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英和・和英辞典で「食品調理用器具」に一致する見出し語は見つかりませんでしたが、
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「食品調理用器具」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 23



例文

調理中に使している調理器具を形状に関係なく、しかも調理器具に付着している食品に触れることなく置くことが出来る取り扱いの楽な、きわめて衛生的な調理器具の万能置き台を提供する。例文帳に追加

To provide a multipurpose mount, on which kitchen utensils in use at cooking can be put irrespective of the shapes thereof and yet without touching food stuck thereto, and which can be easily handled and is very hygienic. - 特許庁

調理中であっても、安全で迅速な減圧を可能にする、減圧調理器具を使した新規な食品調理法を提供する。例文帳に追加

To provide a novel food cooking method using a decompression cooker which enables the safe and quick decompression even during the cooking. - 特許庁

調理器具いて食品調理する遊戯を持続させることができ、利便性の高い熱変色性調理玩具を提供する。例文帳に追加

To provide a very convenient thermally discoloring cooking toy capable of continuing a game of cooking foods using a cooking utensil. - 特許庁

電子レンジ調理時に加熱むらが少なく、安全で、電子レンジ調理された食品の食感が良好な電子レンジ調理器具の提供。例文帳に追加

To provide cooking utensils for a microwave oven capable of reducing the unevenness in heating in microwave oven cooking in safety, and improving eating quality of food cooked by the microwave oven. - 特許庁

塩素系殺菌剤、ポリオキシエチレンソルビタン脂肪酸エステル並びに有機酸及び/又はその塩の水性の混合溶液に接触させることを特徴とする生鮮食品又は食品調理機械若しくは器具の殺菌方法及び塩素系殺菌剤、ポリオキシエチレンソルビタン脂肪酸エステル並びに有機酸及び/又はその塩を含むことを特徴とする生鮮食品又は食品調理機械若しくは器具の液性殺菌組成物。例文帳に追加

The liquid sterilization composition for fresh food and cooking appliances or utensils contains the chlorinated sterilizer, the polyoxyethylene sorbitan fatty acid ester, and the organic acid and/or its salt. - 特許庁

炒め物を行なうに際し、食品素材や調味料の焦げ付きを少なくし、調理後の調理器具及び調理品を乗せた食器の洗浄効果の向上した、炒め物油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an oil-and-fat composition for stir-fried dishes improving the washing effects of relevant cooking utensils after cooking and tableware put cooked food (the stir-fried dishes) thereon through alleviating the scorching of food material(s) and seasoning(s) in stir-frying operations. - 特許庁

炒め物を行なうに際し、食品素材や調味料の焦げ付きを少なくし、調理後の調理器具及び調理品を乗せた食器の洗浄効果の向上した、炒め物油脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition for stir-fried dishes reducing scorching of a food material and seasoning when performing stir-frying, and improving washing effect of cooking tools after cooking and plates on which cooked foods are put. - 特許庁

肉まん等の調理済み冷凍食品の販売にあたり、蒸し容器等を使せずに、購入されたその都度、電子レンジ等の加熱調理器具で個々に加熱して販売することを可能にした調理済み冷凍食品包装体を提供する。例文帳に追加

To provide a cooked frozen food package which can be heated with a heating cooking tool such as a microwave oven and then sold on the sale of the food package without using a steaming vessel or the like, when the cooked frozen food such as steamed meat bun is sold. - 特許庁

サーバは、複数の調理器具群を備えたアレルギー対応食品の製造施設に配置される製造端末機と、アレルギー対応食品の製造を管理する製造管理システムとを備える。例文帳に追加

The server comprises a production terminal arranged in a producing facility exclusive for food ready for an allergy including a plurality of cookware groups and a production management system managing production of the food. - 特許庁

4 この法律で器具とは、飲食器、割ぽう具その他食品又は添加物の採取、製造、加工、調理、貯蔵、運搬、陳列、授受又は摂取のに供され、かつ、食品又は添加物に直接接触する機械、器具その他の物をいう。ただし、農業及び水産業における食品の採取のに供される機械、器具その他の物は、これを含まない。例文帳に追加

(4) The term "apparatus" as used in this Act shall mean tableware, kitchen utensils, and other machines, implements, and other articles which are used for collecting, producing, processing, cooking, storing, transporting, displaying, delivering, or consuming food or additives and which come into direct contact with food or additives; provided, however, that this term shall not include machines, implements, and other articles used for harvesting food in agriculture and fisheries.発音を聞く  - 日本法令外国語訳データベースシステム

エビの表面に付着させてフライパン乃至これと同等の機能をもつ調理器具で加熱調理することにより、エビフライ様食品を得るためのエビフライ様食品ミックス粉であって、当該ミックス粉中にパン粉とデキストリンと液状又はペースト状食品の乾燥粉末とを含有してなる、エビフライ様食品ミックス粉。例文帳に追加

The mixed flour for the fried-like shrimp obtains the fried-like shrimp by adhering to the surface of the shrimp, and cooking with the frying pan or a cooking utensil with the similar function to the frying pan, and includes: bread crumbs; dextrin; and dried power of liquid or paste food in the mixed flour. - 特許庁

無駄な食品材料の発生を抑制しつつ、効率よく必要な食品材料を提供すると共に、調理の際にいられる調理器具の制御データ及び調理手順を示す手順データを提供することができる食材・料理情報提供装置、食材・料理情報提供方法及び食材・料理情報提供システムを得る。例文帳に追加

To provide a food stuff and cooking information providing device and method and system therefor capable of efficiently providing necessary food stuffs while reducing the generation of any wasteful food stuff, and providing the control data of cooking instruments to be used at the time of cooking and procedure data indicating cooking procedures. - 特許庁

従来の誘電体や磁性体に比べて、昇温速度が格段に向上し、かつ食品の加熱に適した200〜300℃の範囲で昇温が停止する電磁波吸収発熱体およびそれをいた調理器具を提供する。例文帳に追加

To provide an electromagnetic wave absorbing heating element having a greatly higher temperature rising speed than a conventional dielectric or magnetic material while stopping temperature rise in a range of 200-300°C adequate for heating foods, and to provide cooking utensil using the same. - 特許庁

従来の誘電体や磁性体に比べて、昇温速度が格段に向上し、かつ食品の加熱に適した200〜300℃の範囲で昇温が停止する電磁波吸収発熱体およびそれをいた調理器具を提供する。例文帳に追加

To provide an electromagnetic wave-absorbing heating body showing a significantly improved temperature elevation rate compared to a conventional dielectric material or a magnetic material, and stopping the temperature elevation in a range of 200-300°C, which is suitable for heating foods, and to provide a cooking utensil using the above material. - 特許庁

調理器具または食品保管容器を使して内容物を保存する際、従来のようにネジ式、圧着具式、等々機械的装置を利することは、部品点数の増加を伴うことや、業務等の大型器具または容器では実現が困難である点など、十全な方法ではない。例文帳に追加

To solve the following problem: when storing a content in a cooking tool or food storage container, the use of a conventional mechanical device such as a screw-type device, crimping-type device or the like is not a sufficient method since it accompanies an increase in the number of parts, or is difficult to achieve in a large tool or container for commercial use or the like. - 特許庁

優れた洗浄力、起泡力および低温安定性を有し、野菜などの食品のほか、食器、調理器具、および哺乳びん洗浄剤として好適な洗浄剤組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a detergent composition excellent in detergency, in foaming capability, and in low-temperature stability, suitable for use for cleaning foods such as vegetables, tableware, cooking equipment, and nursing bottles. - 特許庁

本発明は、その内部に食品を置いて調理するためのチャンバと該チャンバを閉じるためのドアとにより構成される電子レンジ(10)のような台所電気器具に関する。例文帳に追加

To obtain a kitchen electric appliance such as a microwave oven constituted of a chamber for cooking a food placed therein and a door for closing the chamber. - 特許庁

第三条 食品等事業者(食品若しくは添加物を採取し、製造し、輸入し、加工し、調理し、貯蔵し、運搬し、若しくは販売すること若しくは器具若しくは容器包装を製造し、輸入し、若しくは販売することを営む人若しくは法人又は学校、病院その他の施設において継続的に不特定若しくは多数の者に食品を供与する人若しくは法人をいう。以下同じ。)は、その採取し、製造し、輸入し、加工し、調理し、貯蔵し、運搬し、販売し、不特定若しくは多数の者に授与し、又は営業上使する食品、添加物、器具又は容器包装(以下「販売食品等」という。)について、自らの責任においてそれらの安全性を確保するため、販売食品等の安全性の確保に係る知識及び技術の習得、販売食品等の原材料の安全性の確保、販売食品等の自主検査の実施その他の必要な措置を講ずるよう努めなければならない。例文帳に追加

Article 3 (1) A food business operator (meaning a person or juridical person who is engaged in collecting, producing, importing, processing, cooking, storing, transporting, or selling food or additives, or producing, importing, or selling apparatus or containers and packaging, or a person or juridical person who provides food to many and unspecified persons on an ongoing basis at schools, hospitals or other facilities; the same shall apply hereinafter) shall, on his/her own responsibility, endeavor to ensure the safety of the food, additives, apparatus or containers and packaging which he/she collects, produces, imports, processes, cooks, stores, transports, sells, provides to many and unspecified persons, or uses in business (hereinafter referred to as "food for sale, etc."), and for that purpose, he/she shall endeavor to obtain the knowledge and technologies necessary to ensure the safety of food for sale, etc., conduct voluntary inspections of food for sale, etc., and take other necessary measures.発音を聞く  - 日本法令外国語訳データベースシステム

ニンニクを調理した後の手指や調理器具、食器類に残るにおいを除去する洗浄剤、ニンニクを食べたあと口腔内やのどから胃にかけての消化管に残る不快感(モヤモヤしてさっぱりしない感じ)を軽減する食品組成物、口腔組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a detergent for removing smell remaining on hands, fingers, cooking utensils, dishes, etc., after cooking garlic, and a food composition and an oral composition reducing an unpleasant feeling (a misty and not refreshed feeling) remaining in an oral cavity and a digestive tract from throat to stomach after eating the garlic. - 特許庁

オーブントースター等の調理器具で汎されている石英ヒーターやセラミックヒーターに対する熱吸収がより一層高められ、これにより加熱料理時間が短縮可能であり、さらには食品の表面に十分な焦げ目を容易に付与し得る、食品包装材および調理容器等を提供する。例文帳に追加

To provide a food packaging material and a cooking vessel in which heat absorption with respect to a quartz heater or a ceramic heater used widely in cooking utensils such as a toaster oven is so improved as to enable the reduction of the heating cooking time and which can sufficiently make burn marks on the surface of food with ease. - 特許庁

例文

アリルメルカプタン産生剤およびそれを配合する洗浄剤、食品組成物、口腔組成物によれば、簡便な方法で、ニンニク調理後の皮膚および調理器具の不快なにおいの除去や効果的にニンニク摂取後の口腔内やのどから胃にかけての消化管の不快感(モヤモヤしてさっぱりしない感じ)の解消が可能である。例文帳に追加

By an allylmercaptane-producing agent, and the detergent, food composition and oral composition blended with the same, it is possible to remove the unpleasant smell on the skin and cooking utensils after cooking the garlic and effectively dissolve the unpleasant feeling (the misty and not refreshed feeling) in the oral cavity and digestive tract from throat to stomach by a simple method. - 特許庁

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