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高グルテンのの英語
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英訳・英語 high-gluten
「高グルテンの」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 16件
グルテン配合の易加工性米粉において、その品質の高められたものを提供する。例文帳に追加
To provide a composition of easily processable rice flour compounded with gluten and having improved quality. - 特許庁
更に、前記高蛋白質粉粒体が、卵白粉及び/又は小麦グルテンであることが好ましい。例文帳に追加
The above granules having high protein content is preferably albumen powder and/or wheat gluten. - 特許庁
本発明の組成物は、ペクチン、グルコースオキシターゼとともに、ペクチン1重量部当たりバイタルグルテンを0.2〜1.0重量部含有すると、グルコースオキシターゼとバイタルグルテンとが相乗的に作用して小麦グルテンの網目構造を強化する作用が高められ、グルテン強度が増してパンのボリュームを更に高めることができる。例文帳に追加
When the composition contains 0.2-1.0 part wt. of vital gluten based on 1 part wt. of pectin together with pectin and glucose oxidase, glucose oxidase and vital gluten synergistically act to raise an action of strengthening a network structure of wheat gluten, enhance gluten strength and further increase the volume of bread. - 特許庁
グルテンボールを凍結乾燥するなどして得た多孔質のグルテンを、タンパク質分解酵素溶液に懸濁して短時間反応を行い、反応液から高グルタミンペプチドを採取又は分取する事により構成される、高グルタミンペプチドの実用的生産方法が与えられた。例文帳に追加
Porous gluten resulting from freeze-drying of gluten balls is suspended in a protease solution to effect the reaction in a shortened time and collect or fractionate the objective peptide of high glutamine content from the reaction mixture. - 特許庁
パン生地の混捏工程で原料粉として小麦粉および難消化性澱粉を添加するパンの製造方法において、該小麦粉の一部として小麦蛋白質量が13.5質量%を超える高蛋白質含有量の超強力粉を添加し、また、活性グルテンおよびグリアジンのうち少なくとも活性グルテンを添加するとともに、架橋澱粉および/または増粘剤含有油脂を添加する。例文帳に追加
The method for producing the bread by adding flour and the indigestible starch as raw material flour in a kneading step of the bread dough involves adding ultrastrong flour containing >13.5 mass% amount of flour protein as a part of the flour, and further adding at least an active gluten in the active gluten and gliadin, and crosslinked starch and/or thickener-containing oil and fat. - 特許庁
パン生地の練り工程時に、高濃度酸素を含む空気を、固体電解質膜12によって作成する酸素発生手段6からパン釜3内に供給することによって、グルテンの網の目の発達したパン生地をつくる。例文帳に追加
Air, which contains high-concentration oxygen, is supplied from a means 6 to generate oxygen using a solid electrolyte film 12 to a bread pot 3 in a kneading process of the dough to produce the dough with excellent development of gluten meshes. - 特許庁
経腸栄養剤としての臨床応用が期待される、グルタミン含有量の高いオリゴペプチドを、多孔質の乾燥グルテンから大量に生産する実用的工程を確立する。例文帳に追加
To establish a practical process for largely producing an oligopeptide of high glutamine content, which is expected the clinical application as a nutrient agent for intestinal administration, from porous dry glutene. - 特許庁
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高グルテンの
「高グルテンの」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 16件
さらに小麦の練り生地に高圧を加えることによって、グルテンの結合を促進するとともに、添加した油脂を均等に浸透させ、食味の良好な食品を提供する。例文帳に追加
The binding of gluten is promoted by adding the high pressure to a kneaded dough of wheat and an added oil is infiltrated homogeneously to provide the food having good taste. - 特許庁
さらに発酵中に混練工程を設けることで消失したグルテンを再生し、きめの細かい高さの優れたパンを作ることができる。例文帳に追加
In the natural yeast course, the fermentation period is set longer so that the bread can be sufficiently raised with the natural yeast whose fermentation power is weak, and as a kneading process is set during the fermentation, lost gluten is reproduced so that fine- fibered bread with an excellent height can be made. - 特許庁
パン生地の混捏工程で原料粉として小麦粉および難消化性澱粉を添加するパンの製造方法において、該小麦粉の一部として小麦蛋白質量が15質量%を超える高蛋白質含有量の超強力粉を添加するとともに、活性グルテンおよびグリアジンを添加する。例文帳に追加
The method for producing the bread by adding flour and the resistant starch as a raw material powder in a kneading step of the dough includes adding extra strong flour having >15 mass% proportion of wheat protein as a part of the flour, and further adding active gluten and gliadin. - 特許庁
パン生地の混捏工程で原料粉として小麦粉および難消化性澱粉を添加するパンの製造方法において、該小麦粉の一部として小麦蛋白質量が13.5質量%を超える高蛋白質含有量の超強力粉を添加するとともに、活性グルテンおよびグリアジンを添加する。例文帳に追加
The method for producing the bread by adding flour and the resistant starch as a raw material powder in a kneading step of the dough involves adding extra strong flour having high protein content exceeding 13.5 mass% of the wheat protein as a part of the flour, and further adding active gluten and gliadin. - 特許庁
麺生地を多重網目状グルテン組織構造にして手打麺のごとき食感も得られ、かつ従来存在しなかった全く新しい非常に高品質な麺生地を製造でき、構造が簡単で安価に造ることができる多重層麺生地製造装置と製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide an apparatus and a method for producing a multilayered noodle dough by which a texture such as that of handmade noodles can be obtained, a conventionally nonexistent entirely new ultrahigh-quality noodle dough can be produced, the structure is simple and production is carried out at a low cost by forming the noodle dough into a multiple network gluten texture structure. - 特許庁
本発明は車麩製造機に関し、グルテンを含んだ高粘度で付着性が高く、保形性が悪く、形崩れし易い原料生地を串に迅速かつ確実に自動的に捲き付けが行え、生産効率が高く、出来上がる製品の寸法、形状が一定化し、製品の信頼度を保証できものである。例文帳に追加
To provide a Kurumafu (wheel-shaped wheat gluten bread) producing machine, capable of automatically winding raw material dough containing the gluten and having a high viscosity, highly attachable property, poor shape-holding property, and easily shape-collapsing property, on a spit quickly and surely, having a high production efficiency, stabilizing the dimension and shape of finished products and capable of assuring the reliability of the products. - 特許庁
従来の乳化剤や増粘多糖類、小麦グルテン等の添加物を用いず、玄そばを原料とし、ソバ製麺で採用されている篩選別、分級等の技術を使って、蛋白質含量を高くし、特定の平均粒度を有するソバ粉を用いることにより、ソバの食感の改良、風味の増強が同時にできるソバ粉を経済的に製造すること。例文帳に追加
To provide a method for economically producing buckwheat flour which can improve texture of buckwheat noodles and at the same time strengthen flavor, using brown buckwheat as the raw material without using a conventional additive such as an emulsifier, thickening polysaccharides and wheat gluten, using a technique such as sieve selection and classification adopted in buckwheat noodle making so as to increase a protein content, and using buckwheat flour which has a specific average grain size. - 特許庁
パン生地の機械耐性を高めることができ、包あん機によって餡を包む処理等の機械による処理を行った場合でも、パン生地中のグルテンネットワークの破壊を効果的に抑制でき、ソフトでしとりとした食感を有するとともに、ボリューム感があり風味の良好なパンを得ることのできるパン用油脂組成物を提供する。例文帳に追加
To provide an oil and fat composition for bread, capable of heightening mechanical resistance of a bread dough, effectively preventing the breakage of a gluten network in the bread dough even if a mechanical treatment such as treatment for wrapping bean jam by a bean jam-wrapping machine is carried out, and providing the bread having soft and moist texture, voluminousness and good flavor. - 特許庁
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