意味 | 例文 (153件) |
大豆乳の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 153件
大豆由来原料には、豆乳、調整豆乳等を含む。例文帳に追加
The soybean-originated raw material includes soymilk, adjusted soymilk and the like. - 特許庁
減脂豆乳及び大豆乳化組成物、並びにそれらの製造法例文帳に追加
FAT-REDUCED SOYA MILK AND SOYBEAN EMULSION COMPOSITION, AND PROCESS FOR PRODUCTION THEREOF - 特許庁
大豆乳化組成物及び減脂豆乳、並びにそれらの製造法例文帳に追加
SOYBEAN EMULSION COMPOSITION, FAT-REDUCED SOYA MILK AND PROCESS FOR PRODUCTION THEREOF - 特許庁
黒豆豆乳及び黄大豆豆乳を含有し、黒豆豆乳固形分Aと黄大豆豆乳固形分Bとの含有質量比(A:B)が4:6〜6:4であることを特徴とする黒豆豆乳飲料。例文帳に追加
The soybean milk drink of black soybean comprises soybean milk of black soybean and soybean milk of yellow soybean, wherein, the content mass ratio (A:B) of the soybean milk solid of the black soybean A to the soybean milk solid of the yellow soybean B is 4:6 to 6:4. - 特許庁
大豆粉を原料とする粉豆乳の製造方法、粉豆乳及び粉豆乳を加工した乳製品例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING POWDER SOYBEAN MILK FROM SOYBEAN POWDER AS RAW MATERIAL, POWDER SOYBEAN MILK AND MILK PRODUCT OBTAINED BY PROCESSING POWDER SOYBEAN MILK - 特許庁
豆乳と大豆滓を簡単に分離させることができ、また豆乳が泡立たないようにすることができる豆乳製造器を提供すること。例文帳に追加
To provide a soybean milk production machine capable of easily separating soybean milk and soybean cake and also enabling the soybean milk not to be bubbled. - 特許庁
発芽処理した大豆を豆乳化することで豆乳を製造したり、大豆にテンペ菌を接種した後、所定時間放置するテンペ菌処理を行った大豆を豆乳化することで豆乳を製造したり、両豆乳を任意の割合で混合したりすることで風味の異なる豆乳を製造するものである。例文帳に追加
This soybean milk is produced by making germinated soybean into a soybean milk, subjecting soybean to a tempeh fungus treatment in which soybean is inoculated with tempeh fungus and allowed to stand a fixed time and making the treated soybean into a soybean milk or mixing both the soybean milks in an arbitrary ratio. - 特許庁
大豆微粉末から豆乳を製造する方法及び該豆乳を原料とする豆腐例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING SOYBEAN MILK FROM FINE POWDER OF SOYBEAN AND TOFU USING THE SOYBEAN MILK AS RAW MATERIAL - 特許庁
豆乳と大豆滓を容易に分離することができる豆乳製造器を提供すること。例文帳に追加
To provide a soybean milk production machine capable of easily separating soybean milk and soybean cake. - 特許庁
豆乳の製造方法、豆乳、豆腐およびこれら製造用大豆粉末例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING SOYBEAN MILK, AND THE SOYBEAN MILK, BEAN CURD AND SOYBEAN POWDER FOR PRODUCING THE SOYBEAN MILK AND THE SOYBEAN CURD - 特許庁
大豆から豆乳を絞った残りかすはおからと言う。例文帳に追加
The soybean grounds squeezed from soymilk are called okara. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
大豆まるごと豆腐と豆乳のババロアムース例文帳に追加
BAVARIAN CREAM MOUSSE OF ENTIRE SOYBEAN TOFU AND SOYBEAN MILK - 特許庁
大豆絞汁(豆乳)を有効成分とする化粧料例文帳に追加
COSMETIC HAVING SOYBEAN SQUEEZED FLUID (SOYBEAN MILK) AS EFFECTIVE COMPONENT - 特許庁
大豆粉から豆乳を製造する方法例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING SOYBEAN MILK FROM SOYBEAN FLOUR - 特許庁
発芽処理大豆を原料とする豆乳例文帳に追加
SOY MILK MADE OF GERMINATED SOY BEAN - 特許庁
大豆原料のオカラ及び豆乳の製造方法例文帳に追加
PRODUCTION METHODS FOR BEAN CURD REFUSE AND SOYBEAN MILK FROM SOYBEAN RAW MATERIAL - 特許庁
生大豆の微粉末を用いた豆乳の製造法。例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING SOYBEAN MILK BY USING FINE POWDER OF RAW SOYBEAN - 特許庁
豊富な栄養素を含有する大豆より得られる豆乳又は豆乳粉末をベースとすることにより、大豆の需要並びに摂取量の拡大を図れる豆乳又は豆乳粉末を利用した栄養補助食品、ダイエット食品を提供する。例文帳に追加
To obtain a supplement or diet food based on soybean milk or its powder that is obtained from nutrient-rich soybeans so as to expand both the demand and intake of soybeans. - 特許庁
本発明は、大豆を原料とした得られる豆乳と、豆乳を製造する際に生じるオカラを乾燥粉砕して得られた粉末状のオカラを前記豆乳に添加混合したオカラ入り豆乳である。例文帳に追加
The bean curd refuse-containing soy milk is obtained by admixing powdery bean curd refuse obtained through drying and crushing the bean curd refuse generated when producing the soy milk, into the soy milk. - 特許庁
本発明はさらに、全大豆乳を製造する方法を提供し、更に全大豆乳を液状又は粉末状の大豆製品に加工する。例文帳に追加
Further, the method for producing the whole soybean milk is provided and further the whole soybean milk is processed to a liquid state or powdery state soybean product. - 特許庁
醤油、豆腐、きなこ、豆乳、これらはすべて大豆からできている。例文帳に追加
Soy sauce, tofu, soybean flour, soy milk - these are all made from soybeans. - Weblio Email例文集
中国と台湾には大豆以外にリョクトウ、黒豆の豆乳もある。例文帳に追加
In China and Taiwan, soymilk is made from green beans and black beans in addition to soybeans. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
発芽大豆を原料とする豆乳を含有する乳化油脂組成物例文帳に追加
EMULSIFIED OIL AND FAT COMPOSITION CONTAINING SOYMILK HAVING SPROUTED SOYBEAN AS RAW MATERIAL - 特許庁
大豆を原料とする豆乳に納豆菌を加え、充分発酵させる事により豆乳が半流動性の状態になる事を特徴とする。例文帳に追加
This fermented beverage is characterized by adding the bacillus natto to the soybean milk obtained by using soybean as a raw material and sufficiently fermenting to make the soybean milk as a semi-fluid state. - 特許庁
豆乳原料液を活性炭処理することにより、えぐ味、収れん味、大豆臭を低減させた豆乳を提供できる。例文帳に追加
The soy milk reduced in harsh taste, astringent taste and soybean smell is obtained by treating soy milk raw material liquid with activated charcoal. - 特許庁
えぐ味、収れん味、大豆臭を低減させた豆乳、その製造方法、及び豆乳の風味の改良方法を提供すること。例文帳に追加
To provide soy milk treated with activated charcoal reduced in harsh taste, astringent taste and soybean smell; to provide a method for producing the soy milk; and to provide a method for improving flavor of soy milk. - 特許庁
大豆原料から豆乳を製造する際に生ずる「不快味成分」を、高速遠心分離機により豆乳から分離除去することにより、その不快味成分を低減させてなる、呈味改善された豆乳の製造方法及びその豆乳を用いて製造された加工食品を提供することである。例文帳に追加
To provide a method for producing a soy milk having an improved taste which comprises separating and removing "offensive taste components" generated during producing the soy milk from a soy bean material, from soy milk with the use of a high-speed centrifugal machine to reduce the offensive taste components; and to provide processed foods produced by using the soy milk. - 特許庁
または、大豆粉、炭酸水素ナトリウム及び豆乳とを水に懸濁し、加熱してpH7.5以上の豆乳様組成物を得、豆乳以外の調味液を混合後、これを耐熱性容器に充填し、レトルト殺菌して豆乳様の鍋物調味液を得る。例文帳に追加
Alternatively, the soy milk-like seasoning liquid is obtained by suspending soybean powder, sodium hydrogencarbonate and soy milk in water, heating the product to obtain a soy milk-like composition of pH≥7.5, mixing a seasoning liquid excluding soy milk with the product, and filling the product in a heat resistant container followed by retort sterilizing. - 特許庁
かかる生搾り滅菌豆乳は、通常の豆乳にはない大豆本来のうまみ、濃厚感(コク味)と良好な風味が付与されたものであり、各種豆乳製品用の原料として優れたものである。例文帳に追加
The freshly-squeezed sterilized soybean milk is furnished with deliciousness which does not exist in conventional soybean milk and is inherent in soybeans, the rich feeling (full-bodied taste), and good flavor, so that the soybean milk is excellent as a raw material for the various kinds of the soybean milk products. - 特許庁
豆乳又は豆乳の製造工程中の大豆原料に蛋白質架橋酵素を作用させ、次いで滅菌処理する工程を含むことを特徴として得られた滅菌豆乳。例文帳に追加
The sterilized soybean milk is obtained by a process comprising reacting a protein-crosslinking enzyme with the soybean milk or a soybean raw material in a production process of the soybean milk, and subjecting the reacted product to sterilization treatment. - 特許庁
青大豆のおから、青大豆の豆乳、小麦粉を混捏した生地を油で揚げたことを特徴とする。例文帳に追加
The blue soybean donut is produced by frying the dough, made by mixing and kneading flour with blue soybean curd refuse and blue soybean milk, in oil. - 特許庁
豆腐を製造する過程で、大豆から豆乳を絞った後に残ったもの。例文帳に追加
It is soybeans residue which is taken after soymilk is extracted in the manufacturing process of tofu (bean curd). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
水溶性大豆食物繊維の混合割合を、豆乳に対して0.01〜0.5重量%とする。例文帳に追加
The mixing ratio of the water-soluble soy bean dietary fiber to the soy milk is 0.01-0.5 wt.%. - 特許庁
家庭用豆乳・豆腐製造機の大容量スイッチを用いた一次側電源制御装置例文帳に追加
PRIMARY SIDE POWER SUPPLY CONTROL DEVICE USING LARGE-CAPACITY SWITCH FOR HOUSEHOLD BEAN MILK AND TOFU MAKER - 特許庁
確実に大豆を擂り潰し、つまり擂潰できる豆乳製造器を提供することである。例文帳に追加
To provide a soymilk producing machine surely mashing soy beans. - 特許庁
飲食後の大豆特有の不快味が抑制された豆乳含有液状飲食品を提供する。例文帳に追加
To provide soybean milk-containing liquid food and drink suppressed in unfavorable after taste peculiar to soybeans. - 特許庁
独特の不快な大豆臭が軽減された豆乳乳酸発酵物を提供する。例文帳に追加
To provide a soymilk lactic acid fermentation product in which unique unpleasant soybean smell is reduced. - 特許庁
おから成分等の不溶成分を除去する前の大豆原料液を高速遠心分離機にかけ、脂肪を浮上成分として効率的に分離し、残りの豆乳を脂肪低減豆乳として分離採取することを特徴とする豆乳の製造方法である。例文帳に追加
This method for producing the soymilk includes putting into a high-speed centrifugal separator, a soybean raw material liquid before operation of removing insoluble component such as bean-curd refuse component, effectively separating fat as floating component, and separating and collecting remaining soymilk as soymilk decreased in fat. - 特許庁
大豆原料から製造した豆乳を高速遠心分離機にかけ、遠心分離作用後に二層に分離したものの上層の浮遊成分を除去し、下層に残った豆乳のみを分取することを特徴とする呈味改善された豆乳の製造方法である。例文帳に追加
The method for producing the soymilk having the improved taste comprises treating soy milk produced from a soybean material with a high-speed centrifugal machine, separating the product into two layers after centrifugation, before removing a float in the upper layer, and collecting only the residual soy milk in the lower layers. - 特許庁
(1)3%以上の大豆固形分及び添加された糖を含有する豆乳に、重合度50以上の多糖の生産能を有する乳酸菌を添加し、豆乳の粘度が6,000cP以上となるまで発酵を行わせることを特徴とする、豆乳発酵食品の製造法。例文帳に追加
(1) This method for producing the soymilk fermented food comprises adding a lactic acid bacterium having producing ability of polysaccharide with a polymerization degree of ≥50 to soymilk which contains ≥3 wt.% of soybean solid and added sugar, and fermenting the product until the viscosity of the soymilk becomes ≥6,000 cP. - 特許庁
水に浸漬して膨潤させた大豆を水とともに磨砕し、煮た後、布で濾過して豆乳を取得し、該豆乳にイチョウ葉抽出エキスと凝固剤とを添加し、凝固工程により豆乳を凝固させてイチョウ葉抽出エキス添加健康豆腐を製造する。例文帳に追加
This method for producing the healthy tofu containing essence extracted from ginkgo leaves comprises grinding soybeans, which are immersed in water and swollen, together with water, boiling the ground soybeans, filtering the boiled soybeans by a cloth to give soybean milk, adding the essence extracted from ginkgo leaves and a coagulant to the soybean milk and coagulating the soybean milk by a coagulation process. - 特許庁
カルシウムの添加や加熱処理などに起因する豆乳の分散性の低下を防止する豆乳の分散安定剤、並びに、長期間の保存によっても蛋白質粒子径の増大や粘度の上昇等に見られる分散安定性の低下が抑制された豆乳、その豆乳を含有してなる食品を提供する。例文帳に追加
To provide a dispersion stabilizer of soymilk, preventing a deterioration of dispersion of soymilk caused from addition of calcium or heat treatment, to provide soymilk suppressed, even after a long-period preservation, in deterioration of dispersion stability recognized in increase of a protein particle diameter and rise of a viscosity, and to provide a food containing the soymilk. - 特許庁
大豆蛋白(脱脂豆乳または該豆乳を等電沈殿させて回収した酸沈殿カードを中和して得た大豆蛋白)の溶液にトランスグルタミナーゼを作用させた後、プロテアーゼ処理を施す大豆蛋白の製造法。例文帳に追加
The method for producing soybean protein comprises making transglutaminase act on the solution of soybean protein (soybean protein obtained through neutralizing defatted soy milk or acidic deposition curd corrected by subjecting the soy milk to isoelectric precipitation) followed by subjecting the thus acted soybean protein solution to protease treatment. - 特許庁
その際に併用する粉末状大豆蛋白素材について、粉末状分離大豆蛋白のなかでも脱脂豆乳粉末、そのアルカリ土類金属結合脱脂豆乳粉末、アルカリ土類金属が結合した分離大豆蛋白が好ましい。例文帳に追加
The powdery soybean protein material used in the production is preferably a defatted soybean milk powder, alkaline earth metal bonding defatted soybean milk powder or alkaline earth metal bonding separated soybean protein among powdery separated soybean proteins. - 特許庁
豆腐本体に豆乳を添加する工程と、該豆腐本体と該豆乳とを、豆腐本体の小片が残る程度に攪拌して大豆加工品を製造する工程とを含む大豆加工品の製造方法である。例文帳に追加
This method for producing a soybean-processed product comprises the following two steps: soybean milk is added to soybean curd body, and the resultant mixture is agitated to such an extent as to allow small pieces of the soybean curd body to remain. - 特許庁
フレーク状の大豆を容器に投入するだけで、最適な割合に調整された大豆と水とを簡単に豆乳製造ユニットに供給できる豆乳製造装置の提供を課題とする。例文帳に追加
To provide an apparatus for manufacturing soymilk capable of simply supplying soybean and water adjusted in the most appropriate ratio to a soymilk manufacturing unit by simply throwing soybean flake into a container. - 特許庁
大豆の表面を削って削り粉を得、この削り粉を豆乳に混合した後、該豆乳に凝固剤を加えて凝固させることで高イソフラボン含有豆腐を製造するものである。例文帳に追加
The objective method for producing highly isoflavone-containing bean curd comprises shaving the surface of soybean to obtain shaved powder followed by mixing the resultant shaved powder with soybean milk and adding a coagulant to the soybean milk to coagulate the resultant product. - 特許庁
本発明は、豆乳を含有したパンを製造する生地に、豆乳量は生地中対粉大豆固形分1.5〜3.7%、好ましくは2.1〜3.2%である。例文帳に追加
The soybean milk amount has 1.5-3.7%, preferably 2.1-3.2% powder soybean solid content in a dough in the dough for producing a soybean milk-containing bread. - 特許庁
脱脂大豆から得られた脱脂豆乳を粉末化して調製し、さらにはアルカリ土類金属化合物を加えた脱脂豆乳粉末を小麦粉に対し0.5−35重量%を添加し作成したプレミックス或いはベーカリー製品。例文帳に追加
The premix or bakery product is produced by pulverizing defatted soya milk derived from defatted soybean, adding an alkaline earth metal compound to the powder and adding the obtained defatted soya milk powder to wheat flour in an amount of 0.5-35 wt.%. - 特許庁
意味 | 例文 (153件) |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |