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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > egg rollの意味・解説 > egg rollに関連した英語例文

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egg rollの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 26



例文

a type of food, called egg roll 例文帳に追加

春巻きという食べ物 - EDR日英対訳辞書

a Japanese dish called 'gomoku-zushi' which is made with rice mixed with various vegetables, fish or shredded egg roll例文帳に追加

五目鮨という料理 - EDR日英対訳辞書

GRAIN FLOUR COMPOSITION FOR EGG ROLL SKIN例文帳に追加

春巻皮用穀粉組成物 - 特許庁

TOOL FOR SHAPING BOILED EGG AND SUSHI ROLL例文帳に追加

ゆで卵成形具及び巻き寿司成形具 - 特許庁

例文

EGG ROLL-LIKE FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

春巻様食品及びその製造方法 - 特許庁


例文

The objective food material 1 for the preparation of egg roll is produced by wrapping an ingredient with an egg roll dough 2 printed with the name of ingredient A on the surface.例文帳に追加

その表面に具材名Aが印字された春巻用生地2で具材を包み込んでなる春巻用加工食材1。 - 特許庁

EMULSIFIER COMPOSITION FOR HARUMAKI (EGG ROLL) SKIN, AND HARUMAKI SKIN USING THE SAME例文帳に追加

春巻の皮用乳化剤組成物、及びそれを使用した春巻の皮 - 特許庁

To provide a sheet-like egg processed product having puffy palate feeling: and to provide a novel method for producing an egg processed product using the sheet-like egg processed product (egg roll food or shredded omelet).例文帳に追加

フックラとした食感を備えたシート状卵加工品並びにこのシート状加工品を使用したき卵加工品(卵ロール巻き食品、錦糸卵品)の新規な製造方法を提供する。 - 特許庁

In the case of sushi, a battleship roll sushi generally uses a quail egg instead of a chicken egg to match the size of sushi. 例文帳に追加

寿司の場合、通常軍艦巻では、そのサイズに合わせるため鶏卵ではなく、うずらの卵を用いる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Tobiko is mainly used for sushi item and eaten in chirashizushi (vinegared rice topped with sliced raw fish, shrimp, egg, vegetables, and others) and gunkan-maki roll (vinegared rice topped with various ingredients rolled in a sheet of dried laver). 例文帳に追加

おもに寿司の寿司ネタとして利用され、ちらし寿司や軍艦巻で食べられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Other types of pans are also available, such as a fluororesin-coated pan with a corrugated bottom that enables you to roll up the egg more easily. 例文帳に追加

また、より簡単に巻ける底が波形になったフッ素樹脂加工された鍋なども市販されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide an egg roll inserted with a skewer and having a form enabling eating without using chopsticks.例文帳に追加

箸を使用せずに食すことができる形態の串が挿された春巻きを提供する。 - 特許庁

The food material 1 is fried in an oil to obtain the egg roll printed with the name of the ingredient.例文帳に追加

この春巻用加工食材1を油揚げして、具材名入りの春巻を得る。 - 特許庁

OIL AND FAT COMPOSITION FOR MODIFYING EGG ROLL WRAPPER AND METHOD FOR PRODUCING FOOD USING THE COMPOSITION例文帳に追加

春巻皮改質用油脂組成物及びそれを用いた食品の製造方法 - 特許庁

To provide a method for producing frozen egg roll for spoiling no crispy and crunchy palate feeling even after deep-frying, making even an egg roll wrapper thin to certain degree, and making even when using viscid gel-like or pasty ingredients.例文帳に追加

油ちょう後もパリパリ、サクサクの食感を損なわず、皮もある程度薄く、しかもドロドロとしたゲル状あるいはペースト状の具でもできる冷凍春巻製造法。 - 特許庁

It is easy to create variations by adding spinach, carrot and other colorful vegetables to the egg mixture; also, it can be used to roll up with a filling such as in a dish called umaki, in which shredded pieces of broiled eel are rolled in the center of layers of egg. 例文帳に追加

また、刻んだホウレンソウやニンジンといった緑黄色野菜を溶き卵に加えて焼く、ウナギを中に入れて巻く(う巻き)などのものも知られており、いろいろと応用が利く料理である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

"Morisada Manko" (a kind of encyclopedia of folkways and other affairs in the Edo Period) cited egg omelet, omelet roll, nori-maki using gourd, spotted shad, raw tuna, prawn soboro, whitebait, and conger eel as the types of Edomae-zushi. 例文帳に追加

『守貞謾稿』には、玉子、玉子巻き、海苔巻き(カンピョウ)、車エビ、コハダ、マグロさしみ、エビそぼろ、シラウオ、穴子、があがる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This method for producing the egg roll skins comprises adjusting the pH of egg roll skin dough having cereal flour as the main raw material to a pH range of 3.0-5.5 or a pH range of 8.0-10.5, and readjusting the pH of the dough to a range of 6.0-7.5, and baking the dough.例文帳に追加

穀粉類を主原料とする春巻皮用生地のpHを3.0〜5.5の範囲または8.0〜10.5の範囲に調整した後、該生地のpHを6.0〜7.5の範囲に再調整して焼成することを特徴とする春巻皮の製造法。 - 特許庁

To provide an emulsifier composition affording Harumaki (egg roll) skin maintaining strength with little baking unevenness, inhibiting deterioration in texture with time after frying in oil, and sustaining a good crispy texture with crispiness over a long period of time, and to provide the Harumaki (egg roll) skin using the emulsifier composition.例文帳に追加

強度が維持され、かつ焼きムラの少ない春巻皮であり、油ちょう後の経時的な食感低下を抑制して、パリパリした歯切れの良い食感が長時間持続する春巻用の皮が得られる乳化剤組成物、及びこれを用いて得られる春巻の皮を提供する。 - 特許庁

To provide an apparatus for removing a material attached to the surface of hen's egg or globular fruit vegetables, not requiring to exchange whole roll-like rotation brush for a new rotation brush in a short period even when habit or abrasion occurs in a brush hair of the roll-like rotation brush.例文帳に追加

ロール状回転ブラシのブラシ毛に「くせ」あるいは「磨耗」が生じても短期間でロール状回転ブラシ全体を新品に交換する必要のない鶏卵あるいは球状果菜類の表面付着物除去装置を提供する。 - 特許庁

Nigiri-zushi (sushi shaped by hand) is representative at present, but major kinds of sushi used for bento (lunch box) are Oshi-zushi (lightly-pressed piece of sushi topped with cooked ingredients), Chirashi-zushi vinegared rice with thin strips of egg, pieces of raw fish, vegetables and crab meat arranged on top), Maki-zushi (sushi roll) and Inari-zushi (fried tofu stuffed with vinegared rice). 例文帳に追加

現在は握り寿司が代表的であるが、弁当などでは押し寿司、ちらし寿司、巻き寿司、稲荷寿司が主流である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Edomae-zushi is centered on the nigiri-zushi mainly made of hand-shaped cooked vinegared rice topped with raw fish and shellfish, or marinated or cooked ones, including maki-zushi using kanpyo (gourd strip roll), chirashi-zushi (vinergared rice with thin strips of egg, pieces of raw fish, vegetables and crab meat arranged on top), and inro-zushi (cooked vinegared rice packed inside of a cooked squid). 例文帳に追加

主に魚介の生身や〆たもの、火を通したものと酢飯を握り合わせた握りずしが中心で、他にはカンピョウなどを細巻きにした巻きずし、ちらしずし、イカの印籠ずしなどがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As for the egg roll food, the ingredients contain the flavored volatile component of mustard and a moisture-retaining food (saccharide, e.g. trehalose) is attached to the surface of the sheetlike raw material.例文帳に追加

はるまき食品では、具材に含有する香気成分がからしの香気成分であり、当該原料シート表面に保湿効果のある食品(トレハロース等の糖類)が塗布あるいは噴霧されている。 - 特許庁

To provide a composition for a flour dough coat for Harumaki (egg roll) not losing crispy feeling even when long period of time has passed after cooked with oil, and maintaining palate feeling having hardness to chew; and to provide a flour dough coat for Harumaki, and Harumaki.例文帳に追加

油調調理後に長時間経過しても、皮のパリパリ感を失わず、特に歯切れの良い食感を維持する揚げ春巻きの皮用の組成物、春巻きの皮及び春巻きを提供することを目的とする。 - 特許庁

The food product includes raw vegetables, daily dish made by processing raw vegetables (for instance, boiled greens with dressing, salad, or salad dressed with white sesame, Tofu and white Miso), Chinese food containing ingredients made by processing raw vegetables (for instance, jiaozi, egg roll, or shaomai), and cooked bread (for instance, sandwich, hot dog or side dish bread).例文帳に追加

該食品は、生野菜、生野菜を加工した惣菜(例えば、お浸し、サラダ又は白和えなど)、或いは生野菜を加工した具材を含む点心類(例えば、餃子、春巻き又は焼売など)又は調理パン(例えば、サンドイッチ、ホットドック又は惣菜パンなど)などである。 - 特許庁

例文

To provide an oil and fat composition for a coat of Harumaki (egg roll) applied or sprayed on a coat of Harumaki so that crispy feeling like that just after deep-fried with edible oil and fat is kept for a long time even when a frozen Harumaki obtained by freezing a cooked Harumaki is reheated with a microwave oven or an oven toaster.例文帳に追加

春巻の皮に塗布または噴霧することにより、食用油脂で揚げた直後のパリパリとした食感が長時間保たれ、また前記加熱処理した春巻を凍結保存した冷凍春巻を、電子レンジやオーブントースターで再加熱してもパリパリとした食感が維持される、油脂組成物を提供する。 - 特許庁

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