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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Vegetable Proteinの意味・解説 > Vegetable Proteinに関連した英語例文

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Vegetable Proteinの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 137



例文

Vegetable protein 例文帳に追加

植物性たん白 - 日本法令外国語訳データベースシステム

VEGETABLE PROTEIN FOOD MATERIAL例文帳に追加

植物蛋白食品素材 - 特許庁

ANALOGUE OF VEGETABLE PROTEIN MEAT例文帳に追加

植物たんぱく質食肉類似物 - 特許庁

CONFECTIONERY PRODUCT CONTAINING VEGETABLE PROTEIN例文帳に追加

植物性たん白含有菓子 - 特許庁

例文

FRUIT OR VEGETABLE JUICE-CONTAINING PROTEIN BEVERAGE例文帳に追加

果実または野菜の汁入りタンパク質飲料 - 特許庁


例文

THICK LIQUID FOOD CONTAINING VEGETABLE PROTEIN例文帳に追加

植物性タンパク質含有濃厚流動食 - 特許庁

MILK PROTEIN-CONTAINING PACKAGED VEGETABLE DRINK例文帳に追加

乳タンパク質含有容器詰野菜飲料 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING VEGETABLE PROTEIN-CONTAINING HAMBURGER-LIKE FOOD例文帳に追加

植物性蛋白含有ハンバーグ様食品の製造法 - 特許庁

The vegetable protein food material comprises textured vegetable protein preferably obtained through swelling textured soybean protein followed by drying the swollen textured soybean.例文帳に追加

組織状植物蛋白、好ましくは組織状大豆蛋白を膨潤後に乾燥させたものであることを特徴とする植物蛋白食品素材。 - 特許庁

例文

METHOD FOR AMELIORATING FEED-INTAKE LOWERING OF VEGETABLE PROTEIN SUBSTITUTED FOR FISH MEAL AND VEGETABLE PROTEIN COMPOSITION SUBSTITUTED FOR FISH MEAL例文帳に追加

魚粉代替植物性蛋白質の摂餌低下改善方法及び魚粉代替植物性蛋白質組成物 - 特許庁

例文

METHOD FOR PRODUCING AGLUCON ISOFLAVONE-CONCENTRATED VEGETABLE PROTEIN WHEY例文帳に追加

アグルコンイソフラボン濃縮植物タンパク質乳漿の製造方法 - 特許庁

METHOD FOR MODIFYING CELLULOSIC FIBER MATERIAL WITH VEGETABLE PROTEIN例文帳に追加

植物性蛋白質によるセルロース系繊維材料の改質加工法 - 特許庁

PRODUCTION METHOD OF VEGETABLE PROTEIN COMPOSITION CONTAINING ALKALINE EARTH METAL SALT例文帳に追加

アルカリ土類金属塩を含む植物性タンパク質組成物の製造方法 - 特許庁

The textured vegetable protein to be used has ≤15% of water content.例文帳に追加

水分含量が15%以下である組織状植物蛋白を用いる。 - 特許庁

ENZYMATIC HYDROLYSIS-TYPE SEASONING COMPRISING VEGETABLE PROTEIN AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

植物性タンパク質の酵素分解型調味料およびその製造法 - 特許庁

The subject method for producing textured protein is characterized by comprising adding both of animal extract and vegetable extract to vegetable protein at the stage of the raw material or after obtaining the textured protein in the process for producing the textured protein through using the main raw material consisting of vegetable protein, starch and water, and extruding the main raw material under hot pressing.例文帳に追加

植物性蛋白、澱粉及び水を主原料とし、加圧加熱下に押し出して組織状蛋白を製造する工程において、原料の段階或いは組織状蛋白を製造した後に動物性エキスと植物性エキスを併用して添加することを特徴とする組織状たん白の製造法。 - 特許庁

The confectionery product includes vegetable protein as a primary ingredient, in which the vegetable protein is granular soybean protein obtained using defatted soybean as raw material, and the protein content is particularly 50 mass% or more in terms of dried product.例文帳に追加

植物性たん白を主成分とする菓子であって、脱脂大豆を原材料として得られる粒状大豆たん白、特にタンパク質含有率が、乾燥物換算で、50質量%以上であるもの、を含む菓子を提供する。 - 特許庁

It is preferable that the animal protein is fish and shellfish extract, and the vegetable protein is either protein of soybean, wheat, or corn.例文帳に追加

前記動物蛋白質が魚介類エキスであり、前記植物蛋白質が大豆、小麦、トウモロコシのいずれかの蛋白質が好ましい。 - 特許庁

The protein-chitosan complex is obtained by bonding an animal or vegetable protein such as albumen, fish protein, soybean protein, separated soybean protein, concentrated soybean protein, degradation product of the soybean protein and wheat protein (gluten) to the chitosan by a Maillard reaction.例文帳に追加

卵白、魚肉蛋白質、大豆蛋白質、分離大豆蛋白質、濃縮大豆蛋白質、大豆蛋白質分解物、小麦蛋白質(グルテン)等の動物性又は植物性蛋白質とキトサンを、メイラード反応により結合させた蛋白質−キトサン複合体。 - 特許庁

The method to produce a product by mixing hydrolyzed vegetable protein to kiage soy-sauce (squeezed liquid from moromi). 例文帳に追加

生揚げ醤油(諸味を絞った液)に、アミノ酸液を混合して製品とする手法。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for producing an aglucon isoflavone-concentrated vegetable protein whey.例文帳に追加

アグルコンイソフラボン濃縮タンパク質乳漿の製造方法を提供すること。 - 特許庁

BODY FOR LACQUER WARE, WHEREIN VEGETABLE FIBERS ARE CONNECTED TOGETHER BY ANIMAL PROTEIN, AND MANUFACTURING METHOD THEREFOR例文帳に追加

植物性繊維を動物性蛋白で結合してなる漆器用生地及びその製造方法 - 特許庁

COMPOSITION AND METHOD FOR PRODUCING VEGETABLE PROTEIN COMPOSITION CONTAINING ALKALINE EARTH METAL SALT例文帳に追加

組成物及びアルカリ土類金属塩を含む植物性タンパク質組成物の製造方法 - 特許庁

VEGETABLE GENE OF ALUMINUM-RESPONDING MALIC ACID TRANSPORTER AND PROTEIN ENCODED BY THE GENE例文帳に追加

植物のアルミニウム応答性リンゴ酸輸送体の遺伝子及び当該遺伝子がコードする蛋白質 - 特許庁

By using a vegetable protein, the stickiness of the product on the production line is reduced.例文帳に追加

植物性たん白を使用することで製造ライン上での製品のベタツキを軽減した。 - 特許庁

METHOD FOR OBTAINING VEGETABLE PROTEIN AND/OR PEPTIDE, PROTEIN AND/OR PEPTIDE PRODUCED BY THE METHOD, AND THEIR APPLICATION例文帳に追加

植物タンパク質および/またはペプチドを得る方法、該方法に従って生産されるタンパク質および/またはペプチド、ならびにこれらの利用 - 特許庁

The noodles contain a vegetable protein and/or an animal protein other than wheat flour and have pH ≥7.5 and ≤0.96 value of water activity.例文帳に追加

麺類は小麦粉以外に植物蛋白質及び/又は動物性蛋白質を含み、pHは7.5以上であり、水分活性値が0.96以下である。 - 特許庁

The coating material for the fried foods preferably contains a refined vegetable protein material having60 mass% of protein content.例文帳に追加

また、上記揚げ物用衣材は、タンパク質含量が60質量%以上の精製植物性タンパク素材を含むことが好ましい。 - 特許庁

Furthermore, the seasoning includes the animal protein enzymatic decomposition product and the vegetable protein enzymatic decomposition product preferably at a ratio of (1:10)-(10:1).例文帳に追加

動物蛋白質の酵素分解物と植物蛋白質の酵素分解物を1:10−10:1の比率で含有するものが好ましい。 - 特許庁

To provide a neutral or acid vegetable protein material stably usable in a wide salt concentration range, to provide food and drink containing neutral or acid protein including the protein, to provide a neutral or acid protein material having excellent emulsifying ability in a wide salt concentration range, and to provide neutral or acid emulsified food of various salt concentration.例文帳に追加

中性乃至酸性で広い塩濃度で安定に用いることが可能な植物性たん白素材の提供及び、該たん白を含む中性乃至酸性のたん白含有飲食品を提供することを課題とする。 - 特許庁

The method for producing a vegetable sheet-applied meat product comprises: adding gelatin, transglutaminase and milk protein to vegetables dehydrated using salt to form a vegetable sheet; and applying the vegetable sheet to the outer peripheral part or the inside part of the meat product such as sausage.例文帳に追加

食塩を用いて脱水処理した野菜に、ゼラチン、トランスグルタミナーゼ及び乳タンパクを混合して野菜シートを形成し、その野菜シートをソーセージ等の食肉製品の外周部又は内部に付加する。 - 特許庁

The milk beverage excellent in emulsion stability is obtained by containing vegetable protein (preferably vegetable protein, sucrose fatty acid ester and/or polyglyceryl fatty acid ester) in milk beverage.例文帳に追加

乳飲料に植物性タンパク質(好ましくは植物性タンパク質とショ糖脂肪酸エステル及び/又はポリグリセリン脂肪酸エステル)を含有させることにより、乳化安定性に優れた乳飲料が得られる。 - 特許庁

To provide a fruit and/or vegetable juice-containing protein beverage high in both concentrations of fruit and/or vegetable juice, and protein, causing no turbidity and precipitation even after preserved for a long period.例文帳に追加

果実および/または野菜の汁とタンパク質の両者の濃度が高い飲料であって、長期間保存しても濁りおよび沈殿の生成しない果実および/または野菜の汁入りタンパク質飲料の提供。 - 特許庁

The confectionery comprises a granular vegetable protein raw material which is swollen by pressurizing/heating followed by releasing the pressure, and is obtained by baking or frying dough containing the fine granular vegetable protein raw material having a maximum particle diameter of <2 mm.例文帳に追加

加圧・加熱し、圧力解除することにより膨化させた粒状植物性たん白素材であって、かつ最大粒径2mm未満の微粒状植物性たん白素材を含有する生地を焼成又は油ちょうしてなる菓子。 - 特許庁

The mixed feed is such that exceeding 20 wt.%-53 wt.% of protein derived from fish powder is substituted by vegetable protein derived from a vegetable protein-containing raw material, and a dry weight of the soft body of common mussel is at least 0.74 times of the weight of vegetable protein.例文帳に追加

本発明のフグ類用配合飼料は、魚粉と魚粉代替原料としての植物性タンパク質含有原料とムラサキイガイ軟体部とを少なくとも配合してなり、魚粉由来タンパク質が植物性タンパク質含有原料由来の植物性タンパク質によって20重量%超〜53重量%代替され、ムラサキイガイ軟体部の乾燥重量を植物性タンパク質の重量の少なくとも0.74倍とした。 - 特許庁

A non-vegetable eukaryotic cell containing a gene of a vegetable-derived TIR1 family protein and a chimera gene expressing a target protein labeled with a vegetable-derived Aux/IAA family protein is used as the proteolysis inducing cell to induce the decomposition of the target protein by an inducing substance.例文帳に追加

植物由来TIR1ファミリータンパク質の遺伝子と、植物由来Aux/IAAファミリータンパク質で標識化された目的タンパク質を発現するキメラ遺伝子とを有する非植物の真核細胞を、誘導物質により目的タンパク質の分解が誘導されるタンパク質分解誘導性細胞とする。 - 特許庁

The composition contains at least one kind of vegetable or vegetable extract selected in accordance with its ability to induce expression of bone-forming protein as active ingredient so that the vegetable or the vegetable extract further prevents bone reabsorption.例文帳に追加

活性成分として骨形成タンパク質の発現を誘発させるその能力によって選択された少なくとも1種の植物又は植物抽出物を有効量で含み、植物若しくは植物抽出物がさらに骨再吸収を阻害する。 - 特許庁

To provide a thick liquid food having high fluidity in spite of containing vegetable protein as a protein source, excellent in handling properties such as tap and tube liquidity, and suppressed in cohesion of vegetable protein even in a heat sterilization process such as retort sterilization and long term preservation.例文帳に追加

タンパク源として植物性タンパク質を含有しつつも流動性が高く、飲み口やチューブ流動性等の取り扱いに優れ、更にレトルト殺菌等の加熱殺菌工程や長期保存下においても植物性タンパク質の凝集が抑制された濃厚流動食を提供する。 - 特許庁

This complex is composed of vegetable sterol and a protein decomposition product, and as the protein decomposition product, a protein decomposition product having a protein solubilizing ratio of 5-85%, when a solution of 4% protein decomposition product is mixed with a 3.5% trichloroacetic acid solution in the same volume, is used.例文帳に追加

植物ステロールと蛋白質分解物との複合体であって、該蛋白質分解物として、該蛋白質分解物4%溶液と3.5%トリクロロ酢酸溶液とを等容積で混合した際の蛋白質可溶化率が5〜85%である蛋白質分解物を使用する。 - 特許庁

The ham, the sausage and/or the meat-processed product can be produced without damaging the color, the taste and the texture by displacing the soybean protein, the wheat protein, the sodium caseinate, the milk protein, the albumen, the starch, the vegetable fiber or the like contained in the salting agent with sorghum.例文帳に追加

塩漬剤に含まれている大豆蛋白質、小麦蛋白質、カゼインナトリウム、乳蛋白質、卵白、澱粉、食物繊維等をソルガムに置き換えることにより、色調、味、食感が損なわれず製造をすることが出来る。 - 特許庁

The protein processed food is produced by: sprinkling salt over the protein-containing food raw material such as meat comprising beef, pork or the like, or vegetable-originated protein such as bean curd; leaving the raw material as it is for at least one day; and thereafter fermenting the food raw material in rice bran.例文帳に追加

牛肉や豚肉などの獣肉や、豆腐などの植物由来のタンパクを含むタンパク含有食品素材に食塩をまぶし、少なくとも1日間放置した後、米ぬか内にて発酵させてタンパク加工食品を製造する。 - 特許庁

A method for producing the fruit and/or vegetable juice-containing protein beverage comprises treating a mixture of a fruit and/or vegetable juice and protein using carboxylic ester hydrolase, or is characterized by involving mixing with protein when only the fruit and/or vegetable juice is used.例文帳に追加

果実および/または野菜の汁、または果実および/または野菜の汁とタンパク質の混合物をカルボン酸エステル加水分解酵素で処理し、果実および/または野菜の汁のみを用いた場合はタンパク質と混合することを特徴とする果実および/または野菜の汁入りタンパク質飲料の製法が提供される。 - 特許庁

The pseudo meat food is obtained by making a formed product by forming a raw material mixture which contains hydrated and fiber loosened structured vegetable protein obtained by hydrating and fiber loosening granular vegetable protein structured and dried by processing with an extruder, hydrated fibrous vegetable protein, and a binding agent, and heat coagulating the formed product.例文帳に追加

エクストルーダーによる処理により組織化され、乾燥された粒状植物性たん白を水和させ解繊させて得られた、水和・解繊された組織化植物性たん白と、水和された繊維状植物性たん白と、結着剤とを含む原料混合物を成形して成形物とし、この成形物を加熱凝固することにより、上記目的を達成する擬似肉食品を得ることができる。 - 特許庁

At least one kind selected from the group consisting of silylated hydrolyzed keratin, silylated hydrolyzed collagen, silylated hydrolyzed silk, silylated hydrolyzed soybean protein, silylated hydrolyzed wheat protein and silylated hydrolyzed vegetable protein is preferable as the silylated hydrolyzed protein.例文帳に追加

上記シリル化加水分解タンパクとしては、シリル化加水分解ケラチン、シリル化加水分解コラーゲン、シリル化加水分解シルク、シリル化加水分解大豆タンパク、シリル化加水分解小麦タンパクおよびシリル化加水分解野菜タンパクよりなる群から選ばれる少なくとも1種が好ましい。 - 特許庁

Both the mixed fermented method and mixed method use hydrolyzed vegetable protein resulted from neutralization by sodium hydroxide after raw materials are processed by hydrochloric acid. 例文帳に追加

混合醸造方式、混合方式ともに、塩酸で原料処理を行い、水酸化ナトリウムで中和して得られたアミノ酸液を利用している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Hydrolyzed vegetable protein has a special flavor and taste, and the mixed fermented method and mixed method are still used in the regions where those methods are preferred. 例文帳に追加

アミノ酸液には独特の香りと味があり、特にそれが好まれる地域において混合醸造・混合方式も残っている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Typical manufacturing method is to gain neutralized hydrolyzed vegetable protein through hydrolyzed solution of raw materials of proteins. 例文帳に追加

製造法の代表的なものとして、タンパク質原料を加水分解したものを中和したアミノ酸液を得るものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The pet food contains carbohydrate containing high amylose starch and animal or vegetable protein.例文帳に追加

高アミロースデンプンを含む炭水化物及び動物性又は植物性タンパク質を含有するペットフード。 - 特許庁

The detergent composition comprises an anionic surfactant, glycosyl trehalose and a hydrolyzed vegetable protein.例文帳に追加

陰イオン性界面活性剤、グリコシルトレハロース及び加水分解された植物タンパクを配合した洗浄剤組成物。 - 特許庁

例文

STABILIZER CONTAINING PECTIN ORIGINATING FROM ROOT VEGETABLE, ACIDIC PROTEIN FOOD USING THE SAME AND METHOD FOR PRODUCING THE FOOD例文帳に追加

根菜類由来ペクチンを含む安定剤、並びにそれを使用した酸性蛋白食品及びその製造法 - 特許庁

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
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