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maltedを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 154



例文

Koji (malted rice) 例文帳に追加

 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

malted barley 例文帳に追加

大麦麦芽 - 日本語WordNet

Ease of koji production (malted rice) 例文帳に追加

製麹性 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

a food called malted miso 例文帳に追加

麹味噌という食品 - EDR日英対訳辞書

例文

malted rice used to make miso 例文帳に追加

味噌をつくるための麹 - EDR日英対訳辞書


例文

malted food 例文帳に追加

嘗め物という食品 - EDR日英対訳辞書

powder made of dried milk and malted cereals 例文帳に追加

ドライミルク・麦芽で作った粉 - 日本語WordNet

malted rice used for sake brewing 例文帳に追加

清酒造りに使う麹 - EDR日英対訳辞書

in Japan, a food made of malted rice mixed with sugar and salt called 'jinda-miso' 例文帳に追加

糂だ味噌という食品 - EDR日英対訳辞書

例文

malted miso 例文帳に追加

嘗め味噌という,副食用の味噌 - EDR日英対訳辞書

例文

malted rice 例文帳に追加

米で作った乳白色の麹 - EDR日英対訳辞書

Salted natto (fermented soybeans): natto that is fermented by malted rice and is not sticky. 例文帳に追加

塩辛納豆:麹で発酵させた糸を引かない納豆。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Principal raw materials of sake are rice, water and koji (malted rice). 例文帳に追加

日本酒の主な原料は、米と水と麹(米麹)である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Iki shochu is produced by mixing barley with malted rice. 例文帳に追加

壱岐焼酎は米麹に麦を掛け合わせている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Malted rice is mostly used for the production. 例文帳に追加

使用される麹はほとんどが米麹。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Liquors produced by fermentation of the following ingredients: malted cereals, water. 例文帳に追加

穀類のこうじ及び水を原料として発酵させたもの - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

HIGH MOISTURE PREGELATINIZED MALTED RICE, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

高水分アルファー化米麹及びその製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING LIQUID MALTED RICE AND ITS UTILIZATION例文帳に追加

液体麹の製造方法及びその利用 - 特許庁

METHOD OF MANUFACTURING ORGANIC ACID USING MALTED RICE例文帳に追加

麹を用いた有機酸製造方法 - 特許庁

In a process for producing malted rice from Tokomomi (floor rubbing) for sprinkling seed malt on steamed rice to a discharge of malted rice for discharging a prepared malted rice from a malted rice chamber, the steamed rice sprinkled with the seed malt is irradiated with a light, preferably a red light.例文帳に追加

蒸米に種麹をふる床もみから、でき上がった麹を麹室から出す出麹までの製麹工程において、好ましくは赤色光である光を種麹をふった蒸米に照射する。 - 特許庁

The liver function-enhancing health food contains a food material containing a component for enhancing the liver functions, and a malted rice so that the food material is fermented by the malted rice.例文帳に追加

肝機能を強化する成分を含む食材と麹とを含み、前記食材が前記麹によって発酵してなる肝機能強化性健康食品。 - 特許庁

To provide a method for producing malted soybean excellent in nutritious values by using soybeans which are not mechanically treated, as a raw material for the malted soybean.例文帳に追加

何ら機械加工処理を施さない大豆を麹原料として用いて、栄養価に優れた大豆麹を作る方法を開示する。 - 特許庁

Especially, in a malted rice production process on and after a best condition, when the steamed rice sprinkled with seed malt is irradiated with a red light, malted rice having a high CA/ACP value is obtained.例文帳に追加

特に、盛以降の製麹工程において、種麹をふった蒸米に赤色光を照射すると、GA/ACP値の高い麹が得られる。 - 特許庁

it is found in milk, eggs, malted barley, organ meats, yeast, and leafy vegetables. 例文帳に追加

牛乳、卵、大麦麦芽、内臓肉、酵母、葉野菜などに含まれる。 - PDQ®がん用語辞書 英語版

However, it is different in that malted wheat is used to make Xiangxue wine. 例文帳に追加

ただし、小麦から作った麹(麦麹)を用いる点が異なっている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It happened in 1444 and the malted rice malt industry was eliminated by an armed conflict. 例文帳に追加

文安1年(1444年) 武力衝突により麹屋業の滅亡。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Its name is taken from the stickiness of koji (malted rice) in amazake on the surface. 例文帳に追加

表面についた甘酒の麹がべとべとしていることからこの名がついた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Evaluate koji (malted rice) by checking the condition of haze (white spots on the surface of steamed rice which become visible as koji yeast propagates). 例文帳に追加

はぜ落ちの度合等のこうじ判定を行う。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

METHOD FOR PRODUCING MALTED RICE BY UTILIZING LACTOBACILLUS AND METHOD FOR PRODUCING RICE-MISO例文帳に追加

乳酸菌を利用した米麹の製造方法及び米味噌の製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING BAKED SQUID, BAKED DRIED SQUID AND BAKED MUSHROOM EACH PICKLED IN MALTED-RICE AMAZAKE例文帳に追加

焼イカ、焼スルメ、焼きのこの米麹甘酒漬の製造方法 - 特許庁

To provide a method for producing solid malted rice having a high enzyme titer, with which growth of hypha on the surface of raw material for producing malted rice or in air outside the raw material, breaking and penetration of hypha into the raw material for producing malted rice is activated without using a complicated apparatus and modifying a raw material for producing malted rice.例文帳に追加

複雑な装置を用いたり製麹原料の改質を行ったりすることなく製麹原料表面や原料外空中での菌糸の生育を抑制して製麹原料への菌糸の破精込みを活発にし、酵素力価の高い製麹方法を提供する。 - 特許庁

The method for increasing a ubiquinone content in malted rice comprises adding a chemical substance for promoting formation of ubiquinone in malted rice during production of malted rice in a fermented food such as liquors, fermented soybean paste, etc.例文帳に追加

この発明は、酒類,味噌等の発酵食品の製麹に際し麹中のユビキノンの生成を促進する化学物質を添加することにより、麹中のユビキノン含有量を増大させるものである。 - 特許庁

The fermented soybean paste is obtained by inoculating Aspergillus to steamed sprouted brown rice or third- or half-polished rice to obtain malted rice, steaming the malted rice, mixing the malted rice with crushed soybeans, wheat and common salt at a prescribed ratio, and maturing the product for at least 6 months.例文帳に追加

発芽玄米又は3から5分づき米を蒸煮したものに麹菌を接種して米麹を得て、これに蒸煮後に潰した大豆と麦、及び塩を所定の割合に混合して6ヶ月以上熟成した。 - 特許庁

This method for producing fish sauce-like seasoning liquid is characterized by comprising the following process: making malted rice, and brewing the malted rice using gluten, malted rice raw materials obtained by subjecting gluten and the mixture of this gluten with wheat to heating, and fish and shellfish.例文帳に追加

グルテンまたはこのグルテンと小麦の混合物を各々熱処理した製麹原料と、魚介類とを用いて製麹および醸造する魚醤様調味液の製造法。 - 特許庁

To provide a device for producing malted rice, performing air-conditioning control by using a temperature gradient difference, which can control ventilation by taking-in the tendency of over time change of the amount of heat generation of the malted rice itself, and can quickly control toward an objective set malted rice temperature in a good accuracy.例文帳に追加

麹自体の発熱量の経時的変化の傾向を取り入れた送風制御ができ、目標とする設定麹温度へ向けて速やかに、精度よく制御ができる温度勾配差を用いて空調制御を行う製麹装置の提供を課題とする。 - 特許庁

The malted rice is obtained by making steamed rice inoculated with a lactic acid bacterium into malted rice by addition of the culture of a nisin-producing lactic acid bacterium or steaming rice immersed in water containing a nutrient component to give steamed rice and inoculating a nisin-producing lactic acid bacterium into the steamed rice to give malted rice.例文帳に追加

前記米麹は、ナイシン生産性乳酸菌の培養物を添加することにより該乳酸菌が接種された蒸し米を製麹したもの、又は栄養成分を含む水に浸漬させた米を蒸煮した蒸し米にナイシン生産性乳酸菌を接種して製麹したものである。 - 特許庁

Such moromi is squeezed to separate the solids such as polished rice and malted rice, and liquid which becomes namazake. 例文帳に追加

これを搾って、白米・米麹などの固形分と、生酒となる液体分とに分離する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Junmaishu is a seishu which is produced with only polished rice, malted rice, and water. 例文帳に追加

白米、米麹および水だけを原料として製造した清酒で、香味及び色沢が良好なもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is also required that the total weight of "malted rice" is fifteen or more of the total weight of polished rice. 例文帳に追加

さらに「米麹」の総重量は、白米の総重量に対して15%以上必要である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Grow aspergillus on original ingredients (usually rice or barley) to make malted rice. 例文帳に追加

元の原材料(多くの場合は米ないしは麦)へこうじ菌を生やし、麹をつくる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Shochu group Otsu fermented by malted rice or barley and using unique ingredients as major ingredients 例文帳に追加

乙類焼酎で米こうじか麦こうじを発酵に利用し、主原料のみ独自の原料を用いたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Liquors produced by fermentation of the following ingredients: cereals or potatoes, malted cereals or potatoes, water. 例文帳に追加

穀類又はいも類、これらのこうじ及び水を原料として発酵させたもの - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Liquors produced by fermentation of the following ingredients: sugar (only stipulated in government ordinances), malted rice and water (kokuto shochu). 例文帳に追加

砂糖(政令に掲げるものに限る)、米こうじ及び水を原料として発酵させたもの(黒糖焼酎)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

For the purpose of facilitating fermentation, koji (malted rice) is sometimes added, besides enzymes included in the guts. 例文帳に追加

内臓に含まれる酵素以外に、発酵を促進するために麹を加える場合もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Regarding usukuchi soy-sauce, Amazake (sweet mild sale) or malted rice may be added in the end of preparation process. 例文帳に追加

淡口醤油の場合、仕込工程の末期に甘酒や米麹を添加することがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Miso made with a lot of rice koji (malted rice) tend to mature in a short period. 例文帳に追加

また、米麹が多く使用される味噌ほど熟成期間が短く済む傾向もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Koji (malted rice) is sometimes added like Kabura-zushi (yellowtail sushi) in Ishikawa Prefecture and Izushi (fermented pressed sushi) in Hokkaido. 例文帳に追加

石川県のかぶら寿司や北海道の飯寿司のように麹を加えることもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Doburoku (Dakushu) is a kind of sake produced by adding yeasts remaining in malted rice, sake lee and the like and other ingredients to steamed rice. 例文帳に追加

どぶろく(濁酒)とは炊いた米に米麹や酒粕等に残る酵母などを加えて作る酒である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

After cooling down the steamed rice to about 30 degrees, mix malted rice and add the bodaimoto sake mash and water (first addition) 例文帳に追加

蒸した米を30度程度に冷やしてから米麹を混ぜ、取り置いた菩提酛と水を加える(初添え) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

This dried rice is sent to a tank together with Japanese-sake malted rice and Japanese-sake yeast and they are waited for to ferment. 例文帳に追加

これを日本酒麹や日本酒酵母とともにタンクへ送り発酵を待つ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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