1016万例文収録!

「カツレツ」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > カツレツの意味・解説 > カツレツに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

カツレツを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 44



例文

カツレツ例文帳に追加

Fried meat  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

チキンカツレツ例文帳に追加

a chicken cutlet  - 斎藤和英大辞典

カツレツ調理材料例文帳に追加

COOKING MATERIAL FOR CUTLET - 特許庁

肉材料、カツレツ材料、及びカツレツ例文帳に追加

MEAT MATERIAL, CUTLET MATERIAL, AND CUTLET - 特許庁

例文

カツレツの製造法及び豚カツレツ例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING PORK CUTLET AND PORK CUTLET - 特許庁


例文

未加熱カツレツ及び未加熱カツレツの製造方法例文帳に追加

UNHEATED CUTLET, AND METHOD FOR PRODUCING UN-HEATED CUTLET - 特許庁

カツレツ肉及びカツレツの製造方法例文帳に追加

MEAT FOR FRIED CUTLET AND METHOD FOR PRODUCING FRIED CUTLET - 特許庁

カツレツ用の切り身をほぐす例文帳に追加

crumb a cutlet  - 日本語WordNet

ビーフカツレツという料理例文帳に追加

a dish called fried beef cutlets  - EDR日英対訳辞書

例文

(詳細は「カツレツ」を参照)例文帳に追加

(For more details, please refer to 'Katsuretsu' (cutlet).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

カツレツカレーとも呼ばれる。例文帳に追加

It is also known as "cutlet curry".  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

カツレツまたは天ぷら材料とそれから得られるカツレツまたは天ぷら例文帳に追加

MATERIAL FOR CUTLET AND TEMPURA, CUTLET AND TEMPURA OBTAINED FROM THE SAME - 特許庁

子牛にパン粉をまぶして油で揚げたカツレツ例文帳に追加

deep-fried breaded veal cutlets  - 日本語WordNet

ウィンナーシニッツェルという,仔牛肉のカツレツ例文帳に追加

a veal cutlet called Wiener schnitzel  - EDR日英対訳辞書

カツレツおよび天ぷら材料、並びにその製造方法例文帳に追加

MATERIAL FOR CUTLET OR TEMPURA, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

カツレツ調理材料の製造方法例文帳に追加

METHOD OF PRODUCING COOKING MATERIAL FOR CUTLET - 特許庁

だれがカツレツを食べるのかも、だれが卵を食べるのかも。例文帳に追加

we know who will eat porridge and cutlets;  - Hans Christian Andersen『ブタ飼い王子』

豚カツは広義には西洋料理のカツレツカツレツ)と呼ばれる豚肉を使用したフライ料理の一種でもある。例文帳に追加

Tonkatsu, in a broad sense, is one of the fried dishes that uses pork called cutlets of Western cuisine.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

均一な食感及び旨味を得ることができる肉材料、カツレツ材料、及びカツレツを提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a meat material, a cutlet material, and a cutlet each enabling obtaining uniform palate feeling and deliciousness. - 特許庁

カツレツを衣を壊さずに、切り口美しく斜め切りする。例文帳に追加

To cut a cutlet diagonally so as to make a cut end beautiful without breaking the batter of the cutlet. - 特許庁

多数のスライス肉片を重ねてカツレツ調理材料とする時、脂身部分を全体に分散させ、かつ脂身部分から出る肉汁をカツレツ調理材料の赤身部分全体に染み込ませて封じ込めるカツレツ調理材料を提供すること。例文帳に追加

To provide a cooking material for cutlet made by superposing many slices of meat on each other so as to disperse a fat part on the whole, and infiltrate meat juice emitted from a fat part into the whole lean part of the cutlet cooking material and enclose. - 特許庁

トマト・ソースと一緒に出されるパン粉とチーズでコーティングされソテーされた子牛肉カツレツ例文帳に追加

sauteed veal cutlet in a breadcrumb-and-cheese coating served with tomato sauce  - 日本語WordNet

(ハーブで味つけされた)バターを転がし、次にパン粉でおおい、揚げる、叩いたチキンのカツレツ例文帳に追加

pounded chicken cutlets rolled around butter (that has been seasoned with herbs) and then covered with crumbs and fried  - 日本語WordNet

カツサンドは、カツレツ(主に豚カツや牛カツ)を食パンで挟んだサンドイッチ。例文帳に追加

Katsusando is a cutlet (usually a pork or beef cutlet) sandwich with white bread.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

いうなれば、加熱前のハンバーグにカツレツの衣をつけて揚げたものである。例文帳に追加

In other words, it's a raw hamburger patty that is breaded like a cutlet and deep fried.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

パン粉を焦がさずに、目立ちよく、見栄えが良いとともに、肉が十分に加熱されて、肉の旨味を保ったカツレツを容易に調製できるカツレツ肉を提供する。例文帳に追加

To obtain a meat for a fried cutlet capable of readily preparing the fried cutlet good in conspicuousness and appearance without scorching bread crumb, sufficiently heating the meat and retaining Umami of the meat. - 特許庁

カツレツ肉に、打粉を打ち、バッター液をつけてパン粉をつけた後、170℃〜180℃の温度の油で打粉、バッター液、パン粉を加熱した状態に揚げてカツレツを仕上げる。例文帳に追加

The fried cutlet is produced by dusting the meat for the fried cutlet with a dusting powder, applying a batter liquid thereto, subsequently applying bread crumb, then frying the dusting powder, batter liquid and bread crumb in a heated state in an oil at 170-180°C temperature and finishing the fried cutlet. - 特許庁

調理時間の短縮、時間の短縮によるコストの低減を図り、工場等における製造のスループットを向上させるべく、簡易、かつ、確実な手法で風味豊かなトンカツ等のカツレツを得ることができる、畜肉の間に他の食材を挟み込んだ未加熱カツレツ及び未加熱カツレツの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide an unheated cutlet nipping other foodstuffs between meats and a method for producing the unheated cutlet, aiming at the shortening of cooking time, reduction of cost by the shortening of the time and improvement of throughput of its production in a factory, etc., and capable of obtaining a flavorful cutlet such as a pork cutlet, etc., simply and also by a sure method. - 特許庁

カツ丼(カツどん)は、丼物の一種で、丼に盛った飯の上に、味を付けたカツレツを乗せた日本料理。例文帳に追加

Katsudon is one of the Japanese rice bowl dishes, in which a bowl of rice is topped with a seasoned pork cutlet.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

一方の「ポーク・カットレット(ポークカツレツ)」は欧米などの家庭や料理店でごく普通に供される料理である。例文帳に追加

Meanwhile, in Western countries, 'pork cutlet' is very common at restaurants as well as at home.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

日本では洋風に仕上げた豚カツのことを「ポークカツレツ」とし、和食化したものと区別する場合もある。例文帳に追加

In Japan, sometimes, pork cutlets prepared in the Western style are called 'Poku Katsuretsu,' distinguishing them from the Japanese style.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

しかし、日本料理店以外でポークカツレツを注文した場合、日本の豚カツとは似ていない料理が供されることが多い。例文帳に追加

Meanwhile, if one were to order a pork cutlet in restaurants other than a Japanese style ones, the dish would be something very much different from the Japanese style tonkatsu.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

豚カツなど他のカツレツ、フライ料理と同種の料理法だが、既に中身に火が通っているため二度揚げする必要はない。例文帳に追加

The method of cooking korokke is very similar to pork cutlets and other cutlets and deep fried dishes, but the korokke body is precooked and it is not necessary to deep fry it twice.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

諸説があるが、明治に東京都台東区浅草の洋食店がミンスミートカツレツとして販売したのが起源とされている。例文帳に追加

Various theories exist, but it is said to have been created by a western-style restaurant in Asakusa, Taito Ward, Tokyo, where it was sold as a "minced meat cutlet" during the Meiji period.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

カツレツ調理材料10は、この未成形積層肉群18を所定の形に成形して構成されている。例文帳に追加

The cutlet cooking material 10 is formed by forming the unformed laminated meat group 18 in a prescribed form. - 特許庁

もともとはフランス料理のCôteletteまでルーツを辿ることができるが、日本の「カツレツ」という料理方法は独自に発展したもので、和食と考えるのが一般的である。例文帳に追加

Its roots originally go back to the Côtelette of French cuisine, but Japan's 'tonkatsu' recipe has developed separately and is therefore considered a Japanese dish.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

現在では韓流ドラマにも登場するポピュラーな料理となっているが、形状的には豚肉を薄く延ばすなどむしろ「ポークカツレツ」に近いものとなっている。例文帳に追加

At present, it is such a popular dish that it appears in TV dramas but, in terms of shape, the meat is pounded into a thin piece, becoming rather like a 'pork cutlet' in Western Cuisine.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

中国料理では「排骨」と呼ばれる調理法で作られたポークカツレツが普及していて、日本のラーメン店や中国料理店でもよく見かける。例文帳に追加

In Chinese cuisine, pork cutlets cooked in the culinary style called 'Paiku' (pork ribs) are common and they can also be found in ramen restaurants and Chinese restaurants in Japan.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

カツレツ、コロッケ、エビフライに代表されるフライと呼ばれる揚げ物料理やカレーライス、ハンバーグ、グラタン、ハヤシライス、ナポリタンなどが代表的なメニューである。例文帳に追加

Fried dishes called 'furai' such as fried meat, croquettes, fried prawns, and dishes such as curry and rice, hamburger, gratin, hashed rice and spaghetti Neapolitan are representative of Yoshoku.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

1900年に、東京銀座の洋食屋「煉瓦亭」で豚カツ・メンチカツが人気を博したことから着想を得て、同様のフライ料理(カツレツ)として考案されたという主張がある。例文帳に追加

There is a story about the origin of Ebi furai that "Renga-tei" in Ginza Tokyo, a restaurant serving Western-style food, designed Ebi furai in 1900 as a kind of deep fried cuisine (cutlet) after getting an idea from the popularity of Tonkatsu (pork cutlet) and Menchi Katsu (minced meat cutlet).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

カツレツ、鯨ステーキ、鯨カレーなどの鯨肉料理の大半は、牛肉や豚肉の入手が困難だった時代に、鯨肉を代用獣肉という位置づけの食材として使ったものである。例文帳に追加

Whale meat in most of the whale meat dishes, such as whale meat cutlet, stake of whale meat, and whale meat curry, was used as a substitute of animal meat in the era when beef and pork were unavailable.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

容積の割にはヘルシーで、食べる人の胃に与える負担が軽く、女性、子供或いは老人などにも適する新規なカツレツおよび天ぷら材料、並びにその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide novel material for cutlet or tempura healthy with respect to its volume, and putting slight burden on the stomach of an eater so as to be suitable even for women, children or aged persons: and to provide a method for producing the material. - 特許庁

スライスされた一枚の豚肉、牛肉、鶏肉等の畜肉と、チーズ、海苔、野菜類といった畜肉以外の他の食材と、表面を覆う衣から構成される未加熱カツレツであって、前記他の食材は、折り畳まれた一枚の前記畜肉内に挟み込まれた構成とした。例文帳に追加

This unheated cutlet is constituted with the meat such as sliced one piece of pork, beef, chicken, etc., the other foodstuffs other than the meat such as cheese, laver, vegetables, etc., and a coating for covering its surface, and has a constitution that the above other foodstuffs are nipped at the inside of the folded one piece of the above meat. - 特許庁

例文

カキフライが初めて作られた時期・発祥は諸説あるが、洋食メニュー発展期・文明開化の明治時代(1868年–1912年)後期に東京銀座の洋食屋「煉瓦亭」(創業明治28年)でカツレツを考案したと伝えられる木田元次郎が、あらゆる食材を油で揚げて試していた食材の一品がカキ(貝)であったという煉瓦亭の記録文献が、最古の資料として現在は有力と考えられている。例文帳に追加

Although there are various theories as to when and how kaki furai was made for the first time, one of the major views, based on the written record known as the oldest material suggests that in the late Meiji era (1868 to 1912), the time of civilization and enlightenment and the developing period of yoshoku (Western-style meal), Motojiro KIDA, who is believed to have invented cutlet, was experimentally frying all kinds of ingredients, one of which happened to be oyster at 'Rengatei,' a yoshoku restaurant in Ginza, Tokyo, which was founded in 1895.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

索引トップ用語の索引



  
日本語WordNet
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved.
WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
斎藤和英大辞典
Copyright (C) 1994- Nichigai Associates, Inc., All rights reserved.
「斎藤和英大辞典」斎藤秀三郎著、日外アソシエーツ辞書編集部編
  
EDR日英対訳辞書
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
この対訳コーパスは独立行政法人情報通信研究機構の集積したものであり、Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unportedでライセンスされています。
  
原題:”The Swineherd”

邦題:『ブタ飼い王子』
This work has been released into the public domain by the copyright holder. This applies worldwide.

(c) 2005 宮城 麻衣
この翻訳は、この版権表示を残す限りにおいて、訳者および著者にたいして許可をとったり使用料を支払ったりすることいっさいなしに、商業利用を含むあらゆる形で自由に利用・複製が認められる。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS