小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 英和対訳 > グルテン状のの英語・英訳 

グルテン状のの英語

ピン留め

追加できません

(登録数上限)

単語を追加

英訳・英語 glutenous


Weblio英和対訳辞書での「グルテン状の」の英訳

グルテン状の

glutenous
Weblio英和対訳辞書はプログラムで機械的に意味や英語表現を生成しているため、不適切な項目が含まれていることもあります。ご了承くださいませ。

「グルテン状の」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 16



例文

トウモロコシや、その他の非グルテンまたは低グルテン含有穀物など、調理された全粒穀物には、冷却およびテンパリングプロセス中、調理した後に、硬くゴムになる傾向がある。例文帳に追加

Cooked whole grain cereal such as corn and other gluten-free or low-gluten cereal tend to become hard and rubbery state during cooling and tempering process and after cooking. - 特許庁

小麦粉製品の性質を判定する為に、グルテン骨格,油滴,澱粉粒の態を容易に観察する。例文帳に追加

To easily observe states of a gluten skeleton, an oil drop and a starch granule for the purpose of determining a property of a wheat flour product. - 特許庁

おから成分とこんにゃく成分とグルテンと水とが凝固剤を配合せずに、練り合わされてなり、前記おから成分と前記こんにゃく成分の合計質量100質量部に対して前記グルテンが10質量部以上60質量部以下の割合で配合されているペースト食品素材とする。例文帳に追加

The pasty food raw material is obtained, by kneading bean curd components, konjak components, gluten and water together without addition of a coagulant without adding coagulation agent: wherein 10-60 pts.mass of the gluten is added in 100 pts.mass of the total of the bean curd components and the konjak components. - 特許庁

粗整機などのロール上で生地の塊を圧延する際に、生地の巻き込み現象を発生することがなく、また、前段の混合工程で捏ねられて良好なグルテン形成が行われた生地が、麺帯に成型される過程でグルテンの網目構造を損傷し難くした麺帯の製造方法とその装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a method and apparatus for producing a noodle belt scarcely impairing the network structure of gluten in a process forming a noodle belt from dough which is kneaded in a mixing step in the former step and resulted in good formation of the gluten, without causing a rolling-in phenomenon of the dough on rolls in rolling the dough on a rough preparation machine. - 特許庁

脂質と蛋白質をそれぞれ異なる染色液で別色に染色する二重染色を行なう事で、小麦粉製品中のグルテン骨格,油滴,澱粉粒の態を光学顕微鏡により明確に捉える事ができる。例文帳に追加

The states of the gluten skeleton, the oil drop and the starch granule in the wheat flour product is clearly captured by an optical microscope, by executing double staining of staining respectively a lipid and a protein with different colors using different staining liquids. - 特許庁

グルテンおよび糯粉に対して所定の割合でドレッシングを加えて作り上げられたドウを、茹でるか蒸すか、あるいは茹でてから蒸すかすることによって半固形化したものとしてなる生麩である。例文帳に追加

This Namafu is obtained by boiling, steaming, or steaming after boiling a dough formed by adding a prescribed proportion of dressing to gluten and a powder of glutinous rice to form a semisolid shape. - 特許庁

例文

ミックス粉中に、平均粒径が100〜1500μmとなるように顆粒化したグルテン含有穀粉を10〜95%含み、それ以外の穀粉を1〜80%含む、シート食品用ミックス粉例文帳に追加

The mixed flour for sheet-like food is such that 10-95 wt.% of gluten-containing granulated cereal flour so as to have an average granular diameter of 100-1,500 μm, and 1-80 wt.% of the other cereal flour are contained in mixed flour . - 特許庁

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

Weblio例文辞書での「グルテン状の」に類似した例文

グルテン状の

Weblio例文辞書はプログラムで機械的に意味や英語表現を生成しているため、不適切な項目が含まれていることもあります。ご了承くださいませ。

「グルテン状の」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 16



例文

小麦グルテン、グリアジン分画物及び機能材を含水態で混捏し、成形することにより、可食性を備えてグミ菓子よりも咀嚼時間が長くなるよう構成される。例文帳に追加

The functional chewable food is obtained through kneading wheat gluten, fractional gliadin and functional material in moisturized condition, and forming the mixture so as to have an edible property and chewable time longer than that of gummy confectionery. - 特許庁

内部で生地が塊になった場合にも、生地の一部に繰り返して無理な力がかかることがなく、また、既に形成されたグルテンの網目構造に悪影響を与えたり、生地が発熱して生地の温度が上昇したりすることのないドウミキサーを提供すること。例文帳に追加

To provide a dough mixer which does not repeatedly add excessive forces to a part of a dough, even when the dough is changed into the form of a mass in the mixer, does not affect the net-structure of the already formed gluten and does not generate heat in the dough to raise the temperature of the dough. - 特許庁

うるち米のみから製粉された米粉100重量部、ベーキングパウダー3〜12重量部及び水溶性食物繊維粉末0.5〜2.5重量部を含んでなり、小麦粉グルテン及び絹フィブロインのいずれも含まない、スポンジ含泡食品用粉体組成物。例文帳に追加

The powder composition for sponge-like foam-including food products comprises 100 pts.wt. of rice flour prepared from non-glutinous rice grains, 3 to 12 pts.wt. of baking powder and 0.5 to 2.5 pts.wt. of water-soluble dietary fiber powder, but not containing wheat flour gluten and silk fibroin. - 特許庁

米粉100重量部及びバイタルグルテン5〜25重量部を含有し、生地中の穀粉原料中の米粉含有量が50重量%以上であり、且つ、チップ油脂が分散している米粉生地を焼成したことを特徴とする米粉生地焼成食品。例文帳に追加

The baked food of the rice powder dough is obtained by baking the rice powder dough containing 100 pts.wt. rice powder and 5-25 pts.wt. vital gluten regulated so that the content of the rice powder in a grain powder raw material in the dough is50 wt.%, and chip-shaped oil and fat are dispersed therein. - 特許庁

麺生地を多重網目グルテン組織構造にして手打麺のごとき食感も得られ、かつ従来存在しなかった全く新しい非常に高品質な麺生地を製造でき、構造が簡単で安価に造ることができる多重層麺生地製造装置と製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus and a method for producing a multilayered noodle dough by which a texture such as that of handmade noodles can be obtained, a conventionally nonexistent entirely new ultrahigh-quality noodle dough can be produced, the structure is simple and production is carried out at a low cost by forming the noodle dough into a multiple network gluten texture structure. - 特許庁

原料として、小麦グルテン25〜35質量部(乾物換算)、リン酸架橋澱粉45〜65質量部および小麦粉0〜20質量部を用いて得られた小片または粒の生地を、そのままもしくは乾燥して、汁またはスープ類と一緒に密封包装し、ついでレトルト処理することにより、レトルト食品を得る。例文帳に追加

The retort food is obtained by hermetically packaging crumb-like or granular dough obtained by using 25-35 pts.mass of wheat gluten (dry food conversion), 45-65 pts.mass of phosphoric acid crosslinkage starch, and 0-20 pts.mass of flour together with the bouillon or soup after drying or as it is, and performing the retort processing. - 特許庁

本発明は車麩製造機に関し、グルテンを含んだ高粘度で付着性が高く、保形性が悪く、形崩れし易い原料生地を串に迅速かつ確実に自動的に捲き付けが行え、生産効率が高く、出来上がる製品の寸法、形が一定化し、製品の信頼度を保証できものである。例文帳に追加

To provide a Kurumafu (wheel-shaped wheat gluten bread) producing machine, capable of automatically winding raw material dough containing the gluten and having a high viscosity, highly attachable property, poor shape-holding property, and easily shape-collapsing property, on a spit quickly and surely, having a high production efficiency, stabilizing the dimension and shape of finished products and capable of assuring the reliability of the products. - 特許庁

例文

本発明は、グルテンを使用せず、従来から行われている小麦粉パンの製造工程と同一の製造工程によりスポンジのパンを製造することが可能で、その上、香味に秀れ、更に秀れた保存性を有する商品価値の高い製品を安定して製造することができ、しかも、コスト安に製造することが可能で、更に、アレルギー患者でも安心して食することができるパンを製造できるパン製造用の米粉を提供するものである。例文帳に追加

To provide rice flour for producing bread, capable of producing spongy bread in the same production process as the conventional production process of wheat flour bread without using gluten, and capable of stably producing products, wherein the products have excellent flavor, preservability and high commercial value and can be produced at a low cost, and allergic patients may eat the bread without anxiety. - 特許庁

>>例文の一覧を見る

「グルテン状の」の英訳に関連した単語・英語表現

グルテン状ののページの著作権
英和・和英辞典 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS