小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

低温熟成の英語

ピン留め

追加できません

(登録数上限)

単語を追加

英訳・英語 low temperature ripening


JST科学技術用語日英対訳辞書での「低温熟成」の英訳

低温熟成


「低温熟成」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 15



例文

長い時間をかけて低温熟成した酒に生まれる、あっさりとした旨みをさす。例文帳に追加

It denotes plain umami obtained with sake that has been matured at low temperature spending a long time.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

玄米をウコンが溶解された還元水に所定時間浸透させ、低温で発芽させ、水切り後常温熟成し、さらに低温高湿度熟成し、胚芽を0.5mm程度に発芽させ、乾燥させ、真空パック後に加熱処理してなる発芽玄米の製造方法である。例文帳に追加

The germinated brown rice is produced in the following steps; soaking the brown rice for a prescribed time in reduced water with curcuma dissolved therein, germinating the soaked brown rice at low a temperature, maturing at normal temperature after dripping, maturing at a low temperature and a high humidity to germinate the embryo to 0.5mm, and drying and then heating after vacuum packaging. - 特許庁

更に、上記燻製加工卵を常圧で1〜10℃で12〜72時間密閉低温冷却して熟成させることを包含する殻付塩味付けゆで卵の燻製の製造方法。例文帳に追加

The method includes a process for aging the smoked shell eggs at 1-10°C for 12-72 hours under normal pressure. - 特許庁

それと共に、低温で長時間発酵していた製品についても溶存酸素濃度を低減させることにより、さらにまろやかで舌触りの滑らかな非熟成タイプチーズを得ることができた。例文帳に追加

In addition, reduction in the dissolved oxygen concentration of the product fermented at low temperature for a long time also results in producing unripened cheese mellow and smooth to the tongue. - 特許庁

塩、砂糖、ワイン粉末、香辛料、燻抹、ビタミンCの調合物である「調整塩析」による浸透圧を利用し、低温熟成して魚介類に生ハム様の食感、透明感、香味を与え、魚臭を抑える製造方法である。例文帳に追加

The osmotic pressure caused by the adjusted salting out mixture including salt, sugar, wine powder, spices and condiments, fumigant powder and vitamin C is utilized to effect the cold maturation whereby raw ham-like texture, transparency and flavor are given to the smoked fish with fish smell reduced. - 特許庁

乳酸発酵食品の第1の製造方法は、魚肉、畜肉、野菜、米飯等の食品素材に、米麹の添加と低温性乳酸菌の接種とを行った後、0〜10℃で発酵熟成を行うものである。例文帳に追加

The first method for producing a lactic acid fermented food comprises adding malted rice to a food material such as fish meat, meat, a vegetable, boiled rice, etc., and inoculating a low-temperature lactic acid bacterium and carrying out fermentation and aging at 0-10°C. - 特許庁

例文

−1〜10℃、より望ましくは0〜5℃の低温と、相対湿度75%以上、最も望ましくは85〜95%の高湿度条件下に清酒等の酒類を保蔵して、熟成させる。例文帳に追加

Liquors such as refined Sake are matured by storing at a temperature from -1°C to 10°C preferably from 0°C to 5°C on a high humidity condition of75% most preferably 85-95% relative humidity to mature. - 特許庁

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

「低温熟成」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 15



例文

第2の製造方法は、前記米麹を添加する前に食品素材に低温性乳酸菌を接種して0〜10℃で下漬けを行った後、前記米麹を添加してさらに0〜10℃で発酵熟成させるものである。例文帳に追加

The second method for producing a lactic acid fermented food comprises inoculating a low-temperature lactic acid bacterium into the food material and carrying out preliminary fermentation at 0-10°C before addition of malted rice, then adding malted rice and carrying out fermentation and aging at 0-10°C. - 特許庁

泡盛の熟成方法に関し、特に蒸留工程中に凝縮液を極低温に冷却することを特徴とする冷却熟成方法において、アルコール蒸気中の油性成分やコゲ臭などを適度に除去することができ、しかも、泡盛独特の芳醇な香味を効果的に引き出すことができる冷却分離装置を実現すること。例文帳に追加

To provide a cooling and separating apparatus capable of properly eliminating an oily component and scorched flavor in the vapor of alcohol and effectively extracting a rich flavor characteristic of Awamori (a millet brandy) in the aging of the Awamori, in a refrigeration aging process by extremely cooling a condensate in a distillation process. - 特許庁

バイリングの菌床栽培において、種菌を接種し培養によって栽培容器内に蔓延させた状態の蔓延菌糸体からなる菌床表面に、別途培養され低温処理されて熟成状態に至った熟成菌糸体を移植して両菌糸体同士を接合させて発芽させ、子実体を育成することを特徴とするバイリングの短期栽培方法である。例文帳に追加

This short-term cultivation method of Pleurotus nebrodensis comprises, in mushroom bed cultivation of Pleurotus nebrodensis, transplanting mature mycelia brought to a mature condition by separately culturing and low temperature treating, onto the surface of a mushroom bed comprising spread mycelia in a spreading condition in a cultivation container by inoculating spawn followed by culturing, and connecting both the mycelia to each other to sprout and raise carpophores. - 特許庁

無機物のアルコキシド溶液に細孔形成物質を混合し、加水分解、重縮合反応を進行させ、当該細孔形成物質の分解温度より低温熟成し、その後当該細孔形成物質を除去することによって無機酸化物の中空結晶材料を製造する。例文帳に追加

The hollow crystal material of the inorganic oxide is produced by mixing an alkoxide solution of an inorganic substance with a fine pore-forming substance, effecting its hydrolysis and polycondensation, aging the product at a temperature lower than the decomposition temperature of the fine pore-forming substance, and thereafter removing the fine pore-forming agent from the product. - 特許庁

また、バイリングの菌床栽培において、種菌を接種して培養し低温処理によって得られる熟成状態の菌糸体からなる菌床表面に、別の培養によって形成された幼子実体を移植し当該幼子実体を生育させることを特徴とするバイリングの栽培方法である。例文帳に追加

Alternatively, the cultivation method of Pleurotus nebrodensis comprises, in mushroom bed cultivation of Pleurotus nebrodensis, transplanting infant carpophores formed by other culture onto the surface of a mushroom bed comprising mature mycelia obtained by inoculating spawn followed by culturing and low temperature treating so as to raise the infant carpophores. - 特許庁

いぶり大根の漬物をスライスした主材料とし、粉チーズと大根葉の粉末を混合したものを副材料とし、該副材料を該主材料で包み込み、殺菌工程を経た後、低温に保持した室内等において数日間熟成することにより得られるいぶり大根の漬物の加工食品。例文帳に追加

The processed food of pickles of smoked Japanese radish is obtained by using sliced pickles of smoked Japanese radish as a main material and a mixture of grated cheese and powder of Japanese radish leaves as an auxiliary material, wrapping the auxiliary material in the main material, passing the mixture through a sterilization step and then aging the mixture in a room kept at a low temperature for several days. - 特許庁

ぶどう果汁が均質化した状態において乳酸菌スターターを添加して植菌を行うことにより、ぶどう果汁のもつ醗酵酵素の活性化を促し、醗酵停止後の低温下における熟成を顕著に進めることができ、この結果、ぶどうの深青色がぶどうの発酵酵素と乳酸菌の共存による発酵により淡桃色に発色変化することにより新鮮な淡いピンク色を有するヨーグルトを製造することができる。例文帳に追加

To provide a method for producing yoghurt with fresh light pink color capable of promoting activation of fermentation enzyme which grape fruit juice has and remarkably advancing ripening under low temperature after stopping fermentation through adding lactic acid bacterium starter to grape fruit juice in a homogenized state to inoculate, and as a result, changing by color development deep blue color of grapes to light pink color by fermentation by coexistence of fermentation enzyme of grapes and lactic acid bacteria. - 特許庁

例文

美味で健康的な漬物を得るために、“おから”や大豆滓に、醸造酢、オレンジ汁及び乳酸菌(ラクトバチルス ファーメンタムLactobacillus fermentum)とを含有する菌水、天然塩、昆布及び唐辛子を加えて攪拌して得た混合物を内袋内に袋詰して脱気し(720mg/Hg.)、10℃〜15℃の低温で1週間乳酸醗酵熟成させ、85℃で30分煮沸滅菌し、該滅菌混合物を自然冷却させ、予め種菌である粉体乳酸菌(ラクトバチルスファーメンタムLactobacillus fermentum)を内蔵する子袋を入れた外袋に該内袋を入れ、シールして得る漬物床及びその製造法。例文帳に追加

And a method for producing the pickling bed is provided. - 特許庁

>>例文の一覧を見る

「低温熟成」の英訳に関連した単語・英語表現

低温熟成のページの著作権
英和・和英辞典 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   
独立行政法人科学技術振興機構独立行政法人科学技術振興機構
All Rights Reserved, Copyright © Japan Science and Technology Agency

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS