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英和・和英辞典で「香り野菜」に一致する見出し語は見つかりませんでしたが、
下記にお探しの言葉があるかもしれません。

「香り野菜」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 26



例文

未成熟な野菜類及び/又は果実類を用いても、完熟した野菜類及び/又は果実類の風味や香りを充分にもった、上等な野菜酒(野菜類酒)及び/又は果実酒(果実類酒)を作ることである。例文帳に追加

To provide a method for producing a high-grade vegetable wine and/or a fruit wine with full flavor or aroma inherent in ripe vegetables and/or fruits even if using unripe vegetables and/or fruits. - 特許庁

野菜から取れる香りの高い物質で、保存剤として用いられる例文帳に追加

aromatic substances of vegetable origin used as a preservative発音を聞く  - 日本語WordNet

本来の野菜・果物の特性を生かすように、原料には加工品となった野菜・果物は使用せず、素材本来の持ち味を引き立たせることの出来る白餡に、味や香り、色を損なわないように施した野菜・果物を混ぜ合わせ、野菜・果物の餡を調整した。例文帳に追加

The vegetable/fruit bean jam is prepared by mixing vegetable/fruit which are given so as not to lose taste, flavor and color with white bean jam capable of giving accent to the original natural flavor of the material without using processed vegetable/fruit as the raw material so as to make the best use of the original characteristics of vegetable/fruit. - 特許庁

玉ネギ・長ネギ・ニンニク・ショウガなどの香味野菜のエキスを乾燥した香味野菜エキス粉末において濃縮工程およびまたは乾燥工程で生の香りが逸散せずにフレッシュな香りを有した香味野菜エキス粉末の提供。例文帳に追加

To provide flavoring vegetable extract powder with freshness by drying the extract of flavoring vegetables such as onion, spring onion, garlic and ginger without dissipating raw flavor in a concentrating process and/or a drying process. - 特許庁

野菜独自の新鮮な香りがあり、なおかつ、ネギ類野菜のもつ特有のネギ香および辛味を有するネギ香料及びネギ風味の嗜好性の高い飲食品を提供する。例文帳に追加

To provide a Welsh onion flavoring agent having fresh scent inherent to vegetables and Welsh onion flavor and pungency specific to Allium vegetables, and food and drink having highly acceptable taste with onion scent. - 特許庁

土壌栽培により得られたニンニクスプラウトと比較して柔らかく、味、香りがまろやかであり、且つ栄養価に高い、緑色野菜として、或いは黄白色野菜としてのニンニクスプラウトの水耕栽培方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a hydroponics method for garlic sprouts which are softer than garlic sprouts grown through soil cultivation, have mild taste and flavor and high nutritional value, and are cultivated as green vegetable or yellow/white vegetable. - 特許庁

ラーメン専門店の味を再現すべく、調理した際の好ましい醤油の香り、風味、好ましい香味野菜の風味、味が付与され、醤油、畜肉エキス、香味野菜、食用油脂とが一体化した調味液を提供すること例文帳に追加

To provide seasoning liquid given with favorable flavor and taste of soy sauce and favorable flavor and taste of potherb at the time of cooking so as to reproduce taste of Chinese noodle specialty shop and united with soy sauce, meat extract, potherb and edible oil and fat. - 特許庁

野菜の煮物を調理する際に、エリスリトールを煮物の材料に対して0.2〜20重量%添加すれば、煮物の煮崩れを防止し、煮物の照りを出し、材料の野菜香りが強い場合には、青臭さを消すことができる。例文帳に追加

In cooking boiled vegetable food, breaking of the boiled food while cooking is prevented, the boiled food is made glazy and, when the smell of the vegetable food is strong, the green smell is deodorized by adding 0.2-20 wt.% of erythritol to the material of boiled food. - 特許庁

未成熟な野菜類及び/又は果実類を用いても、完熟した野菜類及び/又は果実類の風味や香りを充分にもった、上等な加工食品を作ることである。例文帳に追加

To provide a high grade processed food sufficiently having flavor and aroma of fully mature vegetables and/or fruits even using immature vegetables and/or fruits. - 特許庁

灰汁の強い根菜や球根を主とする噛み応えのある野菜、豚肉の脂や味噌の香りが特徴である。例文帳に追加

Its characteristics are the combination of hard-to-chew vegetables such as root vegetables and bulbs, which are strong-tasting and harsh, and the flavor of lard and miso.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

この時、糖度も上がるが、固液混合物が完熟した野菜類及び/又は果実類の風味や香りを持つ。例文帳に追加

In the process sugar content increases, and the solid liquid mixture has flavor and aroma of fully mature vegetables and/or fruits. - 特許庁

色、香り、味がよく、防腐及び防黴作用を有すると共に、制癌の薬効に富む野菜等の農作物を栽培できる肥料を提供する。例文帳に追加

To obtain a fertilizer capable of cultivating farm products such as fresh-colored pleasant-tasting vegetables giving a nice smell and having a high anticancer effect as well as preservative and antimold actions. - 特許庁

環境に悪影響を及ぼさず、野菜などの農水産物の風味や香りを損なわずに短時間で乾燥できる乾燥装置を提供する。例文帳に追加

To provide a drier which enables short-time drying without damaging flavor or smell of farm and marine products, such as vegetables and without affecting environment. - 特許庁

この時、糖度も上がるが、固液混合物が完熟した野菜類及び/又は果実類の風味や香りを持つ。例文帳に追加

At this time, although the saccharinity of the mixture also rises, the resultant solid-liquid mixture has flavor or aroma inherent in full-ripe vegetables and/or fruits. - 特許庁

野菜等の香味の増量、新たに香りを着ける、香りを長期に持続させる、また茸類及び融合茸類に香りを着けることを課題とする。例文帳に追加

To provide a method for increasing the amount of fragrance in vegetables, or the like, attaching aroma newly thereto, lasting the aroma for a long period and also attaching an aroma to mushrooms and hybrid mushrooms. - 特許庁

野菜を天日干しする工程と、天日干しされた野菜に食酢を混合してペースト状に加工する工程と、ペースト状に加工されたものに食用植物油脂を混合する工程を含む製造工程により、マヨネーズの代替品として使用することができ、野菜本来の味と香りが生かされたペースト状調味料を製造する。例文帳に追加

The pasty seasoning is produced through a production process including a process of drying vegetable in the sun, a process of admixing vinegar with the sun-dried vegetable and processing the mixture into a pasty state, and a process of admixing edible plant oil and fat with the pasty mixture, so as to produce such pasty seasoning usable as a substitute for mayonnaise and making use of taste and flavor inherent in the vegetable. - 特許庁

柑橘類果皮及び/又は香味野菜と、増粘材とが配合された低オイルタイプの酸性液状調味料であって、製造後の保存期間によらず、柑橘類果皮及び/又は香味野菜の良好な香りを有する低オイルタイプの酸性液状調味料及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide low oil-type acid liquid seasoning mixed with citrus fruit skin and/or potherb, and a thickening material, and having the excellent flavor of citrus fruit skin and/or potherb, regardless of a preservation period after production, and to provide a method for producing the seasoning. - 特許庁

野菜等の天然食品原料が持つ本来の特性を残しつつ、新たな食感、味、香り、更に作りたての風味を長持ちさせるとともに、加工の容易かつ迅速性をも実現する野菜等の食品原料の加工法及び加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide a method for processing a food raw material such as vegetables by which a new texture, taste, perfume and just-made flavor can be be sustained for a long time while keeping the characteristics possessed by the natural food raw material such as the vegetables, and easiness and rapidity of the processing can be achieved; and to provide a processed food. - 特許庁

こうして得られた乾燥緑色野菜又は乾燥ハーブは、本来の鮮やかな色調と香りを有し、長期間保存してもそれらが損われることがない。例文帳に追加

The dried green vegetables or dried herbs thus obtained have original clear color tone and fragrance which are not impaired even by long-term preservation. - 特許庁

薬味、野菜を使用せず、豚足を何度も繰り返しボイルする事により 豚足本来の臭みを感じずコラーゲンを多く含み香ばしく香り豊かな 調理豚足を提供できる。例文帳に追加

To provide a method for roasting a pig foot including repeatedly boiling a pig foot many times without using spices nor vegetables so as to produce a savory and richly-flavored cooked pig foot which is free from smell inherent in the pig foot and contains much collagen. - 特許庁

ゴマ又は野菜類、海産物の持つ栄養素と味、香り、色を組み合せることにより、高い栄養価、豊かな風味、香ばしさ、まろやかさ、色彩の美しさを提供する。例文帳に追加

This sesame-containing Tofu has a high nutritive value, rich in the flavor, fragrance, mellowness and has the beautiful color by combining sesame with a nutrient, a taste, fragrance and a color of a vegetable or a marine product. - 特許庁

従来の餡に対して、新鮮な野菜や・果物を添加することにより、素材そのものが本来もつ味や香り、色彩をそのまま生かしながらさらに味わいやすくなり、嗜好性を高めるとともに、それぞれに含まれる栄養素・各種ビタミン、ミネラルを手軽に楽しみながら摂取することのできる、野菜・果物の餡を提供する。例文帳に追加

To provide vegetable/fruit bean jam further tasteable while making the best use of taste, flavor and color inherited from a material itself through adding fresh vegetable and fruit to conventional bean jam, increased in palatability and ingestible while easily enjoying nutrient/each kind of vitamin and mineral which are contained in the vegetable and fruit. - 特許庁

主原料の生肉に食肉エキスと野菜類を加えたものをペースト状にし、乾燥して得られるブイヨン調味料であって、天然原料のみを用いること、および、数分間で自然の香りとまろやかな味を有し、濁りがないブイヨンを抽出できることを特徴とするブイヨン調味料。例文帳に追加

The bouillon seasoning is obtained by pasting a mixture produced by adding meat extract and vegetables to main raw material fresh meat and drying the pasted mixture, uses only natural raw material and enables extraction of bouillon having natural aroma, mellow taste and no turbidity in some minutes. - 特許庁

例文

自然の香りとまろやかな味を有し、濁りがないブイヨンを数分間で抽出できる天然原料のみを用いたブイヨン調味料の製造方法であって、主原料の生肉に食肉エキスと野菜類を練り込みペースト状にしてから乾燥するブイヨン調味料の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the bouillon seasoning enables extraction of bouillon having natural aroma, mellow taste and no turbidity in some minutes, uses only natural raw material, kneading meat extract and vegetables into main raw material fresh meat to paste the mixture, and thereafter drying the pasted mixture. - 特許庁

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