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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ゼリーの意味・解説 > ゼリーに関連した英語例文

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ゼリーを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1064



例文

本発明は、ローヤルゼリーの鮮度を明らかにする鑑別法を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a method for discrimination by which the freshness of a royal jelly is elucidated. - 特許庁

調味料4は冷却されるとゼリー状になり、米飯2、副菜3の周囲を被膜する。例文帳に追加

The seasoning 4 is jellified when cooled so that the periphery of each of the cooked rice 2 and the side dishes 3 is coated with the jellified seasoning. - 特許庁

本発明は、ローヤルゼリーの鮮度を明らかにする指標物質を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a marker for indicating the freshness of royal jelly. - 特許庁

ローヤルゼリーを有効成分とする口内炎を処置するための組成物。例文帳に追加

The invention provides a composition comprising royal jelly as an active component and effective for the treatment of stomatitis and the composition having a form applicable to the oral cavity. - 特許庁

例文

清潔なエコーゼリーを自動で塗布することが可能なプローブホルダを提供する。例文帳に追加

To provide a probe holder for automatically applying clean echo jelly. - 特許庁


例文

ルースチューブ12内には、更に、チクソトロピック・ゲル又はゼリー状物質14を挿入してある。例文帳に追加

A thixotropic gel or jelly-like material 14 is further inserted into the loose tube 12. - 特許庁

本体ハウジング5の開口部3から濾布61にローヤルゼリーが投入される。例文帳に追加

The royal jelly is charged from the opening 3 of the main body housing 5 into the filter cloth 61. - 特許庁

ローヤルゼリーを含有するソフトカプセル剤の褐色変化を防止または抑制すること。例文帳に追加

To prevent or control the change into brown of a royal jelly-containing soft capsule agent. - 特許庁

ローヤルゼリーエキスは生ローヤルゼリー又は乾燥ローヤルゼリーに含水エタノールを添加した混合液から不溶解物を分離して得られるローヤルゼリー抽出溶液を−15〜0℃に冷却し、さらにその温度を保持しながら分離操作を行って不溶解物を除去することによって製造される。例文帳に追加

This royal jelly extract is obtained by cooling the royal jelly extracted solution obtained by separating undissolved material from the mixed liquid obtained by adding a hydrated ethanol to a raw royal jelly or a dried royal jelly, to (-15)-0°C, subjecting the cooled product to a separation operation to remove the undissolved material while keeping the temperature. - 特許庁

例文

ボディソープゼリーに含まれる有効成分の効果を、十分に発揮できる方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method capable of sufficiently exerting an effect of an active constituent contained in a body soap jelly. - 特許庁

例文

本発明によるとローヤルゼリー中の分子量約10000未満の低分子タンパク質をローヤルゼリーの鮮度の指標物質となり、更に、該分子量約10000未満の低分子量タンパク質が、ローヤルゼリー中総蛋白質量あたりに占める割合が、44重量%以下であることがローヤルゼリーの鮮度が良いとした。例文帳に追加

The freshness of a royal jelly is judged when the ratio of the low-molecular weight protein a molecular weight of <10,000 or thereabout into the total weight of the proteins in the royal jelly is44 wt.%. - 特許庁

ローヤルゼリー又はその水溶性画分を有効成分とする抗うつ性組成物例文帳に追加

ANTIDEPRESSANT COMPOSITION CONTAINING ROYAL JELLY OR ITS WATER-SOLUBLE FRACTION AS ACTIVE INGREDIENT - 特許庁

超音波プローブホルダ、超音波診断装置および超音波プローブのゼリー塗布方法例文帳に追加

ULTRASONIC PROBE HOLDER, ULTRASONIC DIAGNOSTIC APPARATUS, AND JELLY APPLICATION METHOD OF ULTRASONIC PROBE - 特許庁

ローヤルゼリー及びラクトフェリン類を含有することを特徴とする飲料組成物。例文帳に追加

This beverage composition contains royal jelly and lactoferrins. - 特許庁

劣化防止および防湿性を高めた調製ローヤルゼリーとその製造方法。例文帳に追加

PROCESSED ROYAL JELLY HAVING IMPROVED DETERIORATION RESISTANCE AND MOISTURE-PROOFNESS AND ITS PRODUCTION - 特許庁

アントシアニン色素を含むゲルと、アントシアニン色素を含まないゲルからなる二層ゼリーであって、双方のゲルのpHが略同一であることを特徴とする、グラデーション構造を有する容器入り二層ゼリー例文帳に追加

The packaged double-layer jelly having a gradation structure includes a gel containing an anthocyanin pigment and a gel free from anthocyanin pigment, wherein both gels have nearly the same pH values. - 特許庁

アレルギー性が低減されたローヤルゼリーの製造方法であって、生ローヤルゼリーをエンドペプチダーゼ作用とエキソペプチダーゼ作用を有するアルカリ性ペプチダーゼで処理することを特徴とする、方法。例文帳に追加

This method for producing the royal jelly decreased in allergic properties comprises treating raw royal jelly with alkaline peptidase having endopeptidase action and exopeptidase action. - 特許庁

少なくともシクロデキストリンと寒天を水に直接溶解させてゲル化させた高糖度ゼリー食品であって、糖度が72〜90に調整されていることを特徴とする高糖度ゼリー食品である。例文帳に追加

This high sugar content food prepared by directly dissolving and gelling at least cyclodextrin and agar in water is characterized by adjusting a sugar content to 72 to 90. - 特許庁

その錠剤における打錠成形性や保管における耐吸湿性に優れるとともに、ローヤルゼリー本来の健康維持効果に優れた高純度ローヤルゼリー錠剤を提供する。例文帳に追加

To provide royal jelly tablets with high purity, excellent in tablet moldability, hygroscopicity resistance in preservation, and health maintenance effect inherited from royal jelly. - 特許庁

a)ローヤルゼリーのエタノール抽出物、又はローヤルゼリーのエタノールと水の混液抽出物、及びb)ポリビニルアルコールを含有することを特徴とする液体組成物。例文帳に追加

The liquid composition contains (a) ethanol extract of royal jelly extracted with ethanol or ethanol extract of royal jelly/water mixture and (b) polyvinyl alcohol. - 特許庁

サイリウムシードガムをゼリー化剤とするグミ状ゼリーであって、水分活性0・6〜0.8で、かつ糖度70°〜95°であることを特徴とするものである。例文帳に追加

This gum-like jelly is characterized in that the gum-like jelly comprises psyllium seed gum as a jellying agent and has 0.6-0.8 water activity and 70° to 95° sugar content. - 特許庁

本発明のローヤルゼリーペプチドは、ローヤルゼリー由来のタンパク質を中性プロテアーゼ、例えばサモアーゼにより加水分解し、該加水分解されたタンパク質とペントースを加熱することにより得られることを特徴とする。例文帳に追加

The royal jelly peptide is obtained by hydrolyzing a protein derived from royal jelly with a neutral protease such as thermoase and heating the hydrolyzed protein and pentose. - 特許庁

ナトリウム型カラギナンをゼリー剤として用いた水分活性が0.8以下で、かつ糖度が70°以上であることを特徴とするゼリー菓子である。例文帳に追加

This jelly confectionery is characterized in that a sodium type carrageenan is used as the jelly agent and the confectionery has ≤0.8 water activity and ≥70° sugar content. - 特許庁

従来の果肉様食感を有するゼリー状食品に比べ、耐酸性を有し、賞味期間が長く、且つ、季節を問わず果肉様の食感を味わうことのできるゼリー状食品の提供。例文帳に追加

To obtain a gelatinous food having acid resistance, longer palatable period and a sarcocarp-like food feeling irrespective of seasons, in comparison with conventional gelatinous foods having the sarcocarp-like food feelings. - 特許庁

患者に有益性が有る濃厚流動食をゼリー化した高カロリーゼリー食を、胃瘻チューブを経由して、簡便に投与し、投与に携わる人の手間を軽減すること。例文帳に追加

To reduce burden imposed on a person engaged in administration by easily administering a high-calorie jelly food made by jellying a thick liquid diet beneficial for a patient via a gastric fistula tube. - 特許庁

糖度15〜20%で、かつ、100g当たりのカロリーが5〜40kcalのゼリーを調製するにあたり、エリスリトールとポリデキストロースを重量比で20:1〜1:1の割合で含むことにより低カロリーのゼリーを調製する。例文帳に追加

The low calorie jelly which has a sugar content of 15-20% and 5-40 kcal per 100 g is prepared by including erythritol and polydextrose at a weight ratio of (20:1)-(1:1). - 特許庁

ゼリー食品1は、可撓性を有するカップ10と、カップ10に充填されたこんにゃく入りゼリーと、カップ10を密封するためにカップ10にシールされた、フィルムからなる蓋20とを有する。例文帳に追加

The jelly food 1 includes a cup 10 having flexibility, the jelly containing the Konjac and filled in the cup 10, and a lid 20 comprising a film and sealed on the cup 10 so as to seal the cup 10. - 特許庁

低アレルゲン化ローヤルゼリーは、10−ハイドロキシデセン酸等の有効成分を含有するとともに、ローヤルゼリー由来のペプチド性成分のうち分子量4.5kDa以下の成分から構成されている。例文帳に追加

This low-allergenized royal jelly comprises active components such as 10-hydroxy decenoic acid, together with a peptide component originating from the royal jelly having ≤4.5 kDa of molecular weight. - 特許庁

常温流通でもゲルの性状の保存安定性が高く、なおかつ弾力のある食感を有し、ゼリーの容器への付着が少ないドリンクゼリーを提供する。例文帳に追加

To provide drink jelly having high storage stability of gel even in distribution at ordinary temperature, having texture with springiness and scarcely attaching to a jelly vessel. - 特許庁

本発明はレトルト殺菌のように高温殺菌を行っても乳蛋白の凝集及びゼリーの溶解といった問題を生じることがないゼリー入り液状食品を提供する。例文帳に追加

To obtain a jelly-containing liquid food causing no problem such as aggregation of milk protein and dissolution of jelly even if being subjected to high temperature sterilization like retort sterilization. - 特許庁

生ローヤルゼリーに水に溶かした濃縮イチョウ葉エキスを加えて充分混合した後、凍結真空乾燥し、次いで粉末化することによって、均一にイチョウ葉エキスを含有する調製ローヤルゼリーを製造する。例文帳に追加

Concentrated gingko leaf extract dissolved in water is added to raw royal jelly, thoroughly mixed, freeze-dried in vacuum and pulverized to obtain the objective processed royal jelly homogeneously containing gingko leaf extract. - 特許庁

経時劣化を抑制し、その品質を長期にわたり安定して維持することができる、改良ローヤルゼリー粉末、その製造方法、およびこれを含むローヤルゼリー食品を提供する。例文帳に追加

To provide improved royal jelly powder suppressing deterioration with time and stably keeping the quality over a long period and to provide a method for producing the royal jelly powder and to provide a royal jelly food containing the royal jelly powder. - 特許庁

この構成により、可動ステージおよび流路が超音波プローブと同様に洗浄および乾燥されてからエコーゼリーを超音波プローブへ供給するため、清潔なエコーゼリーを超音波プローブに自動で塗布することができる。例文帳に追加

Thus, since the movable stage and flow path as well as the ultrasonic probe are cleaned and dried up and then the echo jelly is supplied to the ultrasonic probe, clean echo jelly is automatically applied to the ultrasonic probe. - 特許庁

下記の性質で特定されるタンパク質、またはローヤルゼリー中の全タンパク質における同タンパク質を、好ましくは6重量%以上含むローヤルゼリーを限界運動量増強剤の有効成分とする。例文帳に追加

This enhancer contains a protein specified by the following properties or royal jelly containing the protein in whole protein in the royal jelly, preferably in an amount of ≥6 wt.% as an active ingredient. - 特許庁

粒状ゼリーを別途調製する必要なく、極めて簡便な製造工程で、特有の食感が楽しめる、粒状ゼリーが均一に分散したヨーグルトを提供する。例文帳に追加

To provide yoghurt which achieves a characteristic texture by a very simple production process without requiring separately preparing granular jelly and in which granular jelly is uniformly dispersed. - 特許庁

更に、ローヤルゼリー含有組成物は、ローヤルゼリーの乾燥粉末100重量部に対して、セサミンを1.7重量部以上含有するものとすることができる。例文帳に追加

Particularly, the composition contains ≥1.7 pts.wt. of sesamin based on 100 pts.wt. of the dry powder of the royal jelly. - 特許庁

ローヤルゼリーの生理活性の有効成分を同定し、ローヤルゼリー又はその成分に基づく生理活性作用を奏する組成物又は食品を開発すること。例文帳に追加

To develop a composition or a food having bioactivation action based on royal jelly or its component by identifying an active ingredient of bioactivation of royal jelly. - 特許庁

蒟蒻ゼリーのような粘弾性を有しながら、口中の応力で容易に細分化することができる新規なゼリー食品とその製造方法の提供。例文帳に追加

To obtain a jelly food capable of being readily subdivided by stress in one's mouth while possessing viscoelasticity like a jelly of paste made from bulb of konjak, and to provide a method for producing the jelly food. - 特許庁

乳成分を含む液状部にゼリーを添加してなるゼリー入り液状食品であって、前記乳成分中の乳蛋白の量が、前記液状部を構成する成分の重量比で0.02重量%以下である。例文帳に追加

This jelly-containing liquid food is obtained by adding jelly to a milk constituent-containing liquid part, wherein the milk protein amount of the milk constituent is ≤0.02 wt.% at the weight ratio of ingredients constituting the liquid part. - 特許庁

適度な固さでまとまりを持っており、かつ、離水が少なく、付着性が低減した嚥下用ゼリー、並びに、コーヒー風味や紅茶風味を可能とする嚥下用ゼリーを提供する。例文帳に追加

To provide a jelly for deglutition which has proper consistency and coherence, is little in leaving water, and decreased in adhesion, and to provide a jelly for deglutition which enables to give coffee or black tea taste. - 特許庁

患者、特に高齢患者にとって服用がしやすいシロスタゾールゼリー製剤であって、シロスタゾールが均一に分散している、外観・風味・食感に優れるゼリー製剤を提供すること。例文帳に追加

To provide a jelly preparation readily be orally taken by patients, especially aged patients, containing uniformly dispersed cilostazol and excellent in appearance, taste and texture. - 特許庁

酸性域で変色する特性を有する色素を含有し、ゼリー食品の一部を破壊したときに、5重量%以上の離水量を生じるようなゼリー食品適宜と酸性のシロップとを合わせたゼリ−食品。例文帳に追加

This jelly food contains a coloring matter having characteristics of changing the color in an acidic region and is obtained by suitably combining a jelly food so as to produce ≥5 wt.% amount of syneresis when breaking a part of the jelly food with an acidic syrup. - 特許庁

生ローヤルゼリーの全栄養素を100%摂取可能にする、常温常圧で保存可能な飲みやすい所定の粒度分布の顆粒化ローヤルゼリーをつくる方法を目的とする。例文帳に追加

To provide a raw royal jelly granulating method enabling 100% ingestion of the whole nutriment of raw royal jelly, and making granulated royal jelly preservable at normal temperature and normal pressure, easy to drink and having a prescribed particle size distribution. - 特許庁

ローヤルゼリーが有する有用な生理作用の低下を抑えつつアレルギー性を低減させた低アレルゲン化ローヤルゼリーの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing low-allergenized royal jelly, decreased in allergic properties while suppressing decrease of useful physiological action which royal jelly has. - 特許庁

ローヤルゼリーが有する有用な生理活性の低下を抑えつつアレルギー性を低減させることが容易な低アレルゲン化ローヤルゼリー及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a low-allergenized royal jelly capable of easily reducing allergic property while suppressing reduction of useful physiological activities of the royal jelly and to provide a method for producing the same. - 特許庁

本発明により得られるパフゼリーは含泡状態であることから、従来のゼリー状食品に比べて軽い食感を有し、しかも口当たり、喉越し感などの特性を損なうことがないという特長を有する。例文帳に追加

The puff jelly obtained by this method has a softer palatability than a conventional jelly food, and also its characteristics such as meltability in the mouth and smoothness through the throat are not spoiled. - 特許庁

以下の製造工程:(A)脱アシル型ジェランガムを含むゲル化剤を含有するゼリー細片部を、(B)アルコール濃度が1〜25v/v%のアルコール液部中で貯蔵する、ゼリー入りアルコール飲料の製造方法。例文帳に追加

This method for producing an alcoholic drink containing the jelly comprises the following production process of storing (A) the small piece parts of the jelly, containing a gelling agent containing a deacylated type gellan gum in (B) an alcoholic liquid part having 1 to 25 v/v% alcohol concentration. - 特許庁

ローヤルゼリーを微生物(例えば、アスペルギルス属、モナスカス属またはリゾプス属の微生物)で発酵させ、好ましくは、発酵工程の後に微生物を殺菌する工程を含む、血圧降下作用を有するローヤルゼリーの製造方法。例文帳に追加

The method for producing the royal jelly which has blood pressure lowering action comprises fermenting royal jelly with microorganisms (for instance, microorganisms of genera Aspergillus, Monascus or Rhizopus) and preferably, comprises a process of sterilizing microorganisms after the fermentation process. - 特許庁

不連続な組織を有し、例えば果肉入りゼリーに類似するような複合的な食感を有するゼリー状食品を生産性良く製造できるようにする。例文帳に追加

To obtain a jellylike food having a discontinuous texture and a mixed palatability similar to that of a flesh-containing jelly in excellent productivity. - 特許庁

例文

特に柔軟性容器に充填されたゼリー飲料とした場合は、常温もしくは冷蔵下でゼリー飲料として食すことができ、冷凍下でも流動性を有する冷菓となる。例文帳に追加

Especially, when bringing the frozen dessert to jelly drink filled in a flexible container, the frozen dessert can be eaten as jelly drink at normal temperature or under refrigeration and has fluidity even in a frozen condition. - 特許庁

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