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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "Shochu lees"に関連した英語例文

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"Shochu lees"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 34



例文

METHOD OF MANUFACTURING DRY SHOCHU LEES AND METHOD OF MANUFACTURING FEED MADE MOSTLY FROM DRY SHOCHU LEES例文帳に追加

乾燥焼酎粕の製造方法及び乾燥焼酎粕を主材とした飼料の製造方法 - 特許庁

TREATMENT AND DISPOSAL METHOD OF SHOCHU LEES例文帳に追加

焼酎粕の処理及び処分方法 - 特許庁

SHOCHU LEES TREATMENT METHOD AND APPARATUS例文帳に追加

焼酎粕の処理方法及び処理装置 - 特許庁

DEVICE AND METHOD FOR SOLID-LIQUID SEPARATION OF SHOCHU LEES例文帳に追加

焼酎粕の固液分離装置及び固液分離方法 - 特許庁

例文

DRIED PRODUCT OF SHOCHU LEES AND ITS MANUFACTURING METHOD例文帳に追加

焼酎粕乾燥物とその製法 - 特許庁


例文

The ingredients containing Shochu lees preferably contain further a Shochu lees decay-preventing microorganism material.例文帳に追加

前記焼酎粕を含む成分においては、焼酎粕腐敗防止用微生物資材をさらに含むことが望ましい。 - 特許庁

APPARATUS FOR CONTINUOUSLY PRODUCING AMINO ACID-CONTAINING LIQUID FROM SHOCHU LEES例文帳に追加

焼酎粕からアミノ酸含有液を連続的に製造する装置 - 特許庁

SOIL DRESSING USING BEER CAKE, SHOCHU LEES, ETC. AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

ビール粕、焼酎粕等を使用した客土及びその製造方法 - 特許庁

The method of manufacturing SHOCHU lees feed further includes a process of mixing rice bran to the SHOCHU lees dried by the method described above and a process of fermenting the mixture to obtain the feed made mostly from dry SHOCHU lees 11.例文帳に追加

この方法によって乾燥させた焼酎粕に米糠を混合し、その混合物を醗酵させることにより、乾燥焼酎粕11を主材とした飼料を得る。 - 特許庁

例文

The method of manufacturing SHOCHU lees feed obtained by drying SHOCHU lees includes: a process of supplying SHOCHU lees slurry into combustion gas generated by firing a fuel with a pulse combustion device while dispersing the SHOCHU lees slurry mistily to dry the SHOCHU lees slurry; and a process of heating dried SHOCHU lees through indirect heat exchange with a heat medium 13 used for cooling the pulse combustion device to further dry the SHOCHU lees dried by the heating.例文帳に追加

焼酎粕を乾燥させた焼酎粕飼料を製造する方法であって、パルス燃焼装置5で燃料を燃焼させて生ずる燃焼ガス中に、焼酎粕スラリーを霧状に分散させて供給することによって、前記焼酎粕を乾燥させ、前記乾燥させた焼酎粕を、前記パルス燃焼装置を冷却するために用いられた熱媒体13との間接熱交換によって加熱し、この加熱によって前記乾燥させた焼酎粕を更に乾燥させる。 - 特許庁

例文

To provide an apparatus that continuously and efficiently treats a large amount of Shochu lees and obtains an industrially useful product from the Shochu lees, namely attains effective use of Shochu lees and continuously produces an amino acid-containing liquid.例文帳に追加

焼酎粕を連続的に効率よく大量に処理することができ、かつ、この焼酎粕から産業上有用な製品を得ること、すなわち、焼酎粕の有効利用を図ることのできるアミノ酸含有液を連続的に製造する装置の提供。 - 特許庁

To provide a method of manufacturing feed efficiently made from SHOCHU lees according to a relatively simple method.例文帳に追加

比較的簡単な方法で焼酎粕を効率よく飼料化する製造方法を提供する。 - 特許庁

TREATMENT METHOD FOR HIGH MOISTURE CONTENT WASTE SUCH AS SHOCHU LEES AND ANIMAL AND PLANT BROTH, AND ITS TREATMENT APPARATUS例文帳に追加

焼酎粕、動植物煮汁等高水分廃棄物を処理する方法及びその処理装置 - 特許庁

Soil dressing is produced by mixing diatomaceous earth with beer cake, Shochu lees and fermenting the mixture.例文帳に追加

ビール粕、焼酎粕に珪藻土を添加、混練、発酵して客土を製造する。 - 特許庁

To provide a method capable of improving the yield and reducing organic loadings of sweet potato shochu lees waste water by utilizing active water and improving treated water quality of the sweet potato shochu lees waste water so as to be fitted for the discharge standard.例文帳に追加

活性水の利用による歩留まり向上にて芋焼酎廃液の有機物負荷を低減するとともに、芋焼酎廃液を放流基準に適合した処理水質に低減させる方法を提供する。 - 特許庁

Shochu lees are squeezed to separate a Moromi liquid 2, which is used as the main material for the objective Moromi vinegar drink (S2).例文帳に追加

焼酎粕を圧搾してもろみ液2を分離し、このもろみ液2をもろみ酢飲料の主原料とする(S2)。 - 特許庁

The alcoholic beverage is obtained by adding the Shochu lees comprising a liquid part after removing distillation residue, especially after solid-liquid separation to Shochu obtained by the distillation.例文帳に追加

蒸留して得た焼酎に、焼酎の蒸留残査、特に固液分離した後の液体部分よりなる焼酎粕を加えてなっている。 - 特許庁

THERMOPLASTIC COMPOSITION BY USING SHOCHU LEES AS RAW MATERIAL, METHOD FOR PRODUCING FILM BY BLENDING COMPOSITION, AND FILM BLENDED WITH COMPOSITION例文帳に追加

焼酎滓を原料とした熱可塑性組成物及び該組成物を配合したフィルムの製造方法、並びに該組成物を配合したフィルム - 特許庁

The alcoholic beverage has effects for maintaining and promoting health by citric acid or the like contained in the Shochu lees.例文帳に追加

また、焼酎粕に含有しているクエン酸などにより健康の維持増進に効果のあるアルコール飲料となる。 - 特許庁

The method for producing the film by blending a biodegradable resin with the thermoplastic composition, and the film molded by blending the thermoplastic composition obtained by using the shochu lees as the raw material and the biodegradable resin are also provided.例文帳に追加

また、焼酎滓を原料とした熱可塑性組成物と生分解性樹脂とを配合して成形したフィルムである。 - 特許庁

This method for producing the thermoplastic composition is provided by hydrolyzing the shochu lees by a protease, filtering, then adding a plasticizer to the filtered slurry like material rich in the solid part of the shochu lees, hydrolysing cellulose under an ethanol supercritical or semi-super critical condition and dehydrating.例文帳に追加

焼酎滓を蛋白質分解酵素により加水分解し、濾過後、焼酎滓固形分の多い濾過スラリー状物に、可塑剤を加え、エタノール超臨界または亜臨界条件下でセルロースを加水分解し、脱水を行う焼酎滓を原料とした熱可塑性組成物の製造方法、及び、この熱可塑性組成物に対し、生分解性樹脂を配合したフィルムの製造方法である。 - 特許庁

The alcoholic beverage having more specific taste and flavor is provided when the Shochu lees formed in a Shochu production process using an animal milk at least as a part of a secondary fermenting water, or the Shochu lees formed in the Shochu production process using water containing 300-1,000 mg/kg bicarbonate ion as the first fermenting water and the second fermenting water are used.例文帳に追加

二次仕込み水の少なくとも一部に動物乳を用いた焼酎製造工程で発生した焼酎粕、一次仕込み水および二次仕込み水に炭酸水素イオン300〜1000mg/kgを含む水を用いた焼酎製造工程で発生した焼酎粕を使用すれば、より特異な味覚、風味を有するアルコール飲料とすることができる。 - 特許庁

The pH of the Shochu lees of containing 90% or more moisture is neutralized, the neutralized matter is mixed and adsorbed into a porous adsorption body containing at least Shirasu (pumiceous sand) to reduce the moisture content less than 85%, and the mixed and adsorbed Shochu lees are used as the cover material of a controlled final landfill site being a disposal site of waste.例文帳に追加

含水率90%以上の焼酎粕のPHを中和処理し、その中和処理物を少なくともシラスを含む多孔質吸着体に混合吸着させて含水率85%以下とし、混合吸着させた焼酎粕を廃棄物の処分場である管理型最終処分場の覆土材として活用する。 - 特許庁

Blackstrap molasses, distillation waste liquid of fermented blackstrap molasses, brown sugar Shochu lees, and waste liquid containing polyphenol pigments and melanoidin pigments are exemplified as the colored waste liquid.例文帳に追加

有色廃液としては、廃糖蜜、廃糖蜜発酵蒸留廃液、黒糖焼酎粕のほか、ポリフェノール系色素やメラノイジン系色素含有廃液が例示される。 - 特許庁

This agricultural paper mulch sheet comprising cellulose pulp of short fiber and long fiber includes a coating layer comprising ingredients containing agar and/or Shochu lees on the paper surface.例文帳に追加

短繊維と長繊維のセルロ−スパルプより成る農業用紙マルチシ−トにおいて、紙の表面に寒天及び/又は焼酎粕を含む成分からなるコーティング層を有することを特徴とする農業用紙マルチシートである。 - 特許庁

The method of manufacturing sphingolipids includes a process of extracting a sphingolipid from the shochu lees generated in manufacturing shochu using cereals such as rice, barley or the like as a raw material and the shochu malt.例文帳に追加

米又は大麦などの穀類を原料とし、焼酎麹菌を用いた焼酎の製造において生じる焼酎粕からスフィンゴ脂質を抽出する工程を含む、スフィンゴ脂質の製造方法を提供する。 - 特許庁

The fatigue-reducing agent includes a peptide mixture obtained by a protease treatment of at least one rice raw material selected from the group consisting of sake lees, rice shochu lees, sweet sake lees, hot rice and rice bran.例文帳に追加

酒粕、米焼酎粕、味醂粕、加熱米、及び糠からなる群より選ばれる少なくとも1種の米原料をタンパク質分解酵素処理して得られるペプチド混合物を含む疲労軽減剤。 - 特許庁

To obtain a large quantity of compost by a homogeneous fermentation by stirring and mixing a heaped bed of wooden waste or wooden chips and other organic waste (including aerobic fermentation bacteria) with an organic waste liquid (Shochu lees) in a fermentation yard.例文帳に追加

本発明は木屑又は木チップその他の有機性廃棄物(好気性発酵菌を含む)の堆積床に有機性廃液(焼酎粕)とを発酵ヤード内で撹拌混合し、均等発酵により多量の堆肥を得ることを目的とする。 - 特許庁

Waste liquid of food waste such as Japanese white distilled liquor (Shochu) lees is pressurized and is supplied to a jet stream generator 3 of the organic waste (food waste) treating apparatus 1.例文帳に追加

焼酎粕等の食品廃棄物の廃液を加圧して有機性廃棄物(食品廃棄物)の処理装置1の噴流生成装置3に供給する。 - 特許庁

Sweet potato Shochu lees are used as an active ingredient of the proliferation promotor of bifidobacterium and Lactobacillus and the proliferation promotor is contained in foods, drinks and media.例文帳に追加

ビフィズス菌および乳酸菌の増殖促進剤の有効成分としてさつまいも焼酎粕を用い、該増殖促進剤を飲食品や培地に含有させる。 - 特許庁

To obtain soil dressing for lessening the additional used amount of fertilizer component and to provide a method for producing the same, with which industrial wastes such as beer cake, Shochu lees, etc., are effectively used with low energy.例文帳に追加

本発明は、肥料成分の追加使用量を少なくできる客土を提供し、しかもビール粕や焼酎粕などの産業廃棄物を低エネルギーで有効利用できる製法を提供する。 - 特許庁

To provide an apparatus and a method for treating a Shochu lees waste liquid with reduced energy consumption, without the need for large-scale equipment and/or power source.例文帳に追加

大掛かりな装置や動力源を要することなく、エネルギー消費を軽減させた焼酎粕廃液の処理装置および処理方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a treatment method of Shochu (distilled sprit) lees which can prevent environmental pollution by spreading over the farmland, a conventional treatment and disposal method of Shochu lees, fodder and ocean disposal, and can reduce excessive environmental burden by plant treatment deeming recycling as everything.例文帳に追加

従来の焼酎粕の処理及び処分方法である農地散布、家畜飼料、海洋投棄による環境汚染を防止すること及びリサイクルを万能視したプラント処理による過剰な環境負荷を軽減する焼酎粕の処理方法を提供する。 - 特許庁

例文

The method for producing the ACE-inhibitory peptide mixture comprises the first step of making a cellulase act on Sake lees, rice Shochu lees, hot rice and/or rice bran, the second step of removing a liquid fraction from the mixture obtained by the first step, and the third step of making a neutral protease and/or acidic protease act on solids obtained by the second step.例文帳に追加

酒粕、米焼酎粕、加熱米及び/又は糠にセルラーゼを作用させる第1工程と、第1工程により得られる混合物から液体画分を除去する第2工程と、第2工程により得られる固形分に中性プロテアーゼ及び/又は酸性プロテアーゼを作用させる第3工程とを含む、ACE阻害ペプチド混合物の製造方法。 - 特許庁

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