感の良い冷凍麺類を提供する。 - 特許庁
To obtain an improver of noodles, capable of improving the texture and taste of the noodles which are not only the ones to be eaten just after cooking but also the ones such as the cooked noodle delivered after the heating and cooking, the raw type instant noodle (LL noodle), the frozen noodle, and the instant noodle.例文帳に追加
調理後すぐに食するものだけでなく、加熱調理後に流通される調理麺、生タイプ即席麺(以下LL麺)、冷凍麺、即席麺などの麺類の食感や食味を向上させる麺類の改質剤及び改質方法を提供することを目的とする。 - 特許庁
The noodle strings are made from a mixture obtained by kneading a noodle raw material, that at least contains a main raw material and oil-and-fat or/and an emulsifier having a particle diameter of 0.15 mm or more, with water; the noodle strings are steamed; and then the noodle strings are swollen and dried by hot air to obtain the instant noodle.例文帳に追加
主原料と、粒子径0.15mm以上の油脂又は/および乳化剤とを少なくとも含む麺原料と、水を混捏して得た混合物から麺線を作成し;該麺線を蒸煮し;次いで、熱風により膨化乾燥して即席麺を得る。 - 特許庁
A right noodle strip guide 2R and a left noodle strip guide 2L constituting the noodle strip guide pair 2 are oppositely positioned in a manner that the distance between the rolling roll-side noodle strip guiding face 40F and the opposite noodle strip guiding face 40F is shorter than the distance between the flanges 23 at both ends.例文帳に追加
右麺帯ガイド2Rと左麺帯ガイド2Lとの一対の麺帯ガイド2は、圧延ロール側の麺帯案内面40Fが対向する麺帯案内面40Fとの間の距離が両端のフランジ23の間の距離よりも短くなるように対向配置される。 - 特許庁
The method of forming a wrapped food product by putting ingredient materials 2 on the noodle sheet 1 and mechanically wrapping the ingredient materials 2 with the noodle sheet 1, includes attaching a liquid agent for softening the noodle sheet to a surface of the noodle sheet 1 in a developed state along the crease formed in the folding step, in a step prior to the step of folding a noodle sheet 1.例文帳に追加
麺皮1上に具材2を乗せ、機械的に麺皮1で具材2を包み込んで包皮食品を成形する方法であって、麺皮1の折り付け工程よりも前工程において、展開状態の麺皮1の表面に、折り付け工程での折り目に沿って麺皮軟化用の液剤を付着させる。 - 特許庁
To provide a method and an apparatus for producing cold thin Korean noodle having stiffness and flavor peculiar to raw cold Korean noodle by which the roughening of the skin of a noodle string, the deviation of weight and the agglomeration of the noodle strings, which sometimes occur in the extruded noodle, are prevented, and the productivity is improved by a continuous production system.例文帳に追加
押出麺から発生しうる麺線の肌荒れ、重量偏差、麺線の団塊化を防止し、連続的な製造方式で生産性を向上させるうえ、細くてコシのある生冷麺特有の風味を持つ冷麺を製造する方法及び装置の提供。 - 特許庁
The noodle strings are made from a mixture obtained by kneading a noodle raw material containing at least a main raw material and an oil-and-fat or/and an emulsifier having a particle diameter of 0.15 mm or more, and water; the noodle strings are steamed; and then the noodle strings are swollen and dried by hot air to obtain the instant noodle.例文帳に追加
主原料と、粒子径0.15mm以上の油脂又は/および乳化剤とを少なくとも含む麺原料と、水を混捏して得た混合物から麺線を作成し;該麺線を蒸煮し;次いで、熱風により膨化乾燥して即席麺を得る。 - 特許庁
To provide a device for producing noodle dough by milling, capable of milling the noodle dough similar to hand-milled one, preparing noodle dough balls becoming the base of 100% Soba (buckwheat noodle) of high quality by using 100% Soba flour, and producing the hand-milled noodle dough serving for 5 persons by the several minutes of a working process.例文帳に追加
麺の生地を手打ち同様に練りあげることができ、そば粉100%の品質の高い十割蕎麦の元になる麺生地練り玉を提供出来、数分間の作業工程でで5人前の手打ち麺生地を作ることが出来る麺生地練り製造器具を提供する。 - 特許庁
To provide a noodle skin which is high in noodle productivity, moldability and cookability, is excellent in texture, and little leaks out a soup from the noodle skin, when wrapping an ingredient with the noodle skin, shaping and then heating the wrapped product; and to provide a syoronpou (small Chinese dumpling) prepared by wrapping an ingredient with the noodle skin, shaping and then heating the product.例文帳に追加
製麺性、成形性及び調理性が高く、食感に優れ、且つ、該麺皮によって中具を包んで成形し、加熱した際にも麺皮外へのスープの漏出が少ない麺皮、並びに該麺皮を用いて具材を包み成形した後、加熱してなる小龍包の提供。 - 特許庁
The method for long term preservation of noodles includes sprinkling powder over noodle boiled after noodle making, or ready-made boiled noodle taken out of a hermetically sealed package to make the powder adhere to the noodle so that the water content of the boiled noodle is absorbed into the powder to reduce the water content and thereby inhibiting the growth of putrefying bacteria.例文帳に追加
製麺後茹でられた茹で麺又は密封包装から取り出した既製の茹で麺に粉体をまぶして付着させるため、茹で麺の水分が粉体に吸水されて、水分が減少するので、腐敗菌の増殖が抑制される。 - 特許庁
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