1016万例文収録!

「アルコール性飲料」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > アルコール性飲料に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

アルコール性飲料の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 153



例文

アルコール性飲料.例文帳に追加

nonalcoholic beverages  - 研究社 新英和中辞典

アルコール性飲料(ビールを除く)例文帳に追加

Alcoholic beverages (except beers).  - 特許庁

発泡飲料(たいていはアルコール入り)例文帳に追加

an effervescent beverage (usually alcoholic)  - 日本語WordNet

アルコール性飲料を飲むのを控える人例文帳に追加

a person who refrains from drinking intoxicating beverages  - 日本語WordNet

例文

生酸麹菌を利用したアルコール飲料例文帳に追加

ALCOHOLIC BEVERAGE USING LACTIC ACID PRODUCING ASPERGILLUS ORYZAE - 特許庁


例文

アルコール飲料の泡安定評価方法例文帳に追加

METHOD FOR EVALUATING FROTH STABILITY OF ALCOHOL BEVERAGE - 特許庁

塗料組成物及びアルコール飲料用缶例文帳に追加

AQUEOUS COATING COMPOSITION AND CAN FOR ALCOHOLIC DRINK - 特許庁

塗料組成物およびアルコール飲料用缶例文帳に追加

AQUEOUS COATING COMPOSITION AND CAN FOR ALCOHOLIC DRINK - 特許庁

発泡アルコール飲料の着色用加工大麦及び着色剤並びに発泡アルコール飲料の製造方法。例文帳に追加

PROCESSED BARLEY FOR COLORING SPARKLING ALCOHOLIC DRINK AND COLORING AGENT AND METHOD FOR PRODUCING SPARKLING ALCOHOLIC DRINK - 特許庁

例文

メンチルエステルが添加された発泡アルコール飲料とする。例文帳に追加

Provided is the sparkling alcoholic beverage added with a menthyl ester. - 特許庁

例文

メチル化処理ヘスペリジン混合成分を含有する発泡アルコール飲料例文帳に追加

SPARKLING ALCOHOLIC BEVERAGE CONTAINING METHYLATED HESPERIDIN MIXED COMPONENTS - 特許庁

泡立ちと泡持ちとが改善された発泡アルコール飲料例文帳に追加

FIZZY ALCOHOLIC BEVERAGE WITH IMPROVED FOAMABILITY AND FOAM DURABILITY - 特許庁

ビール風発酵アルコール飲料製造における発酵改善方法例文帳に追加

METHOD OF IMPROVING FERMENTABILITY IN PRODUCTION OF BEER-LIKE FERMENTED ALCOHOLIC BEVERAGE - 特許庁

酵母活化剤、これを用いた方法及びアルコール飲料例文帳に追加

YEAST-ACTIVATING AGENT, METHOD USING THE SAME AND ALCOHOLIC DRINK - 特許庁

植物発酵乳酸飲料の製造方法及び非アルコール飲料に使用する甘味料例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FERMENTED VEGETABLE LACTIC ACID BEVERAGE AND SWEETENER USED FOR NON-ALCOHOL BEVERAGE - 特許庁

芳香液状組成物の製造方法並びに飲料及びアルコール飲料例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING AROMATIC LIQUID COMPOSITION, BEVERAGE AND ALCOHOLIC BEVERAGE - 特許庁

また、前記生理活を有する機能飲料は、スポーツ飲料、果実飲料、乳飲料、乳飲料、茶飲料、野菜ジュース、アルコール飲料又は炭酸飲料とすることもできる。例文帳に追加

The above physiologically active functional drink can also be made into a sports drink, a fruit drink, a lactic drink, a milk-based drink, a tea drink, a vegetable drink, an alcohol drink or a carbonated beverage. - 特許庁

大麦、小麦及び麦芽を使用しない発泡アルコール飲料の製造方法及びその製造方法により製造した発泡アルコール飲料、並びに麦芽アルコール飲料の製造方法及びその製造方法により製造した麦芽アルコール飲料例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING SPARKLING ALCOHOLIC BEVERAGE WITHOUT USING BARLEY, WHEAT AND MALT AND SPARKLING ALCOHOLIC BEVERAGE PRODUCED BY THE PRODUCTION METHOD, AND METHOD FOR PRODUCING MALT ALCOHOLIC BEVERAGE AND MALT ALCOHOLIC BEVERAGE PRODUCED BY THE PRODUCTION METHOD - 特許庁

また、前記抗酸化飲料は、スポーツ飲料、果実飲料、乳飲料、乳飲料、茶飲料、野菜ジュース、アルコール飲料又は炭酸飲料とすることもできる。例文帳に追加

The anti-oxidation drink may be a sports drink, fruit drink, lactic drink, milk-based drink, tea drink, vegetable juice, alcoholic drink or carbonated drink. - 特許庁

本発明は、ビールやビール様発泡アルコール飲料等の麦芽アルコール飲料、麦芽を使用しない発泡アルコール飲料、サイダー,ラムネ,クリームソーダ等の炭酸清涼飲料等の発泡飲料における泡持ちを改善することを課題とする。例文帳に追加

To improve the bubble retention in a sparkling beverage such as a malt alcoholic beverage including a beer, a beer like alcoholic sparkling liquor, a sparkling alcoholic beverage produced without any malt and a carbonated refreshing beverage including a soda pop, lemon pop, a cream soda, etc. - 特許庁

ビールや発泡酒、又はその他の醸造酒のような発酵アルコール飲料において、飲料に機能を付与するために遊離フェルラ酸を高含有させ、しかも発酵アルコール飲料の香味バランスを保持した高機能、高香味の発酵アルコール飲料を製造する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a fermented alcoholic beverage high in functionality and rich in flavor and taste, in which, to give the beverage functionality, the content of free ferulic acid is increased and yet a balance of fermented alcoholic beverages between flavor and taste is kept in fermented alcoholic beverages such as beer, sparkling wine or other brewage. - 特許庁

酵母の増殖能を過剰に高めることなく、個々の酵母のアルコール発酵能を効果的に高めることのできる酵母活化剤、これを用いたアルコール飲料の製造方法及びアルコール飲料を提供する。例文帳に追加

To provide a yeast-activating agent which can effectively enhance the alcohol-fermenting ability of each yeast without excessively enhancing the proliferation potency of the yeast, and to provide a method for producing an alcohol drink with the same and an alcohol drink. - 特許庁

高額な設備投資を必要とせず、簡単な工程でありながら、低アルコールでコクがあり、品質の安定したアルコール飲料を製造することができる実用に秀れた低アルコール飲料の製造方法を提供するものである。例文帳に追加

To provide a highly practicable method for producing a low-alcoholic, full-bodied drink of stable quality despite being a simple process, without the need of any expensive plant and equipment investment. - 特許庁

ビール酵母を用いる発酵アルコール飲料の製造方法において、原料の一部に脱脂ココアパウダー或いはタンパク分解処理した脱脂ココアパウダー、又はそれらの調製物を用いることにより、発酵アルコール飲料に該発酵アルコール飲料の本来の香味に調和した新しい味覚及び風味を付与するとともに、該発酵アルコール飲料の本来の味や色度のような飲料状を改善する。例文帳に追加

The fermented alcohol drinks are imparted new taste and flavor harmonized with inherent flavor of the fermented alcohol drinks and are improved in properties of drinks, such as taste and color inherent to the fermented alcohol drinks, by using degreased cocoa powder, the degreased cocoa powder treated by proteolysis or a preparation thereof, in the method of manufacturing fermented alcohol drinks by using beer yeast. - 特許庁

前記発泡アルコール飲料として、ビール、発泡焼酎が挙げられる。例文帳に追加

The sparkling alcoholic beverage includes beer and sparkling Shochu (white distilled liquor). - 特許庁

麦芽アルコール飲料の泡付着測定方法及び泡付着測定装置例文帳に追加

METHOD FOR MEASURING BUBBLE ATTACHMENT PROPERTY AND APPARATUS FOR MEASURING BUBBLE ATTACHMENT PROPERTY IN MALT ALCOHOL - 特許庁

本発明は、アルコール飲料中のフレーバー香気成分を吸着し難く、亜硫酸塩を含むアルコール飲料に対する耐蝕に優れ、加工に優れた塗膜を形成する水塗料組成物およびこの塗料を缶内面に被覆してなるアルコール飲料用缶を提供する。例文帳に追加

To provide an aqueous coating composition forming a coating film which hardly adsorbs flavoring components in an alcoholic drink and exhibits excellent corrosion resistance against alcoholic drinks containing a sulfite salt and excellent processability, and a can for alcoholic drinks with its inner surface coated with the coating. - 特許庁

発泡アルコール飲料に雑味や渋味を加えることなく、また、発泡アルコール飲料の品質や味を低下させることなく、発泡アルコール飲料を明るく鮮やかな黄金色に着色できる着色用加工大麦を提供すること。例文帳に追加

To provide coloration processed barley which can color sparkling alcoholic drinks in a light brilliant gold color without adding miscellaneous tastes or astringent taste to the sparkling alcoholic drinks and without deteriorating the qualities and tastes of the sparkling alcoholic drinks. - 特許庁

アルコール発酵能を有する菌によってアルコール発酵を行うアルコール飲料の製法において、上記アルコール発酵能を有する菌として、アミラーゼ活およびアルコール脱水素酵素活を有する担子菌を用いるようにした。例文帳に追加

This method for producing an alcoholic beverage comprises conducting alcoholic fermentation using bacteria having alcohol fermentative ability; wherein as for the above bacteria having alcohol fermentative ability, basidiomycete having amylase activity and alcohol dehydrogenase activity is used. - 特許庁

起泡アルコール飲料の泡品質評価用容器及び泡品質評価方法例文帳に追加

CONTAINER FOR EVALUATING FOAM QUALITY OF FOAMABLE ALCOHOL BEVERAGE AND EVALUATION METHOD OF FOAM QUALITY - 特許庁

とろみを有する発泡アルコール飲料及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a sparkling alcoholic beverage having thickness; and to provide a method for producing the beverage. - 特許庁

麦芽評価方法及び麦芽アルコール飲料の香味安定の予測方法。例文帳に追加

METHOD FOR EVALUATING MALT AND METHOD FOR PREDICTING FLAVOR STABILITY OF MALT ALCOHOLIC BEVERAGE - 特許庁

チロソール高生産酵母変異株及び該酵母を用いた発酵アルコール飲料の製造法例文帳に追加

THYROSOL-PRODUCING MUTANT YEAST STRAIN HAVING HIGH PRODUCTIVITY, AND METHOD FOR PRODUCING FERMENTED ALCOHOLIC BEVERAGE USING THE YEAST - 特許庁

アルコールのワイン風飲料及びこれを含有する飲食品を提供する。例文帳に追加

To provide nonalcoholic wine like beverage and food and drink containing the same. - 特許庁

泡持ち特が向上したビール風味アルコール飲料の製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing a beer-flavored alcoholic beverage having improved foam-keeping characteristics. - 特許庁

のど越し感が改良され、口中清涼感が改善された発泡アルコール飲料を提供する。例文帳に追加

To provide a sparkling alcoholic beverage having an improved throat-passing touch and an improved mouth refreshing touch. - 特許庁

アルコールのワイン風飲料及びこれを含有する飲食品を提供する。例文帳に追加

To provide a nonalcoholic wine like beverage and food and drink containing the same. - 特許庁

麦芽アルコール飲料の香味安定を向上させる麦芽の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING MALT INCREASING STABILITY OF FLAVOR OF ALCOHOLIC MALT BEVERAGE - 特許庁

口内や咽頭部に保有され或いは残留された状態において、アルコールテイスト飲料を飲むことで、該アルコールテイスト飲料の食感を補助させる食感補助品80であって、粘を持ったペースト状のベース60に、アルコールテイスト飲料アルコール濃度よりも高濃度のエチルアルコール70を含ませてある。例文帳に追加

The palate feeling-supplementing product for alcoholic taste drink comprises a palate feeling-supplementing product 80 supplementing the palate feeling of the alcoholic taste drink through drinking the alcoholic taste drink while being kept or remaining in the mouth or at the throat, and is produced by adding ethyl alcohol 70 having a higher concentration than that of alcoholic taste drink to a sticky paste-like base 60. - 特許庁

透視のある容器1を用い、この容器1内に、アルコール飲料4とこのアルコール飲料4の原料である穀物3を入れて封止することにより、外部から穀物3が見えることで消費者はアルコール飲料4の原料に用いた穀物3の種類を確認することができる。例文帳に追加

The kind of the cereals 3 used as the raw material for the alcoholic beverage 4 can be confirmed by a consumer by allowing the cereals 3 to be observed from the exterior by using a see-through container 1, and sealing the alcoholic beverage 4 and the cereals 3 which are the raw material for the alcoholic beverage 4 therein. - 特許庁

不溶成分を除去した透明トマト果汁を調合した飲料液に炭酸ガスを封入してなる炭酸入りトマトアルコール飲料例文帳に追加

The carbonated tomato alcoholic beverage is obtained by sealing gaseous carbon dioxide in a beverage liquid prepared by mixing a transparent tomato fruit juice free of insoluble ingredients. - 特許庁

乳入り非アルコール嗜好飲料のオフフレーバー発生防止方法及び透明容器に充填された該嗜好飲料例文帳に追加

METHOD FOR PREVENTING GENERATION OF OFF-FLAVOR OF NONALCOHOLIC PALATABLE BEVERAGE WITH MILK AND THE PALATABLE BEVERAGE FILLED IN TRANSPARENT VESSEL - 特許庁

アルコール飲料あるいは非アルコール飲料を問わず、炭酸ガスを溶入した飲料における起泡、及び起泡後の泡安定(保持時間)を改善し、きめ細かく均質な泡を発生可能な飲料用起泡剤及び/又は泡安定剤を提供すること。例文帳に追加

To provide a foaming agent and/or foaming stabilizer for drinks for improving foaming properties of drink in which carbon dioxide is poured and foaming stability (retaining time) after foaming, regardless of alcoholic drink or nonalcoholic drink, and capable of producing fine homogeneous foam. - 特許庁

アルコール飲料中のフレーバー香気成分が吸着し難く、亜硫酸塩を含むアルコール飲料に対する耐蝕に優れ、加工に優れた塗膜を形成し得る水塗料組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an aqueous coating composition forming a coating film which hardly adsorbs flavoring components in an alcoholic drink and exhibits excellent corrosion resistance against alcoholic drinks containing a sulfite salt and excellent processability. - 特許庁

本発明は、アルコール飲料中のフレーバー成分が吸着し難い塗膜を形成し、更にはメタ重亜硫酸カリウムを含むアルコール飲料に対しても耐を有する水塗料組成物を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a water-based coating composition which can form coating films hardly adsorbing flavor ingredients in alcoholic drinks and further has resistance to the alcoholic drinks containing potassium metabisulfite. - 特許庁

発泡および泡保持を有する炭酸ガス含有アルコール飲料であって、果実やハーブの風味を生かした、酸味や甘味のバランスを崩さず清涼感を有するアルコール飲料を提供する。例文帳に追加

To obtain the sparkling alcoholic drink with foam preservability having refreshing feeling while maintaining balance between sourness and sweetness through making the best use of the flavor of fruits and/or herb. - 特許庁

アルコール飲料にカーボネーションを施すことにより炭酸ガスを含有させた発泡アルコール飲料であって、アルコール濃度が3〜10v/v%、ガスボリュームが1.5〜3.5であり、かつオクテニルコハク酸デンプンとキラヤサポニンとを含有することを特徴とする、泡立ちと泡持ちとが改善された発泡アルコール飲料例文帳に追加

The fizzy alcoholic beverage containing carbon dioxide gas, obtained by subjecting the alcoholic beverage to carbonation, has 3-10 v/v% alcohol concentration, and 1.5-3.5 gas volume, and contains starch octenylsuccinate and quillaia saponin. - 特許庁

醸造原料用加工大麦の製造方法、醸造原料用加工大麦、麦汁の製造方法、麦芽アルコール飲料の製造方法及び麦芽アルコール飲料の真発酵度を向上させる方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING PROCESSED BARLEY FOR BREW RAW MATERIAL, PROCESSED BARLEY FOR BREW RAW MATERIAL, METHOD FOR PRODUCING WORT, METHOD FOR PRODUCING MALT ALCOHOL DRINK AND METHOD FOR IMPROVING TRUE FERMENTATION DEGREE OF MALT ALCOHOL DRINK - 特許庁

麦芽アルコール飲料における還元力を増強することにより、より酸化(老化)に対する耐久の高い麦芽アルコール飲料の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a malt alcoholic beverage having high durability in oxidation (aging) by enhancing reducing power in the malt alcoholic beverage. - 特許庁

例文

アルコール飲料に添加するだけで、簡便かつ効果的にその香り・呈味・酸味等を改善することができる、安全の高い新規なアルコール飲料の風味改善剤及び/又はpH調整剤を提供する。例文帳に追加

To provide a highly safe new flavor improver and/or pH adjuster of alcoholic beverage, easily and effectively improving the flavor/taste/acid taste of alcoholic beverage only by adding it to alcoholic beverage. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
研究社 新英和中辞典
Copyright (c) 1995-2024 Kenkyusha Co., Ltd. All rights reserved.
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
日本語WordNet
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved.
WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS