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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 大豆乳の意味・解説 > 大豆乳に関連した英語例文

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大豆乳の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 153



例文

本発明は、脱脂豆乳にトランスグルタミナーゼを作用させ、酸性下にホエーとカードに分離することを特徴とする分離豆蛋白の製造法である。例文帳に追加

This method of producing the separated soybean protein comprises making transglutaminase act on a nonfat soy milk and separating the product into whey and curd under acidity. - 特許庁

日本特有の豆発酵食品を、もっと手軽に多くの人に食べてもらえるように豆乳と納豆菌を使用した納豆菌発酵飲料を提供する。例文帳に追加

To provide a bacillus natto-fermented beverage obtained by using soy bean milk with bacillus natto so that the Japanese original soybean-fermented food is eaten more readily by many people. - 特許庁

本発明は、豆特有の青臭み、エグ味などの不快な風味がなく、飲み口がスッキリとし、且つにコク味のある酸性豆乳飲料の製造法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing acidic soybean milk drink having no unfavorable flavor such as grassy smell or harsh taste inherent in soybean, and having refreshing drinking feeling while having body taste. - 特許庁

豆乳を使用したマヨネーズ様食品において、作業性に富み、豆特有の青臭さ、えぐみを抑制して、豊かな風味と強いコク味を具備した乳化物を新規に開発する。例文帳に追加

To newly develop an emulsified mayonnaise-like food produced by using soya milk, having excellent workability, free from the characteristic green smell and harsh taste of soybean and having rich taste and full body. - 特許庁

例文

発芽処理豆を原料とする豆乳であって、更年期障害の血管運動神経障害様症状及び/又は精神神経障害様症状の改善又は予防のために用いられる。例文帳に追加

The soy milk made of germinated soy beans is used for improvement or prevention in or of disease presentation like that of vasomotor nerve disturbance and/or psychoneurotic disorder in menopausal disorder. - 特許庁


例文

豆をおからと豆乳に分離する前の呉汁を煮た後、蒟蒻と混合して固化することにより呉汁入り蒟蒻を得、この呉汁入り蒟蒻をミンチとして寒天ゼリーと混合することによりゼリー状の食品とする。例文帳に追加

The jelly-like food is provided by boiling gojiru (ground soybean soup) before separating soybeans into bean curd and soybean milk, mixing the resulting material with konjac, solidifying the obtained material, obtaining konjac with gojiru, and then mincing and mixing it with agar jelly. - 特許庁

本発明は、豆特有の青臭み、エグ味などの不快な風味がなく、飲み口がスッキリとし、且つにコク味のある酸性豆乳飲料の製造法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing acid soymilk drink having refreshing feeling of drink and body taste without uncomfortable flavor such as green smell and harsh taste peculiar to soybeans. - 特許庁

この発明は、玄米粉と豆粉、豆乳又は茶粉末と水とを混合して混合液とし、これを60℃〜90℃で30分〜50分加熱したことを特徴とする活性酸素消去能を有する米の加工食品により目的を達成した。例文帳に追加

The food with active oxygen-scavenging ability is obtained by mixing powder of unpolished rice, soybean powder, soymilk or powder of tea and water and then heating the mixture at 60-90°C for 30-50 min. - 特許庁

製造時間が短く、量の給水・排水が不要であり、耐熱性苛胞菌等による汚染がなく、処分に困るオカラの発生もない栄養価の高い豆乳の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a soybean milk having a short production time and a high nutritive value without requiring a large amount of water supply and discharge without causing contamination by thermostable spore forming bacteria, etc., and further without generating a bean-curd refuse in trouble at disposal. - 特許庁

例文

豆腐製造工程で排出された生おからに対して、無蒸煮発酵大豆乳化油脂材料1〜90質量%、燻液1〜90質量%、水分1〜150質量%含有する。例文帳に追加

The bean curd refuse paste contains 1-90 mass% of unsteamed fermented soybean emulsified oil and fat material, 1-90 mass% of liquid smoke and 1-150 mass% of water, based on raw bean curd refuse discharged in a soybean curd production process. - 特許庁

例文

高濃度豆乳ペーストは、豆パウダー11を水又は温水Wに混合・攪拌して成る濃度21±4BRIXの生呉2を、包み込んだ状態にして煮沸加熱・冷却して製造されている。例文帳に追加

This high concentration soybean milk paste is produced by mixing and stirring soybean powder with water or hot water W, and thermally boiling, cooling the obtained raw soybean slurry 2 having a concentration of 21±4 BRIX in a wrapped state. - 特許庁

植物蛋白質として優れた食品である豆から得られる煮呉を用いて、美味しく機能性に優れた豆乳(機能性オカラ乳)を高い経済性のもとに、廃棄物を生成することなく製造する。例文帳に追加

To provide a method for producing a functional soybean curd lee milk, by which a boiled ground soybean slurry that is obtained from soybeans and is an excellent food as vegetable proteins is used to produce a delicious soybean milk (functional soybean curd lee milk) having excellent functions in high economy without by-producing wastes. - 特許庁

豆乳を凝固して豆腐を得る工程、豆腐を崩して遠心脱水する工程、ペースト状に解砕する工程、加熱凝固工程を経ることによって、チーズ食感の豆加工食品を製造する。例文帳に追加

The soybean processed food having cheese palate feeling is obtained through the process of coagulating soy milk to obtain soybean curd, the process of crumbling a soybean curd and subjecting the crumbled soybean curd to centrifugal dehydration, the process of cracking the soybean into a pasty form, and the heat coagulation process. - 特許庁

豆乳と分離された直後のオカラを、気密性のある搬送路内を通過させることで、オカラにとって障害となりやすい気中の酸素の影響を遮断して、次の煮沸処理工程へ送り込む。例文帳に追加

This method for producing the bean curd comprises passing bean-curd refuse just after being separated from soymilk through a carrier passage with air tightness so as to block effect of oxygen in atmosphere, liable to become an obstacle to bean-curd refuse, and sending the product to a next boiling treatment process. - 特許庁

豆乳に水溶性食物繊維または水溶性豆食物繊維を添加し、それを凝固させて豆腐を製造し、その豆腐を食用油によって揚げる。例文帳に追加

The method for producing deep-fried bean curd comprises adding water-soluble dietary fiber or water-soluble soybean dietary fiber to soy milk, coagulating the mixture to produce bean curd, and frying the bean curd with cooking oil. - 特許庁

製造が簡単で、豆臭や青臭みがなく、豆乳をそのまま配合しても、時間の経過とともに腐敗することなく安定に保持できる身体用洗浄剤を提供する。例文帳に追加

To provide a detergent for body easy to produce, free from smell of soy bean or grassy smell, stably stored without fouling as time goes on even formulating soymilk. - 特許庁

感電事故の発生を防止することが可能な、家庭用豆乳・豆腐製造機の容量スイッチを用いた一次側電源制御装置を提供する。例文帳に追加

To provide a primary side power supply control device using a large-capacity switch for a household bean milk and Tofu maker, capable of inhibiting happening of an electric shock accident. - 特許庁

最終製品の食感を、絹ごし豆腐の様な滑らかでソフトなものとした、魚肉すり身と豆乳または豆タンパク質溶解液との混合物(混合生身)から製造した練り製品を製造することを課題とする。例文帳に追加

To provide a method for producing a fish paste product which gives the silken Tofu (bean curd)-like smooth soft textures to final products and is produced from a mixture (raw mixture) of a fish paste with a bean milk or soybean protein solution. - 特許庁

豆7Sグロブリン(β—コングリシニン)を主成分とする豆から製造した豆乳にトランスグルタミナーゼ等のタンパク質架橋酵素を添加し、さらに塩化マグネシウム等の凝固剤を添加して豆加工食品が得られた。例文帳に追加

The soybean processed food is obtained by adding protein bridging enzyme such as transglutaminase to soymilk produced from soybeans soybeans having 7S globulin (β-conglycinin) as the main component, and further adding to the product a coagulating agent such as magnesium chloride. - 特許庁

特に、豆蛋白質源として豆乳を使用することにより、豆中の有用な成分である、亜鉛、銅、マンガン、セレン、クロム、モリブデン等の必須微量元素、豆オリゴ糖等を必要十分量含有する液状経腸栄養組成物。例文帳に追加

Especially the liquid enteral nutrition composition contains a necessary and sufficient amount of essential trace elements such as zinc, copper, manganese, selenium, chromium, molybdenum, etc., soybean oligosaccharide, etc., being useful components in soybean by using a soybean milk as a soybean protein source. - 特許庁

植物蛋白質として優れた食品である豆腐、豆乳などの豆食品の製造工程で量に排出される豆粕(オカラ)の有効利用を計り、美味しく機能性に優れた豆腐(機能性豆腐)を、廃棄物の排出なしに高い経済性のもとに提供する。例文帳に追加

To produce a delicious bean curd (a functional bean curd) having excellent functionality in high economy without discharging waste materials by utilizing bean curd lees discarded in a large amount in a production process of a soybean product such as the bean curd and a soybean milk which are excellent foods as the food containing vegetable protein. - 特許庁

中性pH乃至アルカリ性pHで活性を有するフィチン酸分解酵素を使用して、脱脂豆から豆乳を抽出する工程或いは、酸沈殿カードを中和する工程で該酵素を作用させることによって、豆蛋白をpHが6〜9の範囲でフィチン酸分解処理をする。例文帳に追加

The phytic acid decomposition treatment of soy protein is carried out at pH 6-9 by using a phytic acid decomposition enzyme active at neutral pH or alkaline pH range and treating soy protein with the enzyme in the process to extract soya milk from defatted soybean or the process to neutralize an acid-precipitated curd. - 特許庁

青豆臭や渋み、えぐ味のない豆乳を製造することができる上、加熱による豆磨砕物の焦げ付きを抑えることができ、かつ長時間の安定した温度コントロールを可能とした豆の磨砕加熱処理方法及び装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method and device for grind- and heat-treating soybean, capable of producing soybean milk without having blue bean like smell, astringent taste or harsh taste, also inhibiting the scorch of a ground soybean material by heating and also enabling the stable temperature control for a long time. - 特許庁

原料豆を粒にして漬け水と共に湿式微粉砕する方式を採用することにより、原料豆のほぼ全量を製品豆乳化できて、しかも、蛋白質等の成分の変性や喪失が殆どないため、味が良くて栄養価も高い呉の調製が簡単にできる方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for preparing tasty and highly nutritious mashed soybean slurry by adopting a wet process which converts the soybean stock almost totally into the soymilk product, hardly causing modification or loss of protein and other ingredients, by finely milling the soybean stock grains together with water in which they are soaked. - 特許庁

原料豆洗浄後の浸漬水に、抗菌作用を有するアミノ酸を加え雑菌汚染のない短時間浸漬の豆を磨砕と呼ばれる従来製法を使用せず、圧搾により呉を得る事で所望のオカラや豆乳が得られる。例文帳に追加

The method for producing the bean curd refuse comprises washing the soy bean raw material, adding immersion water added with an amino acid having an antibacterial activity to make short time-immersed soybean without getting contaminated by sundry germs, and obtaining the soybean liquid by compression without using a conventional grinding process to obtain desired bean curd refuse and soybean milk. - 特許庁

豆乳において、豆の好ましい香りを豊かに感じさせることも、逆に青臭さ等の豆の敬遠されている香りその他の一切の香りや癖を消失させることもできる非常に実用性に秀れた技術を提供するものである。例文帳に追加

To provide a technique having exceedingly excellent practicality, with which in soybean milk, a favorable fragrance of soybean can be abundantly felt and on the contrary, smells of soybean such as smell of immaturity which are voided and other all smells and habits can be eliminated. - 特許庁

あるいは、摘み取った茶葉にオゾンを接触させ、その茶葉を乾燥処理して茶を製造し、一方、豆をオゾン水に浸漬し、その豆から豆乳を絞った後のおからを凍結乾燥し、前記乾燥処理した茶と、前記凍結乾燥したおからを混合する。例文帳に追加

Further alternatively, the bean curd refuse tea is obtained through making picked-up tea leaves come in contact to ozone, drying the tea leaves to produce tea, and the other hand, soaking soybeans in ozonous water, squeezing the soybeans to obtain soy milk followed by subjecting the bean curd refuse to freeze dry, and mixing the dried tea with the freeze-dry soybean curd refuse. - 特許庁

豆乳原料液とは、呉液をホモジナイザー処理した液、呉液からおからを除去した液、又は呉液からおからを除去後ホモジナイザー処理した液、豆粉末と水を混合した液、又は豆粉末と水を混合した液をホモジナイザー処理した液である。例文帳に追加

The soy milk raw material liquid includes a liquid obtained by homogenizing mashed-soybean soup, liquid obtained by eliminating bean curd refuse from mashed-soybean soup, liquid obtained by homogenizing the bean curd refuse-eliminated mashed-soybean soup, liquid obtained by mixing soybean powder with water, or liquid obtained by homogenizing the mixture liquid of the soybean powder and the water. - 特許庁

次いで、スクリュ(5)を軸方向に駆動して蓄積された豆原料をシリンダバレル(1)の先端部に取付けられたスクリーン(20)を通過させ、そしてノズル孔(17)から高速・高圧で押出すことにより豆原料の極微細化された豆乳を製造する。例文帳に追加

Then the screw (5) is driven in the axial direction, the accumulated soybean raw material is passed through a screen (20) attached to the tip part of the cylindrical barrel (1) and extruded from a nozzle hole (17) at a high speed under high pressure to produce soybean milk of micronized soybean raw material. - 特許庁

豆組織が破壊されて後水と接触していない豆成分を濃厚な酸と接触させて酸を浸透させ、しかる後酸性水系下で水相に溶出する画分と残りの画分を分画することを特徴とする豆乳とおからを製造する方法。例文帳に追加

This method for producing the soybean milk and the bean-curd refuse is characterized by bringing a soybean component which is not brought into contact with water after destroying the soybean tissue into contact with a concentrated acid, permeating the acid into the soybean component and thereafter fractionating the resultant soybean component into a fraction eluted into an aqueous phase and the residual fractions under an acidic aqueous system. - 特許庁

豆乳状の溶液としての再生処理量を幅に向上させることができるとともに、最終製品の保存性を向上させることが可能であり、また、油揚げの伸びを適度に抑え、弾力と強度がある、機械製造に適する油揚げを製造する。例文帳に追加

To provide a method for recycling fried bean curd dough sharply increasing throughput in recycle as soybean milk-like solution, enabling improvement in preservation property of end products, moderately suppressing extension of fried bean curd to produce fried soybean curd having elasticity and strength, and suitable for mechanical production. - 特許庁

外皮を含む全粒豆原料から、格別な装置を必要とせず、また酵素反応のように時間をかけることもなく、さらには単純な操作によりオカラを発生させることなく、しかも食感に優れた豆乳製品を得る製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method of production for a soybean milk product, with which soybean milk with an excellent palate feeling can be produced from whole gain soybeans including hull without requiring a particular apparatus, a time such like an enzyme reaction and free from production of soybean curd refuse, in a simple operation. - 特許庁

豆乳及び豆腐などの豆食品を製造する過程において生成するオカラに対して、水と植物組織崩壊酵素を添加し、これに液中で機械的微粉砕処理を加えながら酵素反応を施して、食物繊維を多く含む機能性オカラ乳を製造する。例文帳に追加

This method for producing the functional soybean curd lees milk is characterized by adding water and a plant tissue-decaying enzyme to soybean curd lees containing edible fibers in a large amount, and then adding a mechanical finely crushing treatment to the mixture in a liquid and simultaneously applying an enzymatic reaction to the mixture to produce the functional soybean curd lees milk containing the edible fibers in a large amount. - 特許庁

牛乳と、豆から豆乳を絞りとった後のおからを摩砕してペースト状にしたおから原料と、米粉と、を加えて微温湯攪拌して溶解混合物を生成し、その溶解混合物に水酸化物を添加した後、これを冷却して凝固成形して得ることを特徴とする。例文帳に追加

The ice confectionery is made by adding milk, bean curd lees raw material obtained by grinding bean curd lees produced from soybean from which soy milk is squeezed, into paste, and rice powder; stirring the mixture with tepid water to generate a dissolved mixture; and adding hydroxide to the dissolved mixture, and then cooling the resultant mixture to be coagulated and formed. - 特許庁

温度(℃)をx、SFC値(%)をyとするSFC曲線において、x座標が10≦x≦20となる任意の点Pにおける接線の傾き(°)の最値aがa≧−3である油脂を含有することを特徴とする豆乳含有冷菓によって達成される。例文帳に追加

The soymilk-containing frozen dessert contains oil and fat having a maximum value (a) of ≥-3 of the inclination (°) of a tangent line in an arbitrary position P having x coordinate expressed as 10≤x≤20 in an SFC curve in which a temperature (°C) is indicated by x and SFC value (%) is indicated by y. - 特許庁

豆乳状の溶液としての再生処理量を幅に向上させることができるとともに、最終製品の保存性を向上させることが可能であり、また、油揚げの伸びを適度に抑え、弾力と強度がある、機械製造に適する油揚げを製造する。例文帳に追加

To provide a method for recycling fried bean curd dough drastically increasing throughput in recycle as soybean milk-like solution, enabling improvement in preservation property of an end product, moderately suppressing extension of fried bean curd to produce fried soybean curd having elasticity and strength and suitable for mechanical production. - 特許庁

本発明の渋味成分含有果実食品の脱渋方法は、柿,アロニア等の未脱渋の渋味成分含有果実をペースト状に加工し、該ペーストに可食性タンパク質として豆乳,牛乳,生クリーム,小豆,豆,魚介類のすり身の1種又は2種以上を添加する。例文帳に追加

This method for removing astringency from astringent component-containing fruit food includes processing into a pasty form, astringent component-containing fruits from which astringency is not removed, such as persimmon and Aronia, and adding to the paste, at least one kind as edible protein, selected from soymilk, cow milk, fresh cream, red bean, soybean, and ground fish meat of fish and shellfish. - 特許庁

本製造方法を、穀粉1に、水4、塩5、無蒸煮醗酵大豆乳化油脂組成物3、および貝殻焼成物2を加えて混練して混練物10を得る混練過程P1と、該混練物10を成形して最終製品20を得る成形過程P2とから、構成する。例文帳に追加

The method for producing the food comprises a kneading process P1 for obtaining a kneaded material 10 by adding water 4, a salt 5, a boiling-free fermented soybean-emulsified oil and fat composition 3 and a burned material 2 of seashell to wheat flour and kneading these components and a forming process P2 for obtaining a final product by forming the kneaded material 10. - 特許庁

クリーム性状を具備した豆乳又は豆腐のスプレッド様飲食物において、マヨネーズ類のように乳化剤を使用することなく、滑らかな食感と展延性に富み、離水現象を起こさず、豆特有の青臭さのない食品を開発する。例文帳に追加

To provide creamy soybean milk or spread-like food or drink using soybean curd, rich in smooth palate feeling and extensibility, causing no syneresis, having no grassy smell peculiar to soybean, and capable of being obtained without using an emulsifier which is used in the process of preparing mayonnaise, or the like. - 特許庁

哺乳類動物の色素沈着変化に有効な量の、PAR−2経路に作用する組成物であって、蛋白質が変性しておらず、豆トリプシンの阻害活性を有する豆抽出物で、豆乳豆ペーストおよびこれらの混合物からなる群から選択されたフラクションも含む組成物を投与することを含む方法である。例文帳に追加

The method comprises administering a composition acting on the PAR-2 pathway in a dosage effective for a change in pigmentation in a mammal, which composition contains fraction which is a soybean extract containing not denatured proteins, having soybean trypsin inhibition activity, and selected from the group consisting of soybean milk, soybean paste, and a mixture thereof. - 特許庁

豆を30ミクロン以下に粉砕した豆パウダーを用いて、おからが発生しないように製造した豆丸ごと豆乳に、氷結しない水分含有量となるようにミルクソフトベースミックス(商品名) あるいはソフトクリーム材料を混合して冷やしながら凍らせてアイスクリーム類を構成している。例文帳に追加

The ice cream is produced by: blending whole soybean milk prepared by using soybean powder obtained by milling soybeans to have a particle size of not more than 30 μ without generating bean curd refuse, with Milk Soft Base Mix (merchandize name) or materials of soft serve ice cream so as to have the water content free from freezing; and then freezing the obtained mixture while cooling. - 特許庁

浸漬あるいは蒸煮された豆原料を、シリンダバレルの前方の蓄積室に蓄積し、次いでピストンを軸方向に駆動して蓄積された豆原料を前記シリンダバレルの先端部に取付けられている60〜500メッシュのスクリーンを通過させることにより極微細化された豆呉あるいは機能性全豆乳を得る。例文帳に追加

This method for producing extremely finely ground soybean juice or the functional whole soybean milk comprises storing a soaked or steamed soybean material in a storing room ahead a cylinder barrel and passing the stored soybean material through a 60-500 mesh screen attached to the edge of the cylinder barrel by driving a piston in an axial direction pass. - 特許庁

浸漬あるいは蒸煮された外皮を含む豆原料を、シリンダバレル(1)の蓄積室(4)に蓄積し、次いでピストン(10)を駆動して蓄積された豆原料をシリンダバレル(1)の先端部に取り付けられているスクリーン(51、52)を通過させ、そして押出すことにより豆原料の極微細化された豆乳を製造する。例文帳に追加

The method produces the soybean milk by accumulating soaked or cooked soybean raw material with hull in an accumulating chamber (4) of a cylinder barrel (1), passing the accumulated soybean raw material through screens (51, 52) attached on the tip of the cylinder barrel (1) by driving a piston (10), and extruding to produce the soybean milk of micronized soybean raw material. - 特許庁

また、無臭豆を原料とし発酵処理を施した発酵添加物を無臭豆を原料とした豆乳に添加することにより、ビタミンBやレシチン等の栄養素、蛋白質、食物繊維、さらにはプロテアーゼやイソフラボン等の生理活性物質等の含有量を増加させることができるので、栄養価を高めることができる。例文帳に追加

The soybean processed food is produced by adding fermented additive subjected to fermentation treatment using odor-free soybeans as raw material to soymilk using odor-free soybeans as raw material, and thereby enables increase in the content of nutrients such as vitamin B, lecithin and the like, protein, dietary fiber, or bioactive substance such as protease or isoflavone so as to improve nutritional value of the food. - 特許庁

またさらに、甘草抽出物、豆発酵抽出物、豆抽出物、豆乳発酵抽出物、酵母抽出物、タイム抽出物、オタネニンジン抽出物、マジョラム抽出物、ツボクサ抽出物から選択される1種以上の成分を併用することにより、さらなる細胞賦活作用を付与することができる。例文帳に追加

The preparation further has cell activation action by using one or more components selected from a licorice extract, a fermented soybean extract, a soybean extract, a fermented soybean milk extract, a yeast extract, a thyme extract, a Panax ginseng extract, a marjoram extract and an extract of Centella asiatica Urb., in addition to a hydrolyzed silk protein and ubiquinone. - 特許庁

本発明の渋味成分含有果実食品の脱渋方法は、ペースト状に加工した柿又はアロニア等の未脱渋の渋味成分含有果実のペーストに、可食性タンパク質として豆乳,牛乳,生クリーム,小豆,豆,魚介類のすり身の1種又は2種以上を添加することによって実施できる。例文帳に追加

The method for removing astringency from fruit containing astringent components includes adding, as edible protein, one, two or more than two of the following: soybean milk, cow's milk, whipped cream, adzuki bean, soybean, and ground fish and shellfish, to a paste of an untreated fruit containing astringent components, such as persimmon fruit or aronia berry processed to the form of a paste. - 特許庁

また本発明の渋味成分含有果実食品の製造方法は、可食性タンパク質(豆乳,牛乳,生クリーム,小豆,豆,魚介類のすり身の1種又は2種以上)を添加して脱渋した柿又はアロニア等の渋味成分含有果実のペーストを、他の任意の食品素材と混合し、加熱することによって実施できる。例文帳に追加

Moreover, the method for producing food from fruit containing astringent components includes mixing the paste of a fruit containing astringent components, such as persimmon fruit or aronia berry to which edible protein (one, two or more than two of soybean milk, cow's milk, whipped cream, adzuki bean, soybean, and ground fish and shellfish) has been added, with other optional food material and heating the mixture. - 特許庁

豆から得た豆乳に凝固剤を加えておぼろ豆腐を作り、このおぼろ豆腐に洋酒や砂糖などの添加剤2を混入した中間材を適宜の撹拌工程を経てホイップすることによりデザート食品1を製造するようにしたヨーグルト状デザート食品の製造方法とそのデザート食品である。例文帳に追加

In this process for producing a yoghurt-like dessert food 1, a fish floss-like soybean curd is prepared by adding a coagulating agent to soybean milk from soybeans, then additives 2, for example, Western liquors, sugar and the like are admixed to the fish floss-like soybean curd and the resultant intermediate mixture is properly stirred, and whipped. - 特許庁

豆から豆乳を絞りとった後のおからを摩砕してペースト状にしたおから原料に、ペースト状の海藻原料及び蒟蒻粉を加えて微温湯攪拌して溶解混合物を生成し、その溶解混合物に水酸化物を添加した後、これを放置して凝固成形して得ることを特徴とする。例文帳に追加

This bean curd refuse soybean processed food is obtained by adding a pasty seaweed raw material and devil's tongue powder to a bean curd refuse raw material which is made pasty by crushing bean curd refuse after squeezing soymilk from soybeans, stirring the product in lukewarm water to make a dissolved mixture, adding hidroxide to the dissolved mixture, and leaving the product as it is to coagulation form. - 特許庁

例文

乾物あたりの蛋白質含量が25重量%以上、クロロホルム/メタノール混合溶媒抽出物としての脂質含量が蛋白質含量に対して100重量%以上であって、蛋白質あたりのリポキシゲナーゼ蛋白質含量が4%以上であることを特徴とする大豆乳化組成物などを提供する。例文帳に追加

There are provided a soybean emulsion composition, etc., having a protein content of25 wt.% in dry basis, a fat content as an extract from a chloroform/methanol mixed solvent of100 wt.% based on the protein content, and a lipoxygenase protein content of ≥4% per protein. - 特許庁

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