1016万例文収録!

「ていたんぱくしょく」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ていたんぱくしょくに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

ていたんぱくしょくの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 1244



例文

低蛋白澱粉食品例文帳に追加

LOW-PROTEIN STARCH FOOD - 特許庁

タンパク質チーズ様食品例文帳に追加

LOW-PROTEIN CHEESE-LIKE FOOD - 特許庁

染色体中のdnaと特定の蛋白に結合する蛋白。例文帳に追加

a protein that binds to the dna and certain proteins in chromosomes.  - PDQ®がん用語辞書 英語版

日本の食事では魚のたんぱく質が大きな役割を果たしている.例文帳に追加

Fish protein features prominently in the Japanese diet.  - 研究社 新英和中辞典

例文

酸性蛋白安定剤及びそれが含有された酸性蛋白食品例文帳に追加

ACIDIC PROTEIN-STABILIZING AGENT AND ACIDIC PROTEIN FOOD CONTAINING IT - 特許庁


例文

低蛋白澱粉食品の品質改良剤及び低蛋白澱粉食品の調理方法例文帳に追加

QUALITY IMPROVER FOR LOW-PROTEIN STARCHY FOOD PRODUCT, AND METHOD FOR COOKING THE FOOD PRODUCT - 特許庁

正常な細胞の増殖に関与している蛋白。例文帳に追加

a protein involved in normal cell growth.  - PDQ®がん用語辞書 英語版

ビウレット反応という,蛋白質の呈色反応例文帳に追加

a reaction whereby a protein changes color, called biuret reaction  - EDR日英対訳辞書

酸性蛋白食品及びその製造法並びに安定化剤例文帳に追加

ACIDIC PROTEIN FOOD, ITS PRODUCTION AND STABILIZER - 特許庁

例文

銀染色による高感度微量蛋白定量法例文帳に追加

HIGH-SENSITIVE TRACE PROTEIN ASSAY BY ARGENTATION - 特許庁

例文

アレルゲン低減化大豆蛋白食品の製造方法例文帳に追加

METHOD OF PRODUCING SOYBEAN PROTEIN FOOD DECREASED IN ALLERGEN CONTAINED THEREIN - 特許庁

高カロリー低蛋白質食及びその製造方法例文帳に追加

LOW-PROTEIN FOOD WITH HIGH CALORIE, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

治療食用の低蛋白練り生地とその製造方法例文帳に追加

LOW PROTEIN PASTE DOUGH FOR THERAPEUTIC DIET AND METHOD FOR PREPARING THE SAME - 特許庁

治療食用の低蛋白人工米とその製造方法例文帳に追加

LOW-PROTEIN ARTIFICIAL RICE FOR THERAPEUTIC DIET AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

低コストの大豆タンパク質性食品成分例文帳に追加

LOW-COST SOYBEAN PROTEINIC FOOD COMPONENT - 特許庁

植物抵抗性タンパク質及び当該タンパク質をコードする遺伝子、並びにその利用を提供する。例文帳に追加

To provide a plant-resisting protein, a gene encoding the protein and the utilization thereof. - 特許庁

マルハの広報担当は,「ちくわは低カロリー,高たんぱくで,最高の夜食になる。」と話した。例文帳に追加

A Maruha spokesperson said, "Chikuwa is low in calories and high in protein, so it makes the best midnight snack."  - 浜島書店 Catch a Wave

目的のタンパク質を、植物細胞や植物体に安定して蓄積させる方法、及び、タンパク質を蓄積させた形質転換植物の提供。例文帳に追加

To provide a method for stably accumulating an object protein in a plant cell or a plant body, and a transformed plant containing accumulated protein. - 特許庁

植物抵抗性タンパク質及び当該タンパク質をコードする遺伝子、並びにその利用例文帳に追加

PLANT-RESISTING PROTEIN, GENE ENCODING THE PROTEIN AND UTILIZATION THEREOF - 特許庁

タンニン含んでいる植物からそれが含有している植物タンパク質を、効果的に分離精製する。例文帳に追加

To effectively separate and refine a plant protein from a tannin-containing plant containing the protein. - 特許庁

この栄養補助食品には大豆タンパクやイソフラボンが含まれている。例文帳に追加

This nutritional supplement contains soy protein and isoflavone.  - Weblio英語基本例文集

たんぱく食品を液体浴に浸漬する工程と、実質的に機能が損傷することなく、前記たんぱく食品を熱処理するための制御温度を±1.1℃の範囲内に前記浴の全量を維持する工程とを有することを特徴とするたんぱく食品を処理する。例文帳に追加

This protein food treating method comprises a process of soaking a protein food in a liquid bath, and a process of keeping the total amount of the bath in a range of ±1.1°C of a control temperature to heat treat the protein food without practically damaging function. - 特許庁

ターゲットとする特定の食品中の食物アレルゲンタンパク質等のタンパク質を精度よく測定する方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for precisely measuring a protein, such as a food allergen protein in a specific food targeted. - 特許庁

アレルゲン、ウイルス等の微小たんぱく質と抗菌剤との接触頻度が高く、微小たんぱく質が接触してから短時間で不活化される、十分に高い微小たんぱく質の不活化効果が得られる微小たんぱく質不活化素材及び該素材を用いた微小たんぱく質不活化製品の提供。例文帳に追加

To provide a microprotein inactivating material which is capable of obtaining such a sufficient and high inactivation effect on a microprotein as has a high frequency of the contact of the antibacterial agent with the microproteins of allergen, virus and the like and as inactivates in a short time after the contact with the microprotein, and to provide a microprotein inactivating product using the said material. - 特許庁

食感の改善性に優れ、且つ起泡性にも優れた卵白蛋白質組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide an albumen protein composition excellent in improving properties of palate feeling and excellent in foaming properties. - 特許庁

植物ステロール類と卵黄リポ蛋白質との複合体が配合されている味噌加工食品。例文帳に追加

This fermented soybean paste processed food is mixed with a compound material of plant sterol and yolk lipo-protein. - 特許庁

前記色時計植物では、蛍光蛋白質により遺伝子組換えが行われている。例文帳に追加

The color clock plant is constituted so that the gene recombination may be carried out by a fluorescent protein. - 特許庁

植物の細胞中で低温ショックタンパク質(Csp)を発現する植物を提供する。例文帳に追加

To provide a plant expressing a cold shock protein (Csp) in plant cells. - 特許庁

グリホセートのアセチル化を触媒できる蛋白質および他の構造的に関連する蛋白質を含めた新規な蛋白質がここに提供される。例文帳に追加

New proteins are provided herein, including proteins catalyzing the acetylation of glyphosate and other structurally related proteins. - 特許庁

船舶のバラストタンク等の厳しい海水腐食環境下においても、優れた塗装耐食性を有する船舶用耐食鋼材を提供する。例文帳に追加

To provide corrosion resistant steel products having superior coating corrosion resistance even in a harsh corrosive environment of sea water, to which a ballast tank of a ship or the like is exposed. - 特許庁

ミロン試薬という,蛋白質の呈色反応を調べる溶液例文帳に追加

the solution for testing the color reaction of proteins, called milon reagent  - EDR日英対訳辞書

移植片対宿主病のリスクを低下あるいは治療に用いる蛋白。例文帳に追加

a protein used to reduce the risk of or to treat graft-versus-host disease.  - PDQ®がん用語辞書 英語版

ベーキング食品に低ゲル強度の乳清蛋白質を含む。例文帳に追加

This baking food comprises a whey protein having a low gel strength. - 特許庁

低比重リポ蛋白質酸化防止剤及びそれを用いた飲食品例文帳に追加

LOW-DENSITY LIPOPROTEIN ANTIOXIDANT, AND FOOD AND DRINK USING THE SAME - 特許庁

より強い整腸作用を有する乳清タンパク食品を提供すること。例文帳に追加

To provide milk whey protein food having stronger intestinal functions. - 特許庁

フラジェリンタンパク質による病害抵抗性植物を作出する方法例文帳に追加

PROCESS FOR PRODUCING DISEASE-RESISTANT PLANT WITH FLAGELLIN PROTEIN - 特許庁

銀染色法による高感度微量蛋白質定量装置例文帳に追加

HIGH SENSITIVITY TRACE PROTEIN QUANTITATIVE DETERMINATION DEVICE BY SILVER STAINING METHOD - 特許庁

大豆蛋白を主原料として用い、肉様食品を提供すること。例文帳に追加

To provide meat-like food by using soybean protein as the main raw material. - 特許庁

増殖、分化及びアポトーシスの経路に関わる新規タンパク質の提供。例文帳に追加

To provide a new protein concerning the route of proliferation, differentiation and apoptosis. - 特許庁

小麦蛋白質にプロテアーゼを限定的に作用させて得られる食品素材例文帳に追加

FOOD MATERIAL OBTAINED BY RESTRICTIVELY MAKING PROTEASE ACT ON WHEAT PROTEIN - 特許庁

タンパク質の等電点付近以上の高いpH領域の酸性タンパク食品におけるタンパク粒子の凝集、沈澱、層分離等の欠点を防止し、安定な酸性タンパク食品を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide stable acidic protein food product having a pH area equal to or higher than the vicinity of an isoelectric point of protein, prevented from defects such as aggregation, precipitation and layer separation of protein grains. - 特許庁

大豆タンパク質の不快な味をマスキングしつつ、大豆タンパク質を添加した場合に起こる、食肉の呈味の低下を補い向上させた、大豆タンパク質を含む食肉使用食品を提供する。例文帳に追加

To provide a soybean protein-containing food product using meat, improved by replenishing a decrease in the meat taste, occurring when adding soybean protein, while masking the uncomfortable taste of soybean protein. - 特許庁

酸性蛋白食品における蛋白質粒子の凝集、沈殿、相分離などが生じるのを防止することができるとともに、ゼリー状の酸性蛋白食品にも使用することができる酸性蛋白安定化剤及びそれが含有された酸性蛋白食品を提供することである。例文帳に追加

To provide an acidic protein-stabilizing agent capable of preventing the generation of coagulation, precipitation, phase separation, etc., of protein particles in an acidic protein food and also being used in a jerry state acidic protein food, and the acidic protein food containing the same agent. - 特許庁

塩漬剤に含まれている大豆蛋白質、小麦蛋白質、カゼインナトリウム、乳蛋白質、卵白、澱粉、食物繊維等をソルガムに置き換えることにより、色調、味、食感が損なわれず製造をすることが出来る。例文帳に追加

The ham, the sausage and/or the meat-processed product can be produced without damaging the color, the taste and the texture by displacing the soybean protein, the wheat protein, the sodium caseinate, the milk protein, the albumen, the starch, the vegetable fiber or the like contained in the salting agent with sorghum. - 特許庁

魚粉代替植物性蛋白質の摂餌低下改善方法及び魚粉代替植物性蛋白質組成物例文帳に追加

METHOD FOR AMELIORATING FEED-INTAKE LOWERING OF VEGETABLE PROTEIN SUBSTITUTED FOR FISH MEAL AND VEGETABLE PROTEIN COMPOSITION SUBSTITUTED FOR FISH MEAL - 特許庁

本発明は、植物を用いた外来タンパク質の製造において、当該外来タンパク質を植物細胞外に分泌させる方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for secretion of an exogenous protein out of a plant cell in the production of the exogenous protein by using a plant. - 特許庁

魚介類を除くタンパク含有食品素材を発酵させた、新しいタンパク加工食品及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide novel protein processed food produced by fermenting protein-containing food raw material except for fish and shellfish: and to provide a method for producing the food. - 特許庁

糖鎖修飾タンパク質又は糖鎖修飾ペプチド同定方法及び装置例文帳に追加

METHOD AND DEVICE FOR IDENTIFYING SUGAR CHAIN-MODIFIED PROTEIN OR SUGAR CHAIN-MODIFIED PEPTIDE - 特許庁

植物を用いて、O型糖鎖修飾された有用タンパク質を製造するためのキットを提供する。例文帳に追加

To provide a kit for producing a useful O-glycosylated protein in a plant. - 特許庁

例文

植物中でより大量の蛋白質を発現する植物発現系を提供する。例文帳に追加

To provide a plant expression system expressing a large amount of protein in plants. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
研究社 新英和中辞典
Copyright (c) 1995-2024 Kenkyusha Co., Ltd. All rights reserved.
  
PDQ®がん用語辞書 英語版
Copyright ©2004-2024 Translational Research Informatics Center. All Rights Reserved.
財団法人先端医療振興財団 臨床研究情報センター
  
浜島書店 Catch a Wave
Copyright © 1995-2024 Hamajima Shoten, Publishers. All rights reserved.
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
EDR日英対訳辞書
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS