EGG YOLKの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 254件
METHOD FOR PRODUCING FRIED EGG HAVING PATTERNED EGG YOLK, AND COOKING UTENSIL FOR MAKING FRIED EGG HAVING PATTERNED EGG YOLK例文帳に追加
模様付き黄身を有する目玉焼の製造方法及び製造器具 - 特許庁
The egg yolk will inspissate 例文帳に追加
卵黄が濃くなるであろう - 日本語WordNet
The egg yolk vascularized 例文帳に追加
血管新生化された卵黄 - 日本語WordNet
In Tsukimi soba, an egg yolk is used to resemble the moon. 例文帳に追加
黄身を月に見立てる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
PRODUCTION OF EGG YOLK OIL例文帳に追加
卵黄油の製造方法 - 特許庁
EGG YOLK OIL AND APPLICATION OF THE SAME例文帳に追加
卵黄油およびその用途 - 特許庁
It is frequently served with a raw quail egg or a yolk of chicken egg dropped on top of the grated yam and egg white mixture. 例文帳に追加
ウズラの生卵か黄身ものせて供される場合が多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
This method for producing the egg yolk lipid comprises carrying out heat treatment of a dried egg yolk and then extracting the egg yolk lipid from the resultant heat-treated material with an organic solvent in the method for producing the egg yolk lipid comprising extracting the egg yolk lipid from the dried egg yolk with the organic solvent and then removing the organic solvent from the extract liquid.例文帳に追加
乾燥卵黄から有機溶剤で抽出し、抽出液から有機溶剤を除去する卵黄脂質の製造方法において、乾燥卵黄に加熱処理を施し、得られた加熱処理物から有機溶剤で抽出する卵黄脂質の製造方法。 - 特許庁
This egg salad contains a yolk oil (except the yolk oil derived from the raw material egg), and has pH 6.3-7.0.例文帳に追加
卵黄油(原料卵由来の卵黄油は除く)を含有し、pHが6.3〜7.0であるタマゴサラダ。 - 特許庁
SEPARATION AND PURIFICATION METHOD OF EGG YOLK ANTIBODY OF BIRD AND USE OF THE OBTAINED EGG YOLK ANTIBODY例文帳に追加
鳥類の卵の卵黄抗体の分離及び浄化方法と得られた卵黄抗体の使用方法 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING EGG YOLK LIPID AND PROCESSED FOOD COMPRISING THE SAME EGG YOLK LIPID FORMULATED THEREIN例文帳に追加
卵黄脂質の製造方法および該卵黄脂質を配合した加工食品 - 特許庁
This large intestine tumor-preventing composition is obtained by incorporating an egg yolk protein derived from a hen egg yolk.例文帳に追加
鶏卵卵黄に由来する卵黄タンパク質を含有させることで上記課題を解決する。 - 特許庁
Even if I use both hands, I can't crack an egg without breaking the yolk.例文帳に追加
両手でもきれいに卵が割れないんだよ。 - Tatoeba例文
an egg boiled gently until both the white and the yolk solidify 例文帳に追加
白身と黄身がどちらも固まるまで徐々にゆでた卵 - 日本語WordNet
a color yellow that is like the color of butter, gold, or the yolk of an egg 例文帳に追加
黄色という,バターや金や卵の黄身のような色 - EDR日英対訳辞書
Yellow somen containing egg yolk and flour. 例文帳に追加
卵黄と小麦粉を混ぜて麺を延ばす黄色い素麺。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is baked with egg yolk applied onto the dough to look like chestnut skin. 例文帳に追加
皮に卵黄を塗って焼き、栗の皮の色に似せたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
YOLK LIQUID AND COAGULATED EGG-PROCESSED FOOD CONTAINING THE SAME例文帳に追加
卵黄液及びこれを含有する凝固卵加工食品 - 特許庁
PRODUCTION OF STERILIZED LIQUID CONTAINING EGG YOLK FOR CULTURE MEDIUM例文帳に追加
培地用滅菌卵黄含有液の製造法 - 特許庁
FOOD CONTAINING EGG YOLK AS RAW MATERIAL, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加
卵黄を素材とした食品およびその製造方法 - 特許庁
YOLK LIQUID AND EGG-PROCESSED FOOD PRODUCT CONTAINING THE SAME例文帳に追加
卵黄液及びこれを含有する卵加工食品 - 特許庁
To provide a fresh egg yolk-like processed food having texture closely resembling that of a fresh egg yolk coated with egg yolk membrane when treated with chopsticks or by the hands; to provide a method for producing the fresh egg yolk-like processed food; and to provide a food product utilizing the processed food.例文帳に追加
箸や手で取り扱った際の質感が卵黄膜に包まれたままの生卵黄と酷似した生卵黄様加工食品及びその製造方法、並びに生卵黄様加工食品を用いた食品を提供する。 - 特許庁
METHOD FOR SEPARATING BOILED EGG INTO YOLK AND ALBUMEN例文帳に追加
茹で卵の黄身と白身の分離方法 - 特許庁
To produce an egg yolk flavor imparting material for a processed food, to provide a method for producing an egg yolk lipid having excellent effects as a rich taste imparting material and to obtain a processed food excellent in egg yolk flavor or rich taste comprising the egg yolk lipid formulated therein.例文帳に追加
加工食品の卵黄風味付与材及びコク味付与材として優れた効果を有する卵黄脂質の製造方法、および該卵黄脂質を配合した卵黄風味あるいはコク味に優れた加工食品を提供する。 - 特許庁
If I get exhausted, i'll become the yolk in a boiled egg!例文帳に追加
あっ! くたびれたら ゆで卵の黄身になろう...。 - 映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書
Do you think it is funny to throw an egg in somebody's face? you think it's a yolk?例文帳に追加
誰かに卵を投げるとは 変だろう? - 映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書
-- both undoubtedly made by the yolk of an egg. 例文帳に追加
——両方ともに間違いなく卵黄によるものだ。 - O Henry『シャムロック・ジョーンズの冒険』
How to make Dashi-maki Tamago: Mix egg yolk and white (beat egg yolk lightly with egg white), add dashi broth soup, and fry in an oily pan. 例文帳に追加
作り方は卵は黄身・白身を混ぜ(黄身は割りほぐして白身とよく混ぜ合わせる)、それにダシを加え、油を敷いたフライパンなどを使って焼く。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide egg yolk oil which contains egg-yolk phospholipid as a major component, and the egg flavor is reduced, and to provide an application of the same.例文帳に追加
卵黄リン脂質を主成分とする、卵風味が低減された卵黄油およびその用途を提供する。 - 特許庁
The apparatus for producing pasteurized liquid whole egg includes: an egg-breaking machine 1 equipped with an egg shell cutting means; a tube pump 2 unevenly crushing egg yolk masses while sending unfiltered liquid egg taken out from the egg-breaking machine 1; and a heat pasteurization device 4 heating liquid whole egg E obtained by crushing the egg yolk masses at a temperature lower than the coagulation temperature to pasteurize the liquid whole egg.例文帳に追加
卵殻切断手段を備えた割卵機1と、割卵機1から取り出される未濾過の液卵を送りつつ卵黄塊を不均一に潰すチューブポンプ2と、卵黄塊を潰した液全卵Eを凝固温度未満で加熱して殺菌する加熱殺菌装置4とを備えてなる。 - 特許庁
To provide a method for separating a boiled egg into yolk and albumen, by which the shell-removed boiled eggs can be efficiently and massively separated to the yolk and the albumen without breaking the yolk.例文帳に追加
殻剥き茹で卵の黄身と白身を、黄身を崩すことなく能率よくかつ大量に分離する方法を提供する。 - 特許庁
A method for producing heat-treated egg yolk includes adjusting the egg yolks so as to set a water content of 10-55 mass% and a pH of 4-6 and heat-treating the egg yolks at 40-70°C for 10 minutes to 10 hours, and preferably using a salt-added egg yolk or sugar-added egg yolk as the egg yolks.例文帳に追加
卵黄類を水分含量10〜55質量%、pH4〜6となるように調整し、40〜70℃で10分〜10時間加熱処理することを特徴とし、好ましくは上記卵黄類として加塩卵黄又は加糖卵黄を使用する加熱処理卵黄の製造方法。 - 特許庁
To provide a method of separating an antibody from an egg yolk by removing a great part of lipid and casein materials present in an ordinary egg yolk.例文帳に追加
普通卵黄に存在する脂質とカゼイン類物質の大部分を除去し卵黄から抗体を分離する方法を提供すること。 - 特許庁
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原題:”XVIII THE ADVENTURES OF SHAMROCK JOLNES” 邦題:『シャムロック・ジョーンズの冒険』 | This work has been released into the public domain by the copyright holder. This applies worldwide. 原文:「Sixes and Sevens」所収「The Adventure of Shamrock Jolnes」 翻訳:枯葉<domasa@db3.so-net.ne.jp> プロジェクト杉田玄白正式参加テキスト。最新版はhttp://www005.upp.so-net.ne.jp/kareha/にあります。 Copyright © O Henry 1911, expired. Copyright © Kareha 2001, waived. |
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