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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > アルコール性飲料に関連した英語例文

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アルコール性飲料の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 153



例文

また、天然果実から得られる油溶香料を溶解させたエタノール溶液を、シロップに完全に溶解させた後、水で希釈してアルコール飲料化することによって、アルコール炭酸飲料を製造する。例文帳に追加

Further, the alcoholic carbonated drink is produced by dissolving the oil-soluble perfume which is obtained from the natural fruit in ethanol, then completely dissolving the ethanol solution in syrup, and further diluting the syrup with water to be formed into the alcoholic drink. - 特許庁

柑橘類由来の芳香成分含有アルコール飲料の製造方法であって、該アルコール飲料の濃縮液に、不活ガスを吹き込むことを含んでなる、製造方法。例文帳に追加

The method for producing the alcoholic beverage containing the citrus-derived aromatic component includes blowing inert gas into a concentrate of the alcoholic beverage. - 特許庁

本発明に係るアルコール飲料の製造方法においては、ホップ水抽出物を酵母活化剤の有効成分として使用し、アルコール飲料を製造する。例文帳に追加

A method for producing an alcohol drink uses a hop water extract as an active ingredient for the yeast-activating agent. - 特許庁

清酒のようなアルコール飲料でありながら、糖分が少ない極めて実用に秀れたアルコール飲料の製造方法を提供するものである。例文帳に追加

To provide a method for producing an alcoholic beverage containing extremely small sugar content and excellent in practical utility even though it is the alcoholic beverage such as a sake. - 特許庁

例文

本発明は、果汁を原料の一部として使用した発泡アルコール飲料を提供することにあり、香味を改善するとともに優れた発酵をも実現し、果実臭の目立たない発泡アルコール飲料を提供することを目的とする。例文帳に追加

To obtain a sparkling alcoholic beverage using a fruit juice as a part of a primary material, actualizing improvement in flavor and excellent fermentation property and having a quiet smell of a fruit juice. - 特許庁


例文

アルコール製造工程上含まれる作物由来の匂い、更には、アルコール飲料から揮発してくるエタノール臭を抑制する作用のある有効成分である非重合体カテキン類を多く含有し、更にアルコール飲料中でも含有する非重合体カテキン類の安定に優れた清澄な容器詰アルコール飲料の提供。例文帳に追加

To obtain a packaged clear alcoholic beverage rich containing non-polymer catechins being an active ingredient having inhibitory action on smells derived from crops contained in an alcohol production process and on an ethanol smell volatilizing from an alcoholic beverage and having excellent stability of non-polymer catechins even in an alcoholic beverage. - 特許庁

高甘味度甘味料アセスルファムカリウムを含有する低アルコール飲料の製造において、アルコール飲料のpHを3.0以上に維持しつつ、クエン酸及びリンゴ酸を、該酸の合計量が飲料全量に対して、0.3w/v%以下の割合になるよう調整することによりアセスルファムカリウムの安定と酸味の付与を両立させた高呈味低アルコール飲料を製造する。例文帳に追加

In the manufacturing of the low alcohol drink containing the highly sweet sweetener or the acesulfame potassium, the high taste low alcohol drink is manufactured in which the stability and acidity of the acesulfame potassium are compatibly attained by adjusting citric acid and malic acid such that the total amount of the acids becomes 0.3 w/v% or less based on the total drink while maintaining pH of the alcohol drink 3.0 or more. - 特許庁

従来のクエン酸含有飲料よりもノンアルコール又はノンアルコールに近い一般的な飲料で、鮮やかな濃い赤味を呈し、クエン酸含量の高く、かつ、アミノ酸含量も高い、栄養価も保存も良好なクエン酸含有飲料及びその製造方法を確立する。例文帳に追加

To provide citric acid-containing beverage as general beverage of non-alcohol or close to non-alcohol compared to a conventional citric acid-containing beverage, showing vivid dark redness, having high citric acid content and high amino acid content, and excellent in nutritive value and preservability, and to provide a method for producing the beverage. - 特許庁

本発明は、アルコール飲料中のフレーバー香気成分が吸着し難く、亜硫酸塩を含むアルコール飲料に対する耐蝕に優れ、加工に優れた塗膜を形成し得る水塗料組成物および該水塗料組成物を含む塗料を缶内面に被覆してなるアルコール飲料用缶を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide an aqueous coating composition forming a coating film which hardly adsorbs flavoring components in an alcoholic drink and exhibits excellent corrosion resistance against alcoholic drinks containing a sulfite salt and excellent processability, and a can for alcoholic drinks with its inner surface coated with a coating comprising the aqueous coating composition. - 特許庁

例文

ビール等の発酵麦芽アルコール飲料に対する消費者の多様化する嗜好からくるニーズに対応すべく、新たなすっきりとした後味すなわち「キレ」を有する発酵麦芽アルコール飲料の提供および発泡酒等がもつ好ましくない香味(以後発泡酒臭と呼ぶ)を低減させた発酵麦芽アルコール飲料の提供。例文帳に追加

To provide an improved alcoholic beverage of fermented malt having a new and a refreshing aftertaste, e.g. briskness corresponding to diversifying taste of consumers to alcoholic beverage of fermented malt such as beer and an alcoholic beverage of fermented malt reducing an undesirable flavor of sparkling liquor or the like. - 特許庁

例文

優れたリサイクル、内容物保存を備える発泡アルコール飲料用ポリエステル樹脂製容器を提供する。例文帳に追加

To provide a polyester resin-made container for a sparkling alcoholic beverage, which has excellent recyclability and content preservability. - 特許庁

ホップに特有の問題を回避しつつ好ましい特を備えた発泡アルコール飲料及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a sparkling alcoholic beverage having favorable properties while avoiding problems characteristic of hop and a method for producing the same. - 特許庁

タンパク質の持つ栄養学的に優れた効果を有し、保存安定や服用に優れたアルコール飲料を提供する。例文帳に追加

To provide an alcoholic beverage having nutritionally excellent effect which proteins have and excellent in storage stability and drinking properties. - 特許庁

酸素抑制組成物と外用薬とアルコール飲料と活酸素抑制組成物の製造方法例文帳に追加

ACTIVE OXYGEN-DEPRESSING COMPOSITION, MEDICINE FOR EXTERNAL USE, ALCOHOLIC DRINK AND PRODUCTION OF THE SAME COMPOSITION - 特許庁

ガラス172に入ったアルコールまたは非アルコールでもよいラガーないしシードルといった樽抜き飲料170は、水内容物および溶存ガス内容物を含む。例文帳に追加

Either alcoholic or nonalcoholic beverage 170 taken out from a barrel such as lager or cider in glass 172 contains a water content and a dissolved gas content. - 特許庁

窒素源を多く摂取できる酵母による醗酵は、炭素源の資化促進をもたらし、アルコール飲料の生産を高めることが可能である。例文帳に追加

Fermentation by yeast to much ingest a nitrogen source promotes assimilation of a carbon source and increases productivity of an alcoholic beverage. - 特許庁

炭酸ガス含有のアルコール飲料に、水溶ヘミセルロースを0.015〜0.050重量%含有させる。例文帳に追加

The water-soluble hemicellulose of 0.015-0.050 wt.% is added to the alcoholic milk beverage containing carbonic acid gas. - 特許庁

ヘスペリジンをメチル化処理して得られる混合成分を0.002〜0. 5重量%の範囲で含む発泡アルコール飲料例文帳に追加

The sparkling alcoholic beverage contains mixed components obtained by methylating hesperidin in a range of 0.002 to 0.5 wt.%. - 特許庁

アルコール飲料中において泡を不安定化する成分が泡の安定に及ぼす影響を定量的に評価する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for quantitatively evaluating the effect of a component making froth unstable in an alcohol beverage exerted on froth stability. - 特許庁

チロソール高生産酵母変異株及び当該酵母変異株を用いた発酵アルコール飲料の製造方法例文帳に追加

MUTANT YEAST STRAIN HAVING HIGH TYROSOL PRODUCTIVITY, AND METHOD FOR PRODUCING FERMENTED ALCOHOLIC BEVERAGE USING THE SAME - 特許庁

アルコール飲料ボトルを、開栓直後にサーバーで密閉し、不活ガスの圧力でパージし、注出できるようにした。例文帳に追加

An alcohol beverage bottle is sealed by a server immediately after the bottle is opened, and alcohol beverage can be spouted by purging the alcohol beverage with the pressure of inert gas. - 特許庁

分解率が7%以上のタンパク質加水分解物を含有する、動粘率が5mm^2/s以下のアルコール飲料例文帳に追加

This alcoholic beverage comprises a protein hydrolyzate having ≥7% decomposition ratio and has ≤5 mm^2/s dynamic viscosity coefficient. - 特許庁

また、難資化窒素源の利用は資源節約につながり、環境にやさしいアルコール飲料生産を行うことが可能となる。例文帳に追加

The use of a hardly assimilable nitrogen source leads to resource saving and produces an alcoholic beverage friendly to the environment. - 特許庁

炭に基づく組成物及びアルコール含有飲料の消費に関連する二日酔いを低減するための方法例文帳に追加

ACTIVATED CHARCOAL-BASED COMPOSITION AND METHOD FOR REDUCING HANGOVER SYMPTOM ASSOCIATED WITH CONSUMPTION OF ALCOHOL-CONTAINING BEVERAGES - 特許庁

原料由来の香味が良好であり、また、香気が際立つ一方で、泡立ちと泡持ちとが改善された発泡アルコール飲料を提供する。例文帳に追加

To provide a fizzy alcoholic beverage with improved foamability and foam durability, while having satisfactory flavor originating from a raw material and marked fragrance. - 特許庁

キサントフモールの生理活が実質的に付与された健康に良い麦芽アルコール飲料の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a malt alcoholic beverage substantially imparted with the biological activity of xanthohumol, therefore good for health. - 特許庁

保存安定の高められた容器入り果汁含有アルコール飲料及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To prepare a fruit juice-containing alcoholic beverage packed in a container and having improved preservation stability; and to provide a method for preparing the alcoholic beverage. - 特許庁

保存安定の高められた容器入り果汁含有アルコール飲料及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a fruit juice-containing alcoholic beverage contained in a vessel, having improved can-stability, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

本発明の課題は、優れた飲みやすさや爽快感を維持しつつ、食事との相がよい低アルコール含有飲料を提供することである。例文帳に追加

To provide a low-alcohol drink compatible with diet while keeping excellent drinkability and refreshing feeling. - 特許庁

柑橘類由来の芳香成分に劣化耐が付与されたアルコール飲料およびその製造方法の提供。例文帳に追加

To provide an alcoholic beverage with deterioration resistance imparted to a citrus-derived aromatic component, and a method for producing the alcoholic beverage. - 特許庁

これにより、キサントフモールと同様の生理活を有するイソキサントフモールを所望の濃度で麦芽アルコール飲料に含有させることができる。例文帳に追加

Thereby, the isoxanthohumol having biological activity similar to that of xanthohumol can be included at a desired concentration in the objective beverage. - 特許庁

糖化やアルコール発酵の効率が低く、アルコール発酵によるアルコール性飲料および食酢の製造が難しいというウコンデンプンについて、各発酵工程での微生物管理手法を利用することで、ウコンデンプンからの商業的なウコン酢の製造方法を確立すること。例文帳に追加

To provide a method for manufacturing commercial turmeric vinegar from a turmeric starch, wherein the efficiency of saccharification and alcohol fermentation are low and manufacturing of an alcoholic beverage and vinegar by alcohol fermentation are difficult, by using a microorganism management method in each fermentation step. - 特許庁

また、発酵前液を調製する発酵前工程(10)と、前記発酵前液に酵母を添加してアルコール発酵を行う発酵工程(20)と、を含み、メンチルエステルを添加する(40)発泡アルコール飲料の製造方法とする。例文帳に追加

Provided is the method for producing the sparkling beverage comprising a prefermentation step (10) of preparing a prefermentation solution, an alcohol fermentation step (20) of fermenting the prefermentation solution by adding yeast, and a step (40) of adding the menthyl ester. - 特許庁

ビール風味アルコール飲料の製造に際して、水溶食物繊維及び非発酵糖質を含有する副原料を添加することにより、風味やキレ(味質)等の香味及びボディ感のバランスに優れた低カロリービール風味アルコール飲料を製造する。例文帳に追加

The low-caloric and beer-flavored alcoholic beverage having the advantages is produced by incorporating submaterials comprising water-soluble dietary fibers and a non-fermentable carbohydrate. - 特許庁

ビールの好ましい特徴を備えたビール様発泡アルコール飲料を、かつ複雑な設備を要することなく、より簡略な工程で製造する方法、及び該製造方法により製造されたビール様発泡アルコール飲料の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing a beer-like foaming alcoholic beverage having preferable characteristics of beer in a simpler process without requiring complex equipment, and the beer-like foaming alcoholic beverage produced by the method of production. - 特許庁

発泡アルコール飲料を製造する方法であって、発泡アルコール飲料の原料を酵母に発酵させて得られる、酵母を含む発酵液のpHを調節するpH調節工程と、発酵液を熟成させて熟成液を得る貯酒工程と、を備える方法を提供する。例文帳に追加

The method is for production of a sparkling alcoholic beverage, the method constituted of a pH-adjustment step, in which the pH of a yeast-containing fermentate obtained by fermenting the raw material of a sparkling alcoholic beverage with the yeast is adjusted, and a storage step in which the fermentate is aged, to yield an aged liquor. - 特許庁

本発明は、オイル香料を含有するアルコール飲料の製造方法において、シロップを調合する前に、予め界面活剤を添加したオイル香料を、高濃度含水エタノールに添加することを特徴とする、オイル香料を含有するアルコール飲料の製造方法を提供する。例文帳に追加

The method for producing an alcohol beverage containing an oil perfume includes adding an oil perfume previously mixed with a surfactant to a highly concentrated hydrous ethanol before a syrup is prepared. - 特許庁

ビール、ワイン、清酒、発泡酒、果実酒類、リキュール類などのアルコール飲料が本来有するコク味のある良質な味質を損なわずに、且つ糖質の吸収抑制効果、血糖値上昇抑制効果等の機能を有するアルコール飲料とその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide an alcoholic beverage having functions to suppress the absorption of sugars and suppress the increase of blood sugar level without deteriorating the characteristic good body taste of alcoholic beverages such as beer, wine, Japanese sake, sparkling liquor, fruit wine and liqueur and provide a method for the production of the beverage. - 特許庁

本発明は、発酵原料中のβグルカンをできるだけ残存させつつ、かつ、高い麦汁濾過を得ることが可能な、βグルカン高含有アルコール飲料の製造方法、及び、該製造方法により製造されるβグルカン高含有発酵アルコール飲料を提供することとする。例文帳に追加

To provide a method for producing an alcoholic beverage having a high β-glucan content, keeping the β-glucan in a fermentation raw material as much as possible and achieving high wort filtration performance, and the alcoholic beverage having a high β-glucan content and produced by the production method. - 特許庁

原料に麦芽を使用していないビール風発酵アルコール飲料の製造において、発酵液の発酵を改善して、発酵液の酵母早凝現象を回避し、酵母による健全な発酵と香味豊かなビール風発酵アルコール飲料の製造を可能とする方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a beer-like fermented alcoholic beverage that does not use malt as raw material and enabling healthy fermentation with yeast and production of a beer-like fermented alcoholic beverage having rich taste and flavor, by improving the fermentability of the fermentation liquid and averting the phenomenon of early flocculation of yeast in the fermenting liquid. - 特許庁

また、富山県の日本最古のラムネ飲料メーカー「トンボ飲料」は、動物園限定販売のフローズンゼリー飲料の開発や、クリスマス用のシャンメリー(ノンアルコール発泡飲料:国内シェア第1 位)など、大手が手がけないニッチ(隙間)のマーケットで成功している。例文帳に追加

Tombo Beverage Co., is Japan's oldest lemon soda maker. It is based in Toyama Prefecture and has been successful in niche markets that are left untapped by large companies. Specifically, it has developed Chanmerry (the bestselling nonalcoholic sparkling beverage in Japan) for Christmas and frozen jelly drinks that are available at zoos only. - 経済産業省

糖質成分と所望によりホップを含む原料および水からなる水混合液をアルコール発酵させて発酵飲料を製造する方法において、アルコール発酵前またはアルコール発酵中の原料に窒素源としてとうもろこしタンパク分解物を含めることにより香味の優れた発酵飲料を製造する方法。例文帳に追加

In the method for producing a fermented beverage by subjecting an aqueous mixed liquid composed of water and a raw material containing a glucide component and optionally hop to alcoholic fermentation, a fermented beverage exhibiting excellent flavor is produced by adding a decomposition product of corn protein as a nitrogen source to the raw material before or during the alcoholic fermentation. - 特許庁

アルコール飲料製品または炭酸飲料製品の香味を保持できる、乳化安定および透明を有する透明乳化組成物および透明乳化香料組成物の提供。例文帳に追加

To provide a transparent emulsified composition and a transparent emulsified flavor composition having emulsification stability and transparency, which can maintain flavor of alcoholic drink products or carbonated drink products. - 特許庁

飲料アルコール飲料などに対する乳化安定が非常に良好で乳化直後、または保存後に異味異臭を生成しないコエンザイムQ10含有乳化物およびその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a coenzyme Q10-containing emulsion or a transparent emulsion that has an excellent emulsion stability against acidic beverages, alcoholic beverages, etc. and does not give out any offensive taste or smell immediately after emulsification or after preservation, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

ビール,ミネラル・ウオーター,炭酸水及びその他の非アルコール性飲料。フルーツ・ドリンク及びフルーツ・ジュース。シロップ及びその他の飲料用調製品例文帳に追加

Beers; mineral and aerated waters and other non-alcoholic drinks; fruits drinks and fruit juices; syrups and other preparations for making beverages.  - 特許庁

上記五味子原液を飲用水、乳酸飲料、酸果汁、アルコール飲料、あるいは食用ゲル化素材に0.1%〜10%の割合で混和する。例文帳に追加

The schizandrae fructus raw liquid is admixed into drinking water, a lactic acid beverage, acidic fruit, alcohol drink or edible gelatinized raw material at a rate of 0.1-10 wt.%. - 特許庁

薬品、食品、化粧品、アルコール飲料飲料水、飼料等の容器に貼付され、その内容物の改質機能(微弱磁気波動値を高める)を有する機能ラベルの提供。例文帳に追加

To provide a functional label which is adhered onto a container of chemicals, food, cosmetics, alcoholic drinks, drinking waters, feed or the like and has a function for reforming a content (for heightening weak magnetic surge value). - 特許庁

天然果実から得られる油溶香料を、粒子を細かくした果物中のパルプに吸着させて飲料に添加することにより、アルコール炭酸飲料を製造する。例文帳に追加

This alcoholic carbonated drink is produced by making an oil-soluble perfume which is obtained from the natural fruit adsorbed on pulp which has existed in the fruit and is ground into fine particles, and then adding the adsorbed perfume to the drink. - 特許庁

機能ラベルが貼付される容器としては、薬品容器、食品容器、化粧品容器、アルコール飲料容器、飲料水容器、飼料容器等が挙げられる。例文帳に追加

As a container to which the functional label is adhered, a chemicals container, a food container, a cosmetic container, an alcoholic drink container, a drinking water container, a feed container or the like can be cited. - 特許庁

例文

飲料用アルミニウム製容器の内面塗装方法に関し、ガスバリアー、耐腐食、耐アルコール、耐熱に優れ、飲料の品質及び香味を劣化させることのない、耐食に優れた飲料用アルミニウム容器並びに該塗膜の形成方法の提供。例文帳に追加

To provide, in terms of a drink aluminum container internal face-coating method, an excellently-corrosion-resistant drink aluminum container that is excellent in gas barrier properties, anti-corrosiveness, alcohol-proofness, and heat resistance and prevents degradation in the quality and flavor of a drink, and to provide the coating film formation method. - 特許庁

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