豆乳を含む例文一覧と使い方
該当件数 : 729件
豆乳に含硫アミノ酸を補填することで、必須アミノ酸がバランスよく含まれている豆乳飲料を提供する。例文帳に追加
To obtain soymilk beverage containing well-balanced essential amino acid through supplying sulfur-containing amino acid to soymilk. - 特許庁
豆乳原料液を活性炭処理することにより、えぐ味、収れん味、大豆臭を低減させた豆乳を提供できる。例文帳に追加
The soy milk reduced in harsh taste, astringent taste and soybean smell is obtained by treating soy milk raw material liquid with activated charcoal. - 特許庁
イソフラボンアグリコン含有豆乳組成物の製造方法および該方法で得られる豆乳を利用した飲食品例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING ISOFLAVONE AGLYCON-CONTAINING SOYBEAN MILK COMPOSITION AND FOOD OR DRINK USING SOYBEAN MILK OBTAINED BY THE METHOD - 特許庁
ヨーグルトと同様の食感を有する豆乳を添加した、牛乳−豆乳混合液醗酵ヨーグルトを提供する。例文帳に追加
To provide a cow's milk-soybean milk mixture-fermented yoghurt having a similar eat feeling with a usual yoghurt and obtained by adding the soybean milk. - 特許庁
またこの豆乳発酵物を食塩、食酢などを含有する水性調味液と混和して、豆乳発酵物含有均質組成物を得る。例文帳に追加
The soymilk fermented product-containing homogeneous composition is obtained by mixing aqueous seasoning liquid which contains common salt and vinegar with the soymilk fermented product. - 特許庁
牛乳−豆乳混合液醗酵ヨーグルト及び牛乳−豆乳混合液醗酵ヨーグルトの製造方法例文帳に追加
COW'S MILK-SOY BEAN MILK MIXTURE-FERMENTED YOGHURT AND METHOD FOR PRODUCING COW'S MILK-SOYBEAN MILK MIXTURE-FERMENTED YOGHURT - 特許庁
この発明は、平均粒径1.0μm以下の豆乳を小麦粉の10%〜80%含ませたことを特徴とする豆乳菓子により目的を達成した。例文帳に追加
The soybean milk confectionery contains the soybean milk having an average particle diameter of ≤1.0μm at 10-80 wt.% based on wheat flour. - 特許庁
豆乳独特の匂いが抑制され、従来よりも幅広く普及させることが可能な豆乳ソフトクリームミックスを提供する。例文帳に追加
To provide a soybean milk whippy ice cream mix which keeps smell unique to soybeans suppressed, and is capable of prevailing more widely than by a conventional manner. - 特許庁
従来ほとんど廃棄されていたオカラを出さない豆乳(豆乳飲料)および豆腐(二次加工品を含む)の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing soya milk (soya milk drink) and bean curd (including its fabrication product) without producing bean curd refuse which has been mostly discarded. - 特許庁
豆乳を130〜150℃で長時間加熱処理した後、酸性にすることを特徴とする酸性豆乳飲料の製造法。例文帳に追加
The method for producing acidic soybean milk drink comprises cooking soybean milk at 130-150 °C for a long time followed by acidifying the cooked soybean milk. - 特許庁
えぐ味、収れん味、大豆臭を低減させた豆乳、その製造方法、及び豆乳の風味の改良方法を提供すること。例文帳に追加
To provide soy milk treated with activated charcoal reduced in harsh taste, astringent taste and soybean smell; to provide a method for producing the soy milk; and to provide a method for improving flavor of soy milk. - 特許庁
豆乳を主成分とし、該豆乳にグルコマンナン等の増粘剤を加えて所定の粘性を付与するようにする。例文帳に追加
This soybean milk seasoning of oil-free type contains the soybean milk as a main component, wherein a thickener, such as glucomannan, is added thereto, so that a specified viscosity is given to the seasoning. - 特許庁
かかる滅菌豆乳は通常の豆乳には有さない濃厚感(コク味)と良好な風味が付与されたものである。例文帳に追加
The sterilized soybean milk has the thickened feeling (flavor taste) and good flavor not possessed by a usual soybean milk and imparted thereto. - 特許庁
本発明はさらに、全大豆乳を製造する方法を提供し、更に全大豆乳を液状又は粉末状の大豆製品に加工する。例文帳に追加
Further, the method for producing the whole soybean milk is provided and further the whole soybean milk is processed to a liquid state or powdery state soybean product. - 特許庁
豆乳を130〜150℃で長時間加熱処理した後、酸性にすることを特徴とする酸性豆乳飲料の製造法。例文帳に追加
This method for producing the acid soymilk drink comprises heat treating soymilk at 130-150°C for a long time to acidify. - 特許庁
家庭で豆腐をつくる際の豆乳の温度管理を容易に行える豆乳容器、およびそれを有する豆腐キットを提供することにある。例文帳に追加
To provide a soybean milk container which facilitates the temperature control of the soybean milk, when the soybean milk is produced at home, and to provide a bean curd kid having the soybean milk container. - 特許庁
豆腐の製造工程中、豆乳と澱粉を撹拌する段階で、澱粉が豆乳で均一に分散できる撹拌方法を提供する。例文帳に追加
To provide a stirring method by which starch can uniformly be dispersed with soybean milk at a step of stirring the soybean milk and the starch in a process for producing bean curd. - 特許庁
また、豆乳とチーズの配合割合は、重量比で豆乳:チーズ=95〜65:5〜35であることが好ましい。例文帳に追加
The formulation ratio of the soybean milk to the cheese is preferably (95-65):(5-35) of the soybean milk : cheese expressed in terms of weight ratio. - 特許庁
醤油、豆腐、きなこ、豆乳、これらはすべて大豆からできている。例文帳に追加
Soy sauce, tofu, soybean flour, soy milk - these are all made from soybeans. - Weblio Email例文集
八ッ橋クランチ、豆乳クリームを使った「八ッ橋クレープ」発売。例文帳に追加
Yatsuhashi Crunch,' and 'Yatsuhashi Crepe' made with soymilk cream were introduced. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
十分に炊き上がった呉を、布で濾して豆乳を木桶に取る。例文帳に追加
The go, once it has fully boiled, is filtered with a cloth, and the resultant soy milk is poured into a wooden pail. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
中国と台湾には大豆以外にリョクトウ、黒豆の豆乳もある。例文帳に追加
In China and Taiwan, soymilk is made from green beans and black beans in addition to soybeans. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
黒豆を用いた豆乳は日本でも製品化・販売されている。例文帳に追加
Soymilk made from black beans is also commercialized and sold in Japan. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
熱湯を加えれば、朝食に飲まれるような、暖かく、甘い豆乳となる。例文帳に追加
By adding hot water, it became hot-and-sweet soymilk that's enjoyed as a morning beverage. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
豆乳ににがりなどの凝固剤を加えて固めると豆腐となる。例文帳に追加
Soymilk becomes tofu when a coagulant such as bittern is added. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
無調整豆乳の中には、豆腐ができると表示しているものもある。例文帳に追加
The labels for some adjusted soymilk state that tofu can be made. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
出汁を加えた豆乳を用いて、野菜、肉、魚介類などを煮て食べる。例文帳に追加
Vegetables, meat and fish can be cooked in soymilk with broth. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
これ以外にも、牛乳を使う料理で、豆乳を代用にできるものも多い。例文帳に追加
Other than that, soymilk can substitute for milk in many dishes. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
豆乳は80年代にとても人気だったが,ブームは一時的だった。例文帳に追加
Soymilk was very popular in the 80's, but the boom was temporary. - 浜島書店 Catch a Wave
豆乳は,テレビや雑誌で健康食品としてしばしば宣伝される。例文帳に追加
Soymilk is often advertised as a health food on TV or in magazines. - 浜島書店 Catch a Wave
多くの人たちがそれを豆乳に浸して食べるのを好みます。例文帳に追加
Many people like to dip it in soy milk and eat it. - 浜島書店 Catch a Wave
豆乳を納豆菌で発酵させた納豆菌発酵飲料例文帳に追加
BACILLUS NATTO-FERMENTED BEVERAGE OBTAINED BY FERMENTING SOY BEAN MILK WITH BACILLUS NATTO - 特許庁
イソフラボンアグリコンを含む発酵豆乳およびその製造方法例文帳に追加
ISOFLAVONE AGLYCONE-CONTAINING FERMENTED SOYMILK AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
未変性ラクトフェリン入り滅菌豆乳及びその製造法例文帳に追加
UNDENATURED LACTOFERRIN-CONTAINING STERILIZED SOYBEAN MILK AND ITS PRODUCTION - 特許庁
ケフィアグレインを用いた豆乳の発酵方法及び発酵産物例文帳に追加
METHOD FOR FERMENTING SOYBEAN MILK BY USING KEFIR GRAIN AND FERMENTED PRODUCT - 特許庁
豆乳、食酢、調味料、香辛料及び乳化剤、植物性油脂を混合し、乳化した食用乳化物において、上記豆乳が濃度20〜40の濃縮豆乳であることを特徴とする濃縮豆乳を用いたマヨネーズ様食品である。例文帳に追加
The mayonnaise-like food is an emulsified edible emulsion produced by mixing and emulsifying a concentrated soya milk having a concentration of 20-40, a food vinegar, seasonings, spices, an emulsifier and a vegetable oil and fat. - 特許庁
発芽大豆を原料とする豆乳を含有する乳化油脂組成物例文帳に追加
EMULSIFIED OIL AND FAT COMPOSITION CONTAINING SOYMILK HAVING SPROUTED SOYBEAN AS RAW MATERIAL - 特許庁
家庭用豆乳・豆腐製造機の取っ手兼用ロッキング装置例文帳に追加
HANDLE USED ALSO AS LOCKING DEVICE FOR HOUSEHOLD BEAN MILK AND TOFU MAKER - 特許庁
濃縮豆乳を用いたマヨネーズ様食品、並びにその製造方法例文帳に追加
MAYONNAISE-LIKE FOOD PRODUCED BY USING CONCENTRATED SOYA MILK AND METHOD FOR PRODUCING THE FOOD - 特許庁
蒸気吐出機能を備えた家庭用豆乳・豆腐製造機例文帳に追加
HOUSEHOLD BEAN MILK AND TOFU MAKER PROVIDED WITH STEAM DISCHARGING FUNCTION - 特許庁
豆腐製造用の豆乳加熱装置、及び、豆腐の製造方法例文帳に追加
SOYMILK HEATING DEVICE FOR BEAN CURD PRODUCTION, AND METHOD FOR PRODUCING BEAN CURD - 特許庁
豆乳用ゲル化剤及びそれを用いたゲル化組成物の製造方法例文帳に追加
GELLING AGENT FOR SOY MILK, AND METHOD FOR PRODUCING GELLED COMPOSITION USING THE SAME - 特許庁
納豆及び納豆菌を使い豆乳で作る乳製品の製造法例文帳に追加
PRODUCTION OF DAIRY PRODUCT FROM SOYBEAN MILK BY USING FERMENTED SOYBEANS AND BACILLUS NATTO - 特許庁
大豆原料から豆乳を製造する際に生ずる「不快味成分」を、高速遠心分離機により豆乳から分離除去することにより、その不快味成分を低減させてなる、呈味改善された豆乳の製造方法及びその豆乳を用いて製造された加工食品を提供することである。例文帳に追加
To provide a method for producing a soy milk having an improved taste which comprises separating and removing "offensive taste components" generated during producing the soy milk from a soy bean material, from soy milk with the use of a high-speed centrifugal machine to reduce the offensive taste components; and to provide processed foods produced by using the soy milk. - 特許庁
豆乳11と凝固剤12とが供給される攪拌タンク7を有する。例文帳に追加
Soybean milk 11 and a coagulating agent 12 are supplied to a stirring tank 7. - 特許庁
ノンオイルタイプの豆乳調味料及びその製造方法例文帳に追加
SOYBEAN MILK SEASONING OF OIL-FREE TYPE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
穀類入り豆乳様飲料または食品の製造方法例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING SOYBEAN MILK-LIKE BEVERAGE OR SOYBEAN MILK-LIKE FOOD PRODUCT EACH CONTAINING CEREAL - 特許庁
魚臭さは、香料と豆乳の添加により抑制することが可能である。例文帳に追加
The fishy smell can be suppressed by the addition of a flavor and soya milk. - 特許庁
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
Copyright © 1995-2024 Hamajima Shoten, Publishers. All rights reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |