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豆乳を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 729



例文

エーテル化度が0.1〜0.6であって、かつ、2%水溶液粘度が5〜500mPa・sであるカルボキシメチルセルロース・ナトリウム塩(CMC−Na)を、豆乳に対して、0.1〜10重量%の濃度となるように添加して均一に溶解する。例文帳に追加

This method for producing bean curd comprises adding to soymilk a carboxymethylcellulose sodium salt (CMC-Na) having etherification degree of 0.1-0.6 and 2% aqueous viscosity of 5-500 mPa s so as to bring concentration to 0.1-10wt.%, and homogeneously dissolving the mixture. - 特許庁

豆腐及び又は豆乳を魚肉練り製品ベースに練り混ぜ、又はこれに更に部分加水分解の水溶性コラーゲンを練り混ぜる事により従来の魚肉練り製品にない広い嗜好性の食味、食感の魚肉練り製品を得る。例文帳に追加

This fish meat paste product having the taste and texture of wide palatability unfound in the conventional fish meat paste product is obtained by kneading bean curd or soybean milk with a base of the fish meat paste product or further kneading the resultant material with a partially hydrolyzed water-soluble collagen. - 特許庁

豆乳を凝固して豆腐にする前に固形物、粉体、液体を加え、全体に分散させて作ることにより、手間をかけずに一度に複数の食材や栄養素を摂取することができ、さらに季節の味覚も楽しめ、おかず以外の利用を可能にした調理豆腐を提供する。例文帳に追加

To provide cooked Tofu (soybean curd) by which a plurality of food materials and nutrients can be ingested at once with saving time and labor, seasonal tastes can be enjoyed and uses other than subsidiary foods can be enabled by adding solid, powdery and liquid materials, before soybean milk is coagulated to be Tofu, and dispersing them throughout whole Tofu. - 特許庁

豆乳状の溶液としての再生処理量を大幅に向上させることができるとともに、最終製品の保存性を向上させることが可能であり、また、油揚げの伸びを適度に抑え、弾力と強度がある、機械製造に適する油揚げを製造する。例文帳に追加

To provide a method for recycling fried bean curd dough sharply increasing throughput in recycle as soybean milk-like solution, enabling improvement in preservation property of end products, moderately suppressing extension of fried bean curd to produce fried soybean curd having elasticity and strength, and suitable for mechanical production. - 特許庁

例文

ブラケットを用いてモータの締結力を高めると共に、ボディキャップの長さを長くして本体の下部全体を熱変形から保護することにより、振動及び騒音の発生を低減させることが可能な家庭用豆乳及び豆腐製造機のモータ締結力補強装置を提供する。例文帳に追加

To provide a device for reinforcing motor tightening in household bean milk and bean curd maker, capable of reducing generation of vibration and noise by using a bracket to enhance a tightening force of a motor and protecting the lower part of the machine body from thermal deformation by elongating length of the body cap. - 特許庁


例文

外皮を含む全粒大豆原料から、格別な装置を必要とせず、また酵素反応のように時間をかけることもなく、さらには単純な操作によりオカラを発生させることなく、しかも食感に優れた豆乳製品を得る製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method of production for a soybean milk product, with which soybean milk with an excellent palate feeling can be produced from whole gain soybeans including hull without requiring a particular apparatus, a time such like an enzyme reaction and free from production of soybean curd refuse, in a simple operation. - 特許庁

植物蛋白質として優れた食品である豆腐、豆乳などの大豆食品の製造工程で大量に排出される豆粕(オカラ)の有効利用を計り、美味しく機能性に優れた豆腐(機能性豆腐)を、廃棄物の排出なしに高い経済性のもとに提供する。例文帳に追加

To produce a delicious bean curd (a functional bean curd) having excellent functionality in high economy without discharging waste materials by utilizing bean curd lees discarded in a large amount in a production process of a soybean product such as the bean curd and a soybean milk which are excellent foods as the food containing vegetable protein. - 特許庁

更に2個のパイプラインの壁と密に密着し、且つ容易にパイプライン壁面を摺動するストッパーをパイプラインに挿入し、豆乳を2個のストッパーの間から供給し、作業終了時に残った入口ストッパーの入口側から水を供給する。例文帳に追加

The method for continuously producing the soybean curd is characterized by inserting into the pipelines stoppers closely tightly contacting with the walls of two pipelines and easily sliding on the wall surfaces of the pipelines, supplying the soybean milk between the two stoppers, and then supplying water from the inlet side of an inlet stopper left at the finish of the work. - 特許庁

黒豆Bの周囲を覆うように、カルシウム粉末及びドロマイト粉末を含むミネラル層1と、小麦粉を含む生地配合を焙煎して形成される生地層2と、豆乳粉末や抹茶等を含む調味配合を硬化油脂で固めて形成される外層3とを備えている。例文帳に追加

This bone strengthening food supplement includes a mineral layer 1 which contains calcium powder and dolomite powder so as to cover the periphery of black beans B, a dough layer 2 which is formed by roasting a wheat flour-containing dough mixture, and an outer layer 3 which is formed by solidifying a seasoning mixture containing soymilk powder and powdered green tea with hardening oil and fat. - 特許庁

例文

また、第2の炭酸飲料は、総量300mlに対して豆乳を45ml、ガムシロップを10乃至15ml、レモンの果汁をティースプーン1杯の割合で混入し、残余の分量を氷と炭酸水によって満たす割合で形成されていることを特徴とする。例文帳に追加

Provided is the second carbonated beverage characterized by mixing soybean milk in an amount of 45 ml per 300 ml of the total amount, a gum syrup in an amount of 10-15 ml, lemon juice in an amount of one tea spoon, and ice and carbonated water in the remainder amount. - 特許庁

例文

加熱の際、ヒータの代りに高温のスチームを発生させ、このスチームで誘導管を介して蛋白質溶液の上部及び下部を加熱することにより、蛋白質溶液が焦げ付いたり燃焼したりすることを防止することが可能な家庭用豆乳及び豆腐製造機のスチーム供給装置を提供する。例文帳に追加

To provide a steam feeding device for household soymilk and soybean curd preparing machine capable of preventing sticking or burning of a protein solution by heating the top and bottom part of the protein solution with high temperature steam through a guide tube instead of a heater in heating. - 特許庁

豆腐、食酢、調味料、香辛料、乳化剤及び植物性油脂を混合し、乳化した食用乳化物において、上記豆腐が、濃度15以上の高濃度豆乳を凝固剤で凝固した濃縮豆腐であるマヨネーズ様食品である。例文帳に追加

This mayonnaise-like food is an edible emulsion obtained by mixing a bean curd, a vinegar, a seasoning, a spice, an emulsifier and a vegetable oil and fat, and emulsifying the obtained mixture, and the bean curd is a concentrated bean curd obtained by using the bean curd produced by coagulating a high-concentration soybean milk having15 concentration with a coagulating agent. - 特許庁

従来、食品に利用されていなかったビフィドバクテリウム・カテヌラータム種およびビフィドバクテリウム・シュードカテヌラータム種に属するビフィズス菌を利用し、経口的に摂取するための食品として十分な安定性と優れた風味の有する豆乳発酵食品を製造すること。例文帳に追加

To produce a soybean milk fermented food having sufficient stability as an in esting food and excellent flavor by using Bifidobacteria belonging to Bifidobacterium catenulatum and Bifidobacterium pseudocatenulatum which have not been usually used for foods. - 特許庁

中性pH乃至アルカリ性pHで活性を有するフィチン酸分解酵素を使用して、脱脂大豆から豆乳を抽出する工程或いは、酸沈殿カードを中和する工程で該酵素を作用させることによって、大豆蛋白をpHが6〜9の範囲でフィチン酸分解処理をする。例文帳に追加

The phytic acid decomposition treatment of soy protein is carried out at pH 6-9 by using a phytic acid decomposition enzyme active at neutral pH or alkaline pH range and treating soy protein with the enzyme in the process to extract soya milk from defatted soybean or the process to neutralize an acid-precipitated curd. - 特許庁

豆乳及び豆腐などの大豆食品を製造する過程において生成するオカラに対して、水と植物組織崩壊酵素を添加し、これに液中で機械的微粉砕処理を加えながら酵素反応を施して、食物繊維を多く含む機能性オカラ乳を製造する。例文帳に追加

This method for producing the functional soybean curd lees milk is characterized by adding water and a plant tissue-decaying enzyme to soybean curd lees containing edible fibers in a large amount, and then adding a mechanical finely crushing treatment to the mixture in a liquid and simultaneously applying an enzymatic reaction to the mixture to produce the functional soybean curd lees milk containing the edible fibers in a large amount. - 特許庁

内側に中空部を有する胴体の上部に蓋の如く開閉可能に設けられている本体を含んでなる豆乳・豆腐製造機において、前記胴体の中空部と外部との間を連結するための蒸気排出管路を本体の内部に形成する。例文帳に追加

In the household bean milk and Tofu maker comprising the body part having a hollow part inside, and a maker body installed on the upper part of the body part set as openable like a lid, the maker comprises the steam discharging conduit installed inside of the body to connect exterior and the hollow part of the body. - 特許庁

醍醐味のアルコール飲料として美味なだけでなく、豆乳に含まれるイソフラビンの更年期障害、乳ガンや前立腺ガン、骨粗ショウ症の緩和、抑制の効果があり、美容ビタミンをも含み、健康飲料とも見られるアルコール飲料4種を提供する。例文帳に追加

To provide four kind of alcoholic beverages not only excellent in taste as an alcoholic beverage but also effective for amelioration and suppression of menopausal disorders, breast cancer, prostatic cancer and osteoporosis originated from isoflavene contained in soymilk, and containing cosmetic vitamins, and is understood as a health drink. - 特許庁

胴体と本体が突起と係合溝によって正確に誘導結合できるようにすると同時に本体の自重によって結合が保たれるようにすることにより、振動、騒音及び安全事故の発生を防止することが可能な自重結合機能を有する家庭用豆乳・豆腐製造機を提供する。例文帳に追加

To provide a household bean milk and Tofu maker having function of bonding by its own weight, inhibiting occurrence of vibrations, noises and accidents by arranging a body and a maker body to be accurately guided and bonded through a projection and an engaging groove, and at the same time, keep the bonding by the own weight of the machine body. - 特許庁

牛乳と、大豆から豆乳を絞りとった後のおからを摩砕してペースト状にしたおから原料と、米粉と、を加えて微温湯攪拌して溶解混合物を生成し、その溶解混合物に水酸化物を添加した後、これを冷却して凝固成形して得ることを特徴とする。例文帳に追加

The ice confectionery is made by adding milk, bean curd lees raw material obtained by grinding bean curd lees produced from soybean from which soy milk is squeezed, into paste, and rice powder; stirring the mixture with tepid water to generate a dissolved mixture; and adding hydroxide to the dissolved mixture, and then cooling the resultant mixture to be coagulated and formed. - 特許庁

温度(℃)をx、SFC値(%)をyとするSFC曲線において、x座標が10≦x≦20となる任意の点Pにおける接線の傾き(°)の最大値aがa≧−3である油脂を含有することを特徴とする豆乳含有冷菓によって達成される。例文帳に追加

The soymilk-containing frozen dessert contains oil and fat having a maximum value (a) of ≥-3 of the inclination (°) of a tangent line in an arbitrary position P having x coordinate expressed as 10≤x≤20 in an SFC curve in which a temperature (°C) is indicated by x and SFC value (%) is indicated by y. - 特許庁

青豆臭や渋み、えぐ味のない豆乳を製造することができる上、加熱による大豆磨砕物の焦げ付きを抑えることができ、かつ長時間の安定した温度コントロールを可能とした大豆の磨砕加熱処理方法及び装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method and device for grind- and heat-treating soybean, capable of producing soybean milk without having blue bean like smell, astringent taste or harsh taste, also inhibiting the scorch of a ground soybean material by heating and also enabling the stable temperature control for a long time. - 特許庁

原料大豆を粒にして漬け水と共に湿式微粉砕する方式を採用することにより、原料大豆のほぼ全量を製品豆乳化できて、しかも、蛋白質等の成分の変性や喪失が殆どないため、味が良くて栄養価も高い呉の調製が簡単にできる方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for preparing tasty and highly nutritious mashed soybean slurry by adopting a wet process which converts the soybean stock almost totally into the soymilk product, hardly causing modification or loss of protein and other ingredients, by finely milling the soybean stock grains together with water in which they are soaked. - 特許庁

原料大豆洗浄後の浸漬水に、抗菌作用を有するアミノ酸を加え雑菌汚染のない短時間浸漬の大豆を磨砕と呼ばれる従来製法を使用せず、圧搾により呉を得る事で所望のオカラや豆乳が得られる。例文帳に追加

The method for producing the bean curd refuse comprises washing the soy bean raw material, adding immersion water added with an amino acid having an antibacterial activity to make short time-immersed soybean without getting contaminated by sundry germs, and obtaining the soybean liquid by compression without using a conventional grinding process to obtain desired bean curd refuse and soybean milk. - 特許庁

豆乳に有機酸と金属塩、又は有機酸と金属塩と食塩を添加し、常温下での有機酸による凝固と、摂氏70度以上沸点未満に加熱して金属塩による又は、金属塩と食塩による凝固とによって豆腐を形成する。例文帳に追加

An organic acid and a metal salt or the organic acid, the metal salt and common salt are added to a soybean milk to form a bean curd by coagulation with the organic acid at normal temperature or coagulation with the metal salt or the metal salt and common salt by heating at70°C and the boiling point or below. - 特許庁

酒田沖深層水(及び深層水)をRO膜処理にて濃縮後、真空冷凍乾燥機に入れ脱水乾燥させることにより、深層水中に含まれる豊富なミネラル成分の粉末を配合したことを特徴とした生豆乳で鮮度維持を改善する。例文帳に追加

The raw soymilk formulated with powder of rich mineral components contained in deep seawater is improved in freshness retention through condensing Sakata offshore deep seawater (and deep sea water) with RO membrane treatment, and putting the product into a vacuum freezing dryer to dewater and dry. - 特許庁

製品100g当たりカロリーが100kcal以上、並びに蛋白質が5g以上であり、100℃を超える温度で加熱殺菌されてなる高栄養ゼリー状食品であって、豆乳及び/又はペースト状豆腐と増粘多糖類を配合する高栄養ゼリー状食品。例文帳に追加

The highly nutritious jelly food has ≥100 kcal per 100 g of a product and ≥5 g of protein, is obtained through heating sterilization at temperature exceeding 100°C, and is formulated with soybean milk and/or pasty bean curd, and thickening polysaccharides. - 特許庁

濃縮豆乳を凝固して豆腐を得る工程と、豆腐に増粘ゲル化剤とオリゴ糖類又はデンプン類とを混合する工程と、当該混合物を擂潰する工程と、擂潰物を冷却する工程とからなる豆腐ペーストの製造方法である。例文帳に追加

This method for producing the bean curd paste, characterized by comprising a process for coagulating a concentrated bean milk to obtain the bean curd, a process for adding a thickening gelation agent and an oligosaccharide or starch to the bean curd, a process for grinding the mixture, and a process for cooling the ground product. - 特許庁

豆乳において、大豆の好ましい香りを豊かに感じさせることも、逆に青臭さ等の大豆の敬遠されている香りその他の一切の香りや癖を消失させることもできる非常に実用性に秀れた技術を提供するものである。例文帳に追加

To provide a technique having exceedingly excellent practicality, with which in soybean milk, a favorable fragrance of soybean can be abundantly felt and on the contrary, smells of soybean such as smell of immaturity which are voided and other all smells and habits can be eliminated. - 特許庁

供給液である豆乳と凝固剤を送給するポンプ手段5と、入口、出口を有し、出入口間の流体通路内で、ポンプ手段5によって送給される供給液の分流、供給液相互の衝突、供給液の壁面衝突を行わしめる混合手段を備える。例文帳に追加

The apparatus is provided with a pump 5 for supplying soya milk as a feed liquid and a coagulant and a mixing means having an inlet and an outlet and performing the division of the feed liquid supplied by the pump 5, the collision of the feed liquid streams and the collision of the liquid against the wall face. - 特許庁

本体の内部に水がない場合には製造装置が作動できないようにすることにより、使用者が水を入れないままに作動させた場合に、製造装置が損傷されることを防止することができる、家庭用の豆乳、水豆腐、豆腐製造装置の水切れ感知警報装置を提供する。例文帳に追加

To provide a water drying-up sensing and warning device for a household production unit of soybean milk, bean curd, and water-rich bean curd, capable of preventing the production unit from being damaged, even when a user operates the unit without feeding water thereinto, by making the production unit not operated unless the water is fed into a main body of the unit. - 特許庁

従って、例えば飲食店の従業員等が豆腐の製造状況を常に監視する必要がなくなり、豆腐の製造作業の利便性が向上するとともに、過剰に豆乳が加熱されることがないので、豆腐の製造コストを低減させることができる。例文帳に追加

The device eliminates the need for always keeping an eye on the production condition of the soybean curd by working stuff in a restaurant or the like so as to improve convenience in soybean curd producing work, and does not cause overheating of the soybean milk to reduce costs for producing the soybean curd. - 特許庁

発酵過程において、pHが5.5以上で温度を急低下又は急上昇させる事により、発酵豆乳のpHを5.3〜6付近とする事が可能で、これによって、乳酸菌等の菌数レベルが高く健康に有用で、かつ酸味が少なく風味良好な食品が提供し得る。例文帳に追加

The fermented food that has a number of microorganisms such as lactic acid bacterium, etc., in a high level, is useful for health and has slight sour taste and an excellent flavor is obtained by quickly lowering or raising a temperature at pH≥5.5 so as to make the fermented substance of soybean milk at the vicinity of pH 5.3-6 in the course of fermentation. - 特許庁

本体の内部に泡が発生した場合にはヒ−タが作動できないようにすることにより、泡の発生が除去されるようにするものと共に、製造裝置が損傷されることを防止することができる、家庭用の豆乳、水豆腐、豆腐製造裝置の泡感知遮断裝置を提供する。例文帳に追加

To provide a bubble sensing and circuit breaking device for a household production unit of soybean milk, bean curd, and water-rich bean curd, capable of preventing bubbles from being formed, by making a heater not operated when the bubbles are formed in a main body of the production unit, and therefore capable of preventing the production unit from being damaged. - 特許庁

豆乳状の溶液としての再生処理量を大幅に向上させることができるとともに、最終製品の保存性を向上させることが可能であり、また、油揚げの伸びを適度に抑え、弾力と強度がある、機械製造に適する油揚げを製造する。例文帳に追加

To provide a method for recycling fried bean curd dough drastically increasing throughput in recycle as soybean milk-like solution, enabling improvement in preservation property of an end product, moderately suppressing extension of fried bean curd to produce fried soybean curd having elasticity and strength and suitable for mechanical production. - 特許庁

魚肉すり身に豆腐を混入し、α化加工澱粉を添加して、それをベースにして豆乳、植物油を添加し、その後再度加工澱粉を投入した後、蒸し加工し冷凍及び/又は衣付けして油ちょうすることにより、「ふわとろ感」を出す魚肉すり身製品を製造する。例文帳に追加

The fluffy-melty fish Surimi (minced fish) product is manufactured through the following steps : tofu is mixed in a fish paste and alpha-modified starch is added to prepare a base foodstuff ; soymilk and vegetable oil are added to the base foodstuff ; the modified starch is added again, and then the foodstuff is steamed and freezed and/or deep-fried in batter. - 特許庁

あるいは、摘み取った茶葉にオゾンを接触させ、その茶葉を乾燥処理して茶を製造し、一方、大豆をオゾン水に浸漬し、その大豆から豆乳を絞った後のおからを凍結乾燥し、前記乾燥処理した茶と、前記凍結乾燥したおからを混合する。例文帳に追加

Further alternatively, the bean curd refuse tea is obtained through making picked-up tea leaves come in contact to ozone, drying the tea leaves to produce tea, and the other hand, soaking soybeans in ozonous water, squeezing the soybeans to obtain soy milk followed by subjecting the bean curd refuse to freeze dry, and mixing the dried tea with the freeze-dry soybean curd refuse. - 特許庁

水又は調整水に対する凍り豆腐配合比を0.1%〜22重量%、加熱条件を100℃〜130℃、製品のpH域をpH6〜9の範囲に設定して、それらの条件の組合せを変えることにより、自由な濃度の豆乳が得られる。例文帳に追加

The method for producing soymilk comprises setting a formulation ratio of frozen bean curd to 0.1-22 wt.% based on water or adjusted water, a heating condition at 100-130°C, and a product pH to 6-9, and varying the combination of the conditions so as to obtain the soymilk having free concentration. - 特許庁

豆乳原料液とは、呉液をホモジナイザー処理した液、呉液からおからを除去した液、又は呉液からおからを除去後ホモジナイザー処理した液、大豆粉末と水を混合した液、又は大豆粉末と水を混合した液をホモジナイザー処理した液である。例文帳に追加

The soy milk raw material liquid includes a liquid obtained by homogenizing mashed-soybean soup, liquid obtained by eliminating bean curd refuse from mashed-soybean soup, liquid obtained by homogenizing the bean curd refuse-eliminated mashed-soybean soup, liquid obtained by mixing soybean powder with water, or liquid obtained by homogenizing the mixture liquid of the soybean powder and the water. - 特許庁

本発明の渋味成分含有果実食品の脱渋方法は、柿,アロニア等の未脱渋の渋味成分含有果実をペースト状に加工し、該ペーストに可食性タンパク質として豆乳,牛乳,生クリーム,小豆,大豆,魚介類のすり身の1種又は2種以上を添加する。例文帳に追加

This method for removing astringency from astringent component-containing fruit food includes processing into a pasty form, astringent component-containing fruits from which astringency is not removed, such as persimmon and Aronia, and adding to the paste, at least one kind as edible protein, selected from soymilk, cow milk, fresh cream, red bean, soybean, and ground fish meat of fish and shellfish. - 特許庁

保存中も長期間安定に乳化状態を維持することができ、コーヒーに添加してもフェザリング(凝集不溶化現象)、オイルオフ(油分の分離)が有意に抑制され、風味を損なわず、品質保持性、安定性に優れた豆乳使用のコーヒーホワイトナーを提供する。例文帳に追加

To provide coffee whitener using soymilk, stably retaining an emulsified condition for a long period even during preservation, significantly suppressing feathering (aggregation-insolubilized phenomenon) and oil-off (separation of oil) even if adding to coffee, free from spoiling flavor and excellent in quality retention and stability. - 特許庁

本発明は、従来の液体培養組成物にオカラ粉末 または豆乳を配合してメシマコブの菌体を培養することにより、菌体の生産量を飛躍的に向上させ、それにより得られた菌体抽出物を化粧料に配合することで可能となる。例文帳に追加

Incorporation of soybean curd lees or soybean milk into the conventional liquid culture composition to culture the mycelia of Phellinus liteus enables a remarkable improvement of the production of mycelia, and thereby can incorporate the extract of the mycelia obtained therefrom into cosmetics. - 特許庁

微細化工程を経た豆乳中の固形分の平均粒径は20μm以下であり、標準偏差は0.35以下であることが好ましく、細管の流路断面積が1mm^2以下であり、細管の長手方向寸法が3mm以上であることが好ましい。例文帳に追加

It is preferable that an average particle diameter of solid in the soymilk passing the micronizing process is20 μm and a standard deviation thereof is ≤0.35, and a flow passage cross-sectional area of the narrow tube is ≤1 mm^2 and a longitudinal size thereof is ≥3 mm. - 特許庁

本製造方法を、穀粉1に、水4、塩5、無蒸煮醗酵大豆乳化油脂組成物3、および貝殻焼成物2を加えて混練して混練物10を得る混練過程P1と、該混練物10を成形して最終製品20を得る成形過程P2とから、構成する。例文帳に追加

The method for producing the food comprises a kneading process P1 for obtaining a kneaded material 10 by adding water 4, a salt 5, a boiling-free fermented soybean-emulsified oil and fat composition 3 and a burned material 2 of seashell to wheat flour and kneading these components and a forming process P2 for obtaining a final product by forming the kneaded material 10. - 特許庁

豆乳中に澱粉とコラーゲンペプチドを混合し、これに豆腐用凝固剤を加え、澱粉糊化温度および凝固剤反応温度のうち高い方の温度以上の温度に加熱し冷却したのち凍結し、フリーズドライ処理することによりフリーズドライ豆腐を製造する。例文帳に追加

This freeze-dried soybean-curd is obtained by the following process: starch and collagen peptide are mixed into soybean milk, a coagulant for soybean-curd is added to the resulting mixture followed by heating to a temperature higher than the temperature being higher one, starch gelatinization temperature or coagulant reaction temperature, and then cooling; the resulting system is frozen and then freeze-dried. - 特許庁

クリーム性状を具備した豆乳又は豆腐のスプレッド様飲食物において、マヨネーズ類のように乳化剤を使用することなく、滑らかな食感と展延性に富み、離水現象を起こさず、大豆特有の青臭さのない食品を開発する。例文帳に追加

To provide creamy soybean milk or spread-like food or drink using soybean curd, rich in smooth palate feeling and extensibility, causing no syneresis, having no grassy smell peculiar to soybean, and capable of being obtained without using an emulsifier which is used in the process of preparing mayonnaise, or the like. - 特許庁

次いで、スクリュ(5)を軸方向に駆動して蓄積された大豆原料をシリンダバレル(1)の先端部に取付けられたスクリーン(20)を通過させ、そしてノズル孔(17)から高速・高圧で押出すことにより大豆原料の極微細化された豆乳を製造する。例文帳に追加

Then the screw (5) is driven in the axial direction, the accumulated soybean raw material is passed through a screen (20) attached to the tip part of the cylindrical barrel (1) and extruded from a nozzle hole (17) at a high speed under high pressure to produce soybean milk of micronized soybean raw material. - 特許庁

大豆組織が破壊されて後水と接触していない大豆成分を濃厚な酸と接触させて酸を浸透させ、しかる後酸性水系下で水相に溶出する画分と残りの画分を分画することを特徴とする豆乳とおからを製造する方法。例文帳に追加

This method for producing the soybean milk and the bean-curd refuse is characterized by bringing a soybean component which is not brought into contact with water after destroying the soybean tissue into contact with a concentrated acid, permeating the acid into the soybean component and thereafter fractionating the resultant soybean component into a fraction eluted into an aqueous phase and the residual fractions under an acidic aqueous system. - 特許庁

豆乳に単糖重合数が2以下の糖類と単糖重合数が5以上の糖類を所定の配合で含んでいる糖類を粉末化基材として所定量添加し、噴霧乾燥によって粉末化することよって、上記の課題を解決する。例文帳に追加

This technique for producing the powder soymilk includes adding to soymilk, a prescribed amount of saccharide containing saccharide of a monosaccharide polymeric number of ≤2 and that of the number of ≥5 at a prescribed mixture ratio, as a powderizing base material, and powderizing the product by spray drying. - 特許庁

豆乳や豆腐を含んで構成される乳化食品を、入手容易で、かつ複雑な調製工程を要しない増粘剤を用いて調製することによって、冷蔵保存や加熱調理によって油分離が生じることが抑制された乳化食品を提供する。例文帳に追加

To provide emulsified food prevented from causing oil separation even when frozen or cooked through preparing emulsified food comprising soy milk or soy bean curd by using a thickening agent readily available and needing no complicated preparing process. - 特許庁

例文

このパン生地は、小麦粉に濃縮豆乳を入れて一次混合して一次混合パン生地を生成し、その後一次混合パン生地におからを混ぜて二次混合して二次混合パン生地を生成するのが好ましく、このように形成されたパン生地が一次発酵される。例文帳に追加

In this method, the bread dough is formed preferably by primary blending by incorporating the concentrated soybean milk in the wheat flour to form primarily blended bread dough followed by blending the soybean curd refuse in the primarily blended bread dough to make a secondary blending to form the secondarily blended bread dough, and the thus formed bread dough is subjected to primary fermentation. - 特許庁

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