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該当件数 : 37



例文

(もちい):もち米。例文帳に追加

Mochii: glutinous rice.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

米を蒸したもの例文帳に追加

steamed glutinous rice  - EDR日英対訳辞書

穀実が性である稲例文帳に追加

a kind of rice plant whose grains are glutinous  - EDR日英対訳辞書

米だけで作った餅例文帳に追加

a Japanese rice cake made only of glutinous rice  - EDR日英対訳辞書

例文

寒梅粉という,米で作った接合剤例文帳に追加

rice-bran glue named 'kanbai-ko'  - EDR日英対訳辞書


例文

米(もちごめ)を洗い清めて、水に浸す。例文帳に追加

Wash, purify and souse glutinous rice in water.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

蒸篭(せいろう)に入れて、米を蒸す。例文帳に追加

Then, put the glutinous rice in seiro (a bamboo steamer) and steam it.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

米の焙煎超微粉末製造方法例文帳に追加

PRODUCTION OF ROASTED ULTRAFINE POWDER OF BLACK GLUTINOUS RICE - 特許庁

また、「餅」という字を用いず、「米糕」(ヌオミーガオnuòmǐgāo)、「米糍」(ヌオミーツーnuòmǐcí)などと呼んでいる。例文帳に追加

In China, they call their rice cake 'nuò-mĭ-gāo' (glutinous rice sweet cake), 'nuò-mĭ-cí' (glutinous rice food), etc., not using the Chinese character meaning 'mochi.'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

別に小豆(あずき)を蒸した米に合せる。例文帳に追加

Prepare azuki beans separately, and mix them with the steamed rice.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

米麹の製造方法であって、(a)米を乾燥する工程;(b)加水する工程;(c)米を蒸煮する工程;および、(d)製麹する工程、を包含する、方法。例文帳に追加

The method for manufacture of glutinous rice Koji includes (a) a process of drying glutinous rice, (b) a process of adding water, (c) a process of steaming glutinous rice, and (d) a process of producing Koji. - 特許庁

米を原料として、酵素活性の高い良質な米麹を製造する簡便かつ効率的な方法および該麹を使用した酒精含有甘味調味料を提供する。例文帳に追加

To provide a simple and efficient method for manufacturing good quality glutinous rice Koji with high enzyme activity using glutinous rice as raw material, and alcohol-containing sweetener using the same Koji. - 特許庁

唐人飴という,米に大麦のもやしを入れて作った飴例文帳に追加

in ancient China, a confectionery made of rice, called 'to-jin ame'  - EDR日英対訳辞書

飛竜頭という,粳米と米の粉を原料とする食品例文帳に追加

a food called 'hiryuzu' made with nonglutinous rice powder and glutinous rice powder  - EDR日英対訳辞書

米を炊きその米を突いてできた、お餅又は、のし餅をピザの生地にし、お餅又は、のし餅にピザの具を盛り合わせたことを特徴とする餅ピザを提供する。例文帳に追加

The rice cake pizza is obtained by using as pizza dough, rice cake or flattened rice cake which is made by boiling glutinous rice and pounding the glutinous rice, and arranging pizza ingredients on the rice cake or flattened rice cake. - 特許庁

米麹の製造方法、およびこれを用いた酒精含有甘味調味料の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR MANUFACTURING GLUTINOUS RICE KOJI, AND METHOD FOR MANUFACTURING ALCOHOL CONTAINING SWEETENER USING THE SAME - 特許庁

馬鈴薯、タピオカ、種穀物に由来する澱粉及び穀粉を、ベーカリー原料粉に5〜20%配合する。例文帳に追加

This bakery is obtained by formulating 5-20% starch or grain flower derived from a potato, a tapioca and a glutinous rice-type grain, with a raw material powder of the bakery. - 特許庁

-米を蒸かして干し、粗めに挽いた粒状の道明寺粉を用いた皮に、大福のように餡を包んだ桜餅。例文帳に追加

A skin made from domyojiko consisting of glutinous rice which has been steamed, dried then coarsely ground is wrapped around red bean paste like daifuku mochi.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

従来製法の固定観念を打破し、糊化度の高い製品の追求に取り組み、老化を抑制する手法によって新しい搗きたて焼き餅を実現できる画期的な米菓の製造方法並びに米菓を提供すること。例文帳に追加

To provide the subject revolutionary method capable of realizing new freshly crushed grilled rice cake through breaking down the fixed idea of a conventional production method, challenging to pursue a product high in gelatinization degree, and a technique to suppress its aging, and also to obtain glutinous rice confectionery. - 特許庁

豆類の脱落を防止しうる外観の良好な豆入り米菓を生産性良く製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a manufacturing method for a glutinous rice confectionery including beans capable of inhibiting the drop out of beans excellent in appearance in high productivity. - 特許庁

水分含量が57〜70%となるように米に吸水させた後、炊飯することを特徴とする米飯の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the boiled rice comprises making glutinous rice absorb water to bring water content to 57-70% followed by boiling. - 特許庁

水処理を施した豆類を米を主原料とするドウに添加し、混捏、成型、冷却、切断及び焼成の各工程を行う。例文帳に追加

The glutinous rice confectionery including beans is obtained by adding water treated beans to a dough using glutinous rice as the principal raw maternal, and mixing up, molding, cooling, cutting and baking. - 特許庁

合せた米を挺樋(ねりおけ)と呼ばれる四斗樽の樋に投じて2本の棒を用いて「エイエイ」と掛声をしながら、こねつける。例文帳に追加

Throw the steamed rice mixed with azuki beans into a tub called "nerioke" that is shaped like shitodaru (a barrel of four-to or about 72-liters), and knead them by two sticks calling out "Ei Ei."  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

いなり寿司用油揚げの製造に際し、耐熱性を有する種澱粉を0.5〜3質量%含有する調味液で油揚げを味つけすること。例文帳に追加

The fried bean curd for Inari-sushi is produced by seasoning the fried bean curd with a seasoning liquid containing 0.5-3 mass% heat-resistant glutinous starch flour. - 特許庁

米の素材とその風味を充分に活かし、いつでも手軽に美味しく食べられるよう、餅をピザの生地に加工した餅ピザを提供する。例文帳に追加

To provide rice cake pizza easily deliciously eatable at any time through sufficiently making use of the material and flavor of glutinous rice and processing rice cake to pizza dough. - 特許庁

米を炊飯した米飯であって、水分含量が57〜70%であり且つ澱粉の分解率が固形分当たり5〜33%であることを特徴とする米飯。例文帳に追加

Alternatively, the boiled rice is obtained by boiling glutinous rice, and has a water content of 57-70% and a decomposition rate of starch of 5-33% per solid. - 特許庁

グルテンおよび粉に対して所定の割合でドレッシングを加えて作り上げられたドウを、茹でるか蒸すか、あるいは茹でてから蒸すかすることによって半固形状化したものとしてなる生麩である。例文帳に追加

This Namafu is obtained by boiling, steaming, or steaming after boiling a dough formed by adding a prescribed proportion of dressing to gluten and a powder of glutinous rice to form a semisolid shape. - 特許庁

原料として用いられる玄米、胚芽米及び部分搗精米が粳米の場合には、この食品素材のグリコーゲンの溶出量は20〜50g/100g、米の場合には40〜80g/100gである。例文帳に追加

The elution amount of glycogen from the material is 20-50 g/100 g when nonglutinous rice as the above rice is used or 40-80 g/100 g when glutinous rice is used. - 特許庁

接着剤の製造方法は、天然素材の米を加熱攪拌機で攪拌しながら糊化するステップと、前記糊化ステップで作られた米糊に、天然の香辛料を混合させるステップとを具備することを特徴とする。例文帳に追加

The method for producing an adhesive comprises a step of stirring a glutinous rice as a natural material by a heated stirrer, to gelatinize the rice, and a step of mixing natural spices into the rice paste produced in the former step. - 特許庁

本発明の発芽玄米餅は、特に耐熱芽胞菌が通常の精白米(粳米、米)と同程度なので、生餅への加工適性に優れており、加熱殺菌後の餅よりも風味、保存性が優れている。例文帳に追加

The rice cake of the germinate brown rice grains bears the same level of thermally resistant spore bearing bacterium as those of usual polished rice grains (non-glutinous rice or glutinous rice) and has the excellent profitability to produce raw soft rice cake. - 特許庁

包んだ野菜の上から更にベーコンを巻きつけ串などを刺し、餅が柔らかいうちに冷凍し、米の素材とその風味を充分に活かし、いつでも手軽に美味しく煮込み食べられるようにした、杵つき餅ベーコン巻きを提供する。例文帳に追加

As a result of this, the rice cake sufficiently makes use of the material and flavor of glutinous rice, and is made easily deliciously eatable anytime through boiling. - 特許庁

上記課題は、酒精含有甘味調味料の製造方法において、米に代わる原料として、高度耐熱性または中度耐熱性α−アミラーゼを接触又は吸着させた後に蒸煮した粳米を用いることによって、解決された。例文帳に追加

The method for producing alcohol-containing sweet seasoning includes using nonglutinous rice with which a highly heat-resistant or moderately heat-resistant α-amylase is brought in contact or by which the amylase is adsorbed, followed by seaming as a raw material replacing glutinous rice. - 特許庁

米の浸漬時間を短縮し特に天気や気温に関係なく混練、蒸煮、パンチング作業を圧出機で自動化することにより細長棒状成型物を大量生産すると共に、品質の優れた伝統韓菓を製造方法と装置の提供。例文帳に追加

To provide a method and a device for producing a fried confectionery, capable of massively producing the thin and long bar-like traditional Korean confectionery having an excellent quality by shortening the immersion time of the glutinous rice and automatizing a kneading work, a steaming work and a punching work by the use of an extruder especially without relating to weather and air temperature. - 特許庁

米を使用した米飯を対象として、米粒の表面が糊状にねっとりとし、また、過度に軟らかい食感となることを防止し、かつ、長期間に亘り澱粉の老化を防止することのできる米飯の製造方法及び米飯を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing boiled rice for preventing the surface of rice grains from becoming pasty and sticky and preventing palate feeling from becoming excessively soft, and also preventing aging of starch for a long period in boiled rice using glutinous rice, and to provide the boiled rice. - 特許庁

従来使用されていた米ではなく粳米を原料とする酒精含有甘味調味料の製造法であって、米の粉砕を必要とせず、かつ、デンプンの老化を避けることにより、高品質な酒精含有甘味調味料の製造法を提供することを、本発明の課題とする。例文帳に追加

To provide a method for producing alcohol-containing sweet seasoning by using nonglutinous rice as a raw material but not a conventionally used glutinous rice, which does not need rice grinding and avoids starch aging so as to produce high-quality alcohol-containing sweet seasoning. - 特許庁

天然澱粉質を含有してなる水産練り製品であって、水産練り製品全体に対する固形分換算で、天然澱粉質の含有量が1〜25重量%であって、湿熱処理天然澱粉15〜85重量%及び種天然澱粉15〜85重量%を合計して100重量%になるように調製されたものである水産練り製品。例文帳に追加

The fishery paste product contains a natural starch in an amount of 1-25 wt.% based on the total fishery product in terms of solid content, wherein the natural starch is composed of 15-85 wt.% of a wet-heat treated natural starch and 15-85 wt.% of a waxy natural starch (the sum of both starches is 100 wt.%). - 特許庁

例文

本発明は、粳米および/または米からなる米飯食品に単糖類、二糖類、三糖類を含有しない澱粉分解物を炊飯時、または炊飯後に添加することにより、従来の米飯食品の外観、食感、味質について影響を与えることなく、さばけがよく、さらには冷凍・冷蔵保存にも耐え得る米飯食品を製造することができる。例文帳に追加

The objective cooked rice food having good loosening processability and durable to freezing and refrigeration storage is produced while keeping the appearance, palatability and taste of conventional cooked rice food by adding a decomposed starch free from monosaccharides, disaccharides and trisaccharides to a cooked rice food composed of nonglutinous rice and/or glutinous rice during or after the cooking of the rice. - 特許庁




  
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