1016万例文収録!

「Noodle」に関連した英語例文の一覧と使い方(14ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

Noodleを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1549



例文

Hiyamugi is a type of noodle made of wheat flour. 例文帳に追加

ひやむぎ(冷や麦、冷麦)とは、小麦粉から作った麺の一種である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

According to the program, Udon noodle shops at the stations from Kanto to Tokai served the so-called Kanto-type thick soup broth. 例文帳に追加

関東~東海にかけてはいわゆる関東風の濃いだしであった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Most Udon noodles sold commercially or cooked in cheap Udon noodle shops are kneaded by machines. 例文帳に追加

市販品や安価なうどん屋で使用されるうどんはほとんどが機械打ち。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Now, only the Udon noodle shop 'Taruhei' uses Jinzoku for making broth (as of March, 2009). 例文帳に追加

※現在じんぞくを使っているのは「樽平」のみ(2009年3月現在) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Sesame sauce is sometimes used as tsukejiru (noodle dipping sauce). 例文帳に追加

ごまだれをめんつゆに入れたりつけ汁として用いる場合もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

Stewed shiitake mushroom, Kinshitamago (thinly shredded egg omelet), and the like may accompany the noodle as relish. 例文帳に追加

付け合わせに煮込んだシイタケや錦糸卵等がつく場合もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The noodle is as long as nearly two meters, which is also referred to as ichi-jo men. 例文帳に追加

麺の長さは2メートル近くもあり、一丈麺と称する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

shaved ice (flavored with syrup) - ice cream - Hiyashi chuka (cold noodle which is topped with egg, roast pork, bean sprouts, tomato, and cucumber) - somen (Japanese vermicelli) - beer - watermelon 例文帳に追加

かき氷-アイスクリーム-冷やし中華-素麺-ビール-スイカ - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

He is a vendor of the noodle shop 'Fukuyama,' selling noodles from a large box over his shoulder. 例文帳に追加

うどん屋「福山」の出前持ちで、大きな出前箱を担いでいる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Maruchan has over 80 percent of the instant noodle market here.例文帳に追加

マルちゃんはメキシコの即席めん市場の8割以上を占めています。 - 浜島書店 Catch a Wave

例文

METHOD FOR PRODUCING BUCKWHEAT NOODLE OR PASTA USING TARTARY BUCKWHEAT FLOUR OR THE LIKE例文帳に追加

韃靼そば粉類を用いたそばめんもしくはパスタの製造方法 - 特許庁

STARCH NOODLE TREATED WITH β-AMYLASE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

β−アミラーゼで処理された澱粉麺およびその製法 - 特許庁

The noodle is preferably pasta such as spaghetti.例文帳に追加

用いる麺としては、スパゲティ等のパスタ類が特に好ましい。 - 特許庁

The method for producing the cooked noodle having the surface covered with a film of calcium alginate comprises formulating any of alginic acid, sodium alginate and an alginic acid propylene glycol ester with a noodle raw material, preparing noodle strips and boiling the prepared noodle strips in hot water containing calcium.例文帳に追加

アルギン酸アルギン酸ナトリウム、アルギン酸プロピレングリコールエステルのいずれかを麺原料に配合して麺線をつくり、それをカルシウムを含む湯中でゆでて、表面がアルギン酸カルシウムの皮膜で被覆されている加熱調理された麺を製造する。 - 特許庁

PRODUCTION OF CHINESE NOODLE USING CALCIUM INSTEAD OF CARBONATE WATER例文帳に追加

かん水の代わりにカルシウムを用いた中華麺の製造方法 - 特許庁

The small noodle rods 20 are detachably fitted to the core rod 10.例文帳に追加

麺棒小体20は心棒10に対して脱着可能に取り付けられる。 - 特許庁

LID PRESSING WEIGHT OF POT NOODLE INFORMING COMPLETION WHILE PRESSING LID例文帳に追加

蓋を押さえながら出来上がりのわかるカップ麺の蓋押さえ重し - 特許庁

COMPOSITION OF NOODLE CEREAL FLOUR CONTAINING TRITICALE FLOUR, AND NOODLES USING THE SAME例文帳に追加

トリティケーレ粉を含む麺用穀粉組成物及びこれを使用した麺類 - 特許庁

BOILED NOODLES MAKING DEVICE, BOILING BASKET BODY AND IMMERSED NOODLE MAKING METHOD例文帳に追加

茹で麺製造装置、茹で篭体並びにつけ麺の製造方法 - 特許庁

HEAT EXCHANGE METHOD FOR HOT WATER TANK FOR COOKING, ITS DEVICE, AND NOODLE BOILING MACHINE例文帳に追加

調理用湯槽の熱交換方法及びその装置並びに茹で麺機 - 特許庁

To thaw frozen noodle efficiently and uniformly in a short time.例文帳に追加

短時間で効率よく均等に冷凍麺を解凍することである。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING BUCKWHEAT FLOUR WHICH CAN IMPROVE TEXTURE AND FLAVOR OF BUCKWHEAT NOODLE例文帳に追加

ソバ麺における食感・風味を改良できるソバ粉の製造方法 - 特許庁

METHOD FOR IMPROVING PHYSICALITY OF FERMENTED INSTANT NOODLE THROUGH UTILIZING LACTOBACILLUS例文帳に追加

乳酸菌利用による発酵即席麺の物性改良法 - 特許庁

DELICIOUS FROZEN BUCKWHEAT NOODLE THAWED WITH WATER例文帳に追加

水に入れて解凍させるだけで美味しく食べることが出来る冷凍蕎麦 - 特許庁

To provide a method for judging noodle-class wheat, by which the mixture rate of the noodle-class wheat suitable for producing noodles such as Japanese wheat noodles and contained in Australian Standard White (ASW) wheat prepared by mixing the noodle-class wheat with non-noodle-class wheat can simply be judged.例文帳に追加

ヌードル品種小麦と非ヌードル品種小麦が混合されたオーストラリア・スタンダード・ホワイト(ASW)小麦中に含まれ、うどん等の麺類の製造に適するヌードル品種小麦の混合割合を、簡便に判定する方法を提供する。 - 特許庁

To provide dried noodle excellent in sticky feeling when taken.例文帳に追加

喫食時のモチモチ感に優れた乾麺類を提供すること。 - 特許庁

The instant noodles are produced by preparing the noodle strings from a mixture obtained by kneading a noodle raw material containing a main raw material and at least an oil-or-fat and/or an emulsifier having a particle diameter of ≥0.15 mm with water; steaming the noodle strings; and swelling and drying the steamed noodle strings with hot air.例文帳に追加

主原料と、粒子径0.15mm以上の油脂又は/および乳化剤とを少なくとも含む麺原料と、水を混捏して得た混合物から麺線を作成し;該麺線を蒸煮し;次いで、熱風により膨化乾燥して即席麺を得る。 - 特許庁

To provide a straining machine useful chiefly for a Chinese noodle soup material.例文帳に追加

主としてラーメンスープ材料に有用な篩漉し機を提供する。 - 特許庁

SINGLE/DOUBLE SWITCHING-TYPE DEVICE FOR CHARGING NOODLE MASS IN CUP例文帳に追加

麺塊のカッブ内シングル,ダブル切替型充填装置 - 特許庁

RAW CHINESE NOODLE FOR MICROWAVE OVEN COOKING AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

電子レンジ調理用生中華麺及びその製造方法 - 特許庁

METHOD AND APPARATUS FOR PRODUCING COLD KOREAN NOODLE USING EXTRUSION MOLDING PROCESS例文帳に追加

押出成形工程を用いた冷麺製造方法及び装置 - 特許庁

LIQUID pH ADJUSTER OF RAW TYPE INSTANT NOODLE FOR MICROWAVE COOKING例文帳に追加

電子レンジ調理用の生タイプ即席麺の液体pH調整剤 - 特許庁

INSTANT NOODLE GRAIN FLOUR COMPOSITION CONTAINING CRUSHED PRODUCT OF HEAT GRANULATED WHEAT FLOUR例文帳に追加

加熱造粒小麦粉の粉砕物を含有する即席麺用穀粉組成物 - 特許庁

To provide a method for producing instant noodles, which adds water to raw material flour constituted by grain flour as a main component to give dough, rolling the dough to give a noodle sheet, cuts out noodle ribbons, steams and kneads and pregelatinizing the noodle ribbons and directly roasting the steamed and kneaded noodle ribbons so as to swell and dry them.例文帳に追加

穀粉類を主体とする原料粉に水を加えた生地を圧延して麺帯とし、麺線に切り出した後、蒸練してα化し、蒸練した麺線を直接焼くことで膨化乾燥を行うことを特徴とする即席麺の製造方法を提供する。 - 特許庁

The method for producing cereal noodles includes mixing of cereal powder obtained by pulverizing cereal, and wheat flour to produce mixed powder, adding water to the mixed powder; stirring the water and the mixed powder to produce dough; extending the dough by applying pressure; cutting out the dough into noodle: boiling the noodle followed by cooling the noodle with water; and freezing the cooled noodle.例文帳に追加

雑穀麺の製造方法において、雑穀を粉砕した雑穀粉末と小麦粉を混合して混合粉末とし、続いて水を加えて攪拌して生地とし、該生地を圧延して切り出しして麺とし、該麺を茹でた後に水洗冷却し凍結した。 - 特許庁

Noodle strips 17 are intermittently dipped in boiling water, boiled and then frozen.例文帳に追加

麺線17を沸騰水中に間欠的に浸漬して茹でた後、凍結する。 - 特許庁

The method for producing the instant noodles comprises kneading a noodle raw material comprising at least a main raw material and a fat and/or an emulsifier having a particle diameter of ≥0.15 mm with water, making noodle filaments from the kneaded mixture, steaming the noodle filaments, and then swelling and drying the steamed noodle filaments with hot air.例文帳に追加

主原料と、粒子径0.15mm以上の油脂又は/および乳化剤とを少なくとも含む麺原料と、水を混捏して得た混合物から麺線を作成し;該麺線を蒸煮し;次いで、熱風により膨化乾燥して即席麺を得る。 - 特許庁

The method results in that corruption due to various germs is unfailingly inhibited by hermetically packaging the noodle after adhesion of the powder and subjecting the noodle to heat sterilization, the noodle becomes long-life one, and thus the noodle can be taken out as a souvenir in boiled condition or dispatched via mail or parcel delivery service.例文帳に追加

その結果、粉体付着後に真空包装して加熱殺菌することにより、雑菌による腐敗がより確実に抑制され、日持ちが長くなるので、茹で麺の状態で土産品などとして持ち帰ったり、郵便や宅配便などで発送することが可能となる。 - 特許庁

To cover the drawbacks of an automated handmade noodle.例文帳に追加

手作り麺を自動化した場合の欠点をカバーするのが課題である。 - 特許庁

SEASONED STARCH NOODLE INHIBITED OF HOT WATER ELONGATION, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

湯伸びが抑制された風味付け春雨とその製造方法 - 特許庁

BINDING-PREVENTING AGENT FOR STARCH-CONTAINING FOOD, INSTANT NOODLE AND ITS PRODUCTION例文帳に追加

澱粉含有食品の結着防止剤、即席麺類及びその製法 - 特許庁

In this case, the dough for processing the food products is a casing material or a noodle belt.例文帳に追加

上記の食品加工用生地が皮物または麺帯である。 - 特許庁

The noodle-making machine includes an extrusion cylinder 1 to be filled with noodle dough F, a die 22 attached onto the bottom of the extrusion cylinder 1 and functioning to pass the noodle dough F therethrough in the form of ribbons, and a piston 333 engaged on the extrusion cylinder 1 and functioning to pressurize the noodle dough F against the die 22.例文帳に追加

麺生地Fが収容される押出筒1と、押出筒1の下部に取付けられ麺生地Fを棒線状にして通過させるダイス22と、押出筒1に嵌合され麺生地Fをダイス22に向けて加圧するピストン333とを備えている。 - 特許庁

The liquid seasoning is suitable for pot cooking soup, noodle soup or the like.例文帳に追加

液状調味料が鍋つゆ、または麺つゆ等に適している。 - 特許庁

PRODUCTION METHOD OF FROZEN SOMEN NOODLE AND THAWING FOR OBTAINING LOW-TEMPERATURE FOOD MATERIAL例文帳に追加

冷凍素麺の製造方法と低温食材を得るための解凍方法 - 特許庁

MUSHROOM PASTE FOR ADDING TO FOOD, FOOD DOUGH AND NOODLE OF NOODLES例文帳に追加

食品添加用キノコペースト、食品生地及び麺類の麺 - 特許庁

FROZEN NOODLE HELD BY CONTAINER FOR COOKING BY MICROWAVE OVEN AND ITS PRODUCTION例文帳に追加

電子レンジ調理用容器入り冷凍麺及びその製造方法 - 特許庁

This method for producing the unfried instant noodles comprises adding water to a raw material powder consisting essentially of flours, steaming and kneading the added product to provide a dough having80% pregelatinization degree, rapidly rolling the dough to provide a noodle belt, cutting the noodle belt to provide noodle strings, and swelling and drying the resultant noodle strings.例文帳に追加

穀粉類を主体とする原料粉に水を加え、蒸練して蒸練してα化度が80%以上の生地を得、該生地を急圧延して麺帯とし、麺線に切り出した後、膨化乾燥することを特徴とする、ノンフライ即席麺の製造方法。 - 特許庁

NON-SALT WATER AND SALT-FREE NOODLE PRODUCT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

無かん水および無塩麺製品およびその製造方法 - 特許庁

例文

ROTARY CUTTING DEVICE FOR NOODLES, AND NOODLE STRING CUT BY THE DEVICE例文帳に追加

麺類用の回転式裁断装置及びその装置により切出された麺線 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
浜島書店 Catch a Wave
Copyright © 1995-2024 Hamajima Shoten, Publishers. All rights reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS