意味 | 例文 (103件) |
rice Misoの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 103件
Hiyajiru (boiled rice over which cold miso soup is poured), etc. 例文帳に追加
冷や汁など - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Difference between zosui and ojiya (rice gruel seasoned with miso or soy sauce) 例文帳に追加
「おじや」との違い - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Representative white miso made from rice are Shinshu miso (made in Nagano Prefecture) and Saikyo miso (made in Kyoto), and the representative red miso made from rice are Tsugaru miso (made in Aomori Prefecture) and Sendai miso (made in Miyagi Prefecture). 例文帳に追加
米の白味噌では信州味噌・西京味噌が代表的で、米の赤味噌では津軽味噌、仙台味噌などが代表的である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
a type of extract comprised of a fried rice cake mixed with miso 例文帳に追加
鬱金餅という食べ物 - EDR日英対訳辞書
in Japan, a food made of malted rice mixed with sugar and salt called 'jinda-miso' 例文帳に追加
糂だ味噌という食品 - EDR日英対訳辞書
By decreasing the proportion of soy bean miso and increasing the rice miso it is called by a different name 'awase miso' (blended miso). 例文帳に追加
豆味噌の割合が減り、米味噌の割合が増えると「合せ味噌」など呼び方が変わる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
This miso is indispensable for making Ozoni (soup containing rice cakes, meat and vegetables) at New Year in the Kansai region and it is also processed into su-miso (miso with vinegar and soy sauce), dengaku miso (miso with sake, mirin and sugar) and ingredients for confectionary (miso matsukaze). 例文帳に追加
関西の正月の雑煮には欠かせない味噌であり、また酢味噌、田楽味噌、製菓材料(味噌松風など)などにも加工される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
This garlic-containing Miso is obtained by knead-mashing steamed and boiled garlic and kneading the garlic with Miso such as matured rice Miso, wheat Miso or beans Miso in a weight fraction of 5-30 wt.% of each Miso.例文帳に追加
蒸した又は煮たにんにくを練り潰した後に、にんにくを熟成した米味噌、麦味噌又は豆味噌等の味噌に所定比で練り合わせる。 - 特許庁
Rice miso - made by fermenting and maturing soybeans and rice. 例文帳に追加
米みそ-大豆と米を発酵・熟成させたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Akadashi miso soup is a miso soup made from a blend of Hacho-style (soy bean and rice) miso paste. 例文帳に追加
赤だし(あか-)とは八丁味噌などの豆味噌に米味噌を合わせて作った味噌汁。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The kind of miso which is widely distributed nationwide is rice miso, and soybean miso (red) is produced only in the Chukyo area. 例文帳に追加
全国的に見て、一般的な味噌は米味噌であり、豆味噌(赤)は、中京地域のみで造られている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Mugitoro-gohan (a bowl of boiled rice and barley with grated yam on top), hiyajiru (boiled rice over which cold miso soup is poured), tamago-kake-gohan (boiled rice on which raw egg is placed on it optionally seasoned with soy sauce) 例文帳に追加
麦とろご飯、冷汁、卵かけご飯 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Light-colored rice miso is generally made from boiled soybeans, whereas deep-red rice miso is made from steamed soybeans. 例文帳に追加
米味噌は淡色の場合、一般に煮大豆を用いるが、赤みのかなり濃い米味噌は蒸し大豆を用いる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
After waking up in the morning, I had rice, fried egg, and miso soup. 例文帳に追加
朝起きてご飯と卵焼きと味噌汁を食べた - Weblio Email例文集
the act of putting miso soup and rice in reverse positions on the table 例文帳に追加
食膳に汁と飯とを左右逆に置くこと - EDR日英対訳辞書
Shokuji: boiled rice, tomewan (miso soup) and konomono (pickles) 例文帳に追加
食事・・・ご飯・止め椀(味噌汁)・香の物(漬物) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Boiled rice, miso soup and pickles are served at the same time. 例文帳に追加
ご飯、止め椀、漬物は同時に供される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The rice bowl should be placed on the left side, and the miso soup bowl on the right side. 例文帳に追加
ご飯は左、味噌汁は右。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
METHOD FOR PRODUCING MISO OF GERMINATED UNPOLISHED RICE AND PRODUCT THEREOF例文帳に追加
発芽玄米味噌の製法及びその製品 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING MALTED RICE BY UTILIZING LACTOBACILLUS AND METHOD FOR PRODUCING RICE-MISO例文帳に追加
乳酸菌を利用した米麹の製造方法及び米味噌の製造方法 - 特許庁
Tsuke-mono (pickles): Takuan-zuke (yellow pickled radish), umeboshi (pickled "ume" - Japanese apricot), shibazuke (salted chopped pickled vegetables), miso-zuke (vegetables pickled in miso (fermented soybean paste)), kasu-zuke (vegetables or/and sliced fish meat pickled in sake lees), nuka-zuke (vegetables pickled in fermented rice bran), wasabi-zuke (wasabi pickled in sake lees) 例文帳に追加
漬物-沢庵漬け、梅干し、柴漬、味噌漬け、粕漬け、糠漬け、山葵漬け - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Tsugaru miso has good body, and Shinshu miso has a light taste; there are various kinds of rice miso. 例文帳に追加
津軽味噌はコクがあり、信州味噌はあっさりとした口当たりを特徴とするなど様々なタイプがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Compared to rice miso and barley miso, it is less sweet and has a nasty bitter taste and strong umami, which are distinguishing characteristics of soybean red miso. 例文帳に追加
米味噌や麦味噌に比べて甘味が少なく、渋味がありうまみが強いのが、大きな特徴である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It has a longer maturing period than rice red miso, so that its color red is deeper than rice red miso: deep reddish brown tinged with black. 例文帳に追加
米の赤味噌よりも熟成期間が長いので、その色は米の赤味噌よりもさらに赤みが強く黒味を帯びた濃い赤茶色である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
I drank milk and miso soup together with rice for breakfast. 例文帳に追加
私は朝ごはんにご飯と味噌汁と牛乳を飲みました。 - Weblio Email例文集
I had rice, miso soup and a fried egg for breakfast. 例文帳に追加
私は朝食でご飯とお味噌汁と目玉焼きを食べました。 - Weblio Email例文集
Red miso is produced mainly in the Tohoku region (rice) and Chukyo area (soybean). 例文帳に追加
赤味噌は、東北地方(米)・中京圏(豆)を中心に作られている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Rice miso varies in color from yellow to yellowish white and red. 例文帳に追加
米味噌の色は、黄色や黄色を帯びた白色、赤色など多様。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Literally, Ojiya Udon is a combination of Ojiya (rice gruel seasoned with miso or soy sauce) and Udon noodles. 例文帳に追加
文字通り、おじや(雑炊)とうどんが一緒になったもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
This mochi is produced by putting non-glutinous-rice mochi on a board, roasting it directly over a fire, and applying miso (fermented soybean paste) on it. 例文帳に追加
うるち米の餅を板に付け火であぶり、味噌が塗られている餅。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Even in peacetime, he always carried three sho (about 5.4 liters) of rice, Miso (Bean paste) and 300 mon of silver coins with him. 例文帳に追加
平時でも常に腰に米3升と味噌、銀銭300文を入れていた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Processed fishery products (Heshiko (a local food of Wakasa, north of Kyoto, which is salted mackerel in rice-bran paste), Buri no misozuke (yellowtail seasoned in miso (soybean paste)), etc.) 例文帳に追加
水産加工品(へしこ・ぶりのみそ漬け等) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is said that miso soup, as a food consummed at the front, was more like 'rice poured soup' and was often cooked by pouring hot water on rice and miso, but later it has changed gradually into a combination of rice and miso soup. 例文帳に追加
陣中食としての味噌汁は、むしろご飯に味噌をかけて湯を入れたものであることも多く、元々「汁かけ飯」だったものが、後にご飯と味噌汁の組み合わせに変化していったとも言われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
意味 | 例文 (103件) |
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved. |
Copyright © Benesse Holdings, Inc. All rights reserved. |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
Tatoebaのコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います: Creative Commons Attribution (CC-BY) 2.0 France |
Tanaka Corpusのコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います: Creative Commons Attribution (CC-BY) 2.0 France. |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |