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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Pressure cookingに関連した英語例文

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Pressure cookingの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 203



例文

To provide a repeatedly usable container for microwave cooking steaming a food while preventing a foodstuff such as soup from boiling over, preventing detachment of a lid and bumping by adjusting the pressure inside the container.例文帳に追加

容器内部の圧力を調整することにより、スープ等の食材のふきこぼれ、蓋の外れや突沸を防止しつつ、食品を蒸らすことができる、繰返し使用可能な電子レンジ調理用容器を提供すること。 - 特許庁

This filter can collect and remove fine particles such as fat and oil mists contained in the oil and smoke produced in cooking with the roaster efficiently and doesn't require much suction force because of its small loss in pressure.例文帳に追加

本発明によれば、ロースターによる調理の際に発生する油分、煙等に含まれる油脂ミストなどの微粒子を効率よく捕集、除去することができ、また圧力損失も小さいので、過大な吸引動力を必要としない。 - 特許庁

To supply water in a steam tank by generating a high temperature superheated steam, in the steam tank of a steam supply device for supplying the superheated steam to a cooking oven, even when a pressure in the steam tank rises.例文帳に追加

調理炉に過熱水蒸気を供給する蒸気供給装置の蒸気タンク内に、高温の過熱水蒸気を発生させることにより、蒸気タンク内の気圧が高くなった場合にも、蒸気タンク内に水を供給できるようにする。 - 特許庁

The method for producing chestnut processed food includes the step (a) of obtaining a chestnut slice by slicing the chestnut into a desired thickness, and the step (b) of heating the sliced chestnut in cooking oil in reduced-pressure atmosphere.例文帳に追加

本発明の栗加工食品の製造方法は、栗を所望の厚さにスライスして栗スライスを得る工程(a)と、前記栗スライスを減圧雰囲気下にて食用油中で加熱する工程(b)とを有する。 - 特許庁

例文

To shorten a cooking time by allowing a liquid seasoning to uniformly permeate into food containing the liquid seasoning in a refrigerator and simultaneously accelerating permeation of food by pressure reduction.例文帳に追加

冷蔵庫において調味液を含んだ食品に均一に調味液を浸透させると同時に、減圧により食品の浸透を促進し、調理時間短縮を図ること。 - 特許庁


例文

By more reducing air supply than air exhaust air pressure in the room is raised with air exhausted from a supply air discharge port taken as a boundary, whereby smoke and odor and the like produced by cooking are prevented from diffusing into the room.例文帳に追加

排気より給気を少なめにする事により、給気吐出口より吐出される空気を境として、部屋内の空気圧が高めとなり、調理により発生する煙、臭い等の部屋内への拡散を防止できる。 - 特許庁

Bacteria mixed in the food product can remarkably be reduced by carrying out fry cooking of the food material under ordinary pressure or under pressurization and then carrying out heating and pressurizing treatment of the food product without cooling the food product.例文帳に追加

常圧下または加圧下でフライ調理後、食品を冷却させることなく加熱、加圧処理することで、食品中混入菌を大幅に低減させることができる。 - 特許庁

Further, the cooking apparatus includes a decompression pump 47 which is intended to reduce pressure in the container 4 and is controlled by the control arrangement 51 so as to operate in a condition to close communication between the inside and outside of the container 4.例文帳に追加

また、容器4内を減圧する減圧ポンプ47を備え、容器4の内外を閉塞した状態で、減圧ポンプ47が動作するように、制御手段51が減圧ポンプ47を制御する。 - 特許庁

To provide a method for producing a plastic container for electromagnetic cooking which prevents resin cracking by the difference in thermal expansion between an electro-conductive body and a resin and the tearing of the electro-conductive body by an injection mold pressure.例文帳に追加

導電体と樹脂の熱膨脹の差による樹脂割れがなく、かつ射出成形圧による導電体の引きちぎれがない電磁調理用のプラスチック容器の製造方法の提供。 - 特許庁

例文

To provide a motor-driven cooking device in which a component to be rotated and driven in a closed space is arranged and a structure for preventing a fault from occurring due to atmospheric pressure difference with rotation is installed.例文帳に追加

閉鎖空間内に回転駆動される構成要素が配設され、回転に伴う気圧差により不具合が生じることを防止する構造を備えた電動調理器を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a packaging material which is a packaging material which can be used for heat cooking by a microwave oven, and can form automatically an opening with an increase in inner pressure by heating without partially unsealing in advance.例文帳に追加

電子レンジによる加熱調理に使用できる包装材であって、事前に部分的に開封しなくとも、加熱による内圧上昇に伴って、自動的に開口が形成される包装材を提供する。 - 特許庁

To provide a food storage body for cooking by a microwave oven, which has sealability so as to prevent a food from coming into contact with air, is neither burst nor broken by an internal pressure even by heating by a microwave oven and can be degassed.例文帳に追加

空気と接触しないように密封性が保持されている上に、電子レンジにより加熱しても、内圧で破裂破損のすることのなく、脱気することができる電子レンジ調理用食品収納体を提供することにある。 - 特許庁

To provide a rice cooker which raises taste by eliminating a subject of boiling over and cooking by applying exact and very little pressure without lowering boiling heating power and does not produce dew condensation in surroundings by deciding a steam discharge direction.例文帳に追加

ふきこぼれの課題をなくし炊飯火力を下げることなく正確な微圧をかけて炊くことで食味を向上させ、蒸気排出方向を決めることで周囲に結露を生じない炊飯器を提供することを目的とする。 - 特許庁

Therefore, when a packing 36 bursts open at abnormal cooking to jet out high-pressure steam from between the pot 4 and the lid body 3, the steam is jet out only downward.例文帳に追加

これにより、炊飯異常時にパッキン36がはじけて、鍋4と蓋体3との間から高圧蒸気が噴出したときに、蒸気が下方向にのみ噴出される。 - 特許庁

Soy beans are brought to begin to be soaked when the waterdrops are stuck all over the inner surface, and koji fermentation is finished in the square container 1 when steam cooking (of the soybeans) by the pressure cooker is finished after the completion of the soybean soaking.例文帳に追加

そして、密封蓋の内面一面に水滴が付着した頃合いに大豆を浸漬開始し、かつ浸漬完了後に圧力鍋で蒸煮が完了する頃には、前記の四角容器1による麹立てが完成する。 - 特許庁

To surely tightly close inside a container even if the container inside is in a state other than an atmospheric pressure, reduce the manufacturing cost, miniaturize a product size and improve the rice cooking performance.例文帳に追加

容器内が大気圧以外の状態であっても、容器内を確実に密閉できると共に、製品コストを安価にし、製品サイズをコンパクトにし、炊飯性能を向上する。 - 特許庁

To provide a new family use pressure cooking appliance exhibiting a total superior security when in use, at a low-price with high reliability in a simple design easy to industrialize.例文帳に追加

使用時に全体として優れた安全性を発揮し、簡素な設計で信頼性が高く工業化しやすい低価格な新規な家庭用圧力調理器具を提供する。 - 特許庁

The turbid alcoholic beverages are obtained, by adding a fruity flesh puree to alcoholic beverages, such as plum liquor, fruit wine, sake, distilled spirit, whisky, brandy, liqueur, spirits, beer or mirin (Japanese sweet rice wine for cooking), and then homogenizing the resulting mixture under 150-300 kg/cm^2 pressure.例文帳に追加

梅酒、果実酒、清酒、焼酎、ウイスキー、ブランデー、リキュール、スピリッツ、ビール又はミリン等の酒類に、果肉ピューレを添加し、圧力150〜300kg/cm^2でホモゲナイズして、課題の混濁酒類を得る。 - 特許庁

To obtain a liquid seasoning such as soy sauce, soy sauce-containing liquid seasoning (soups, stock soy sauce, dips, dressings, Chinese-noodle soup, citrus flavor vinegar with soy sauce, etc.), sauce, vinegar or cooking alcohol, remarkably suppressing rise in blood pressure.例文帳に追加

血圧の上昇を顕著に抑制できる、醤油及び醤油含有液状調味料(つゆ類、だし醤油、タレ類、ドレッシング類、ラーメンスープ、ぽん酢醤油など)、ソース、食酢、料理酒などの液体調味料を得る。 - 特許庁

Methods to manufacture can include a step of blending and hydrating components before cooking with steam and pressure, followed by vacuum flashing, and a step of forming into a sheet or extruding under pressure into a block and applying an anti-tacking agent.例文帳に追加

製造方法は、蒸気および圧力で加熱処理する前に、成分をブレンドおよび水和するステップと、次いで真空フラッシュして、シートに形成するか、または圧力下でブロックに押し出し、固着防止剤を塗布するステップを挙げることができる。 - 特許庁

To provide a cooking container for a microwave oven which is capable of effectively utilizing a higher internal steam pressure, when cooked in a microwave oven, by making the container of a structure such that while part of the steam is discharged outside, even if the steam pressure is caused to further rise, a lid body is made into a structure difficult to be removed.例文帳に追加

電子レンジで加熱調理するとき、蒸気を一部は外部に排出しながら、さらに蒸気圧が高まっても、蓋体が外れにくい構造にして、高めの内部蒸気圧を有効に調理に利用できる、電子レンジ調理容器を提供すること。 - 特許庁

To provide a high security handle with a safety whistle which is produced with a simple design, from a small number of parts and at a low cost, and informs a user of boiling by blowing a whistle with steam generated during cooking, and in which a pressure-adjusting damper is incorporated for adjusting the inner pressure of a cooker.例文帳に追加

簡素な設計と少ない部品と低コストで生産でき、調理時に発生する蒸気で笛が鳴ることで沸騰を知らせ、調理器具内部圧力を調整できる調圧ダンパー内蔵式の安全性の高い安全笛付き摘みを提供することを目的とする。 - 特許庁

When the internal pressure of the pan becomes higher than the set pressure of rice cooking, the airtight state by the packing is released to release the steam, and the released steam is discharged to a steam passage for releasing it out of the cooker or a space communicating with the steam passage.例文帳に追加

釜内の圧力が炊飯調理の設定圧力よりも高い圧力となったときに、パッキンによる気密状態が解かれて蒸気が流出し、流出した蒸気は器外に放出するための蒸気通路もしくは蒸気通路に連通する空間に排出する。 - 特許庁

The equipment for cooking food material 3 industrially under a low pressure and high humidity consists of a shallow and large container 2 in which the food materials are arranged in rows and a steam chamber which heats the container 2 under a low pressure and high humidity.例文帳に追加

食材3を低圧且つ高湿度下で工業的に調理する方法、及び、食材を並べることができる浅広の容器2、該浅広の容器3を収納し、低圧且つ高湿度状態での加熱を達成できるスチーム室からなることを特徴とする。 - 特許庁

The pressure type rice cooker capable of cooking under the high-pressure state has a plurality of atmospheric air releasing safety valves, separate from the pressure regulating means, for discharging steam from a through hole 5 bored in an inner lid 4 to a steam passage 6 penetrating the space between the bottom of a lid body 3 and the inner lid 4 in case the pressure regulating means does not normally function.例文帳に追加

高圧状態で調理を行うことができる圧力式炊飯器において、圧力調整手段が正常に機能しない場合に備えて、圧力調整手段とは別に、内蓋4に穿設した貫通孔5から蓋体3底面と内蓋4の間の空間を通過する蒸気通路6に蒸気を排出させる大気開放安全弁を、複数個設ける。 - 特許庁

The pressure rice cooker includes a microcomputer 8 (control means) which rotatively drives a stepping motor 23 of a pressure adjustor 15 in the forward or reverse direction based on a signal from a pressure sensor 13 in cooking of rice to move a pressing part 21b in a direction for closing or opening, thereby applying or reducing the pressure within an inner pot 2.例文帳に追加

圧力炊飯時に、圧力センサ13からの信号に基づいて、調圧装置15のステッピングモータ23を正転方向または反転方向に回転駆動して押圧部21bを閉塞方向または開放方向に移動することにより、内鍋2内の圧力を加圧または減圧するマイコン8(制御手段)を備える。 - 特許庁

To further increase the safety of a rice cooking jar by informing a user that a safety valve device is operated in the rice cooking jar in which a first steam path and a second steam path are provided at a lid fixed to a jar main body, a pressure adjusting valve device is provided at the first steam path and the safety valve device is provided at the second steam path.例文帳に追加

ジャー本体に取付けた蓋に、第1蒸気通路と第2蒸気通路を設け、第1蒸気通路に調圧弁装置を設け、第2蒸気通路に安全弁装置を設けた炊飯ジャーにおいて、安全弁装置が作動したことを使用者に知らせるようにして、炊飯ジャーの安全性を一層増すことである。 - 特許庁

To provide a kitchen utensils rest, effectively using the space at the corner of a cooking stove part of a kitchen, to provide a kitchen utensils rest, giving no pressure to the space at the cooking stove part of the kitchen, to provide a kitchen utensils rest having good appearance, and to provide a bed for the kitchen utensils rest.例文帳に追加

キッチンのコンロ部分の隅のスペースを有効活用するキッチン用具置きを提供すること、キッチンのコンロ部分の空間に圧迫感のないキッチン用具置きを提供すること、外観の良いキッチン用具置きを提供すること、及びキッチン用具置きの敷き台を提供することを課題とする。 - 特許庁

This method for cooking food includes leading high-pressure superheated steam to a heat exchanger 3 in a heater, indirectly heating food, collecting steam after heat exchange followed by converting to superheated steam by a reheat super heater 4, and reusing the superheated steam for directly heating the food in a cooking device 2 so as to decrease the usage of steam and use energy.例文帳に追加

高圧の過熱水蒸気を加熱器内の熱交換器3に導き、食品を間接加熱し、熱交換後の水蒸気を回収して再熱スーパーヒータ4により過熱水蒸気に変換し、この過熱水蒸気を調理器2内の食品の直接加熱に再利用することにより、使用水蒸気量及び使用エネルギーを減少させる。 - 特許庁

To provide a package bag for a microwave oven having a branched part capable of preventing the package bag from being opened at a base part of the branched part during the retort treatment or the heat-cooking by the microwave oven, and automatically releasing the pressure inside the package bag during the heat-cooking by the microwave oven.例文帳に追加

分岐部を有する電子レンジ用包装袋において、レトルト処理時や電子レンジ加熱調理時の分岐部の基部における包装袋の開口を防止することができるとともに、電子レンジ加熱調理時に包装袋内部の圧力を自動的に逃がすことのできる電子レンジ用包装袋を、安価に提供する。 - 特許庁

To provide a method for manufacturing a carbon aggregate molded article in which the molded article, such as a rice cooking pot, made of a mixture comprising carbon powder particles with thermoplastic resin is smoothly demolded when pressure-molded with a warmed mold, and to provide the carbon aggregate molded article.例文帳に追加

カーボン粉粒と熱硬化性樹脂との混合物からなる炊飯釜などの成形品を、加温した金型で圧縮成形する際の脱型を円滑に行う、カーボン凝結体成形品の製造方法及びカーボン凝結体成形品を提供する。 - 特許庁

To provide a pressurized rice cooking method and a pressure rice cooker, capable of generating a large amount of smell close to that of slightly burned rice even while reducing the amount of the burned part of cooked rice, making the hardness of the cooked rice equal to the center of a rice grain, and improving a flavor and the firmness of the cooked rice.例文帳に追加

ご飯の焦げの量を少なくしながらもおこげに近い香りを多量に発生させることができ、しかもご飯の硬さが米粒の中心まで同じになるようにすると共に、食味及びご飯のはりを向上させることができる圧力式炊飯方法及び圧力式炊飯器を提供すること。 - 特許庁

To provide a flat plastic pouch capable of being manufactured inexpensively and efficiently, and capable of keeping an automatic opening mechanism for automatically opening by a rise in internal pressure in the pouch stably at a high position without using an auxiliary device when being placed flat in a microwave oven for cooking.例文帳に追加

低コストで効率良く生産可能で、電子レンジ内に平置きして加熱調理する際に、補助具を使用せずに、パウチの内圧上昇により自動開口する自動開口機構の位置を高い位置に定して保持することのできる、平パウチタイプのプラスチックパウチを提供する。 - 特許庁

The method for producing the pulp includes subjecting ligneous chip to hydrophilicizing treatment at a normal temperature by using a diluted aqueous solution of sodium hydroxide, selectively partially oxidizing the lignin in diluted nitric acid to modify the lignin, and cooking the resultant product under a normal pressure by using the diluted aqueous solution of the sodium hydroxide to produce the pulp.例文帳に追加

木質チップを希苛性ソーダ水溶液を用いて常温で親水化処理し、希硝酸中でリグニンを選択的に部分酸化して変性し、希苛性ソーダ水溶液を用いて大気圧下で蒸解してパルプを製造する。 - 特許庁

To provide dry fruits soaked in alcohol free from requiring use of an solvent and a process of heating or pressure reduction, infiltrating the alcohol without destroying the shape of the dry fruits and efficiently modified in palate feeling and flavor suitable for cooking in a short period.例文帳に追加

溶剤の使用や加熱または減圧などの工程を必要とせずに、ドライフルーツの形を崩さずに酒類を浸透させ、短期間で効率よく、調理に適した食感と風味の改質された酒類漬け込みドライフルーツを提供する。 - 特許庁

To provide a flat pouch type plastic pouch which is efficiently produced at low cost and capable of keeping an automatic opening mechanism to be automatically opened by an increase of the internal pressure in the pouch at a high position without using any auxiliary tool when the pouch is placed flat in a microwave oven for heat-cooking.例文帳に追加

低コストで効率良く生産可能で、電子レンジ内に平置きして加熱調理する際に、補助具を使用せずに、パウチの内圧上昇により自動開口する自動開口機構の位置を高い位置に定して保持することのできる、平パウチタイプのプラスチックパウチを提供する。 - 特許庁

The food material comprises concentrated liquid K, T obtained through boiling small red bean seed coats D or small red bean jam lees L, and heating cooking liquid I, J, O, S separated from the boiled small red bean seed coats D or the small red bean jam lees L to evaporate the liquid under normal pressure.例文帳に追加

本発明の食品材料は、小豆の種皮Dまたは小豆のあん粕Lを煮炊し、煮炊した小豆の種皮Dまたは小豆のあん粕Lから分離した煮汁I,J,O,Sを加熱し常圧下で蒸発させて得られた濃縮液K,Tから成るものである。 - 特許庁

To prepare a fresh and delicious cooked food by packing fresh or semi-prepared foodstuffs under vacuum or with an inert gas so that they can be preserved for a long term and attaching a pressure regulating valve to the packed bag and cooking them by heating just before eating.例文帳に追加

生鮮食材又は半調理された食材を長期保存が可能なように真空又は不活性ガスと一緒にパッキングし、食する直前に加熱調理し新鮮で美味しい調理物に仕上げられるようパッキングしたバッグに圧力調整弁を付属する。 - 特許庁

To provide a heating cooker using steam for heating and cooking of objects to be cooked, allowing the execution of automatically controlled heat by controlling a steam generator and a room air circulating fan in accordance with detected steam pressure.例文帳に追加

蒸気により被調理物の加熱調理を行う加熱調理器において、検知した蒸気圧に基づいて蒸気発生装置や庫内空気循環ファン等の制御を行い、自動制御加熱を実行することが可能な加熱調理器を提供する。 - 特許庁

To inhibit separation of a conductive plate from a container body, in the conductive plate for the cooking container for an induction range, and to prevent the conductive plate from being tilted to one side due to non-uniformity of injected pressure in injecting non-conductive metal material forming the container body.例文帳に追加

インダクションレンジ用調理容器の導電板において、導電板の容器本体から分離の抑制、及び、容器本体をなす非導電性の金属物質を注入する際の、注入される圧力の非均一性によって片方に傾くことを防止することに関するものである。 - 特許庁

To provide an innovative processed food, containing much water, low in protein and palatable, and can be more delicious than the one merely cooked under heating, by treating the food grain s the stock material at a high pressure of 1000 atmospheres or higher, and also to provide the method for cooking the same.例文帳に追加

食品原料となる穀類に1000気圧以上の高圧処理を施すことにより、多加水で低蛋白な食味の良い食品を生成可能となり、また、単に加熱調理した食品よりもおいしい食品を容易に調理可能となる画期的な加工食品並びに食品調理方法を提供すること。 - 特許庁

As the high temperature steam at normal pressure is continuously produced, sterilization of vegetables and foods which has been difficult is completely carried out at a low cost and processing and cooking of foods are efficiently carried out by using the microwaves at the same time.例文帳に追加

常圧高温蒸気が連続して得られることから、これまで処理が困難とされていた野菜や食品の簡便で低コストの殺菌が完全に処理でき、他に食品加工、調理にもマイクロ波との併用によって効果的に加工が出来た。 - 特許庁

To provide a sealed container for microwave oven heating for storing a content such as a food in which the container is smoothly unsealed at a predetermined position by the internal pressure increased by cooking the content in a microwave oven, and the internal pressure is released to prevent the content from being blown out or the container from being ruptured or deformed.例文帳に追加

食品等の内容物を収納した電子レンジ加熱用密封容器であって、電子レンジで加熱調理することにより、高まる内圧により所定の位置を静かに開封させて内圧を逃がすと共に内容物の吹き出しや容器の破裂、変形のない電子レンジ加熱用密封容器を提供することである。 - 特許庁

A thawing/cooking apparatus 1 is provided with a heating chamber which holds unbaked frozen food and can be opened/closed, a normal pressure excessively heated vapor generator 9 which provides normal pressure excessively heated vapor to the heating chamber and a heater such as a gas heating baking machine, an electromagnetic induction heating machine or the like which heats a plate 4 composing the heating chamber.例文帳に追加

未焼成冷凍食品を収容する開閉可能な加熱室と、前記加熱室に常圧過加熱水蒸気を供給する常圧過加熱水蒸気発生機と9、前記加熱室を構成するプレート4を熱するガス加熱焼成機又は電磁誘導加熱機等の加熱機とを備える未焼成冷凍食品の解凍加熱調理装置1。 - 特許庁

The electric pressure cooker has an inspection setting means 18 for setting an inspection mode for inspecting the temperature inside of the pressure container and an inspection action storing means 26 storing the processing procedure of the inspection action, the control means 19 is constituted so as to do heating control other than normal cooking in the case where the inspection mode is selected by the inspection setting means 18.例文帳に追加

圧力容器内の温度を検査する検査モードに設定する検査設定手段18と、検査動作の処理手順を記憶している検査動作記憶手段26とを有し、制御手段19は、検査設定手段18により検査モードが選択された場合、通常調理とは異なる加熱制御をするよう構成する。 - 特許庁

The system is provided with a plurality of the cooking pots 3 for food materials 14, a steam providing means 11 for providing steam for the inside of each pot 3, a depressurizating means 22 for depressurizing the inside of each pot 3, a pressure recovery means 31 for recovering pressure inside each depressurized pot 3 and a control means 40 to control the above in a unified way.例文帳に追加

食材14が収容される複数の調理容器3と、各調理容器3内へ蒸気供給する給蒸手段11と、各調理容器3内を減圧する減圧手段22と、減圧された各調理容器3内を復圧する復圧手段31と、これらを統一的に制御する制御手段40とを備える。 - 特許庁

The machine 1 is provided with a cooking pot 4 for housing the food material 16, a steam providing means 13 for providing steam for the inside of the pot 4, a depressurizing means 24 for depressurizing the inside of the pot 4 and a pressure recovery means 33 for recovering pressure inside the depressurized pot 4.例文帳に追加

蒸煮冷却機1は、食材16が収容される調理容器4と、この調理容器内へ蒸気供給する給蒸手段13と、調理容器内を減圧する減圧手段24と、減圧された調理容器内を復圧する復圧手段33とを有し、食材を加熱調理後、第一設定温度まで真空冷却してその温度を保持する。 - 特許庁

A raw material selected from an essence, a soup, a cooking drain and a soluble of a fish and their concentrated or diluted materials is adjusted to weak alkalinity of pH 7-10 and concentrated by heating under reduced pressure to give an essence of a fish having the content of nitrogen (TMA-N) in trimethylamine state based on total nitrogen amount of2.5 mg/Ng.例文帳に追加

魚類のエキス、煮汁、蒸煮液、ソリブル、それらの濃縮又は希釈物から選ばれた原料を、pH7〜10の弱アルカリ性に調整し、加熱下で減圧濃縮することによって、総窒素量に対するトリメチルアミン態窒素(TMA−N)の含有量が2.5mg/Ng以下である魚類エキスを得る。 - 特許庁

The cooking method comprises the following procedure: Dough prepared by mixing wheat flour with water is baked and then stored as a food base, vegetables such as chopped cabbage 6 and the food base 2 stored are placed on an iron plate 5, and the vegetables and the food base are heated under pressure with a press plate 7 to crush the food base to effect its integration with the vegetables and baking up.例文帳に追加

小麦粉を水で溶いた生地を焼いて食品基台として保存しておき、鉄板5上に細断したキャベツ6等の野菜と保存しておいた食品基台2とをのせ、これらの野菜と食品基台とを押さえ板7でプレスしつつ加熱することで、食品基台を押しつぶし野菜と一体化させて焼き上げる。 - 特許庁

例文

To provide a steam cooking pot evenly distributing steam to a cooked object placed on a tray body, speedily steaming the cooked object to an extremely favorable state, when increasing an internal pressure, naturally and smoothly discharging the steam, having a constitution hardly boiling over, smoothly mounting the tray body, having superior mounting stability and produced at a low cost.例文帳に追加

トレー体に載置された料理物に蒸気が満遍なく行き渡り、スピーディーに極めて良好な状態まで蒸し上げることができると共に、内圧が上がると自然にしかもスムースに蒸気が排出され且つ極めて吹きこぼれにくい構成で、しかも、トレー体の載置もスムースにでき、載置安定性にも秀れ、コスト安な蒸気調理鍋を提供すること。 - 特許庁

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