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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 非澱粉に関連した英語例文

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非澱粉の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 44



例文

水性接着剤組成物は、糊化澱粉および/または膨潤澱粉から構成され、豆澱粉と穀物澱粉および/または塊茎澱粉の比が30:70〜90:10であるような、豆澱粉と穀物澱粉および/または塊茎澱粉の混合物を必須に含むことを特徴とする。例文帳に追加

This aqueous adhesive composition is composed of non-gelatinized starch and/or swelling starch, wherein the composition contains a mixture of legume starch and cereal starch and/or tuber starch as an essential component in such a manner that a ratio of the legume starch to the cereal starch and/or the tuber starch is 30:70 to 90:10. - 特許庁

低アレルゲン化小麦粉にα化澱粉およびα化澱粉を配合して用いた焼き菓子。例文帳に追加

This baked confectionary is provided by using lower allergenic wheat flour blended with α starch (pregelatinized starch) and non α starch. - 特許庁

0.8:1から8:1の重量比の安定化かつ反応抑制された高アミロース澱粉および酵素的に脱分岐されたもち澱粉から本質的になる混合物であって、両方の澱粉がもちトウモロコシ澱粉である混合物または、前記高アミロース澱粉がタピオカ澱粉である混合物。例文帳に追加

The present invention relates to a blend consisting essentially of a stabilized and reaction-inhibited non-high amylose starch and an enzymatically debranched waxy starch at a weight ratio of 0.8:1 to 8:1, wherein both starches are waxy corn starch. - 特許庁

澱粉原料は、大麦、小麦等であり、麦澱粉原料以外に用いる澱粉原料である澱粉原料は、液糖、コーンスターチ等である。例文帳に追加

The wheat starch raw material is the one of barley, wheat or the like, and the non-wheat starch raw material which is a starch raw material except the wheat starch raw material is liquid sugar, corn starch or the like. - 特許庁

例文

低アレルゲン化小麦粉を用いた焼き菓子の製造方法において、α化澱粉およびα化澱粉を配合することを特徴とする方法。例文帳に追加

In a method for producing the baked confectionary using lower allergenic wheat flour, α starch and non α starch are specifically blended. - 特許庁


例文

澱粉は好ましくはゲル形成性、分解、アミロース含有分散澱粉またはゲル形成性、分解、化学的に架橋もしくは物理的に阻害されたアミロペクチン分散澱粉である。例文帳に追加

Wherein the starch is a gel forming, non-degraded, amylose containing dispersed starch, or a gel forming, non-degraded, chemically crosslinked or physically inhibited amylopectin dispersed starch. - 特許庁

水中で低粘度をもち、かつ調理時に堅牢なゲルを形成することのできる、タンパク質-澱粉組成物であって、タンパク物質および澱粉物質を含み、該タンパク物質と該澱粉物質とが、複合化されており、かつ該澱粉物質が実質的に-ゲル化状態にあることを特徴とする。例文帳に追加

This protein/starch composition having a low viscosity in water and capable of forming a firm gel when cooling, comprising a protein and a starch material, where the protein and the starch are complexed and the starch is in a substantially non-gel state. - 特許庁

澱粉類4〜12質量%、油脂8〜20質量%、及び糖類5〜45質量%を含有し、該澱粉類が、ワキシースターチ由来の糊化膨潤抑制澱粉及びワキシースターチ由来の糊化膨潤抑制澱粉を含有することを特徴とするフラワーペースト類。例文帳に追加

The flour pastes contain 4-12 mass% starches, 8-20 mass% fat and oil, and 5-45 mass% saccharides, wherein the starches contain a gelatinization and swelling-inhibiting starch derived from waxy starch, and a gelatinization and swelling-inhibiting starch derived from nonwaxy starch. - 特許庁

上記のワキシースターチ由来の糊化膨潤抑制澱粉及び上記のワキシースターチ由来の糊化膨潤抑制澱粉は、いずれもリン酸架橋澱粉であることが好ましい。例文帳に追加

The gelatinization and swelling-inhibiting starch derived from the waxy starch, and the gelatinization and swelling-inhibiting starch derived from the nonwaxy starch are each preferably a phosphate-crosslinked starch. - 特許庁

例文

α化澱粉の含有量が乾物当たり1〜10%、α化澱粉α化澱粉の総含有量が乾物当たり5〜30%になるように配合する。例文帳に追加

The α starch is blended to have 1-10% content based on the dry weigh and 5-30% total content of the αstarch and the non α starch based on the dry weight. - 特許庁

例文

上記流動性澱粉常に速いゲル化特性、高いゲル強度及び優れた弾性を示す。例文帳に追加

The sago fluidity starch exhibits exceptionally fast gelling characteristics, high gel strengths and excellent elasticity. - 特許庁

その流動性澱粉常に速いゲル化特性、高いゲル強度及び優れた弾性を示す。例文帳に追加

Such fluidity starch exhibits exceptionally fast gelling properties, high gel strengths, and exceptional elasticity. - 特許庁

消化性ヒドロキシプロピル澱粉加水分解物、その製造方法及び飲食品例文帳に追加

INDIGESTIIBLE HYDROXYPROPYL STARCH HYDROLYSATE, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND FOOD AND DRINK - 特許庁

液糖以外の澱粉原料あるいは麦澱粉原料に添加して糖化させるために用いる外来酵素は、プロテアーゼ、β−グルカナーゼ等である。例文帳に追加

The exoenzyme used for the succharification by being added to the non-wheat starch raw material except the liquid sugar or the wheat starch raw material is a protease, β-glucanase or the like. - 特許庁

澱粉原料としての大麦に外来酵素を添加して糖化を行った後、澱粉原料としての液糖を添加することで発酵原料を得、この発酵原料を発酵させてビールテイスト飲料を得る。例文帳に追加

The beer taste beverage is obtained by saccharifying the barley as the wheat starch raw material by adding the exoenzyme, adding the liquid sugar as the non-wheat starch raw material to the saccharified product to provide a fermentation raw material, and fermenting the fermentation raw material. - 特許庁

膨潤抑制澱粉及び膨潤抑制澱粉を配合してなるベーカリー食品用小麦粉代替物;原料小麦粉の10〜100%を、上記小麦粉代替物で置換した穀粉を用いて製造された、ベーカリー食品。例文帳に追加

The wheat flour substitute for bakery foods, which is obtained by blending starch with swelling suppression and starch without swelling suppression, and bakery foods prepared by using a starch obtained by substituting 10-100% of the raw wheat flour with the wheat flour substitute. - 特許庁

このため、焼成時に生地に含まれているアミロペクチン結晶の晶質化を防ぐことができ、難消化性澱粉を含有する澱粉含有焼成食品を得ることができる。例文帳に追加

Consequently, amylopectin crystals contained in the dough can be prevented from being amorphous when baking and the starch-containing baked food containing the difficult-to-digest starch can be obtained. - 特許庁

マルトース生成エキソアミラーゼの使用による澱粉生成物の製造方法及びベーキングされた生成物における澱粉の老化を遅延するための方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing starch using a non-maltogenic exoamylase and a method for retarding retrogradation of starch in baked products. - 特許庁

主原料として湿熱処理澱粉を用い、副原料として湿熱処理澱粉を用いて製造することを特徴とする春雨の製造方法を提供する。例文帳に追加

This method for producing the bean-starch vermicelli is characterized by using non-moist heat treated starch as the main raw material, and using moist heat treated starch as the sub-raw material. - 特許庁

表面が粘着処理された3本のロールを供えた圧延装置を使用する点、第1の工程における澱粉と水および第2の工程における澱粉の重量割合がほぼ1:5:6である点にも特徴がある。例文帳に追加

The method employs a roller provided with three rolls the surfaces of which are subjected to nonadhesive treatment, and the weight ratio of the starch and water in the first process and the starch in the second process corresponds to almost 1:5:6. - 特許庁

溶解状態の澱粉及び/又は溶解状態の加熱溶解性ガム質が分散しているパスタソース。例文帳に追加

In the pasta sauce, undissolved starch and/or undissolved heat-soluble gum substance are/is dispersed. - 特許庁

イオン誘導体化澱粉及びそれらの−エアゾール、低揮発性有機化合物の毛髪化粧用組成物における使用例文帳に追加

NONIONICALLY DERIVATIZED STARCHES AND THEIR USE IN NON-AEROSOL, LOW-VOLATILE-ORGANIC-COMPOUND HAIR COSMETIC COMPOSITIONS - 特許庁

本発明は低VOC、−エアゾール毛髪化粧用組成物に向けられており、これはイオン変性された澱粉を含有する。例文帳に追加

The low-VOC (low volatile organic compound content) non-aerosol hair cosmetic composition contains a nonionically modified starch. - 特許庁

本発明は、高度に抑制された澱粉充填剤をゼラチン含有フィルム及び軟カプセルに添加することを供する。例文帳に追加

The invention provides addition of a highly inhibited starch filler to a gelatin-free film and soft capsule. - 特許庁

そして、上記紙製化粧型枠1の表面に、水溶性の澱粉系生分解性樹脂で実質的に構成されてなる塗膜が形成されている。例文帳に追加

The form 1 also comprises a coating film formed on the front surface of the form 1 and constituted of substantially a non-water soluble starch biodegradable resin. - 特許庁

澱粉を出発材料とし、賦形性、熱可塑性、晶性、離形性、耐水性、耐熱性の点で優れた新規な樹脂を提供する。例文帳に追加

To provide a novel resin which is produced by using starch as the starting material and is excellent in moldability, thermoplasticity, amorphousness, mold release characteristics, water resistance, and heat resistance. - 特許庁

アルカリ源と、澱粉質固体の浄化を強化するイオン界面活性剤のブレンドとを含むアルカリ洗浄剤組成物。例文帳に追加

The alkaline detergent composition includes a source of alkalinity and a blend of nonionic surfactants that enhances the cleaning of starchy soils. - 特許庁

澱粉部分分解物から還元性糖質の製造方法の確立とその用途開発を目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing a non-reducing saccharide from a partially decomposed matter of starch, and development of its use. - 特許庁

澱粉または生澱粉イオン的処理を施した改質澱粉の未溶解粒子の水性スラリーに、高度構造型分子構造を有する高分子量カチオン性ポリアクリルアミド誘導体の水溶液が混合されてなる層間接着剤を、シート層間に噴霧、塗布して、抄き合わせ抄造によって板紙などを製造する。例文帳に追加

The interlayer adhesive is obtained by mixing an aqueous slurry of undissolved particles of raw starch or a modified starch obtained by subjecting the raw starch to a nonionic treatment with an aqueous solution of a high-molecular weight cationic polyacrylamide derivative having an advanced structural type molecular structure, and sprayed or coated between the sheet plies to produce the paperboard or the like by combination papermaking. - 特許庁

アミロペクチンの側鎖の還元末端から4〜8個のD−グルコピラノシル単位から主として成る1又は複数の線状マルトオリゴ糖を切り取ることによって澱粉を加水分解することができるシュードモナス・サッカロフィラ由来のマルトース生成エキソアミラーゼを澱粉基材に添加することを含む方法。例文帳に追加

The method involves addition of the non-maltogenic exoamylase to starch medium, wherein the exoamylase is originated from Pseudomonas saccharophila and is capable of hydrolyzing starch by cleaving off one or a plurality of linear maltooligosaccharides, mainly composed of 4-8 D-glucopyranosyl units from the non-reducing ends of side chains of amylopectin. - 特許庁

前記パスタソースの製造方法であって、製造工程において、溶解状態の澱粉及び/又は溶解状態の加熱溶解性ガム質を完全に溶解することなく製造するパスタソースの製造方法。例文帳に追加

The method for producing the pasta sauce includes the process for producing pasta sauce without making undissolved starch and/or undissolved heat-soluble gum substance completely dissolve in the pasta sauce. - 特許庁

水分活性が0.70〜0.94の容器詰め具材入り液状食品であって、溶解状態の澱粉及び/又は溶解状態の加熱溶解性ガム質が分散している容器詰め具材入り液状食品。例文帳に追加

In the packaged ingredient-containing liquid food product the water activity of which is 0.70-0.94, undissolved starch and/or undissolved heat-soluble gum substance are/is dispersed in the food. - 特許庁

水、植物または動物パルプ、脂肪およびα化および/または膨潤澱粉の混合物を常に高い剪断機械処理して得たクリーム性を保持する食品、一層明確には約1〜25%脂肪、約2.5〜14%澱粉および約55%までの植物または動物パルプを含む調理製品である。例文帳に追加

This creaminess-retaining food is obtained by subjecting a mixture of water, plant or animal pulp, fat and pregelatinized and/or swollen starch to an very high-level shearing mechanical treatment; more specifically, this food is a cooked product comprising about 1 to 25 wt.% of fat, about 2.5 to 14 wt.% of starch, and about ≤55 wt.% of plant or animal pulp. - 特許庁

たこ焼き生地として、小麦粉及び水を主原料とし、加熱で調製したたこ焼き生地Aと、小麦粉及び水を主体とする混合物に澱粉糊液を配合して調製したたこ焼き生地Bとを用いる。例文帳に追加

This method for producing the grilled dumplings with bits of octopus comprises using as dough for the grilled dumplings with bits of octopus, dough (A) having wheat flour and water as the main raw material and prepared without heating, and dough (B) prepared by mixing starch paste with a mixture having wheat flour and water as the main body. - 特許庁

生型の成型性に優れ、かつ固化した生型から模型を引き抜く際の抜型性に優れ、さらに従来の澱粉に比較して常に安価な、鋳造用生型の有機粘結剤およびその使用方法を提供すること。例文帳に追加

To provide an organic binder in a green sand mold for casting which has excellent moldability of the green sand mold and pattern drawability when the pattern is drawn out from the hardened green sand mold, and further, is very inexpensive in comparison with the conventional starch, and its using method. - 特許庁

選択された澱粉およびコラーゲンの複合体または組み合わせにより、ソーセージのような同時押出食物製品のための常に有効なケーシング材料を提供する。例文帳に追加

To provide composites or combinations of selected starches and collagen imparting very useful casing materials for co-extruded food products such as sausage. - 特許庁

還元性を示す澱粉部分分解物に還元性糖質生成酵素を作用させる方法により製造されたトレハロースからなるエネルギー用糖源、及びそのトレハロースを有効成分として含有せしめたエネルギー補給用組成物を提供することによって解決する。例文帳に追加

This energy sugar source comprising trehalose produced by a method for making a non-reducing sugar-producing enzyme to act on a starch partial hydrate exhibiting a reducing property, and the energy-supplying composition containing the trehalose as an active ingredient. - 特許庁

本発明は、新規トレハロース遊離酵素とその製造方法、それを産生する微生物、加えて、還元性澱粉部分分解物から、このトレハロース遊離酵素と還元性糖質生成酵素とを用いて、トレハロースおよびそれを含む糖質、並びにトレハロースを含有せしめた組成物を構成とする。例文帳に追加

The invention comprises the new trehalose-releasing enzyme, the method for producing the enzyme, a microorganism for producing the enzyme, trehalose and trehalose-containing saccharides obtained from the reducing partial starch hydrolysates using the trehalose-releasing enzyme and a non-reducing saccharide-forming enzyme, and a composition made from the trehalose contained. - 特許庁

51重量%以上の澱粉由来のバイオマス層の表裏面にポリエチレン層を積層した3層構造のシート材構造とすることで、バイオプラスチックのカーボンニュートラル性を維持しつつ、バイオプラスチックの弱点である強度性を改善したシート材を実現した。例文帳に追加

The biomass sheet material has a three-layer structure formed by layering a polyethylene layer on both of the front surface and back surface of a biomass layer derived from51 wt.% starch and rectify the weakness being the low strength of bio-plastics while keeping the carbon neutrality of bio-plastics. - 特許庁

主として、澱粉60〜80重量部とポリプロピレン10〜40重量部に、木材質植物繊維粉末3〜15重量部を加え、あるいは、それらに、更に加熱処理籾殻粉末を加えて、押出機で押し出し発泡させた生分解性樹脂発泡体を提供する。例文帳に追加

This foamed material of a biodegradable resin is obtained by mainly adding 3-15 pts.wt. of a non-ligneous vegetable fibers powder to 60-80 pts.wt. of starch and 10-40 pts.wt. of polypropylene, or further adding heated chaff powder to them and extrusion-foaming by an extruder. - 特許庁

セラミックススラリーに澱粉を添加し、吸水性の型に流し込み、加熱して硬化させた後に離型し、乾燥して成形体を得、次いで成形体の空隙あるいは成形体を焼成して得たセラミックス多孔体の空隙に金属を含浸させることにより金属・セラミックス複合体を得る金属・セラミックス複合体の製造方法である。例文帳に追加

This method for producing a metal/ceramic complex comprises adding a starch to a ceramic slurry, pouring the slurry into a water nonabsorbing mold, heating and hardening the slurry, demolding the hardened material, drying the demolded material to give a molding, impregnating a metal to voids of the molding or voids of a ceramic porous body obtained by baking the molding to give the metal/ceramic complex. - 特許庁

少なくとも顔料と、溶剤と、顔料分散剤を含む水系インクを用いて記録を行うためのインクジェット記録用紙であって、 無機粒子、アクリル系樹脂、澱粉、並びに、アルキルケテンダイマー、アルケニル無水コハク酸、及び中性ロジンからなる群より選ばれる少なくとも一種を含み、JIS P 8122に従い測定されるステキヒトサイズ度が0.1〜4秒である、インクジェット記録用紙。例文帳に追加

The ink-jet recording paper for recording using non-aqueous ink containing at least a pigment, a solvent and a pigment dispersant, contains inorganic particles, acryl-based resin, starch, and at least one kind selected from a group consisting of alkyl ketene dimer, alkenyl succinic anhydride and neutral rosin, and has a Stoeckigt sizing degree measured according to JIS P 8122 being 0.1-4 seconds. - 特許庁

本発明に係る製造方法では、具材部分に熱変性部位を残すことで、具材部分のジューシー感や旨みの低下を防止しつつ、皮部分を熱処理することにより、皮部分に含有された澱粉のα化やグルテンの熱変性が促進され、皮部分の強度を向上させることが可能である。例文帳に追加

In the method, reduction in the juicy feeling or the taste of the ingredient part is prevented by leaving the non-thermal degenerated portions in the ingredient part as they are, and also pregelatinization of starch falling in the skin part and the thermal denaturation of gluten are promoted through the thermal treatment of the skin part so as to improve the strength of the skin part. - 特許庁

例文

また、セラミックススラリーに澱粉を添加し、吸水性の型に流し込み、加熱して硬化させた後に離型し、乾燥して成形体を得、次いで成形体を焼成してセラミックス多孔体を得るセラミックス多孔体の製造方法において、セラミックスの粒径を粗くすることにより、焼成による収縮をほとんど起こさないようにしてセラミックス多孔体を得る。例文帳に追加

In this method for producing a ceramic porous body by adding the starch to the ceramic slurry, pouring the slurry into a water nonabsorbing mold, heating and hardening the slurry, demolding the hardened material, drying the demolded material to give the molding and baking the molding to give the ceramic porous body, the particle diameter of the ceramic is made coarse to give the ceramic porous body hardly causing shrinkage by the baking. - 特許庁

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