1016万例文収録!

「豆乳」に関連した英語例文の一覧と使い方(7ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

豆乳を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 729



例文

0.1%〜20重量%の範囲内で自由な濃度の豆乳を得る。例文帳に追加

To provide a method for producing soymilk by which soymilk having free concentration within 0.1-20 wt.% can be obtained. - 特許庁

豆乳発酵物と水性調味液とを混和し、均質処理して得られる豆乳発酵物含有均質組成物であって、特殊なヘミセルロース等の分離防止剤の添加や豆乳の加水分解処理等を行うことなく、低pH条件下でも凝集、分離が起こりにくい豆乳発酵物含有均質組成物を得る。例文帳に追加

To provide a fermented soymilk containing homogeneous composition obtained by admixing a fermented soymilk with an aqueous seasoning and subjecting the mixture to homogenization, and hardly causing coagulation nor separation even under a low-pH condition without addition of any specific separation-preventive agent or hydrolysis treatment to soymilk. - 特許庁

イソフラボン含有豆乳素材にジグリコシダーゼを作用させ、イソフラボン含有豆乳素材中のイソフラボン化合物をそのアグリコンに変えるイソフラボンアグリコン含有豆乳組成物の製造方法であって、作用させたジグリコシダーゼを失活させる工程およびpHを3.0〜5.0の範囲に調整する工程を含むことを特徴とするイソフラボンアグリコン含有豆乳組成物の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the isoflavone compound-containing soybean milk composition, comprising making a diglycosidase to act on the isoflavone compound-containing soybean milk material to convert the isoflavone compound in the isoflavone compound-containing soybean milk material into its aglycon is characterized by including a process for deactivating the acted diglycosidase and a process for adjusting the composition to pH 3.0 to 5.0. - 特許庁

豆乳ソフトクリームや豆乳ドーナツ、あるいはマグロのヅケ串などあまり見かけないものも売られ、また試食品を出す店もあり食べ歩きする人も少なくない。例文帳に追加

Unusual foods such as soft ice cream made from soy milk, doughnuts made from soy milk, and skewered tuna dipped in soy sauce, are also available, and there are many who walk around tyring to eat free samples of food served by stores.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

豆乳の濃度、温度、にがりの量、そして適度な「寄せ」がそろうと、豆乳は水と分離することなく固まり始め、やがておぼろ状、またはプリン状の豆腐となる。例文帳に追加

When the concentration and temperature of the soy milk, the amount of bittern and a moderate degree of "yose" harmonize, the soy milk starts curdling without separation from the water, whereupon it soon transforms into half-curdled or pudding-like tofu.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

豆乳に、リン酸カルシウム若しくは乳酸カルシウムを凝固剤として添加し、その後、加熱,冷却等の所定の手段により該豆乳を凝固せしめて豆腐を製造するものである。例文帳に追加

Soybean milk is mixed with calcium phosphate or calcium lactate as a coagulant and then the soybean milk is coagulated by a fixed means such as heating, cooling, etc., to produce a tofu. - 特許庁

豆乳培地を、ビフィドバクテリウム・カテヌラータム種またはビフィドバクテリウム・シュードカテヌラータム種から選ばれるビフィズス菌により発酵させることにより得られるビフィズス菌含有豆乳発酵食品。例文帳に追加

This Bifidobacterium-containing soybean milk fermented food is obtained by fermenting a soybean milk medium with bifidobacteria selected from bifidobacterium catenulatum and Bifidobacterium pseudocatenulatum. - 特許庁

豆乳を、エノキタケ、カワラタケおよびスエヒロタケからなる群から選ばれた少なくとも一方に由来しプロテアーゼ活性を有する担子菌により発酵させてなる発酵豆乳とする。例文帳に追加

The fermented soy milk is obtained by fermenting soy milk by basidiomycete derived from one selected from the group comprising Flammulina veluptipes, Coriolus versicolor and Schizophyllum commune Fr., and having protease activity. - 特許庁

豆腐を製造する場合、豆乳と凝固剤を混合した際に生ずる泡を消し、かつ豆乳と反応性の速い凝固剤である塩化マグネシウムの反応性を遅くし、内相が均一で、弾力に優れた豆腐を製造する。例文帳に追加

To provide bean curd having uniform internal phase and excellent springiness through removing bubbles which are produced at the time of mixing soy milk with a coagulant when producing the bean curd and slowing down the reactivity of magnesium chloride as the coagulant with quick reactivity to the soy milk. - 特許庁

例文

高温豆乳に「にがり」としての塩化マグネシウムを均等に分散させ、かつ十分に混合攪拌させて速かでムラのない凝固を促すことができる豆乳凝固技術の提供。例文帳に追加

To provide a technology for coagulating soya milk capable of accelerating a rapid and homogeneous coagulation by dispersing homogeneously magnesium chloride as "bittern" in hot soya milk and by mixing and stirring thoroughly the resultant mixture. - 特許庁

例文

流動性のある副食材または粉末状の副食材を豆乳に配合して、その豆乳の凝固に伴ってこれらの副食材を豆腐に混入させる。例文帳に追加

This method for producing the bean curds is provided by blending ingredients having fluidity or in a pulven state with soybean milk and these ingredients are contained in the bean curd with the coagulation of the soybean milk. - 特許庁

分岐鎖アミノ酸が添加された豆乳を乳酸菌により発酵させて得られる、乳酸発酵によるジアセチル生成の抑制された豆乳乳酸発酵物を提供する。例文帳に追加

There is provided the soymilk lactic acid fermentation product obtained by fermenting soymilk to which a branched chain amino acid is added by a lactic acid bacterium in which diacetyl production by lactic acid fermentation is suppressed. - 特許庁

小麦粉Aからなる原料粉体Cを混捏する際に、豆乳Eを混合した豆乳入り塩水Fを使用することにより、小麦粉Aには不足がちなタンパク質や脂質、ビタミン等を補うようにする。例文帳に追加

In kneading a powdery raw material C comprising wheat flour A, proteins, lipids vitamins, and the likes, which are deficient in wheat flour are supplemented by using salt water F mixed with soybean milk E. - 特許庁

豆乳と野菜汁を含有する液状食品において、乳化剤の使用や煩雑な野菜汁の処理を行うことなしに、該液状食品中の豆乳蛋白質に起因する凝集沈殿現象を防止する。例文帳に追加

To provide liquid food containing soymilk and vegetable juice prevented from coagulating sedimentation caused by soymilk protein in the liquid food without using any emulsifier and/or subjecting the vegetable juice to any complecated treatment. - 特許庁

カロテノイド類を乳または乳製品、あるいは豆乳または豆乳製品と混合することでカロテノイド類の吸収性が向上した高吸収性経口組成物を提供する。例文帳に追加

The present invention discloses the highly resorptive oral composition which can enhance resorptivity of carotenoids by mixing the carotenoids with milk or a diary product, or soybean milk or a soybean milk product. - 特許庁

豆乳にグルコマンナンの水和ゲルが分散せしめられ、所望により果実や菜果類が加えられていることを特徴とする食物繊維ゲル豆乳例文帳に追加

The subject dietary fiber gel soybean milk is obtained by dispersing hydrogel of glucomannan in soybean milk and, if desired, adding fruits and vegetable fruits. - 特許庁

大豆蛋白(脱脂豆乳または該豆乳を等電沈殿させて回収した酸沈殿カードを中和して得た大豆蛋白)の溶液にトランスグルタミナーゼを作用させた後、プロテアーゼ処理を施す大豆蛋白の製造法。例文帳に追加

The method for producing soybean protein comprises making transglutaminase act on the solution of soybean protein (soybean protein obtained through neutralizing defatted soy milk or acidic deposition curd corrected by subjecting the soy milk to isoelectric precipitation) followed by subjecting the thus acted soybean protein solution to protease treatment. - 特許庁

大豆の表面を削って削り粉を得、この削り粉を豆乳に混合した後、該豆乳に凝固剤を加えて凝固させることで高イソフラボン含有豆腐を製造するものである。例文帳に追加

The objective method for producing highly isoflavone-containing bean curd comprises shaving the surface of soybean to obtain shaved powder followed by mixing the resultant shaved powder with soybean milk and adding a coagulant to the soybean milk to coagulate the resultant product. - 特許庁

複数の乳酸菌の共棲培養によって、豆乳を発酵させて得た豆乳醗酵液をアルコール抽出して得たエキスを有効成分とする。例文帳に追加

An extract obtained by extracting a soy milk-fermented solution obtained by fermenting soy milk by symbiotic culture of plural lactobacilli with alcohol is used as an effective component of this carcinogenesis inhibitor. - 特許庁

搬送成型用のコンベアベルトとは別に水取り装置を設けることなく、豆乳凝固物から凝固物とゆ(ホエー)とを分離して、豆乳凝固物の温度が下がったり、目詰まりしたりしないようにする。例文帳に追加

To prevent soybean milk curd from clogging up and to prevent its temperature from falling by separating curd and whey from the soybean milk curd without installing a water-removing apparatus apart from a conveyor belt for conveying molding. - 特許庁

豆乳をベースにしたチーズ風味のデザート様食品である豆乳チーズの製造方法において、製造時或はその後の離水を有効に抑制し、弾力性と風味を長期保全する。例文帳に追加

To effectively suppress the syneresis in the production or after the production, and to preserve the elasticity and the flavor for a long period in the method for producing cheese of soybean milk which is a dessert-like food having a cheese flavor based on the soybean milk. - 特許庁

本発明は、豆乳を含有したパンを製造する生地に、豆乳量は生地中対粉大豆固形分1.5〜3.7%、好ましくは2.1〜3.2%である。例文帳に追加

The soybean milk amount has 1.5-3.7%, preferably 2.1-3.2% powder soybean solid content in a dough in the dough for producing a soybean milk-containing bread. - 特許庁

本発明の豆乳は非常に低い酸化還元電位を有しているので、何らの健康問題を引き起こすことなく、還元性豆乳として通常的に使用することができる。例文帳に追加

The soybean milk has the very low oxidation-reduction potential, so that it is normally used as the reducing soybean milk, without causing any health problem. - 特許庁

豆乳発酵物、水性調味液及び澱粉を均一に混和し、加熱することを特徴とする、粘度が0.6〜3.0Pa・sである豆乳発酵物含有調味液。例文帳に追加

The soymilk fermented substance-containing seasoning liquid which has viscosity of 0.6-3.0 Pa s is obtained by evenly mixing a soymilk fermented product and aqueous seasoning liquid with starch, and heating the product. - 特許庁

脱脂大豆から得られた脱脂豆乳を粉末化して調製し、さらにはアルカリ土類金属化合物を加えた脱脂豆乳粉末を小麦粉に対し0.5−35重量%を添加し作成したプレミックス或いはベーカリー製品。例文帳に追加

The premix or bakery product is produced by pulverizing defatted soya milk derived from defatted soybean, adding an alkaline earth metal compound to the powder and adding the obtained defatted soya milk powder to wheat flour in an amount of 0.5-35 wt.%. - 特許庁

その際に併用する粉末状大豆蛋白素材について、粉末状分離大豆蛋白のなかでも脱脂豆乳粉末、そのアルカリ土類金属結合脱脂豆乳粉末、アルカリ土類金属が結合した分離大豆蛋白が好ましい。例文帳に追加

The powdery soybean protein material used in the production is preferably a defatted soybean milk powder, alkaline earth metal bonding defatted soybean milk powder or alkaline earth metal bonding separated soybean protein among powdery separated soybean proteins. - 特許庁

豆乳含有飲料100質量部中にグリセリン有機酸脂肪酸エステルを0.03〜0.20質量部含有することにより風味が良好で沈殿発生が抑制された豆乳含有飲料を得ることができる。例文帳に追加

The soybean milk-containing beverage having favorable flavor and inhibited from occurrence of precipitation contains 0.03-0.20 pt.mass of a glycerol organic acid fatty acid ester based on 100 pts.mass of the soybean milk-containing beverage. - 特許庁

凝固空間内に収容した温豆乳に即効性の凝固剤である塩化マグネシウムを均等に分散させながら攪拌混合させ、速かにムラなく凝固させることができる豆乳凝固技術の提供。例文帳に追加

To provide a method for coagulating soymilk as a technique for coagulating soymilk including stirring warmed soymilk charged in a coagulation space while evenly dispersing magnesium chloride which is a fast-acting coagulant, into the warmed soymilk to be mixed together, so as to rapidly and evenly coagulate the soymilk. - 特許庁

オカラを少量しか、あるいは全く発生させずに、短時間で高品質の豆乳や豆腐を収率よく製造することのできる豆乳の製造方法、および豆腐の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing soya milk or bean curd enabling the production of soya milk or bean curd having high quality in high yield in a short time while producing little or no bean curd refuse as a by-product. - 特許庁

また、豆腐を使用した乳化物に比べて、豆乳を凝固する手間が要らず、濃縮豆乳をそのまま乳化工程に供給するだけで済むため、製造工程を簡略化して作業効率が向上する。例文帳に追加

Since the process dispenses with the labor for the coagulation of soya milk and only necessitates the supply of the concentrated soya milk to the emulsifying process as it is in contrast with conventional emulsion produced by using bean curd, the production process is simplified and the work efficiency is improved. - 特許庁

本発明の加工食品素材の製造方法は、豆乳を濃縮後、加熱処理することにより豆乳由来のゲルを作製することを特徴とする。例文帳に追加

The method for producing the processed-food raw material derived from soybean milk comprises concentrating soybean milk followed by heating the concentrated soybean milk so as to prepare gel derived from the soybean milk. - 特許庁

また、豆乳の底面に超音波処理を施すことによりキャビテーションを発生させ、豆乳の底面から微細気泡によるエアレーションを発生させる方法を採用する。例文帳に追加

Alternatively, the method comprises generating recesses, by subjecting the bottom of soymilk to supersonic treatment and generating aeration by fine air bubble from the bottom of soymilk. - 特許庁

含水した粉砕大豆を煮出して搾り、豆乳を得る一方、前記搾り工程において得たおからを乾燥し、パウダー状に粉砕したおから粉末とし、このおから粉末を前記豆乳に混合してにがりを添加する。例文帳に追加

The soybean curd is obtained by boiling hydrated crushed soybeans followed by squeezing to obtain soymilk, and on the other hand, drying bean curd refuse obtained in the squeezing process followed by crushing in a powdery state to obtain bean curd refuse powder, and mixing the bean curd refuse powder with the soymilk followed by adding bittern. - 特許庁

小麦粉、おから及び濃縮豆乳を主成分材料とし、小麦粉及びおからに濃縮豆乳を混合してパン生地を生成し、このパン生地を発酵し、焼成して形成したパン。例文帳に追加

A method for producing bread is provided, comprising using wheat flour, soybean curd refuse and concentrated soybean milk as the main ingredient materials, forming bread dough by blending the concentrated soybean milk in the wheat flour and the soybean curd refuse, fermenting and then baking the bread dough. - 特許庁

豆乳の計量室が大小に変更でき、同じ計量室で豆乳と凝固剤とを混合攪拌することにより、装置全体のコンパクト化と自動化とを図る。例文帳に追加

To compact the whole body of the soybean milk-coagulating device and automatize the device, by disposing a soybean milk-measuring chamber in a size-changeable state and stirring and mixing the soybean milk with a coagulating agent in the same measuring chamber. - 特許庁

加熱の際に濃縮を行うものであって、加熱前のO/W型乳化物中に無脂大豆固形分が1重量%以上含む豆乳風味組成物であり、又、当該豆乳風味組成物を使用してなる食品。例文帳に追加

The food is obtained by using the soybean milk-flavor composition. - 特許庁

呉汁からおからを分離して得た豆乳から完全に不快臭を除去するとともに、香ばしさと深いコクを付与することができる豆乳の処理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing soymilk comprising completely eliminating unfavorable smell from soymilk obtained by separating bean curd refuse from a mashed soybean paste so as to impart aromatic scent and deep body taste to the soymilk. - 特許庁

豆乳に、油脂、糖類および乳化剤を含有する水中油型油脂組成物を添加して加熱し、豆乳の液面に生じる皮膜を回収することを特徴とする湯葉の製造方法。例文帳に追加

This method for producing dried bean curd comprises adding, to soymilk, an oil-in-water oil and fat composition containing oil and fat, saccharides and an emulsifier, heating the product, and collecting a film being formed on a liquid surface of the soymilk. - 特許庁

種々の食品に対して豆乳の風味やコクが発揮されるように添加することができ、かつ、食品の原料の一部として添加しても食品の製法に及ぼす影響の少ない豆乳の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a manufacturing method of soybean milk that can be added to various foodstuffs in such a manner that the soybean milk exhibits flavor and good body and, even when incorporated with foodstuffs as a part of a raw material thereof, hardly exerts influences on a manufacturing method of the foodstuffs. - 特許庁

匙通りが良好で、すっきりとした豆乳独自の呈味が引き立てられた、濃厚感のある風味となめらかな食感を有し、特殊な製造工程を必要としない豆乳含有冷菓を提供する。例文帳に追加

To provide soymilk-containing frozen confectionery having favorable texture, rich-feeling flavor and smooth palate feeling, and not requiring any specific production process, where the frozen confectionary can be easily scooped by a spoon clear taste particular in soymilk is emphasized. - 特許庁

豆腐本体に豆乳を添加する工程と、該豆腐本体と該豆乳とを、豆腐本体の小片が残る程度に攪拌して大豆加工品を製造する工程とを含む大豆加工品の製造方法である。例文帳に追加

This method for producing a soybean-processed product comprises the following two steps: soybean milk is added to soybean curd body, and the resultant mixture is agitated to such an extent as to allow small pieces of the soybean curd body to remain. - 特許庁

煎湯を収容する湯槽14内に、豆乳を収容する豆乳槽15を配設するとともに、水蒸気を通すための蒸気管24を延長配置する。例文帳に追加

This apparatus for producing the dried bean curd is such that a soymilk tank 15 holding soymilk is set in a hot water tank 14 holding boiling water, and a steam pipe 24 to pass steam through is extended and arranged. - 特許庁

これによって、容器15からバスケット23を取り出したときに、豆乳と大豆滓を比較的容易に分離させ、使用者が豆乳製造器に付き切りでいる必要をなくすことができる。例文帳に追加

Thereby, when a basket 23 is removed from the vessel 15, the soybean milk and soybean cake can be separated relatively easily, obviating the necessity of constant attendance of a relevant operator upon the machine. - 特許庁

特殊な水溶性ヘミセルロースの添加や、プロテアーゼによる豆乳の加水分解を行うことなく、長期保存しても均質安定性の優れた豆乳発酵物及びそれを含有する均質組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a soymilk fermented product excellent in homogeneity stability even if it is preserved for a long period, without adding special water-soluble hemicellulose and hydrolyzing soymilk with protease, and to provide a homogeneous composition containing the same. - 特許庁

大豆の浸漬温度、豆乳の沈殿量を制御することで、豆乳の加熱殺菌工程中でのスケーリングを低下させ、長時間安定的に生産できるようになったものである。例文帳に追加

The method for producing soymilk comprises controlling soaking temperature and settling volume so as to reduce scaling during heat sterilization of the soymilk and stably produce the soymilk. - 特許庁

フレーク状の大豆を容器に投入するだけで、最適な割合に調整された大豆と水とを簡単に豆乳製造ユニットに供給できる豆乳製造装置の提供を課題とする。例文帳に追加

To provide an apparatus for manufacturing soymilk capable of simply supplying soybean and water adjusted in the most appropriate ratio to a soymilk manufacturing unit by simply throwing soybean flake into a container. - 特許庁

豆乳に乳酸菌を接種培養し、その粒度分布において80μm以上の粒子径を有する粒子が10%以下であることを特徴とする豆乳発酵物を得る。例文帳に追加

This soymilk fermented product is obtained by inoculating lactic acid bacteria to soymilk followed by culturing the product, and has ≤10% of particles with a particle diameter of80 μm in the particle size distribution. - 特許庁

無駄な装置や収納室を組み込む必要なしに、本装置は豆乳ににがりを均一に且つ短時間で混合撹拌することができる豆乳用凝固装置の提供。例文帳に追加

To provide a coagulation device for soybean milk, capable of mixing/agitating bittern with the soybean milk uniformly in a short time without building-in a useless device or a housing chamber. - 特許庁

豆乳に、油脂、糖類および乳化剤を含有する水中油型油脂組成物を添加して加熱し、豆乳の液面に生じる皮膜を回収して乾燥することを特徴とする乾燥湯葉の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the dried bean curd comprises adding, to soymilk, an oil-in-water oil and fat composition which contains oil and fat, saccharides and an emulsifier, heating the product, and collecting a film produced on a liquid surface of the soymilk, followed by drying. - 特許庁

例文

リポキシゲナーゼを失活させ風味良好である筈の豆乳が、依然飲みにくい原因を明らかにし、飲みやすい全脂豆乳及びその製造法の提供を課題とする。例文帳に追加

To obtain an easily drinkable whole soybean milk by elucidating a cause that the soybean milk of which lipoxygenase is inactivated and supposedly has a good flavor, is still not easily drinkable, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS