1016万例文収録!

「玄米粉」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 玄米粉の意味・解説 > 玄米粉に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

玄米粉の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 107



例文

玄米を精米する時に残る例文帳に追加

the powder left after rice is polished  - EDR日英対訳辞書

製パン用発芽玄米ミックス例文帳に追加

SPROUTED BROWN RICE MIX FLOUR FOR BREADMAKING - 特許庁

玄米もち米の乾燥例文帳に追加

DRIED POWDER OF UNPOLISHED GLUTINOUS RICE - 特許庁

発芽玄米粉の製造方法及びその発芽玄米含有食品例文帳に追加

METHOD OF PRODUCING SPROUTED BROWN RICE FLOUR AND FOOD PRODUCT CONTAINING SPROUTED BROWN RICE - 特許庁

例文

発芽玄米粉、タピオカでんぷん、大豆、植物油脂を含む発芽玄米ミックス例文帳に追加

The germinated brown rice mixed flour includes: germinated brown rice flour; tapioka starch; soy flour; and vegetable oils and fats. - 特許庁


例文

発芽玄米末状とした発芽玄米粉と、この発芽玄米粉の水溶性を向上し得る植物とから成るものである。例文帳に追加

This nutritional food comprises a germinated brown rice powder prepared by making the germinated brown rice into a powdery form and a plant capable of improving the water solubility of the germinated brown rice powder. - 特許庁

新規なパン用玄米粉製造方法及び該方法で製造された玄米粉例文帳に追加

NEW METHOD FOR PRODUCING UNPOLISHED RICE FLOUR FOR BREAD, AND UNPOLISHED RICE FLOUR PRODUCED BY THE SAME METHOD - 特許庁

玄米粉末入りイネ若葉末茶の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING BROWN RICE POWDER-CONTAINING RICE PLANT YOUNG LEAF POWDER TEA - 特許庁

γ−アミノ酪酸富化発芽玄米およびγ−アミノ酪酸富化発芽玄米粉例文帳に追加

GERMINATED UNPOLISHED RICE ENRICHED WITH GAMMA- AMINOBUTYRIC ACID AND FLOUR OF GERMINATED UNPOLISHED RICE ENRICHED WITH GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID - 特許庁

例文

玄米スープは、水で煮込んだ玄米粒子を、砕して微粒子状にしたもの。例文帳に追加

This unpolished rice soup comprises unpolished rice granules stewed with water and brought to be minute particles by pulverizing. - 特許庁

例文

発芽玄米入り小麦食品およびその製法例文帳に追加

GERMINATED UNPOLISHED RICE-CONTAINING WHEAT FLOUR FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

玄米を原料とする米の新規製造方法例文帳に追加

NEW METHOD FOR PRODUCING RICE POWDER USING UNPOLISHED RICE AS RAW MATERIAL - 特許庁

玄米粉の製造方法と加熱装置例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING UNPOLISHED RICE POWDER AND HEATING APPARATUS - 特許庁

玄米粉の製造方法,玄米粉を用いたパン類,キビの製造方法及びキビを用いたパン類例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING UNPOLISHED RICE FLOUR, BREADS USING UNPOLISHED RICE FLOUR, METHOD FOR PRODUCING PANICUM MILIACEUM FLOUR AND BREADS USING PANICUM MILIACEUM FLOUR - 特許庁

生の玄米を、フードプロセッサーや石臼などで状に砕する。例文帳に追加

The raw unpolished rice is ground to powder by a food processor, a stone mill or the like. - 特許庁

玄米粉末を含有する末状または顆粒状の洗浄剤組成物例文帳に追加

POWDERY OR GRANULAR CLEANSER COMPOSITION CONTAINING BROWN RICE POWDER - 特許庁

その際に、状になった玄米を加えることにより、これらの材料の状混合物である玄米健康食を得る。例文帳に追加

In that case, the unpolished rice that has become powder is added, thereby the unpolished rice health food that is a powder mixture of these materials is obtained. - 特許庁

膨化玄米1は澱層2を有する偏平体1aからなっている。例文帳に追加

The objective expanded unpolished rice 1 is a flattened grain 1a having a starch layer 2. - 特許庁

砕した生の玄米およびドライフルーツを用いた食品例文帳に追加

FOOD USING GROUND RAW UNPOLISHED RICE AND DRY FRUIT - 特許庁

本願発明は、製パン原料として、玄米全粒を用いた玄米粉の製造方法及び製パン用の玄米粉を提供することを第1の課題とする。例文帳に追加

To provide a method for producing unpolished rice flour as a raw material for producing breads by using wholly unpolished rice grains, and the unpolished rice flour for producing the breads. - 特許庁

さらに、乾燥籾は過熱水蒸気Sによって乾燥される際にα化されているため、乾燥籾の籾摺り処理後の玄米を製してα化玄米粉にでき、玄米粉の利用価値を高めることができる。例文帳に追加

Further as the dry unhulled rice is gelatinized in being dried by the superheated steam S, the gelatinized brown rice powder can be obtained by milling the brown rice after the shelling processing of the dry unhulled rice, and the utility value of the brown rice can be improved. - 特許庁

微生物汚染がなく、高濃度栄養成分を有する玄米粉の効率的な製造方法と当該玄米粉の提供、及び当該玄米粉を用いた加工食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for efficiently producing a brown rice powder free of microorganism contamination and containing a high-concentration nutritive component, the brown rice powder, and a processed food using the brown rice powder. - 特許庁

高血糖抑制用発芽玄米粉及び白米混合炊飯用発芽玄米(アブシジン酸・フイチン酸塩、消去)の製法及び流通方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING AND DISTRIBUTING GERMINATED UNPOLISHED RICE POWDER FOR RESTRAINING HYPERGLYCAEMIA, AND GERMINATED UNPOLISHED RICE (ABSCISIC ACID AND PHYTIC ACID SALT ELIMINATED) FOR COOKING RICE MIXED WITH POLISHED RICE - 特許庁

原料に供する乾燥発芽玄米が湿熱処理し、乾燥させたものであることを特徴とする発芽玄米粉例文帳に追加

The germinated unpolished rice flour is produced by using germinated unpolished rice dried after wet-heat treatment. - 特許庁

乾燥籾の籾摺り処理後の玄米を通常の炊飯器で炊いても柔らかく食べ易くすると共に、乾燥籾の籾摺り処理後の玄米を製した玄米粉の利用価値を高める。例文帳に追加

To cook brown rice after shelling processing of dry unhulled rice, soft to be easily eaten even by an ordinary rice cooker, and to improve utility value of brown rice powder obtained by milling the brown rice after shelling processing of dry unhulled rice. - 特許庁

発芽玄米乾燥重量100グラム中の直接還元糖含量が0.15g以上であり、発芽玄米の澱の糊化度をBAP法で測定したとき、総澱含量の9〜40%が糊化されている発芽玄米例文帳に追加

This germinated unpolished rice is structured as follows: ≥0.15 g of the direct reduction sugars is contained in 100 g of the germinated unpolished rice in dried base; and 9-40 wt.% of all the starch content is gelatinized when measuring the gelatinization degree of starch in the germinated unpolished rice by a BAP (β-amylase-prulanase) method. - 特許庁

質物と玄米又は/及び玄米砕物とゲル化剤、必要に応じて米由来の有用成分の混合物をエクストルーダーで押出し、切断して玄米成分強化用人造米を製造する。例文帳に追加

To provide artificial rice having various healthy ingredients of brown rice without impairing the palate feeling of polished rice even when mixed with the polished rice. - 特許庁

玄米2を20〜25℃の水に12〜24時間浸漬して発芽前玄米3とし、この発芽前玄米3を50〜60℃で真空乾燥してから砕する。例文帳に追加

Unpolished rice 2 is immersed in water kept to 20-25°C for 12-24 hr to afford unpolished rice 3 before germination and the unpolished rice 3 before germination is vacuum-dried at 50-60 °C and pulverized to provide the unpolished rice powder before germination. - 特許庁

玄米を発芽させて発芽玄米とすると共に、該発芽玄米を150〜400℃で0.5〜6時間焙煎し、然る後平均粒径が5μm〜35μmに砕する。例文帳に追加

This method for processing brown rice comprises sprouting brown rice into sprouted brown rice, which is then roasted at 150-400°C for 0.5-6 h and subsequently ground to 5-35 μm in average particle size. - 特許庁

特に、米としては、粳種に属する玄米粉又は同種の精白米が用いられる。例文帳に追加

Especially, brown rice flour belonging to a non-glutinous kind or polished rice flour of the same kind is used for the rice flour. - 特許庁

発芽玄米粉、酵母、乳酸菌、麹及び米を含有することを特徴とする製パン材。例文帳に追加

This germinated brown rice-containing bread is made from a bread-making material characterized by comprising germinated brown rice flour, yeast, lactobacillus, koji and rice flour. - 特許庁

玄米末と、キナと、潰した黒砂糖と、脱脂乳と、黒ゴマの末と、イチョウ葉の末と、緑茶の末と、ショウガの末と、味噌を用いいて製品とした玄米センベイ。例文帳に追加

This unpolished rice cracker is obtained by using unpolished rice flour, soybean flour, mashed muscovado, powdered skim milk, powder of black sesame seed, powder of gingko leaf, powder of green tea, powder of ginger and miso. - 特許庁

玄米を12時間以上水に浸漬後、渦流式砕装置(スーパーパウダーミル)により製することにより、充分膨らんで、焼き上がりがふわっとしたパンを製造できる、パン用玄米粉の製造方法及び該方法で製造された玄米粉を提供する例文帳に追加

This method for producing the unpolished rice flour which can produce fluffy breads swelling enough on baking is provided by immersing unpolished rice grains in water for ≥12 h and milling with a vortex flow type crusher (a super powder mill), and the unpolished rice flour produced by the method is also provided. - 特許庁

精米される前の玄米を使用し、該玄米を製機により米糠を損なうことのない微末状にし、当該玄米末に対して少なくとも1種類以上の飲料食品物を、適宜の割合で混合生成させることを特徴とする。例文帳に追加

The hulled rice drink foodstuff is generated by making this hulled rice into the shape of a fine powder which does not spoil rice bran with a flour mill by using the hulled rice before polishing and carrying out mixed preparation of at least one or more kinds of beverage foodstuffs to the hulled rice fine powder concerned suitably. - 特許庁

発芽玄米粉を配合したアレルゲンフリーの製菓用ミックスを提供する。例文帳に追加

To provide allergen-free mixed flour for confectionery wherein germinated rice flour is mixed. - 特許庁

高濃度栄養成分を有する玄米粉の製造方法とその加工食品例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING BROWN RICE POWDER HAVING HIGH-CONCENTRATION NUTRITIVE COMPONENT, AND ITS PROCESSED FOOD - 特許庁

膨化発芽玄米粉末を用いた食感が改善された食品の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FOOD IMPROVED IN PALATE FEELING USING SWOLLEN SPROUTED BROWN RICE POWDER - 特許庁

原料米である玄米、精米(白米)、特に玄米を効率良く、微砕して米を製造する米製造方法、及び米製造システムを提供する。例文帳に追加

To provide a method and system for manufacturing rice flour which manufacturing the rice flour by effectively pulverizing unpolished rice and polished rice (white rice) as material rice, especially the unpolished rice. - 特許庁

この発明は、小麦アレルギーの原因物質である小麦が含まれない発芽玄米粉の製造方法及びその発芽玄米含有食品の提供を目的とする。例文帳に追加

To provide a method of producing sprouted brown rice flour not containing wheat flour as a causative substance of wheat allergy, and to provide a food product containing sprouted brown rice. - 特許庁

状又は粒状若しくは液状のコタラヒムブツを混合した状又は粒状若しくは液状の食品素材用玄米であり、玄米状化又は粒状化若しくは液状化に際して150℃〜210℃の加熱処理が施されている。例文帳に追加

The food material brown rice is mixed with powdery, granular or liquid Kothala himubutu to be formed into powdery, granular or liquid state. - 特許庁

炊飯玄米を澱分解酵素、繊維質分解酵素及び蛋白分解酵素からなる群から選ばれる少なくとも1つの酵素で処理し、得られた玄米をパン原料に配合して、公知の製パン方法に従って作られる玄米入りパン。例文帳に追加

This unpolished rice-containing bread is obtained by treating boiled unpolished rice with at least one enzyme selected from the group consisting of amylase, a cellulolytic enzyme and a proteolytic enzyme and mixing the obtained boiled unpolished rice with a bread raw material. - 特許庁

見た目も食感も良く、美味しく、かつ健康的に食べることができる湿潤状玄米粉玄米粉懸濁液、及びその非加熱加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide a moist brown rice flour, brown rice flour suspension liquid, and their non-heated processed food which have good appearance and texture, taste good, and eaten healthfully. - 特許庁

玄米を浸水処理したのち、水を切って18℃〜38℃の温度下で静置し、発芽を促して、発芽直前のはと胸状態となし、そのまま砕加工して得られる湿潤状玄米粉例文帳に追加

The moist brown rice flour is obtained by soaking raw brown rice, draining the brown rice to be left to stand under a temperature of 18°C to 38°C to promote sprouting into a pigeon breast shape immediately before sprouting, and directly crushing the brown rice. - 特許庁

玄米あるいは催芽処理させた玄米砕処理して得られる末を乳製品を含有する飲食品に添加し、加熱することによって乳製品の乳風味を増強する。例文帳に追加

The method for enhancing milk flavor comprises adding flour obtained by milling unpolished rice or sprout-forced unpolished rice to dairy product-containing food and drink, heating the mixture to enhance the milk flavor of the dairy product. - 特許庁

発芽玄米乾燥重量100グラム中の直接還元糖含量が0.15g以上であり、発芽玄米の澱の糊化度をBAP法で測定したとき、総澱含量の9〜40%が糊化されている発芽精白米。例文帳に追加

The germinated polished rice is structured as follows: ≥0.15 g of the direct reduction sugar in 100 g of the germinated unpolished rice in dried base; and 9-40 wt.% of all the starch content is gelatinized when measuring the gelatinization degree of starch in the germinated unpolished rice by a BAP (β-amylase-pullulanase) method. - 特許庁

原料穀としてミネラル、ビタミン類を豊富に含む玄米粉のみを用いて製される麺類もしくは皮類と、その種の玄米食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing brown rice food such as noodle, coating dough, or those kinds of things produced by using only brown rice powder richly containing minerals and vitamins as raw material cereal flour. - 特許庁

豆乳又はおから入り豆汁に状又は粒状若しくは液状の玄米を混合し、更に、これに状又は粒状若しくは液状のコタラヒムブツを混合したものに、パパイヤ酵素を添加してなる玄米入り豆腐とその製造方法。例文帳に追加

A method for producing the soybean curd is also provided. - 特許庁

としてはタピオカ澱又は葛澱を使用することが好ましく、また玄米粉は、焙焼されたものを使用することが好ましい。例文帳に追加

Tapioca starch or arrowroot starch is preferably used as the starch and roasted brown rice flour is preferably used as the brown rice flour. - 特許庁

生地の作成において、パネトーネ酵母及び発芽玄米酵母の比率を小麦を100とした場合に、パネトーネ酵母は2%〜15%、発芽玄米酵母は0.5%〜10%とする。例文帳に追加

The amount of the panettone yeast is 2-15% and that of the sprouted brown rice yeast is 0.5-10% based on 100% of the wheat flour. - 特許庁

例文

発芽処理により増加した栄養成分が減少せず、発芽前の玄米に含まれているビタミンが壊れないと共に、コストダウンを図ることができる発芽前玄米粉末の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing unpolished rice powder before germination in which nutritional ingredients increased by germination treatment are not decreased and vitamins contained in unpolished rice before germination are not broken and cost reduction can be performed. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
EDR日英対訳辞書
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS