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酢昆布の英語
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英訳・英語 Sukonbu
「酢昆布」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 20件
ここは酢に浸っておらず、昆布本来の甘みがある。例文帳に追加
This white part retains its natural sweetness because it is not soaked in the vinegar.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
大坂では、刃物の街である堺市の職人が、乾燥昆布を甘酢に浸し、表面を削ったおぼろ昆布が生まれた。例文帳に追加
In Osaka, a craftsman in Sakai City, a town of cutting tools, created the shredded tangle by shaving the surface of sweet vinegar-soaked dried kelp.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
昆布表面の黒い部分は甘酢がよく染みていることから、酸味が多い黒い「おぼろ昆布」(黒おぼろ)になる。例文帳に追加
The black part of the surface layer of kelp becomes 'oboro-konbu' (black oboro) with a strong sour taste because this part contains plenty of sweet vinegar.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
近年では酢こんぶやおしゃぶり昆布としてお茶請け・おやつにもなっている。例文帳に追加
Kelp is used for making processed foods like su-konbu (a sour Japanese snack made of kelp) and oshaburi-konbu (a chewing-gum-typed kelp), which have been counted among foods served with tea or refreshments in recent years.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
酢による処理で保存性を高めつつ生臭みを押さえ、昆布が旨みと食感を加える。例文帳に追加
The process using vinegar improves the shelf life and also holds down fishy smell, and konbu adds flavor and texture.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
酢酸水溶液を用いて昆布からエキスを得るに際し、抽出した昆布抽出液の酢酸濃度が85%〜95%あるいは65%〜30%となるように抽出を行うことで香り・味ともに優れた昆布エキスを得る。例文帳に追加
In this method for producing the essence from sea tangle by using an aqueous solution of acetic acid, the extraction is carried out so that the concentration of acetic acid of the extracted solution of extracted sea tangle is 85% to 95% or 65% to 30% to give the essence of sea tangle having excellent fragrance and flavor. - 特許庁
日本酒100容量部に対して、昆布成分入り食酢を0.5〜3容量部を加えた食酢入り日本酒。例文帳に追加
The vinegar-containing Japanese sake is produced by adding 0.5-3 pts.vol. of vinegar containing a tangle component to 100 pts.vol. of Japanese sake. - 特許庁
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Weblio例文辞書での「酢昆布」に類似した例文 |
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酢昆布
酢味のある
the act of seasoning vegetables with vinegar
a seasoning made of vinegar and the juice from a bitter orange
a type of Japanese food called 'kikunamasu'
a seasoning and preservative called vinegar
a vinegar used as a seasoning called {black vinegar}
vinegared miso with mustard
「酢昆布」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 20件
湿した昆布で酢飯と味付けシジミとを巻いて成る寿司であって、酢飯部分とシジミ部分とはそれぞれ独立した層状となっているものとする。例文帳に追加
This Sushi roll obtained by rolling vinegared rice and seasoned Shijimi with a moistened tangle, wherein, the vinegared rice part and Shijimi part are of independently layered states. - 特許庁
食酢溶液に浸漬した昆布を、グリシン水溶液で膨潤させたのち、裏漉ししたものを容器に充填して密封する。例文帳に追加
The tangle paste is produced by soaking tangles in a vinegar solution, swelling the tangle by an aqueous solution of glycine, straining and then sealing the filtrate in a container. - 特許庁
減塩度が極端に減少し、保存性、防腐性に優れ、かつ、食味感が良好な小梅塩昆布酢漬け方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for pickling in vinegar plums and salted laver extremely reduced in salinity, and excellent in preservability, antiseptic and taste feeling. - 特許庁
酢に味付けしたのを ご飯にまぶした 寿司ご飯(しゃり)で角形のお握りを作り 海苔 又は薄い昆布で巻いてつくる。例文帳に追加
The food is obtained by sprinkling seasoned vinegar on boiled rice to give vinegared rice, pressing and shaping the vinegared rice with the hands to give a triangular food and rolling the food in dried layer or thin sea tangle. - 特許庁
洗浄工程1及び乾燥工程2を経た小梅を、別個に食塩を使用することなく、塩昆布に付着した塩分のみで良く揉み込み(工程3)、この塩昆布とともに、小梅に酢を加えて(工程4)、所定期間保存(工程5)することを特徴とする。例文帳に追加
This method for pickling plums and salted laver in vinegar comprises passing plums through a washing process 1 and a drying process 2, well rubbing the plums only with salinity adhering to salted laver (process 3) without using common salt separately, adding vinegar to the plums together with the salted laver (process 4) and preserving the product for a prescribed period (process 5). - 特許庁
また、食酢には梅だけではなく、後述する実施例に後述するように卵の殻、塩昆布など他の材料も浸漬して、梅成分含有食酢とすることができる。例文帳に追加
The vinegar containing the plum component can be obtained by soaking not only the plum but also other materials such as a shell of an egg and a salted sea tangle cited in the example, in the vinegar. - 特許庁
黒酢と醤油とを含有するぽん酢醤油に昆布のだし汁を添加するだけで、黒酢本来の味覚や香りを残したまま、酸味や塩かどをやわらげるとともに、発酵臭、化学薬品臭、ムレ臭等の不快臭を強くマスキングし、マイルドなぽん酢醤油を調製できる。例文帳に追加
The mild Pon-zu vinegared soy sauce having the above-advantages is prepared by simply adding tangle broth to a vinegared soy sauce comprising black vinegar and soy sauce. - 特許庁
現在一般に販売されている千枚漬(せんまいづけ)とは、蕪(かぶ)を薄く切って昆布、唐辛子とともに酢漬けにした京都の伝統的な漬物である。例文帳に追加
Senmai-zuke which is marketed in supermarkets are traditional pickles in Kyoto and are produced by marinating paper-thin slices of turnips with pieces of konbu (kelp), red peppers and vinegar.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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Sukonbu
英和対訳
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