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豆乳を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 729



例文

蒸気管24内に水蒸気を通して、煎湯を所定温度に加熱することにより、豆乳を湯煎してその表面に生湯葉を生成させるように構成する。例文帳に追加

Raw dried bean curds are produced on the surface of soymilk by passing steam through the inside the steam pipe 24 to heat the boiling water at a predetermined temperature. - 特許庁

豆乳を乾燥させて微粉化し、得られた微粉末を造粒機に投入し、結着剤としてコラーゲン溶液を噴霧して前記微粉末を凝集造粒させる。例文帳に追加

Soya milk is dried and crushed to fine powder, the powder is charged to a granulator and a collagen solution is sprayed as a binder to perform the coagulation and granulation of the fine powder. - 特許庁

本発明は、大豆特有の青臭み、エグ味などの不快な風味がなく、飲み口がスッキリとし、且つにコク味のある酸性豆乳飲料の製造法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing acidic soybean milk drink having no unfavorable flavor such as grassy smell or harsh taste inherent in soybean, and having refreshing drinking feeling while having body taste. - 特許庁

豆腐や豆乳の製造過程で得られるオカラを原料とした納豆に、桂皮とココア、マヨネーズ、カレー及び砂糖を混合して調製した。例文帳に追加

This fermented soybean processed food is prepared by adding cassia, cocoa, mayonnaise, curry and sugar to fermented bean curd lees which use as a raw material the bean curd less obtained in a process for producing bean curd or bean milk. - 特許庁

例文

豆腐や豆乳の製造工程が得られるおからを原料とするおから茶の抽出液に一定量のイソフラボンを配合しておから茶飲料とする。例文帳に追加

The isoflavone beverage such as a bean curd refuse beverage is obtained by formulating extract liquid from bean curd refuse tea made of bean curd refuse produced during a production process of soy bean curd or soybean milk with a certain amount of isoflavone. - 特許庁


例文

豆乳とカゼインの混合物に植物性油脂を加えて加熱混合したペースト状を呈する食品を、連続充填し冷却して製造されるチーズ様食品で、コレステロール、飽和脂肪酸、乳糖を含まないことを特徴とする。例文帳に追加

The method for producing the process cheese-like composition comprises continuously filling and cooling pasty food obtained by adding vegetable oil and fat to a mixture of soybean milk and casein and mixedly heating the product. - 特許庁

また、前記味噌と前記植物油脂の混合重量比が、味噌の重量を1とした場合において、植物油脂が0.05〜0.5であり、前記豆乳入り調味味噌は、さらに、レシチンを、植物油脂に対し、0.1〜1重量%含有してなる。例文帳に追加

The seasoned fermented soybean paste also contains lecithin at 0.1-1 wt.% based on the vegetable fat and oil. - 特許庁

豆乳を使用したマヨネーズ様食品において、作業性に富み、大豆特有の青臭さ、えぐみを抑制して、豊かな風味と強いコク味を具備した乳化物を新規に開発する。例文帳に追加

To newly develop an emulsified mayonnaise-like food produced by using soya milk, having excellent workability, free from the characteristic green smell and harsh taste of soybean and having rich taste and full body. - 特許庁

エアベントを介して本体の内部に異物が容易に入り込まないようにすると共に、ユーザがエアベントの位置を容易に確認できるようにする、家庭用豆乳・豆腐製造機のエアベント装置を提供する。例文帳に追加

To provide an air vent device for household bean milk and Tofu maker inhibiting easy entrance of foreign matters to the inside of a body through the air vent and enable a user to recognize the position of the air vent easily. - 特許庁

例文

発芽処理大豆を原料とする豆乳であって、更年期障害の血管運動神経障害様症状及び/又は精神神経障害様症状の改善又は予防のために用いられる。例文帳に追加

The soy milk made of germinated soy beans is used for improvement or prevention in or of disease presentation like that of vasomotor nerve disturbance and/or psychoneurotic disorder in menopausal disorder. - 特許庁

例文

この場合、豆乳の乾燥はフリーズドライによって行うことが好ましく、また、コラーゲン溶液は、分子量10000以下のコラーゲンペプチドを溶解させた水溶液であることが好ましい。例文帳に追加

The drying of soya milk is preferably performed by freeze drying and the collagen solution is preferably an aqueous solution of a collagen peptide having a molecular weight of10,000. - 特許庁

二重結合を少なくとも二つ以上有する不飽和脂肪酸を含有する豆乳に、共役化処理能を有するビフィドバクテリウム属細菌を接種して培養する。例文帳に追加

This production method is characterized by inoculating and culturing a Bifidobacterium strain having a conjugation treatment ability in a soybean milk containing an unsaturated fatty acid having at least two or more double bonds. - 特許庁

糖質などの副素材を過剰に使用することなく、黒豆に由来する渋味や苦味を有意に抑制した風味良好で、且つ、嗜好性に優れた豆乳飲料を提供すること。例文帳に追加

To provide a soybean milk drink excellent in taste and palatability, significantly suppressed in astringency and bitterness which are originated in black soybeans, without excessively using subsidiary materials such as saccharide. - 特許庁

生の乾燥大豆を水に長時間浸漬することなく、生の乾燥大豆をそのまま微粉末にして、分解酵素を利用して豆乳を製造することを考案した。例文帳に追加

Raw dried soybeans are formed into fine powder as it is without soaking the raw dried soybeans in water for a long period, and the soymilk is produced therefrom by utilizing a splitting enzyme. - 特許庁

温度ヒューズによる胴体内部温度の正確な感知を可能とすることによって、過熱を防止することができるようにした家庭用豆乳・豆腐製造機の過熱防止装置を提供する。例文帳に追加

To provide an overheat prevention device preventing a household bean milk and bean curd maker from overheating by allowing a thermal fuse to accurately detect an internal temperature of a housing. - 特許庁

酸性条件下においても、乳原料や豆乳由来の蛋白成分が凝集することなく安定に保持し、飲み口の軽い良好な酸性蛋白飲料を提供する。例文帳に追加

To provide an acidic protein beverage whose protein ingredient derived from milk raw material or soymilk is stably held without causing aggregation, having light and favorable drinking feeling. - 特許庁

豆腐の製造工程において、消泡剤を使用することなく、ご液を煮沸するとともに気泡を除去することにより、豆腐にスを生じさせず、しかも美味で安全性に優れた豆腐を製造し得る豆乳製造装置を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus for producing soybean milk capable of producing a tasty Tofu (bean curd) having excellent safety without causing cavities in the Tofu by boiling a soybean juice and removing bubbles without using a defoaming agent in a process of producing the Tofu. - 特許庁

加熱した豆乳3と水煮した竹の子1との混合物を青竹の竹筒2中で、苦汁等の凝固剤の存在下で冷却して凝固させる。例文帳に追加

The method for producing coagulated food containing bamboo shoots comprises cooling a mixture of heated soy milk 3 and water-boiled bamboo shoots 1 in a green-bamboo cylinder 2 in the presence of a coagulant such as bittern to coagulate the mixture. - 特許庁

単糖重合数が2以下の糖類と単糖重合数が5以上の糖類を所定の配合で含んでいる糖類と豆乳を所定の乾燥固形分重量比で配合した粉末とすることによって、上記の課題を解決する。例文帳に追加

The powder soymilk is obtained by mixing saccharide containing saccharide of a monosaccharide polymeric number of ≤2 and that of the number of ≥5 at a prescribed mixture ratio, and soymilk at a prescribed dry solid weight ratio. - 特許庁

栄養価の高い豆乳粉を多く含み、しかも、成型の際に油分の染み出しがなく、キャッピングが生じず、製品として必要な硬度を有する、タブレット状食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a tablet-like food containing much soymilk powder with a high nutritive value, free from oozing out oil when molding, causing no capping, and having necessary hardness as a product. - 特許庁

このマヨネーズ風調味料全体に対して20〜70%(w/w)の豆乳発酵物と水性調味液を配合する場合には、特に均質安定性に優れ食感が良好なマヨネーズ風調味料が得られる。例文帳に追加

By addition of soymilk fermented material at 20-70 wt.% (w/w) and water-soluble seasoning to the whole of the mayonnaise-like seasoning, the mayonnaise-like seasoning excellent in homogeneity and favorable palate feeling can be obtained. - 特許庁

また、対象とする液状飼料の原料は、牛乳及び/又は豆乳、固形状乳製品、パン類、菓子類から選択される1種以上のバイプロを主材とするのが好ましい。例文帳に追加

It is preferable that raw material for the liquid feed to be produced is at least one kind of bipropellants selected from milk and/or soybean milk, solid milk products, bread and confectionery as main material. - 特許庁

本発明の油揚げの製造方法は、食用油を乳化させた豆乳を凝固させて得た豆腐から調製した油揚げ生地を揚げることからなる。例文帳に追加

This method for producing the fried bean curd comprises frying fried bean curd dough which is prepared from soybean curd obtained by coagulating soybean milk emulsified with an edible oil. - 特許庁

乳製品の含有量に拘わらず、特に乳製品不使用の場合であっても、一般的な乳製品を主体とするアイスクリーム規格品と同等な濃厚感となめらかな組織を有する豆乳含有冷菓を提供する。例文帳に追加

To provide soymilk-containing frozen dessert having rich feeling and soft texture similar to ice cream standardized goods having ordinary milk products as the main constituent, regardless of the content of a milk product, especially in the case of using no milk product. - 特許庁

大量生産効率に優れ,加熱殺菌処理時間及び冷解凍時間を大幅に短縮することができ,生湯葉の風味が損なわれない豆乳入り冷凍湯葉を提供する。例文帳に追加

To provide soymilk-containing frozen raw bean curd skin excellent in mass-production efficiency and drastically reduced in heat sterilization time and freezing time so that the flavor of raw bean curd skin is not spoiled. - 特許庁

豆乳を凝固して豆腐を形成する手段として、有機酸と金属塩、又は有機酸と金属塩と食塩を添加することによって品質の向上と、新しい販売手段をなしうるものとする。例文帳に追加

To improve the quality and provide a new sales means by adding an organic acid and a metal salt or the organic acid, the metal salt and common salt as a means for coagulating a soybean milk and producing a bean curd. - 特許庁

大豆をおからと豆乳に分離する前の呉汁を煮た後、蒟蒻と混合して固化することにより呉汁入り蒟蒻を得、この呉汁入り蒟蒻をミンチとして寒天ゼリーと混合することによりゼリー状の食品とする。例文帳に追加

The jelly-like food is provided by boiling gojiru (ground soybean soup) before separating soybeans into bean curd and soybean milk, mixing the resulting material with konjac, solidifying the obtained material, obtaining konjac with gojiru, and then mincing and mixing it with agar jelly. - 特許庁

濃縮豆乳を原料とするため、青臭さ、えぐみなどの不快臭がなく、豊かな風味と強いコク味を備えたマヨネーズ様食品が得られる。例文帳に追加

A mayonnaise-like food free from disagreeable smell such as green smell and harsh taste and having rich taste and full body can be produced by the use of concentrated soya milk as a raw material. - 特許庁

2)天然サンゴカルシウムの粉末を豆乳に混合して含有させたのち、常法によって凝固させたことを特徴とする請求項1に記載の豆腐。例文帳に追加

(2) The Tofu is obtained by admixing powdery natural coral calcium to soymilk to be included, and coagulating the mixture in the usual manner. - 特許庁

本発明は豆腐の製造に際して豆乳の凝固のために使われる凝固剤において、上記の凝固剤はゲル状物質内に速効性凝固剤が含有されている。例文帳に追加

In the present coagulant used for producing tofu in coagulating soybean milk, a quick-acting coagulant is contained in a gel-like substance. - 特許庁

豆乳と凝固剤との凝固反応を加熱処理ではなく、凍結処理を利用した凍結凝固による豆腐様食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a Tofu (bean curd)-like food product, not including performing the coagulation reaction of soybean milk with a coagulant by a thermal treatment, but including performing a freezing coagulation utilizing freezing. - 特許庁

3)豆乳100重量部に対し、天然サンゴカルシウムの粉末0.5〜10重量部を混合して含有させたのち、常法によって凝固させたことを特徴とする請求項2に記載の豆腐。例文帳に追加

(3) The Tofu is obtained by admixing 0.5-10 pts.wt. of the powdery natural coral calcium to 100 pts.wt. of the soymilk to be included, and coagulating the mixture in the usual manner. - 特許庁

豆乳を撹拌しながら固形物、粉体、液体を加え、均一に分散したら凝固剤を投入し、凝固させ、バランスよく豆腐の中に固形物、粉体、液体が分散している調理豆腐7。例文帳に追加

The cooked Tofu 7 in which the solid, powdery and liquid materials are dispersed in good balance is prepared by adding the solid, powdery and liquid materials into the soybean milk with agitation, adding a coagulant after they have been uniformly dispersed and coagulating the dispersion. - 特許庁

パイプライン内部でのエア等の乱流をできるだけ抑制し、凝固過程中は豆乳凝固物がゆに浸漬した状態を調整することができる。例文帳に追加

To provide a method for coagulating and maturing soymilk, which can reduce the turbulence of air in pipelines as much as possible, and can adjust a state of the coagulated soymilk product immersed in hot water during a coagulation process. - 特許庁

風味の良好な大豆加工食品を得ることができる大豆の栽培方法を開発し、風味の良好な豆乳、豆腐、がんもどき、油揚げ、湯葉等の大豆加工食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for cultivating soybean by which a soybean processed food having favorable flavor can be obtained, and to provide a soybean processed food such as soymilk, soybean curd, Ganmodoki (bean curd mixed with sliced vegetables and fried in deep fat), fried bean curd or bean curd skin having favorable flavor. - 特許庁

本発明は、大豆特有の青臭み、エグ味などの不快な風味がなく、飲み口がスッキリとし、且つにコク味のある酸性豆乳飲料の製造法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing acid soymilk drink having refreshing feeling of drink and body taste without uncomfortable flavor such as green smell and harsh taste peculiar to soybeans. - 特許庁

豆乳を濃縮して凝固した濃縮豆腐を原料とするため、青臭さ、えぐみなどの不快臭がなく、風味豊かで滑らかな食感のマヨネーズ様食品が得られる。例文帳に追加

The mayonnaise-like food having the rich flavor and the smooth texture without unpleasant smell such as the grassy-smelling and the harsh taste can be provided because the concentrated bean curd obtained by condensing and coagulating the soybean milk is used as the raw material. - 特許庁

特に、水又は調整水に対する凍り豆腐配合比を15〜22重量%、加熱条件を115〜130℃、水又は調整水pH7〜9の範囲とすることにより、高濃度の豆乳が得られる。例文帳に追加

Specifically, the high-concentration soymilk can be obtained by setting the conditions as follows: the formulation ratio of frozen bean curd based on water or adjusted water to 15-22 wt.%, a heating condition at 115-130°C, and pH 7-9 of the water or the adjusted water. - 特許庁

有機溶媒に頼ることなく含脂大豆から脂質を効率的に分離し、これによって脂質が低減された減脂豆乳を提供すること、さらには、脂質が濃縮された新たな大豆素材を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a fat-reduced soya milk containing reduced amount of fat by efficiently separating fat from fat-containing soybean without using an organic solvent, and to provide a new soybean material containing concentrated fat. - 特許庁

豆乳とオカラ微粉末との混合物に凝固剤を添加して得られたオカラ入り豆腐を圧搾脱水し、細長く切断し、それを200〜650℃の過熱水蒸気に当てて加熱する。例文帳に追加

This soybean noodle product is obtained by compressing and dehydrating bean curd lee-containing bean curd which is obtained by adding a coagulating agent to the mixture of soymilk and bean curd lee fine powder, cutting the bean curd long and slenderly, and applying 200-650°C superheated steam to the product to heat. - 特許庁

これを加熱、脱気したのちホモゲナイザー20にて好ましくは100kg/cm^2以上の高圧を加えて乳化させ、オカラを発生させることなく豆乳を得る。例文帳に追加

The resultant fine particles are heated, deaerated and then emulsified with a homogenizer 20 by applying a high pressure of preferably100 kg/cm2 to produce a soybean milk without generating a bean-curd refuse. - 特許庁

黒豆30重量部に対し、カルシウム粉末は2重量部以上5重量部以下配合され、ドロマイト粉末は30重量部以上45重量部以下配合され、豆乳粉末は5重量部以上15重量部以下配合されている。例文帳に追加

Based on 30 pts.wt. of black beans, 2 pts.wt.-5 pts.wt. of calcium powder, 30 pts.wt.-45 pts.wt. of dolomite powder, and 5 pts.wt.-15 pts.wt. of soymilk powder are each mixed. - 特許庁

所定の豆腐成分に、粒度を調整したわさび葉柄、わさび根茎、わさび葉の単独又は混合粉末を、豆乳に対して0.5〜3.0wt%添加し、通電加熱することによりわさび豆腐を製造する。例文帳に追加

This horseradish bean curd is produced by adding the single or mixture powder of horseradish stalks, horseradish stems and horseradish leaves having an adjusted particle size in an amount of 0.5 to 3.0 wt.% based on the bean curd to a prescribed bean curd component, and then electrically heating the mixture. - 特許庁

豆腐製造時に、生ごを加熱処理して煮ごとする開放型の蒸煮釜に係り、得られた煮ご中に気泡が含まれるのを防止し、気泡を含まない豆乳を製造できる蒸煮釜を提供する。例文帳に追加

To produce soybean milk without bubbles in it with an open-type smothering pot for heating raw soybean mash to make boiled soybean mash in producing Tofu by preventing inclusion of bubbles in the produced boiled soybean mash. - 特許庁

この場合、前記乳酸菌乾燥死菌体及び前記化工澱粉に糊料を混合して造粒し、この造粒物を前記豆乳に添加することが好ましい。例文帳に追加

In this case, it is preferable to mix a paste material with the dried and dead lactobacillus coccus and the starch, granulate and add the granulated material with the soybean milk. - 特許庁

この発明は、玄米粉と大豆粉、豆乳又は茶粉末と水とを混合して混合液とし、これを60℃〜90℃で30分〜50分加熱したことを特徴とする活性酸素消去能を有する米の加工食品により目的を達成した。例文帳に追加

The food with active oxygen-scavenging ability is obtained by mixing powder of unpolished rice, soybean powder, soymilk or powder of tea and water and then heating the mixture at 60-90°C for 30-50 min. - 特許庁

適切な配合の豆乳原液を利用して、適切な制御条件に組み合わせて、納豆菌を好ましい環境下で成長、発酵させ、風味、食感が独特な新規食品となる納豆発酵乳を製造する。例文帳に追加

Natto-fermented milk brought to be a novel food having specific taste and palatability is produced by using a suitably blended raw soybean milk solution, combining with suitably controlled conditions, and growing and fermenting Bacillus natto under a preferable circumstance. - 特許庁

また、上記豆乳の乳酸菌発酵物を任意の飲食品に添加し、概日リズム調節活性を有し、睡眠障害、不眠症、躁うつ病等を改善する機能性飲食品として使用することができる。例文帳に追加

The lactobacillus-fermented product of the soybean milk is added to an arbitrary food or drink, and the resultant food or drink can be used as a functional food or drink which has a circadian rhythm-controlling activity and improves dysgryphia, insomnia, manic depressive psychosis, and the like. - 特許庁

本発明は、コク味があり、青臭味や渋味を感じず、かつ保存性も良好な豆乳粉末素材、その製造法及びこれを用いた食品を提供するものである。例文帳に追加

To provide a soybean milk powder raw material having good body, without feeling a grassy smelling taste or an astringent taste, and also exhibiting a good preservation property, a method for producing the same and a food by using the same. - 特許庁

例文

豆乳および豆腐に果実チツプなどの甘味材料と安定剤を加え冷凍と攪拌を繰り返し、メレンゲを混ぜ込み再度攪拌の工程を経てシャーベツトにさせることを特徴とする。例文帳に追加

Sweetener, for example, fruit chips, and stabilizers are added to soybean milk and soybean curd and the mixture is repeatedly frozen and stirred and merengue is admixed to the stirred mixture to produce the objective soybean milk or curd sherbet. - 特許庁

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