ゼリーを含む例文一覧と使い方
該当件数 : 1064件
酵素処理ローヤルゼリー含有ドリンク剤例文帳に追加
ENZYME-TREATED ROYAL JELLY-CONTAINING HEALTH DRINK - 特許庁
ローヤルゼリーの鮮度の指標物質例文帳に追加
MARKER FOR FRESHNESS OF ROYAL JELLY - 特許庁
ゼリーで包んだ氷菓子とその製造方法例文帳に追加
JELLY-COATED POPSICLE AND THE PRODUCTION THEREOF - 特許庁
ローヤルゼリーを含有する食品および薬剤例文帳に追加
FOOD AND MEDICINE CONTAINING ROYAL JELLY - 特許庁
水を含まないものでありながら、嚥下しやすいゼリー状であり、かつ、口腔内で溶解する可食性ゼリー状組成物、該可食性ゼリー状組成物を用いてなるゼリー状製剤及びゼリー状製剤の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide an edible jelly-form composition which is easy-to-swallow, intraorally soluble edible jelly although it is preferably free of water, a jelly-form preparation obtained by using the edible jelly-form composition, and a method for producing a jelly-form preparation. - 特許庁
口栓付ストローを有するパウチ容器に果汁入りのゼリーを充填し凍らせ保存した果汁入りゼリーの氷菓において、ゼリーを糖液や果汁などの液体と分離せずに最後までゼリーを吸い出すことができる食感に優れた果汁入りゼリー氷菓の開発。例文帳に追加
To provide an ice cream of jelly containing a juice, enabling the jelly to be sucked out without causing separation of the jelly from a liquid such as a sugar solution and the juice in the ice cream of the jelly containing the juice, obtained by filling a pouch container having a straw with a mouth stopper with the jelly containing the juice, and freezing and storing the product. - 特許庁
第1のゼリー液又は第2のゼリー液のどちらか一方にのみアントシアニン色素を含有させ、第1のゼリー液をゼリー容器に充填した後ゲル化して第1のゲルを得た後、第2のゼリー液を充填しゲル化させた後、静置し、アントシアニン色素を移行させることを特徴とするグラデーション構造を有する容器入り二層ゼリーの製造方法。例文帳に追加
The method for producing the packaged double-layer jelly having a gradation structure comprises adding an anthocyanin pigment in either the first jelly liquid or the second jelly liquid, filling the first jelly liquid in a jelly vessel and gelatinizing to obtain the first gel, filling the second jelly liquid and gelatinizing the liquid, and leaving the vessel at rest to migrate the anthocyanin pigment. - 特許庁
ローヤルゼリーの1日当りの経口摂取量が生ローヤルゼリー換算で11gまでであるのに好適な形態を有するローヤルゼリーを含有する食品、および、ローヤルゼリーを主成分とし、血圧降下作用を有する薬剤であって、ローヤルゼリーの1日当りの経口投与量が生ローヤルゼリー換算で11gまでである薬剤。例文帳に追加
The food containing royal jelly has a suitable mode for giving ≤11 g/day royal jelly oral ingestion rate based on raw royal jelly, and the medicine is composed mainly of royal jelly and has hypotensive effect and ≤11 g/day royal jelly oral administration rate based on raw royal jelly. - 特許庁
ローヤルゼリー中の10−ヒドロキシ−2−デセン酸の安定化方法及びその方法によって得られるローヤルゼリーの粉末例文帳に追加
METHOD FOR STABILIZING 10-HYDROXY-2-DECENE ACID IN ROYAL JELLY, AND ROYAL JELLY POWDER OBTAINED BY THE METHOD - 特許庁
ローヤルゼリーに含まれる10-ヒドロキシ-2-デセン酸を安定化する方法及びその方法によって得られるローヤルゼリーの粉末を提供する。例文帳に追加
To provide a method for stabilizing 10-hydroxy-2-decene acid falling in royal jelly, and to provide royal jelly powder obtained by the method. - 特許庁
プラスチック製のカップ1にゼリー液5を注入し、ゼリー液5の上にスポンジ種6を比重差で浮かせる。例文帳に追加
Jelly liquid 5 is poured into a cup 1 made of a plastic and sponge cake seed 6 is made to float on the jelly liquid 5 by the difference of the specific gravity. - 特許庁
ローヤルゼリーアレルゲンタンパク質のエピトープ、その検出用キット、該アレルゲンフリーのローヤルゼリーとその製法例文帳に追加
EPITOPE OF ROYAL JELLY ALLERGEN PROTEIN, KIT FOR DETECTING THE SAME, ROYAL JELLY FREE FROM THE ALLERGEN AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
カップ1をオーブン7から冷却装置8に送り、全体を冷却し、ゼリー液5を固化させてゼリー2を生成する。例文帳に追加
The cup 1 is fed from the oven 7 to a cooler 8 and whole the cup is cooled and the jelly liquid 5 is solidified to produce jelly 2. - 特許庁
密封容器詰ゼリー状食品及びその製造方法、並びに、密封容器詰ゼリー状食品を用いたデザート食品例文帳に追加
JELLY-LIKE FOOD PACKED IN CONTAINER AND ITS PRODUCTION, AND DESSERT FOOD USING JELLY-LIKE FOOD PACKED IN CONTAINER - 特許庁
ゼリーの製造方法や装置を基本的に変更することなく炭酸入りゼリーを製造することを課題とする。例文帳に追加
To produce carbonic acid gas-containing jellies, without changing methods and devices for producing jellies. - 特許庁
ゼリー中への香味成分の保持力に優れた、香味成分を含有するゼリー、を含む飲料の提供。例文帳に追加
To provide a beverage containing jelly having an emulsified flavor component, the retentivity of which in the jelly is excellent. - 特許庁
携帯性に優れ、優れたゼリー強度を有し、ペオニフロリンが安定化された、ペオニフロリン含有抽出物のゼリー製剤を提供する。例文帳に追加
To provide a paeoniflorin-containing extract jelly preparation which is excellent in portability, has an excellent jelly strength, and stabilizes the paeoniflorin. - 特許庁
上記製造方法によって得られる、ゲル強度50〜500gのゼリーを含有するゼリー入りアルコール飲料。例文帳に追加
The alcoholic drink containing the jelly, obtained by the method of production and containing the jelly having 50 to 500 g gel strength is also provided. - 特許庁
粒状ゲルを内包するゼリーが口栓付パウチ容器に充填されたことを特徴とする口栓付パウチ容器入りゼリー飲食品。例文帳に追加
The jelly food and drink in a pouch container with a tap plug is obtained by filling a granular gel-containing jelly in a pouch container with a tap plug. - 特許庁
ローヤルゼリーを熱処理してヒートローヤルゼリーとすることにより、その抗酸化作用を高めるようにする。例文帳に追加
The antioxidizing action is enhanced by heat-treating loyal jelly to convert it into heal-treated loyal jelly. - 特許庁
また、生ローヤルゼリー及び混合物を0℃以下に冷凍保存し、蜂蜜と花粉と生ローヤルゼリーの配合量を均等にした。例文帳に追加
The royal jelly and the mixture are frozen and reserved at ≤0°C, and the blended amount of the honey, the pollen and the royal jelly are uniformized. - 特許庁
ブレンドハーブを考案し、またハーブを用いたゼリーにその他のミネラルを加えたゼリーを提供する。例文帳に追加
To obtain a jelly by considering a blend herb and mixing a jelly by using the herb together with other minerals. - 特許庁
0〜50℃に設定したシロップ中に、60〜90℃に設定したゼリー液を充填することにより、シロップ中にゼリーを形成させる。例文帳に追加
The jelly is formed in the syrup by adding the jelly solution at 60-90°C into the syrup at 0-50°C. - 特許庁
直径10mm以上の大粒の球状ゼリーを安定して製造することができる球状ゼリーの製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing spherical jelly which stably produces the spherical jelly of a large drop of a diameter of not less than 10 mm. - 特許庁
ゼリー食品1は、フィルムから作られた包装袋10と、包装袋10内に充填封入されたこんにゃく入りゼリー20とを有する。例文帳に追加
The jelly food 1 includes a package bag 10 made of film, and a konjak-containing jelly 20 charged and packaged in the package bag 10. - 特許庁
固体状ローヤルゼリーにおいて、経時的な外観の変色を防止することができるローヤルゼリー含有組成物を提供する。例文帳に追加
To provide a royal jelly-containing composition prevented from discoloration of outer appearance with age in solid royal jelly. - 特許庁
本発明の抗ストレス剤は、ローヤルゼリーを乳酸菌で発酵させて得られる乳酸菌発酵ローヤルゼリーを含有することを特徴とする。例文帳に追加
The anti-stress agent contains a lactic bacterium-fermented royal jelly obtained by fermenting royal jelly by lactic bacteria. - 特許庁
冷凍状態において、一般的な冷蔵状態におけるゼリーと異なる食感を有し、かつ、歯入りのしやすい新食感のゼリーを提供する。例文帳に追加
To provide a jelly having texture in a frozen state different from that of a jelly in an ordinary refrigerated state and new texture for good compatibility with teeth. - 特許庁
非耐熱性のゼリー基材を使用可能なゼリー入り飲食品の製造方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for producing a jelly-containing food and drink by which a jelly base material having no heat resistance is usable. - 特許庁
ローヤルゼリーエキス含有製品はローヤルゼリーエキスを食品素材、医薬品素材又は化粧品素材に添加することによって製造される。例文帳に追加
The product containing the royal jelly extract is produced by adding the royal jelly extract to a food material, a pharmaceutical material or a cosmetic material. - 特許庁
別々の容器に保管された凍結ゼリーと飲料の組合わせからなる凍結ゼリー入り飲料。例文帳に追加
The drink containing the frozen jelly further comprises the combination of the frozen jelly with a drink, wherein the frozen jelly and a drink are separately stored in containers, respectively. - 特許庁
嚥下困難者用ゼリー製造用の組成物、その組成物の製造方法及び嚥下困難者用ゼリーの製造方法例文帳に追加
COMPOSITION FOR PRODUCING JELLY FOR DYSPHAGIA PATIENT, METHOD FOR PRODUCING THE COMPOSITION AND METHOD FOR PRODUCING JELLY FOR DYSPHAGIA PATIENT - 特許庁
粒状コンニャクとゼリーとの2種類の異なる食感を楽しむことができるゼリー菓子の製造における方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method in production of a jelly confectionery capable of enjoying the pleasure of a texture of two different kinds of a granular devil's- tongue and a jelly. - 特許庁
(a)法:凝固剤の存在下又は非存在においてゲル化剤をゲル化してなるゼリーを孔又は網から押し出すか、あるいは、ゲル化したゼリーを切断する。例文帳に追加
The gelatinizing agent can gelatinize a coagulating liquid by being poured or dropped in the coagulating liquid. - 特許庁
ローヤルゼリーは総炭素数10個の不飽和脂肪酸を20〜40重量%含有するローヤルゼリーエキスを使用するのが好ましい。例文帳に追加
As the royal jelly, a royal jelly extract containing a 10C unsaturated fatty acid in a proportion of 20-40 wt.% is preferably used. - 特許庁
ローヤルゼリーに起因する沈殿や浮遊物の発生を抑制し、長期間安定なローヤルゼリー含有液体組成物を提供すること。例文帳に追加
To provide a liquid composition containing royal jelly and stable over a long time by suppressing generation of precipitate and flocculate caused by royal jelly. - 特許庁
眼の後小室を満たす澄んだ無色透明のゼリー状のもの例文帳に追加
the clear colorless transparent jelly that fills the posterior chamber of the eyeball - 日本語WordNet
子牛の脚をゆでることで得られるゼラチンでできたおいしいゼリー例文帳に追加
a savory jelly made with gelatin obtained by boiling calves' feet - 日本語WordNet
間にゼリーが詰まっている2枚の層のスポンジケーキからなるケーキ例文帳に追加
a cake consisting of two layers of sponge cake with a jelly filling in between - 日本語WordNet
主にゼリー・ジャムに使う赤か黒のすっぱいベリーの総称例文帳に追加
any of several tart red or black berries used primarily for jellies and jams - 日本語WordNet
ワインやゼリーなどに使用される、ニワトコのベリーに似た果物例文帳に追加
berrylike fruit of an elder used for e.g. wines and jellies - 日本語WordNet
ゼリー・砂糖菓子に使う香りのよい卵形の黄色っぽい熱帯性果物例文帳に追加
fragrant oval yellowish tropical fruit used in jellies and confections - 日本語WordNet
ゼリー菌で、5−15cmの子実体と均一なゼラチン質がある例文帳に追加
a jelly fungus with a fruiting body 5-15 cm broad and gelatinous in consistency - 日本語WordNet
あまく,ゼリー状にしてあるあずきをねった栗の入った食べ物例文帳に追加
a kind of sweetened and jellied bean paste mixed with chestnuts - EDR日英対訳辞書
豆の形にしたゼリーに砂糖をかぶせた菓子例文帳に追加
a type of candy that is in the shape of beans that has a jelly filling and a sugar coating on the outside - EDR日英対訳辞書
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原題:”The Dead” 邦題:『死者たち』 | This work has been released into the public domain by the copyright holder. This applies worldwide. Copyright(C)2005 coderati 本翻訳はこの版権表示を残す限り、訳者および著者にたいして許可をとったり使用料を支払ったりすることなく商業利用を含むあらゆる形で自由に利用・複製が認められます。 |
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