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「冷凍真空乾燥」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 冷凍真空乾燥に関連した英語例文

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冷凍真空乾燥の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 30



例文

急速冷凍し、その後真空乾燥によって保存する例文帳に追加

preserve by rapid freezing and subsequently drying in a vacuum  - 日本語WordNet

真空冷凍乾燥粉末白子豆腐例文帳に追加

VACUUM FREEZE-DRIED POWDER MILT SOYBEAN CURD - 特許庁

真空冷凍丸ごと桃乾燥製法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING VACUUM FREEZE DRIED WHOLE PEACH - 特許庁

真空冷凍乾燥粉末ガルギール調味料例文帳に追加

VACUUM FREEZE-DRIED POWDER GARGIR SEASONING - 特許庁

例文

真空冷凍乾燥粉末による豆腐、厚揚げ製造法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING TOFU, THICK DEEP-FRIED TOFU CONTAINING FREEZE DRIED POWDER - 特許庁


例文

海洋深層水の真空冷凍乾燥加工例文帳に追加

PROCESSING OF DEEP OCEAN WATER BY VACUUM FREEZE-DRYING - 特許庁

海洋深層水真空冷凍乾燥粉末還元キムチ漬物例文帳に追加

DEEP SEA WATER VACUUM FREEZE-DRIED POWDER REDUCING KIMCHI PICKLE - 特許庁

海洋深層水真空冷凍乾燥粉末による豆腐、厚揚げ製造法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING TOFU OR THICK DEEP-FRIED TOFU WITH FREEZE-DRIED POWDER OF OCEAN DEEP WATER - 特許庁

黒豆の真空冷凍乾燥加工による健康食品原料製法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING HEALTH FOOD RAW MATERIAL BY VACUUM FREEZE-DRYING PROCESS OF BLACK SOYBEAN - 特許庁

例文

笹の葉、竹の葉に関しても若葉の段階で洗浄後に真空冷凍乾燥粉末に加工する。例文帳に追加

As to the bamboo grass leaves and bamboo leaves, they are washed in their young leaf stages, and then processed to the vacuum freeze-dried powder. - 特許庁

例文

冷凍スッポンの卵を100メッシュ以上の粒度まで粉砕し真空冷凍乾燥で粉末化したスッポン卵末を設ける。例文帳に追加

Frozen snapping turtle egg is smashed into particle size of100 meshes and powdered by vacuum freeze drying to give snapping turtle egg powder. - 特許庁

糊料を溶解してゲル化し、冷凍と解凍により、或いは冷凍後の真空乾燥により、ポーラス化する。例文帳に追加

A starch material is dissolved, gelatinized, frozen and made porous by freezing and thawing or vacuum drying after freezing. - 特許庁

含水率の高い廃棄物を真空回転容器内で乾燥する真空乾燥機に関し、加熱手段として冷凍サイクルを用いた上記装置において、冷媒温度が高温側に移動して運転不能になる事態を回避する。例文帳に追加

To avoid the situation, where the operation is impossible because the temperature of a coolant shifts to high temperature side, in a device using a refrigerating cycle as a heating means in regard to a vacuum dryer for drying waste having high water content in a vacuum rotary vessel. - 特許庁

第2の冷凍サイクルは、コンデンサ側の温度を真空容器内の廃棄物の乾燥温度と無関係に設定できる。例文帳に追加

In the 2nd refrigerating cycle, the temperature in the condenser side is set regardless of the drying temperature of the waste in the vacuum vessel. - 特許庁

真空冷凍乾燥加工により賞味期間が延長でき、ムキ豆当の栄養分を損なわず、風味を長い期間保持する事、又完全ドライ乾燥の為丸ごと食べる事が出来る。例文帳に追加

To provide vacuum freeze-dried food comprising sheath-attached green soybeans whose peak condition period is elongated by vacuum freeze drying, so made as not to spoil nutrient of shucked beans while maintaining their flavor for a long time, and completely dried so as to be edible bodily. - 特許庁

本発明は、発電に用いられる液化燃料の気化熱を用いて回収したクラゲ等を冷凍する工程と、冷凍されたクラゲ等を真空凍結乾燥する工程とを備えることを特徴とする。例文帳に追加

The treating method for the marine life comprises a process of freezing the recovered jellyfish, or the like, by using heat of vaporization of liquefied fuel used for power generation and a process of performing vacuum freeze drying of the frozen jellyfish, or the like. - 特許庁

本件発明の乾燥カチオン交換樹脂の製造方法は、湿潤状態のカチオン交換樹脂をマイナス10℃以下で急速冷凍して凍結カチオン交換樹脂を得る予備凍結工程と、前記凍結カチオン交換樹脂を100Pa以下で真空乾燥して乾燥カチオン交換樹脂を得る真空乾燥工程とを備えることを特徴とする。例文帳に追加

The method of producing a dry cation exchange resin includes: a preliminary freezing step where a wet cation exchange resin is quickly frozen at or below -10°C to obtain a dry cation exchange resin; and a vacuum drying step where the frozen cation exchange resin is dried in vacuum at 100 Pa or below to obtain a dry cation exchange resin. - 特許庁

蓄肉、魚肉、野菜などの食材を急速冷凍凍結する工程と、前記凍結した食材を真空凍結乾燥する工程と、前記乾燥した食材を粉砕する工程と、前記粉砕した食材の細菌検査とカロリー計算をする工程とからなる食品の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the food comprises a process for quickly freezing a food material such as meat, fish or vegetable, a process for subjecting the frozen food material to a vacuum freeze-drying treatment, a process for crushing the dried food material, and a process for performing the bacterium test and calorie calculation of the crushed food material. - 特許庁

酒田沖深層水(及び深層水)をRO膜処理にて濃縮後、真空冷凍乾燥機に入れ脱水乾燥させることにより、深層水中に含まれる豊富なミネラル成分の粉末を配合したことを特徴とした生豆乳で鮮度維持を改善する。例文帳に追加

The raw soymilk formulated with powder of rich mineral components contained in deep seawater is improved in freshness retention through condensing Sakata offshore deep seawater (and deep sea water) with RO membrane treatment, and putting the product into a vacuum freezing dryer to dewater and dry. - 特許庁

タブレット及びカプセルは赤楊の樹皮,芽枝,実を採集し,煎薬釜で100℃から120℃の温度で5時間から6時間加熱し煎じて,これを真空状態で急速冷凍乾燥させ,水分3%以下に乾燥させて,これをタブレットまたはカプセル製造機に投入,完成する方法で製造される。例文帳に追加

The tablet and capsule are obtained by collecting bark, shooting branches and nuts of the alder, heating in a decoction pot at 100-120°C for 5-6 hr, rapidly freeze drying under a vacuum to ≤3% water content and subjecting it to a tableting or capsule-forming machine. - 特許庁

海洋深層水の真空冷凍乾燥加工から栄養成分を濃縮した結晶を取り出し、キムチ香辛料に加えることにより、有機栄養ミネラルを補充・添加する事が出来る。例文帳に追加

A method for producing the Kimchi pickles comprises taking out crystals with concentrated nutrient from deep ocean water subjected to vacuum freeze-drying process, and adding to Kimchi spices so as to replenish/add organic nutrient mineral. - 特許庁

海洋深層水を真空冷凍乾燥粉末に加工すると浸し作業工程際に真水と粉末添加割合が自由に調整可能になり濃度割合も調整がし易く、原料大豆に浸積される成分も栄養素の高い豆腐を作る事が出来ます。例文帳に追加

Thereby, ingredients immersed in soybeans of raw material also makes possible to produce Tofu having high nutritive values. - 特許庁

竹に関しては若竹の段階でチップ上に粉砕し、過熱ペースト状から液体煮汁も含め、全部、丸ごと真空冷凍乾燥粉末に加工する。例文帳に追加

The bamboo in a young stage is crushed in a chip-form and heated to a paste state, and then all of the above product including liquid boiled soup is processed to vacuum freeze-dried powder. - 特許庁

主原料のズイキ芋等を真空冷凍乾燥して粉末とし、該原料を使用して従来の焼酎製造法に順じ、焼酎を製造する。例文帳に追加

This white liquor is produced by powdering the main raw material such as the taro, etc., by vacuum freeze-drying, and preparing the distilled white liquor in accordance with a conventional producing method by using the powder. - 特許庁

ゴーヤーの種子を含む果実を粉砕してスラリー化する工程と、該スラリーを小分けした凍結型に予備冷凍する工程と、該冷凍品を水分3〜5%に低下する真空凍結乾燥処理を施す工程と、前記工程から得られた乾燥処理品を粉末調整する工程と、から構成されることを特徴とする。例文帳に追加

The method for producing powdered momordica charantia includes: a step for pulverizing seed-containing fruit of momordica charantia to make it slurry; a step for preliminarily freezing the slurry in a segmented freezing mold; a step for subjecting the frozen product to vacuum frozen dry treatment to be reduced in moisture to 3-5%; and a step for subjecting the dried product obtained in the frozen dry step to powder preparation. - 特許庁

真空中における対象物の加熱手段、および冷却冷凍手段として従来の大型別設設備を必要とせず、冷却凍結、加熱昇華および、温度調節を短時間に極めて高精度で行える真空凍結乾燥装置を提供する。例文帳に追加

To provide a vacuum freezing drying device to perform cooling freezing, heating sublimation, and temperature regulation in a short time with extremely high precision without needing conventional large separate equipment serving as a heating means and a cooling means for an object in a vacuum. - 特許庁

圧縮機2、凝縮器3、乾燥器4、毛細管5、蒸発器6を連結して閉回路を形成してなる冷凍サイクル1の前記圧縮機2を外側から熱風で加熱しながら、前記圧縮機2の低圧側に接続された排気用パイプ7から前記閉回路を真空排気する。例文帳に追加

The closed circuit of a refrigerating cycle 1, formed of the closed circuit connecting a compressor 2, a condenser 3, a dryer 4, a capillary tube 5 and an evaporator 6, is evacuated through an air discharging pipe 7, connected to the low-pressure side of the compressor 2 while heating the compressor 2 by hot air from the outside of the same. - 特許庁

ポテトフレーク、ポテトグラニュール等の乾燥ポテトを主原料とし、前記原料に水分含量が60〜80%となるように加水して生地を調製し、前記生地をスティック状に成型し、必要により前記成型生地にピンホールを設けた後、冷凍処理し、次いで真空フライする。例文帳に追加

This production process of stick-shaped potato snack comprises preparing a dough using dried potato such as potato flakes, potato granules, etc., as a main raw material and adding water to the material to have 60-80% water content, form the dough into a stick form, if needed, making pin holes on the formed dough, successively refrigerating and frying the formed dough in vacuum. - 特許庁

本発明は、冷凍真空乾燥した天然の花部に飲料溶液中に有害物が溶出しない錘を直接契合して、該花部がその浮力で液面上に横倒れ状態で漂うのを防止して飲料溶液中にきれいに開花させる技術である。例文帳に追加

In this technology, a weight not to dissolve a harmful object in the solution of the beverage is directly wedged in the freeze-dried natural flower and the flower is prevented from being floated on the surface of the solution by its buoyancy while lying down so as to be beautifully bloomed in the solution of the beverage. - 特許庁

例文

今までの生豆乳製法において鮮度維持が難しく正味期限が短い為、今回は海洋深層水のをRO膜処理にて濃縮した後、真空冷凍乾燥機にて粉末にしこれを生豆乳の添加物として使用し,鮮度を維持し従来の正味期間を延長しようとしたものである。例文帳に追加

To provide raw soymilk intended for retaining freshness and extending a conventional period of validity through condensing deep seawater with RO membrane treatment, pulverizing the product with a vacuum freezing dryer, and using the product as an additive for raw soymilk, in view of the fact that it is difficult to retain freshness and a period of validity is short by a conventional raw milk production method. - 特許庁

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