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炒めるの英語
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英訳・英語 chow
「炒める」を含む例文一覧
該当件数 : 38件
彼がキャベツとタマネギをバターでじっくり炒める例文帳に追加
He stir-fries the cabbage and onion slowly in butter.発音を聞く - 京大-NICT 日英中基本文データ
彼が玉ねぎとにんにくを弱火でじっくりと炒める例文帳に追加
He stir fries some cabbage and garlic over low heat.発音を聞く - 京大-NICT 日英中基本文データ
飯を肉などとともに油で炒める焼き飯という料理例文帳に追加
a food called fried rice, in which rice is fried in oil with other ingredients発音を聞く - EDR日英対訳辞書
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Weblio実用英語辞典での「炒める」の英訳 |
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炒める
「炒める」の英語
saute, stir-frysaute
sauteの発音記号
[sɔːˈteɪ]
sauteのニュアンス
「saute」はフレンチ料理でよく使われる調理法を指す。具体的には、食材を少量の油で中火以上の熱で短時間調理することを指す。肉や野菜など様々な食材に対して使用される。
sauteと一緒に使われやすい単語・表現
pan(フライパン)、oil(油)、garlic(ニンニク)、onion(玉ねぎ)、mushroom(キノコ)。
sauteの例文
1. Saute the onions until they are translucent.(玉ねぎが透明になるまで炒める。)
2. I'm going to saute these mushrooms with garlic.(これらのキノコをニンニクと一緒に炒めるつもりだ。)
3. She sauteed the chicken in a pan.(彼女はフライパンで鶏肉を炒めた。)
stir-fry
stir-fryの発音記号
[ˈstɜːrˌfraɪ]
stir-fryのニュアンス
「stir-fry」は、特にアジア料理でよく見られる調理法を指す。食材を高温の油で素早くかき混ぜながら調理することを指す。一般的には、野菜や肉を細切りにしてから調理する。
stir-fryと一緒に使われやすい単語・表現
wok(中華鍋)、vegetables(野菜)、meat(肉)、soy sauce(醤油)、noodles(麺)。
stir-fryの例文
1. Stir-fry the vegetables for a few minutes.(野菜を数分間炒める。)
2. I'm going to stir-fry this meat with soy sauce.(この肉を醤油で炒めるつもりだ。)
3. He stir-fried the noodles in a wok.(彼は中華鍋で麺を炒めた。)
Weblio例文辞書での「炒める」に類似した例文 |
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「炒める」を含む例文一覧
該当件数 : 38件
ホワイトソースは、まず植物油を110〜130℃に加熱した後に小麦粉を加え、5〜10分炒める。例文帳に追加
The white sauce is prepared by heating vegetable oil at 110-130°C, adding wheat flour, frying them for 5-10 minutes. - 特許庁
米飯や具材、調味料等の米飯原料を十分に撹拌混合しながら炒めることができ、しかも大量の米飯を連続して炒めることができる米飯の連続炒め装置及び方法を提供する。例文帳に追加
To provide an apparatus and a method for continuously frizzling boiled rice by which boiled rice raw materials such as the boiled rice, ingredients to be mixed and seasonings can be frizzled while they are sufficiently agitated and mixed and a large amount of the boiled rice can be continuously frizzled. - 特許庁
連続的に米飯を炒める、食感のよい炒飯および冷凍炒飯の製造方法、ならびにその装置を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing palatable fried rice and frozen fried rice comprising continuously frying cooked rice; and to provide a device for producing palatable fried rice and frozen fried rice. - 特許庁
生米又は炊飯後の米飯を油で炒める油調理飯の成形前にα化でんぷん及び/又はα化加工でんぷんを加える。例文帳に追加
The cooked rice is obtained by adding pregelatinized starch and/or pregelatinized processed starch before forming rice cooked with oil obtained by frying raw rice or cooked rice after cooking with oil. - 特許庁
工業的にニーダー等でミンチ肉を油脂で炒める際に、油脂を加熱後、おろししょうがおよび/またはおろしにんにくを投入し加熱攪拌後、ボイル加工したそぼろ状ミンチ肉を投入し加熱攪拌し、さらにその後加熱処理されていないミンチ肉を投入し炒めるという製造方法により上記目的を達成した。例文帳に追加
The method for producing the seasoning comprises heating oil and fat, charging grated ginger and/or grated garlic thereto, heating those under stirring, charging boiled and powdery minced meat thereto and heating those under stirring and further charging minced meat which is not heat-treated thereto and frying those when industrially frying the minced meat with oil and fat in kneader, etc. - 特許庁
炒めごはんを調理する際に、米飯がべとつくことなくパラパラとほぐれてきれいに炒めることができる炒めごはん用濃縮調味液を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a concentrated seasoning liquid for fried cooked rice in which cooked rice is separately loosened and can beautifully be fried when cooking fried cooked rice. - 特許庁
乾燥キャベツを食用油脂と共に炒めることを含んでなる、炒め物食品に調理感を付与することのできる組成物の製造方法、およびそれにより得られる調理感付与剤。例文帳に追加
The invention relates to a method for manufacturing a composition capable of imparting cooking feeling to the stir-fry food comprising frying dried cabbage and edible fats and oils together, and a cooking feeling imparting agent obtained thereby. - 特許庁
油で揚げる(deep frying)場合および油で炒める(shallow frying)場合のように大量の脂肪を使用する料理方法と置き換えることができ、脂肪レベルが低減された調理済み食品を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing a cooked food, capable of substituting a cooking method using a large amount of fat such as a case of deep-frying and a case of shallow frying, and providing the cooked food with a reduced fat level. - 特許庁
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