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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Pressure cookingに関連した英語例文

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Pressure cookingの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 203



例文

PRESSURE COOKING DEVICE例文帳に追加

加圧調理器 - 特許庁

PRESSURE COOKING DEVICE例文帳に追加

圧力調理器 - 特許庁

ELECTRIC PRESSURE COOKING DEVICE例文帳に追加

電気圧力調理器 - 特許庁

PRESSURE REGULATING TYPE RICE COOKING THERMOS FLASK例文帳に追加

調圧式炊飯ジャー - 特許庁

例文

a pan used for cooking, called pressure cooker 例文帳に追加

圧力鍋という,調理用の鍋 - EDR日英対訳辞書


例文

an airtight container for cooking, called pressure cooker 例文帳に追加

圧力釜という,調理用の釜 - EDR日英対訳辞書

LID STRUCTURE OF PRESSURE COOKING VESSEL例文帳に追加

圧力調理容器の蓋構造 - 特許庁

PRESSURE/MOISTURE RELEASE COOKING CONTAINER例文帳に追加

圧力/湿分解放式調理容器 - 特許庁

PRESSURE REGULATOR FOR RICE COOKING JAR例文帳に追加

炊飯ジャーの加圧調整装置 - 特許庁

例文

STEAM COOKING METHOD AND STEAM PRESSURE COOKING DEVICE, DESIRABLY PRESSURE COOKER例文帳に追加

スチーム調理方法、およびスチーム加圧調理装置、好ましくは圧力鍋 - 特許庁

例文

PRESSURE RICE COOKER AND PRESSURE RICE COOKING METHOD例文帳に追加

圧力式炊飯器及び圧力式炊飯方法 - 特許庁

RICE COOKING CONTROL SYSTEM OF ELECTRIC PRESSURE RICE COOKER例文帳に追加

電気圧力炊飯ジャーの炊飯制御装置 - 特許庁

NOISE REDUCING EQUIPMENT FOR COOKER AND PRESSURE COOKING DEVICE例文帳に追加

調理器用消音器および圧力調理装置 - 特許庁

PRESSURE TYPE AUTOMATIC CHAOTZU DUMPLING FRYING MACHINE AND CHAOTZU COOKING METHOD例文帳に追加

圧力式自動餃子焼機及び餃子調理方法 - 特許庁

COOKING METHOD OF FOOD MATERIAL USING ULTRAHIGH PRESSURE PAN例文帳に追加

超高圧鍋を用いた食材の調理方法 - 特許庁

HIGH PRESSURE-TREATED FISH FOOD AND METHOD FOR COOKING HIGH PRESSURE-TREATED FISH FOOD例文帳に追加

高圧処理の魚食品並びに高圧処理の魚食品の調理方法 - 特許庁

RICE COOKING CONTROL DEVICE AND RICE COOKING CONTROL METHOD OF ELECTRIC PRESSURE RICE COOKER AND WARMER例文帳に追加

電気圧力炊飯ジャーの炊飯調節装置及びその炊飯調節方法 - 特許庁

When heat-cooking is performed, the bag 20 for the cooking liquid is pressed by thermal expansion of the bag 30 for pressing, and when the pressure in the bag 20 for the cooking liquid becomes at least a definite pressure, the cooking liquid is made to flow out by a pressure adjusting mechanism 42.例文帳に追加

加熱・調理時には、押圧用袋30の熱膨張により調理液用袋20が押圧され、調理液用袋20内の圧力が一定以上になったときに、圧力調整機構42により調理液を流出させる。 - 特許庁

The apparatus further includes a pressure reducing device 23, and the control device 28 performs negative pressure steam cooking by keeping the interior of the cooking chamber 2 equal to or lower than the atmospheric pressure and heating, and intermittently operates the pressure reducing device 23 in the course of heat cooking.例文帳に追加

さらに、前記調理室2内の減圧器23を備え、前記制御器28は、前記調理室2内を大気圧以下に保持して加熱する負圧蒸煮を行うとともに、加熱調理中に前記減圧器23を間欠的に作動させる。 - 特許庁

To provide a safe, fast-cooking, energy-saving ecological high pressure rice cooker for cooking delicious rice by a high pressure, at a high temperature and in a short time.例文帳に追加

高圧力高温度且つ短時間で極旨飯を炊く安全早炊き省エネ極旨エコ高圧力炊飯器を提供する。 - 特許庁

INDUSTRIAL METHOD/EQUIPMENT FOR COOKING FOOD MATERIAL AT LOW PRESSURE AND HIGH HUMIDITY例文帳に追加

食材の工業的な低圧高湿調理方法及び装置 - 特許庁

PRESSURE COOKING UTENSIL WITH LOCKING/UNLOCKING DUAL CONTROLLING MEMBER例文帳に追加

係止/係止解除兼用制御部材を有する圧力調理器具 - 特許庁

BAG FOR USE IN MICROWAVE OVEN, AND METHOD OF COOKING WITH HEAT AND PRESSURE APPLIED USING THE BAG例文帳に追加

電子レンジ用袋体及び該袋体を用いた加熱加圧調理方法 - 特許庁

To enable fine adjustment of pressure to be applied when cooking rice.例文帳に追加

炊飯時に印加する圧力を細かく調節可能にする。 - 特許庁

METHOD FOR FEEDING CELLULOSE CHIPS TO HIGH PRESSURE CONTINUOUS COOKING SYSTEM例文帳に追加

セルロースチップを高圧連続蒸解システムに供給する方法 - 特許庁

METHOD OF MANUFACTURING FOOD COOKING BASKET FOR PRESSURE COOKER例文帳に追加

圧力なべ用の食品クッキングバスケットを製作する方法 - 特許庁

As the cooking liquid in the bag 20 for the cooking liquid is made to flow out by an action of pressing pressure of the bag 30 for pressing to the bag 20 for the cooking liquid, even when the viscosity of the cooking liquid is high, the cooking liquid can be surely made to flow out to the outside of the bag 20 for the cooking liquid.例文帳に追加

調理液用袋20に対する押圧用袋30の押圧力の作用により調理液用袋20内の調理液を流出させるので、調理液の粘度が高いものであっても、調理液用袋20外へ、確実に、流出させることができる。 - 特許庁

To provide an electric pressure cooker for cooking by applying pressure on the internal of a pressure container which can provide good cooking performance without any steam leaking and temperature unevenness even in case the cooking capacity is small.例文帳に追加

圧力容器内に圧力を加えて調理する電気圧力鍋において、調理容量が少ない場合でも、蒸気漏れがなく、温度むらも少なく、良好な調理性能を得る。 - 特許庁

To previously inform a user of a time required for a pressure reducing step in a pressure cooking device.例文帳に追加

加圧調理器の減圧工程に要する時間を使用者が予め知ることができるようにする。 - 特許庁

For instance, as the control of the pressure feeding means, pressure feeding time to the inside of the rice cooking pot is controlled.例文帳に追加

例えば、圧力投入手段の制御として、炊飯鍋内への圧力投入時間を制御する。 - 特許庁

To provide a pressure rice cooker which enables fine adjustment of pressure to be applied when cooking rice.例文帳に追加

炊飯時に印加する圧力を細かく調節可能な圧力炊飯器を提供する。 - 特許庁

To provide a pressure rice cooker that can finely adjust pressure to be applied when cooking rice.例文帳に追加

炊飯時に印加する圧力を細かく調節可能な圧力炊飯器を提供する。 - 特許庁

To provide a pressure rice cooking pot capable of boiling rice under a pressurized state in a business-use rice cooking system for conveying a number of rice cooking pots and boiling rice in each rice cooking pot.例文帳に追加

多数の炊飯釜を搬送ラインに沿って搬送し、炊飯釜ごとに炊飯を行う業務用の炊飯システムにおいて、加圧状態での炊飯を可能にする圧力炊飯釜を提供することを課題とする。 - 特許庁

Moreover, the cooking apparatus is provided with a means 5 for reducing the pressure within the cooking chamber 2 to carry out boiling by steam under a pressure below the atmospheric pressure and the spray means 8 makes a spray according to a difference between the atmospheric pressure and the pressure within the cooking chamber 2.例文帳に追加

さらに、前記処理室1内の減圧手段5を備え、大気圧より低い圧力で蒸煮する調理装置であって、前記散布手段8が大気圧と前記調理室2内の圧力との差圧で噴霧するように構成されることを特徴とする。 - 特許庁

A cooling process is a process to cool the inside of the rice cooking pot 130 by the cooling part 143 after the high pressure rice cooking process, and produce the resistant starch in the cooked rice obtained in the high pressure rice cooking process.例文帳に追加

冷却行程は、高圧炊飯行程の後、冷却部143によって炊飯鍋130内を冷却して、高圧炊飯行程において得られた米飯にレジスタントスターチを生成させる行程である。 - 特許庁

A pressure cooking device has a cooking pan 3, a mainbody 2 for storing the cooking pan 3, a cover 1 for closing the opening of the cooking pan 3 mounted on the mainbody in an open/closed manner, a heating means 25 for heating the cooking pan 3, and a control means 26 for controlling the heating means 25.例文帳に追加

加圧調理器は、調理鍋3と、調理鍋3を収容する本体2と、本体2に開閉可能に取り付けられた調理鍋3の開口部を閉塞する蓋体1と、調理鍋3を加熱する加熱手段25と、加熱手段25を制御する制御手段26とを備える。 - 特許庁

A cooking heating means 21 is controlled by a control means 24 to perform the pressure cook of a cooking material 20 such as rice and water put in a pan by heating.例文帳に追加

制御手段24により調理加熱手段21を制御し、鍋に入れた米、水などの調理物20を調理加熱して圧力調理する。 - 特許庁

The rice cooker has a pressure reducing means which reduces the inside pressure to a pressure lower than a predetermined pressure while waiting for a preset cooking time before the rice cooking actually begins.例文帳に追加

本実施例の炊飯器は、予約炊飯の待機時の炊飯が開始する時点までの間に、容器内を所定圧より低くする減圧手段を備えている。 - 特許庁

A high pressure rice cooking process is a process to heat the inside of the rice cooking pot 130 by the heating part 142, pressurize the inside of the rice cooking pot 130 by the relief valve 122, the pressure adjusting ball 125, and the heating part 142, and make raw rice stored in the rice cooking pot 130 to cooked rice.例文帳に追加

高圧炊飯行程は、加熱部142によって炊飯鍋130内を加熱し、リリーフ弁122と調圧ボール125と加熱部142によって炊飯鍋130内を加圧して炊飯鍋130に収容された生米を米飯にする行程である。 - 特許庁

The apparatus further includes an exhaust valve 17 for discharging the gas in the cooking chamber 2, and the control device 28 performs positive pressure steam cooking by keeping the interior of the cooking chamber 2 equal to or higher than the atmospheric pressure and heating, and intermittently operates the exhaust valve 17 in the course of heat cooking.例文帳に追加

また、前記調理室2内の気体を排出する排気弁17を備え、前記制御器28は、前記調理室2内を大気圧以上に保持して加熱する正圧蒸煮を行うとともに、加熱調理中に前記排気弁28を間欠的に作動させる。 - 特許庁

The atmospheric air releasing safety valves are operated with the pressure higher than the normal cooking pressure but lower than the limit sealing pressure by the inner lid packing 8.例文帳に追加

大気開放安全弁は、通常の調理圧力よりも高圧であって、内蓋パッキン8によるシール限界圧力よりも低圧で作動する。 - 特許庁

By controlling the steam exhaust means 5 or the pressure reduction means 6, the pressure inside the treatment tank 3 is reduced to a set pressure and the cooking liquid is infiltrated into the ingredients.例文帳に追加

排蒸手段5や減圧手段6を制御して、設定圧力まで処理槽3内を減圧して、具材への煮汁の含浸を図る。 - 特許庁

Steam pressure in a steam pressure cooking device 1 can be adjusted by emitting the steam/air with a pressure regulator.例文帳に追加

スチーム加圧調理装置1内のスチーム圧は、圧力調整装置によりスチーム/空気を放出することによって調整され得る。 - 特許庁

To provide a pressure control structure for cooking package which releases the pressure when the internal pressure of the cooking package is increased by heating in a microwave oven.例文帳に追加

加熱によりパッケージの内部圧力が増大したとき、その圧力を解放することができる、電子レンジ調理用パッケージの圧力コントロール構造を提供すること。 - 特許庁

To provide an electric pressure cooker which applies pressure in a pressure container and cook, lowers the amount of heat immediately and prevents steam leak even if the steam leaks in the small cooking capacity or the like, has little temperature variation and offers a good cooking capability.例文帳に追加

圧力容器内に圧力を加えて調理する電気圧力鍋において、調理容量が少ない場合などで蒸気が漏れても、すぐに加熱量を低くして蒸気漏れをなくし、温度むらも少なく、良好な調理性能を得る。 - 特許庁

To provide a method for cooking with steam pressure in a steam pressure cooking device 1 and a home equipment which can optimally be used as a pressure cooker.例文帳に追加

本発明は、スチーム加圧調理装置1内のスチーム加圧下での調理のための方法、好ましくは、圧力鍋として使うことができる家庭機器に関する。 - 特許庁

In the case of stoppage in the middle of rice cooking/cooking (step S1), whether or not it is a menu of applying a pressure is determined (step S1), and pressure reduction control is not performed when it is the menu of not applying the pressure (step S7).例文帳に追加

炊飯・調理途中で停止した場合(ステップS1)には、まず圧力を加えるメニューであるか否かの判定を行い(ステップS1)、圧力を加えないメニューであれば減圧制御は行なわない(ステップS7)。 - 特許庁

To cook further delicious rice by performing optimum pressure control corresponding to rice cooking conditions such as a rice cooking amount, the kind of rice and a rice cooking mode.例文帳に追加

炊飯量、飯米の種類、炊飯モード等の炊飯条件に応じて最適な圧力制御をすることによって、更においしいご飯を炊飯できるようにした炊飯器の提供。 - 特許庁

To provide a container for microwave cooking, preventing a cooking liquid from being dispersed during cooking and free from falling of an upper lid due to steam pressure.例文帳に追加

加熱調理中に、煮汁の飛び跳ねを防止することができるとともに、蒸気圧によって上蓋が外れる恐れのない、電子レンジ調理用容器を提供すること。 - 特許庁

例文

A degree of sealing of the cooking container in the lid-closed state, the target temperature Tt and the setting time t1 are set at least in a part of the period during the cooking, so that the inside of the cooking container reaches the set pressure P.例文帳に追加

以上の調理中の少なくとも一部の期間に、加熱容器の内部が設定圧力Pに達するように、加熱容器の閉蓋状態での密閉度、目標温度Tt、および設定時間t1を設定する。 - 特許庁

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