意味 | 例文 (562件) |
In the soupの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 562件
a flaw on the gem―spots on the sun―a fly in the amber―a hair in the soup―a blot on one's character 例文帳に追加
玉に瑕 - 斎藤和英大辞典
a flaw in the gem―spots on the sun―a fly in the amber―a hair in the soup―a blot on one's character 例文帳に追加
玉に瑕 - 斎藤和英大辞典
There is too much salt in the soup 例文帳に追加
汁は塩が辛い - 斎藤和英大辞典
There is not enough salt in the soup 例文帳に追加
この汁は塩が甘い - 斎藤和英大辞典
In addition, the soup mixing soup stock containing large amount of Kaeshi for dipping soba is called Karatsuyu (spicy soup), and the soup mixing soup stock containg small amount of Kaeshi for hot soba is called Amatsuyu (mild soup). 例文帳に追加
なお、つけ蕎麦用にかえしを濃く出汁で割った汁を辛汁(からつゆ)、温かい蕎麦用に薄めに出汁で割った汁を甘汁(あまつゆ)という。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The soup is not salt enough―(の“salt”は形容詞、名詞に用いれば)―The soup has not enough salt in it―There is too little salt in the soup. 例文帳に追加
汁が甘い - 斎藤和英大辞典
the floating ingredients in soup, called royal 例文帳に追加
ロワイヤルという,スープの浮き具 - EDR日英対訳辞書
This soup is eaten in the abovementioned kagami-biraki. 例文帳に追加
前記の鏡開きのときに食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Kamo seiro (buckwheat noodles on a bamboo basket served with a bowl of duck meat in soysauce-based soup on the side) 例文帳に追加
鴨せいろ - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To clean chopsticks in soup or the like. 例文帳に追加
汁物などで箸を洗う所作。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
In the case of Japanese dishes, you must hold a plate of soup in your left hand and put your mouth at the brim of plate to sip the soup. 例文帳に追加
和食の場合、器を左手で持ち口をつけて汁を飲む。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To eat, dip (tojite) noodles in the soup to warm up and to pick up the flavor of the soup. 例文帳に追加
そばを汁に入れて(投じて)暖めて味をつけてから食する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide an oil-and-fat composition for soup efficiently coating the surface of the soup when added to the soup so as to prevent a drop in the temperature of the soup.例文帳に追加
スープに添加した際効率よくスープの表面を覆うことによりスープの温度低下を防ぐスープ用油脂組成物を提供する。 - 特許庁
Basically, soup broth in the Kansai region is flavored so that customers drink it to the last drop as if they were drinking clear soup. 例文帳に追加
基本的に、吸い物のように飲み干せるように仕上げられている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Curry Udon is Udon noodles in soup cooked by one of two methods, one is curry-flavored soup made by adding curry powder to the soup broth, and the other is by diluting Japanese style curry with soup broth. 例文帳に追加
だし汁にカレー粉を加えてカレー風味にしたものか、だし汁で延ばした和風カレーをつゆとして用いたうどんである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Soup broth in Japanese style Udon and in the Republic of Korea style Udon appear similar, but in fact, the taste is quite different, because the latter soup broth is usually peppered. 例文帳に追加
しかし、だし汁にコショウが入っているのが普通で、味は似て非なるものが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Konnyaku is mainly used as an ingredient in shirumono (a soup dish) and nabemono (a dish served in a pot at the table) such as oden (a Japanese dish containing all kinds of ingredients cooked in a special broth of soy source, sugar, sake, etc), nimono (food boiled and seasoned), miso soup, and pork miso soup. 例文帳に追加
コンニャクはおもにおでん、煮物、味噌汁、豚汁など汁物や鍋物の具に使われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
A clear soup is common in Eastern Japan and in Kyushu while a white miso soup is popular in the Kansai region. 例文帳に追加
主として東日本及び九州は澄まし汁が多く、関西は白味噌仕立てが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
These characteristics are aimed at allowing the noodles to easily mix with the soup broth (in the Kansai region, soup broth is called Dashijiru) and the soup broth is easily to sip. 例文帳に追加
これは出汁(関西ではつゆのことを出汁と呼ぶ)がからみやすく、まただ出汁を吸いやすいようにとの工夫である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
For example, shirodashi (white soy sauce with soup stock), which is used for udon (Japanese wheat noodles), soup dishes and pot dishes, is available in the marketplace, as is akadashi (a soup stock utilizing dark-brown soybean paste), which is used for foods boiled in broth. 例文帳に追加
うどん・汁物・鍋物用の白だし、煮物用の朱だしなどが市販されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The term Toji soba came from the manner in which soba is eaten whereby the noodles are dipped (or 'tojiru' in Japanese) in the soup. 例文帳に追加
そばを投じるためとうじそばという。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The boiled noodles are served in an Udon-bowl filled with 'soup broth' (such soup broth is especially called 'Udontsuyu' in Japanese, and this type of dish is called Kake-Udon). 例文帳に追加
茹であげた麺は、「うどんつゆ」を張ったうどん鉢に入れて供される(かけうどん)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To efficiently spoon many ingredients without regard to the quantity of soup, and to drink the soup in addition.例文帳に追加
スープの量にかかわらず、多くの具を効率的にすくい取り、しかもスープも飲める。 - 特許庁
Soup stock is used for the above-mentioned soup dishes as well as pot dishes, including oden (a Japanese dish containing all kinds of ingredients cooked in a special broth of soy sauce, sugar, sake, etc). 例文帳に追加
出汁は上記の汁物のほか、おでんなどの鍋料理に用いる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
However, soup stock made from L. angustata is cloudy and pale, therefore restaurants in the Kansai region rarely use L. angustata for making soup stock. 例文帳に追加
しかしだしを採ろうとすると青白く濁るので、関西の料理屋ではまず用いない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Furthermore, a boundary between Kanto-type soup broth and Kansai-type soup broth also exists in the Japan Sea area. 例文帳に追加
他に日本海側でも関東風・関西風つゆ境界線が実在する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
In the Kinki region, soup is made by adding curry powder to flavorful Kansai-styled soup broth seasoned with light-colored soy sauce. 例文帳に追加
近畿では、関西風のだしを利かせた薄口醤油を基本としたつゆにカレー粉を入れる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Nishin soba, buckwheat noodles in hot soup with stewed herring on top, is available in the areas such as Kyoto City. 例文帳に追加
京都市など、ニシンの煮込みを載せたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
意味 | 例文 (562件) |
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