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豆乳を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 729



例文

常温流通可能な豆腐様食品の製造方法として、豆乳及び水溶性ヘミセルロースを含有した状態で、レトルト処理を行う。例文帳に追加

A method for producing the bean curd-like food distributable at normal temperature comprises performing retort treatment in a condition of including soymilk and water-soluble hemicellulose. - 特許庁

原料として、小麦粉、糖類、豆乳と、α—アミラーゼ及び/又はグルコアミラーゼを配合し、混合、成型して、蒸す製造方法を用いる。例文帳に追加

This method for producing the bun with bean-jam filling comprises formulating as the raw material, wheat flour, saccharides and soymilk with α-amylase and/or glucoamylase, mixing the product followed by forming and steaming. - 特許庁

さらに、圧搾フィルタからの豆乳の噴出が緩やかであり、その衝撃により大豆蛋白が変成することがない。例文帳に追加

Further, since the ejection of the soybean milk from the compression squeezing filter is moderate, the soybean protein is not degenerated by a shock thereof. - 特許庁

(A)豆乳発酵液と、(B)代謝促進作用を有する成分より選択される1種以上とを含有することを特徴とする化粧料。例文帳に追加

The cosmetic comprises (A) a fermented liquid of soybean milk and (B) one or more kinds selected from components having metabolism promotion action. - 特許庁

例文

健康的機能性を持たせた食品として利用できる機能性全豆乳及び機能性豆腐を得ることができる大豆の加工方法を提供する。例文帳に追加

To provide a processing method for soybeans for obtaining functional whole soybean milk and functional soybean curd each usable as food with health functionality. - 特許庁


例文

豆乳に前記乳酸菌を添加し、発酵させることにより得られる乳酸発酵物及び乳酸発酵物含有飲食品。例文帳に追加

The lactic acid fermentation product and the food and drink comprising the lactic acid fermentation product are obtained by adding the lactic acid bacterium to soybean milk and subjecting the soybean milk to fermentation. - 特許庁

豆腐又は豆乳に対し塩化マグネシュウムを重量比で3:1〜1:1の割合で混合し、豆腐凝固剤液を得る。例文帳に追加

The objective soybean-curd coagulant liquid is obtained by incorporating soybean-curd or soybean milk with magnesium chloride in the weight ratio of (3:1) to (1:1). - 特許庁

この定量給液弁装置3を、複数本の並列な分岐管路の各々に取付け多連の豆乳充填装置を構成している。例文帳に追加

The liquid feeding valve unit 3 is attached to each of plural branch lines arranged in rows to compose a multiple soy bean milk filling apparatus. - 特許庁

大豆特有の苦味や渋味が改善され、かつ優れた安定性を有する嗜好上十分満足し得る酸性豆乳飲料を提供すること。例文帳に追加

To provide an acidic soya milk drink having suppressed bitter taste and astringent taste of soybean, high stability and sufficiently satisfiable taste. - 特許庁

例文

豆乳特有の豆臭や大豆固有の豆臭さを抑えて、より飲みやすくし、かつ血糖値を低下させ得る健康飲料を提供する。例文帳に追加

To provide health drink which is readily drinkable by suppressing bean odor characteristic to soybean milk and bean odor characteristic to soybean and can lower blood glucose level. - 特許庁

例文

ガム質、微結晶セルロース、および化工澱粉から選ばれる1種または2種以上、ならびに油脂を含有する豆乳スープ。例文帳に追加

The soymilk soup contains an oil and fat, and at least one kind selected from a gummy matter, a microcrystalline cellulose, and a chemically modified starch. - 特許庁

豆乳に澱粉を添加する段階及び澱粉を糊化させる加熱の調整により、硬度が120〜160gであるおぼろ豆腐を作成した。例文帳に追加

The bean curd having a hardness of 120-160 g is produced by adjusting a step of adding starch to soybean milk and a heating step of gelatinizing the starch. - 特許庁

1000mlの豆乳に対して、植物油の含有量は20〜120mlであるとともに、小麦粉の含有量は40〜160mlである。例文帳に追加

The content of the vegetable oil is 20-120 ml per 1,000 ml of soybean milk and the content of wheat flour is 40-160 ml. - 特許庁

さらに低プリン含有大豆加工品が酸コンセントレート、豆乳、豆腐、分離大豆蛋白質である前記製造方法。例文帳に追加

The soybean-processed product having the low purine content is preferably an acid concentrate, a soybean milk, a bean curd or a separated soybean protein in the production method. - 特許庁

NSIを50以下に減じた大豆粉を水と混合してpHを4以下にする工程を含むことを特徴とする豆乳製品の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the soybean milk product comprises a process of mixing water and soybean powder with an NSI decreased to50 to bring pH to ≤4. - 特許庁

これにより、新しい全脂豆乳が得られ、その用途の広がりと量の拡大に寄与出来る様になった。例文帳に追加

Thereby, the new whole soybean milk is obtained and it is possible to contribute to the extension of its use and the amount. - 特許庁

アセスルファムK及びアスパルテームを重量比1:1.5〜1:3で含有し、マルチトールシラップを2.5〜6.5%(w/w)含有する豆乳例文帳に追加

The soy milk sweet-tasting composition is prepared so as to obtain soy milk composed of the formation when added to soy milk. - 特許庁

濃縮豆乳又は濃縮豆腐を用いるため、スプレッド、クリーム、或は液状物に青臭み、えぐみがなく、豊かな風味を具備できる。例文帳に追加

Use of such concentrated soybean milk or concentrated soybean curd enables the spread, cream or liquid to have rich flavor without grassy smell and harsh taste. - 特許庁

乳酸醗酵させる原料が果汁、野菜汁または豆乳から選ばれるいずれか一つ以上である。例文帳に追加

One or more raw materials to be fermented with lactic acid are selected from fruit juice, vegetable juice, or soy milk. - 特許庁

コンベヤベルトの下方への垂れ下がりと蛇行を防止して、豆乳の漏れや豆腐に継ぎ目や皺を生じさせず、綺麗な豆腐類を製造する。例文帳に追加

To manufacture good appearance soybean curds by preventing hanging downward and meandering of a conveyor belt and preventing leakage of soymilk, and forming no seams or wrinkles on the soybean curd surface. - 特許庁

豆乳発酵物及び水性調味液を主成分とし、これらに澱粉及び寒天を加えて粘性を付与する。例文帳に追加

The mayonnaise-like seasoning containing neither purified oil and fat nor egg yolk consists mainly of soymilk fermented substance and aqueous seasoning liquid, and is produced by adding starch and agar to the mixture so as to impart viscosity to the mixture. - 特許庁

発酵豆乳の酸味や、収斂味を抑え、程よい甘味を付与して風味改善する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a fermented soybean milk designed to improve its flavor through suppressing sour taste and astringent taste of fermented soybean milk and giving moderate sweetness thereto. - 特許庁

本格的で美味しい手作りの豆腐を誰でも簡単に作ることができる豆乳の加熱調理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for thermally cooking soybean milk, by which real hand-made soybean curd having a good taste can simply be made. - 特許庁

好ましくは、前記擂潰工程において、魚肉に対して10〜50又は300〜450%の豆乳と25〜75%の澱粉を混合して擂潰する。例文帳に追加

It is preferable to mix and grind 10-50% or 300-450% of soymilk based on fish flesh with 25-75% of starch in the grinding process. - 特許庁

飲食品は、乳製品、乳利用食品、穀物利用食品、魚介類、乳系飲料及び豆乳の群から選ばれる。例文帳に追加

The food and drink is selected from the group comprising dairy product, milk-utilizing food, cereal-utilizing food, fish and shellfish, milk-based beverage and soymilk. - 特許庁

大豆を破砕後洗浄し、水蒸気中で吸水処理した後、過熱蒸気中で高温処理することを特徴とする豆乳を製造する。例文帳に追加

This method for producing soybean milk comprises crushing soybeans followed by washing them, and subjecting the resultant product to water absorption treatment in steam followed by subjecting to high temperature treatment in superheated steam. - 特許庁

大豆製品の副産物として得られるオカラを有効活用し得る豆乳の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing soymilk enabling effective utilization of bean curd refuse obtained as a by-product of a soybean product. - 特許庁

EPAおよび/またはDHAを高濃度で含有した豆乳類を高脂血症の治療または予防剤として提供すること。例文帳に追加

To provide a soybean milk containing EPA (eicosapentanoic acid) and/or DHA (docosahexanoic acid) at high concentration as a therapeutic agent or prophylactic for hyperlipemia. - 特許庁

更年期障害を予防又は低減し、かつ、長期間飲用しても副作用の心配が無く安全性も高い豆乳を提供する。例文帳に追加

To provide highly safe soy milk made of germinated soy beans preventing or reducing menopausal disorder, and having no fear of side effect even when taken for a long period of time. - 特許庁

第1第2の圧力P1、P2は50MPaないし300MPaの範囲で、豆乳の濃さなどの条件に応じて設定される。例文帳に追加

The first pressure P1 and the second pressure P2 are in the range of 50 to 300 MPa and set according to conditions such as concentration of soybean milk, etc. - 特許庁

豆乳を使用し、冷凍による長期保存が可能で、解凍したときに鬆(す)が生じることがなく、食感にも優れた冷凍豆腐を提供する。例文帳に追加

To provide frozen tofu produced by using soybean milk, storable for a long period, developing no blowholes when thawed and having good palate feeling as well. - 特許庁

回転軸の外周に螺旋羽根を備えた攪拌子で、豆乳と凝固剤を混合攪拌し、小さな消費電力で攪拌性能を高める。例文帳に追加

To increase the stirring capability with a low power consumption by mixing and stirring soybean milk and a coagulating agent by a stirrer provided with a spiral blade on the outer circumference of the rotation axle. - 特許庁

練生地、粉末状豆乳及び豆腐用凝固剤を必須成分とする練製品生地を混練し整形して煮込用練り製品を製造する。例文帳に追加

This paste product for stewing is produced by kneading a dough for the paste product consisting essentially of a kneaded dough, a powdery soybean milk and a coagulant for the Tofu and forming the resultant kneaded mixture. - 特許庁

食味を向上させながら、豆乳にγ−アミノ酪酸を付加することができ、微生物の増殖も抑制する新しい技術を提供する。例文帳に追加

To provide a new technique adding γ-aminobutyric acid to soymilk while improving taste, and suppressing propagation of microorganisms. - 特許庁

本発明の濃厚豆乳の製造方法は、大豆固形分が12〜30重量%となるように調製した後、加熱殺菌を行う。例文帳に追加

The manufacturing method of the thick soybean milk comprises adjusting the soybean solid content to 12-30 wt.% followed by thermal sterilization. - 特許庁

一部表面に湯葉膜が固定した湯葉豆腐の製造方法であって、豆乳固形分濃度を8〜13質量%の範囲とするようにした。例文帳に追加

This method for producing the dried bean curd comprises fixing a dried bean curd film partly on a surface. - 特許庁

または、大豆をオゾン水に浸漬し、その大豆から豆乳を絞った後のおからを凍結乾燥する。例文帳に追加

Alternatively, the bean curd refuse tea is obtained through soaking soybeans in ozonous water, squeezing the soybeans to obtain soy milk followed by subjecting the bean curd refuse to freeze dry. - 特許庁

旨味と甘味のバランスの良い豆乳や豆腐を作ることのできる大豆の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing soybean, capable of preparing soybean milk and bean curd having good balance of the delicious taste and the sweetness. - 特許庁

豆乳を発酵可能であり、発酵結果物が人の健康に資するような組成物を製造するための新規システムを提供する。例文帳に追加

To provide a novel system by which soy milk can be fermented so as to produce a composition contributing to human health as a fermented product. - 特許庁

豆乳にLeuconostoc属に属する乳酸菌を添加して発酵を行わせ、発酵物を採取することにより得られる。例文帳に追加

This fatigue accumulation-preventing composition comprises a fermentation product obtained by adding a lactobacillus belonging to the genus Leuconostoc to a soybean milk, fermenting the mixed soybean milk, and then collecting the fermentation product. - 特許庁

これにより、新しい全脂豆乳が得られ、その用途の広がりと量の拡大に寄与出来る様になった。例文帳に追加

As a result, the new whole soybean milk contributes to spread of the application and increase of the amount. - 特許庁

また、前記工程において豆乳と蛋白架橋結合酵素を添加混合して酵素反応を施すことも好ましい。例文帳に追加

Preferably, an enzymic reaction is carried out by adding and mixing a protein-crosslinking and binding enzyme to and with the soybean milk in the process. - 特許庁

大豆を原料とする食品、特に豆乳等の飲料は、独特の匂いと味がして必ずしも美味しいものではない。例文帳に追加

To provide an isoflavone beverage solving such a problem that food made of soy bean, specifically such a beverage as soy milk is not so savory because of its peculiar smell or taste. - 特許庁

豆乳を混合した調味液を使用することにより、味をまろやかにする惣菜の味付方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for seasoning a prepared food capable of making the taste gentle by using a seasoning liquid mixed with soybean milk. - 特許庁

豆乳にLeuconostoc属に属する乳酸菌を添加して発酵を行わせ、発酵物を採取することにより得られる。例文帳に追加

This functional composition comprises a soybean milk fermentation product obtained by adding a lactobacillus belonging to the genus Leuconostoc to a soybean milk, fermenting the mixed soybean milk and then collecting the fermentation product. - 特許庁

A成分として、大豆絞汁(豆乳)を5〜80重量%と、B成分として、保湿剤及び水を95〜20重量%を含有する化粧料。例文帳に追加

The cosmetic contains as a component A, soybean squeezed fluid (soybean milk) of 5-80 wt.% and as a component B, a humectant agent and water of 95-20 wt.%. - 特許庁

この発明は、豆乳を使用し、しっとり感、きめこまかさ、風味、弾力が良好で、かつ経日変化の少ない菓子を得ることを目的としたものである。例文帳に追加

To provide soybean milk confectionery having favorably moist feeling, fine texture, flavor and springiness, and causing slight change after a lapse of time by using soybean milk. - 特許庁

そのため、従来から用いているみじん取り装置46をそのまま用いても、充分に豆乳からみじんを除去することが可能である。例文帳に追加

Therefore, it is possible to separate the particles sufficiently from the soybean milk by using a conventionally used particle-separating device 46 as it is. - 特許庁

豆乳に対して微細おから及び澱粉を加え、凝固剤を添加し、凝固を行った後、必要に応じて殺菌、冷凍する。例文帳に追加

The bean curd is obtained by adding minute bean-curd refuse and starch to soymilk, and adding coagulant to the mixture to coagulate it, and sterilizing the coagulated mixture and freezing or sterilizing mixture as necessary. - 特許庁

例文

風味のよい豆乳を含む発酵乳を原料とする乳酸発酵飲料およびその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide fermented lactic-drink having as the raw material fermented milk containing flavorful soymilk and to provide a method for producing the fermented lactic-drink. - 特許庁

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