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豆乳を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 729



例文

お釜で炊かれた豆乳は、前述の通り濃度が薄いので、蛋白分子が繋がった網の目構造の網の目が粗いものとなる(濃度が濃いと、緻密な網となる)。例文帳に追加

Because the soy milk boiled in the iron pot has low concentrations as mentioned above, the net-like mesh structure in which protein molecules connect becomes rough (high concentrations make a fine-mesh net).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

最近では、山間部で、逆に濃度の濃い豆乳を使って作った硬い豆腐を土産物的に売っているが、これは近代的に作られた似て非なるものである。例文帳に追加

Meanwhile, hard tofu, which is nowadays made in mountain-ringed regions as a souvenir using high concentrations of soy milk, but this tofu made by a modern process so it's close but not the same.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

絹ごし豆腐、濃度の高い豆乳で、緻密な蛋白の網の目を作り、水分子をしっかりと取り込んでいるので、離水が少なく、結果、柔らかい豆腐となる。例文帳に追加

Kinugoshidofu is soft tofu because a fine protein mesh resulting from high concentrations of soy milk catches the water molecules firmly, and as a result little water is separated.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

一般的な豆腐の製法と異なり、濃度の濃い豆乳を使ったり、にがりの代わりに海水を使うなど、さまざまな方法を用いて保存できるようにした、いわゆる堅豆腐が各地で作られている。例文帳に追加

As opposed to the general tofu production process, so-called Kata-dofu is made in many places by various methods such as using high concentrations of soy milk, using sea water instead of bittern, etc., so as to be conservable.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

香港では、ビタソイという商品名の豆乳が瓶入りで売られて人気があったが、現在は紙パック入りの方が主流となり、瓶入りを扱っている店は減っている。例文帳に追加

In Hong Kong, the bottled soymilk called Bitasoi was popular, but the version in a carton became mainstream so fewer and fewer shops are selling soymilk in bottles.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

豆乳をじっくり加熱した時に、表面にできる薄皮を引き上げたものをゆば(湯葉・湯波)といい、おもに吸い物の具として使われたり、刺身と同様にそのまま醤油などをつけて食べたりする。例文帳に追加

When soymilk is slowly heated, the thin skin that's pulled up from the surface is called yuba (tofu skin), which is mainly used as an ingredient in soup dishes and eaten as it is with soy sauce, as one would eat raw fish.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

薄い豆乳で作った硬い豆腐を、角もち状に薄く切り、110℃から120℃の低温の油で揚げ、さらに180℃から200℃の高温の油で二度揚げしてつくる。例文帳に追加

Solid tofu made from thin soybean milk is sliced into slender blocks like kaku-mochi (rectangular rice cakes), which are then fried twice in hot oil, first at low temperature from 110 to 120 degrees centigrade and again at high temperature from 180 to 200 degrees centigrade, in order to make aburaage.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

台湾では、早朝から粥、麺類、魯肉飯、米加工品、サンドイッチ、フレンチトースト、おにぎりなどの軽食と豆乳、牛乳、コーヒーなどを売る屋台がある。例文帳に追加

In Taiwan, street stalls open for business in the early morning, and sell items such as: rice porridge, noodles, LuRo Fans, food made from rice, sandwiches, French toast, rice balls, other light meals, soymilk, milk, and coffee.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

簡易な屋台ではスイカ、パイナップル、パパイヤなどの果物、オレンジ、ココナッツ、ロンガンなどのジュースや豆乳などの飲料、魚のすり身のチップスや焼き鳥など様々なものが売られている。例文帳に追加

Malaysian simple street stalls sell: Fruits such as a watermelon, pineapple, papaya; Juice such as: Orange juice, coconut juice, and longan juice; Beverages such as soymilk; there are other foods such as: fish paste chips and yakitori (grilled chicken).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

しかし,90年代半ばに,米国で,リノール酸やサポニンといった大豆の有効成分が多くの注目を受け,それ以来,豆乳の生産は日本でおおいに増加した。例文帳に追加

But in the mid-90's, some active elements in soybeans such as linoleic acid and saponin received a lot of attention in the United States and since then soymilk production has increased greatly in Japan.  - 浜島書店 Catch a Wave

例文

麺材料を製造するときに、豆乳とともに、トランスグルタミナーゼ、又はグルコノデルタラクトン、又はトランスグルタミナーゼ及びグルコノデルタラクトンの両方を添加する。例文帳に追加

The noodle material is obtained by addition of soybean milk, and also transglutaminase or glucono delta lactone, or both of transglutaminase and glucono delta lactone. - 特許庁

豆乳を使用するコーヒーホワイトナーにおいて、乳化剤としてHLB12以上でありグリセリンの重合度が5〜10のポリグリセリン脂肪酸エステルを含有する。例文帳に追加

The coffee whitener using soymilk contains as an emulsifier polyglyceryl fatty acid ester having HLB12 and a glycerin polymerization degree of 5-10. - 特許庁

ステアロイル乳酸ナトリウムおよび/またはポリオキシエチレン(20)ソルビタン脂肪酸エステルを呉の加熱時または豆乳と凝固剤の混合時に添加する。例文帳に追加

The additive for the bean curd comprises sodium stearoyl lactate and/or polyoxyethylene (20) sorbitan fatty acid ester, and is added when heating slurry or mixing the soy milk with the coagulant. - 特許庁

殺菌した飲料の原料液(豆乳の原料液を除く)に、加熱殺菌されかつ未変性のラクトフェリンを混合した、未変性ラクトフェリン入り殺菌飲料。例文帳に追加

The native lactoferrin-containing sterilized drink is obtained by mixing heat sterilized native lactoferrin with sterilized drink raw material liquid (excluding soymilk raw material liquid). - 特許庁

安定剤としてペクチンまたはカルボキシメチルセルロースナトリウムを含有し、そのpHが4.5〜5.2に調整されたことを特徴とする苦味および渋味の抑制された酸性豆乳飲料。例文帳に追加

The acidic soya milk drink having suppressed bitter taste and astringent taste contains pectin or carboxymethylcellulose sodium as a stabilizer and has pH adjusted to 4.5-5.2. - 特許庁

水難溶性カルシウム剤が添加されており、かつ該カルシウム剤添加後加熱殺菌前のpHが6.5〜7.8の領域内であるカルシウム添加豆乳例文帳に追加

The calcium-added soymilk is incorporated with a calcium agent hardly soluble in water and has pH of 6.5-7.8 after addition of the calcium agent and before heat sterilization. - 特許庁

玄米粉、又は、豆乳又はおから入り豆汁を乾燥させた粉末、若しくは、その双方と、マイナス水素イオンを吸着させたサンゴカルシウムの粉末とを混合して、機能性の高い抗酸化組成物を得る。例文帳に追加

This highly functional anti-oxidizing composition is obtained by mixing unpolished rice flour, powder obtained by drying soybean milk or bean curd lee-containing soybean soup, or their mixture with a minus hydrogen ion-adsorbed coral calcium powder. - 特許庁

本発明は、脱脂豆乳にトランスグルタミナーゼを作用させ、酸性下にホエーとカードに分離することを特徴とする分離大豆蛋白の製造法である。例文帳に追加

This method of producing the separated soybean protein comprises making transglutaminase act on a nonfat soy milk and separating the product into whey and curd under acidity. - 特許庁

本発明は、グルコノデルタラクトン(GDL)を使用して牛乳や豆乳などの乳を酸性化してゲル化させるための、新規な方法を開発することを課題とする。例文帳に追加

To provide a new method for acidifying and gelatinizing milk such as cow milk and soymilk, using glucono-delta-lactone (GDL). - 特許庁

このようなパンは、おから由来のカルシウム、食物繊維を多く含んだ栄養価の高いものとなり、また濃縮豆乳由来のイソフラボン、サポニン、カルシウムなどを多く含んだ栄養価が高いパンとなる。例文帳に追加

The bread thus obtained has high nutritive value because of being rich in calcium and dietary fiber derived from the soybean curd refuse and also rich in isoflavone, saponin, calcium, etc. derived from the concentrated soybean milk. - 特許庁

本発明はカルシウムを高濃度に添加しても、加熱殺菌方式に限定されることなく生産性に優れたカルシウム添加豆乳を提供するものである。例文帳に追加

To provide calcium-added soymilk excellent in productivity without limiting to a heat sterilization method even if adding calcium to high concentration. - 特許庁

実質的にカリウムイオン生成物からなるアルカリ金属イオン生成物を添加することによって、胃部に与える「重い食感」を軽減した加工全脂豆乳が得られる。例文帳に追加

The whole soybean milk in which heavy eat feeling given to the stomach part is reduced is obtained by adding an alkali metal ion product substantially composed of a potassium ion product thereto. - 特許庁

特殊な水溶性ヘミセルロースを添加したり、また豆乳を予めプロテアーゼで加水分解したりすることなく、長期保存しても均質安定性の優れた、精製油脂及び卵黄を含まないマヨネーズ様調味料を提供する。例文帳に追加

To provide mayonnaise-like seasoning containing no purified oil and fat nor egg yolk, excellent in homogeneity even when long stored without addition of particular water-soluble hemicellulose or subjecting soymilk to hydrolysis by protease in advance. - 特許庁

豆乳,はちみつ,コゝナツミルク,小麦粉,等の植物性原料のみを配合し、かつバリエーションをそろえて、動物性食品アレルギーに問題がなく、おいしいケーキを作る。例文帳に追加

The method provides the cake free from troubles of animal food allergy by formulating only vegetable materials such as soy milk, honey, coconut milk, flour or the like, and arranging a variation of cakes. - 特許庁

また上記豆乳の乳酸菌発酵物を任意の飲食品に添加し、成長ホルモン分泌促進活性を有する機能性食品として使用することができる。例文帳に追加

The lactobacillus fermentation product of soya milk is usable as a functional food having a growth hormone secretion promoting activity by adding the fermentation product to an arbitrary food or drink. - 特許庁

本発明は、ブリックス1.5〜14の豆乳から豆腐を調製し、アミノ酸を含有する調味液に該豆腐を浸漬し、乾燥処理を行い、さらに60分以内の燻製処理を行う燻製豆腐の製造方法を提供する。例文帳に追加

The method for producing a smoked Tofu comprises preparing Tofu from soy milk having Brix in a range of 1.5 to 14, soaking the Tofu in a flavoring liquid containing an amino acid, drying the Tofu and smoking the Tofu for ≤60 min. - 特許庁

豆乳に対し凝固作用を有する薬剤として、塩化マグネシウムのみを用い、充分な熟成時間を確保して美味しいと共に日持ちの良い四角い豆腐を効率よく連続的に製造する。例文帳に追加

To provide a system for efficiently and continuously producing square bean curd delicious and lasting long by using only magnesium chloride as an agent having coagulation action on soybean milk and securing efficient aging period of time. - 特許庁

この発明は、澱粉糊を添加混合した豆乳を用いて製造した豆腐を凍結乾燥することを特徴とする凍結乾燥豆腐の製造方法である。例文帳に追加

This method for manufacturing the freeze-dried bean curd is characterized by lyophilizing a bean curd manufactured by using a soybean milk mixed with a starch paste. - 特許庁

水溶性有機ゲルマニウムと、豆乳を発酵して得られる発酵物から抽出された抽出液とを含有する培養基を用いて、きのこを栽培することを特徴とする含ゲルマニウムきのこの栽培方法とする。例文帳に追加

The method for cultivating germanium-containing mushroom comprises using culture medium containing water-soluble organic germanium and extract liquid extracted from fermented substance obtained by fermenting soy milk to cultivate mushroom. - 特許庁

本発明は従来の加工食品と同様の製造過程に、主原料として体内での糖質吸収抑制効果の高い白色インゲンマメ製豆乳を使用することにより課題を解決している。例文帳に追加

This processed food is obtained by using as the main raw material, soymilk made from white navy beans and having high effect of suppressing glucide absorption in the body in a production process same as that of a conventional processed food. - 特許庁

製麺用原料は、水、おから、豆乳、米粉、こんにゃく粉、キトサン、二価鉄ミネラルイオン水から成り、凝固剤は、水、水酸化カルシウム及び二価鉄ミネラルイオン水から成る。例文帳に追加

The noodle-making raw material includes water, bean curd lees, soymilk, rice powder, konjak powder, chitosan, and bivalent iron mineral ionic water, and the coagulating agent comprises water, calcium hydroxide, and bivalent iron mineral ionic water. - 特許庁

又は実質的にカリウムイオン生成物からなるアルカリ金属イオン生成物を添加することによっても胃部に与える「重い食感」を軽減した加工全脂豆乳が得られる。例文帳に追加

Or, by adding an alkali metal ion product consisting essentially of potassium ion product thereto, it is possible to obtain the processed whole soybean milk reduced with 'heavy eat feeling' given to the stomach part is obtained. - 特許庁

この分離された豆乳に、凝固材であるにがり液を投入して攪拌しながら水に溶いたマイナス水素イオン発生物質の粉末を全体に均一に万遍なくばらまく。例文帳に追加

A bittern solution being a coagulant is added to the separated soybean milk and powder of a minus hydrogen ion-generating substance dissolved in water is uniformly and evenly dispersed in the whole mixture with stirring. - 特許庁

本発明の高タンパク質豆腐は、豆乳と、コラーゲンとを主成分とする混合物を凝固剤によって凝固させることによってなることを特徴とする。例文帳に追加

This high-protein bean curd is characterized by being made by coagulating a mixture consisting mainly of soybean milk and collagen with a coagulant. - 特許庁

動物由来の乳や豆乳などのタンパク質性コロイド溶液を米麹、麦麹、豆麹などの麹菌由来のプロテアーゼにて処理することにより、ゲル化食品とする。例文帳に追加

This gelled food is obtained by treating a protein colloidal solution such as milk derived from animals and soymilk, by protease derived from Aspergillus oryzae such as rice malt, barley malt, and bean malt. - 特許庁

続いて、これを撹拌しつつ豆乳を5〜8回に分けて加えた後に、必要なときには食塩等の調味料や胡椒等の香辛料を加えて製造される。例文帳に追加

Subsequently, soybean milk is added 5-8 portions with stirring and seasonings such as salt and spices such as pepper are added, when necessary. - 特許庁

塩化マグネシウムなどの無機塩系凝固剤の豆乳凝固速度をコントロールし、内相が細かく均質で保水性が良く、かつ風味の優れた豆腐を造ることができる豆腐用凝固剤組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a bean curd coagulant composition which can control the bean curd-coagulating rate of an inorganic salt-based coagulant such as magnesium chloride and enables the production of bean curd having fine uniform inner phase, good water retainability and excellent flavor. - 特許庁

本発明においては、魚肉すり身、豆乳、およびトランスグルタミナーゼの混合物を、油ちょうにより二段階の加熱をすることにより、上述の課題を解決することができることを明らかにした。例文帳に追加

It has been found that the problem can be solved by frying a mixture of a fish paste, bean milk, and transglutaminase at two heating steps. - 特許庁

日本特有の大豆発酵食品を、もっと手軽に多くの人に食べてもらえるように豆乳と納豆菌を使用した納豆菌発酵飲料を提供する。例文帳に追加

To provide a bacillus natto-fermented beverage obtained by using soy bean milk with bacillus natto so that the Japanese original soybean-fermented food is eaten more readily by many people. - 特許庁

低ブリックス値の豆乳を、豆腐として凝固させることができると共に、従来品と同等以上のかたさと食味を有する低カロリー豆腐を提供することである。例文帳に追加

To enable a soybean milk with a low Brix degree to be coagulated as a bean curd, and to provide a low calorie bean curd having the hardness and taste same as or more than those of the conventional one. - 特許庁

具体的には、本発明は、牛乳や豆乳などの乳にグルコノデルタラクトン(GDL)を添加し、10〜40℃の温度範囲にて反応させ、カードを形成させることを特徴とする、カード食品を製造する方法を提供する。例文帳に追加

In more details, the method for producing the curd food comprises adding glucono-delta-lactone (GDL) to milk such as cow milk and soymilk followed by reacting at a temperature range of 10-40°C, and forming a curd. - 特許庁

炭水化物を2.5重量%以上含有し、かつ重量比で蛋白質1に対し炭水化物0.4以上に設定されてなることを特徴とする濃縮豆乳によって達成する。例文帳に追加

The concentrated soya milk contains2.5 wt.% carbohydrate at a carbohydrate/protein weight ratio of ≥0.4. - 特許庁

豆乳と野菜汁を含有する液状食品に乾燥おから粉末を添加することにより、長期保存しても、蛋白の凝集や沈殿が生ずることがなく、また適度の粘性をもったスープ,飲料,調味料を得ることができる。例文帳に追加

The liquid food containing soymilk and vegetable juice is obtained by addition of dried soybean refuse powder so as to obtain soup, beverages and seasoning causing no coagulation or sedimentation of protein even when long preserved, and having moderate viscosity. - 特許庁

調味料や飲料として呈味性に優れ、さらに血栓症の予防効果等の機能性に富んだ、全く新規な発酵豆乳およびその製法を提供する。例文帳に追加

To provide radically-new fermented soy milk excellent in taste as seasoning or a beverage, rich in functionality such as thrombosis-preventive effect, and to provide a method for producing the fermented soy milk. - 特許庁

そして、作用ピストン41の移動量を手動で調整することにより、豆乳11に対する凝固剤12の添加量が可変調節できるようにする。例文帳に追加

In this case, the shift of the actuation piston 41 is manually adjusted so that the addition rate of the coagulant 12 to the soybean milk 11 may be controlled variably. - 特許庁

不溶性食物繊維の周囲を吸水性の低い物質によってコーティングし、そのコーティングした不溶性食物繊維を豆乳に添加して豆腐を製造し、その豆腐を食用油によって揚げる。例文帳に追加

This method for producing the fried Tofu comprises coating the circumference of insoluble dietary fiber with a material with low water absorbency, adding the coated insoluble dietary fiber to soymilk to produce Tofu, and frying the Tofu in a food oil. - 特許庁

本発明の油揚げの製造方法は、食用油を乳化させた豆乳を凝固させて得た豆腐から調製した油揚げ生地を過熱水蒸気で加熱することからなる。例文帳に追加

The method for producing a fried bean curd comprises heating fried bean curd dough prepared from bean curd, obtained by coagulating soy milk where edible oil is emulsified with superheated steam. - 特許庁

酸性条件下においても、乳原料や豆乳由来の蛋白成分が凝集することなく安定に保持し、飲み口の軽い良好な酸性蛋白含有飲料を提供する。例文帳に追加

To provide a mild and favorable protein-containing acidic beverage stably retaining protein components derived from milk raw material or soymilk without causing aggregation even under acidic condition. - 特許庁

炭素数12〜22の脂肪酸を主構成脂肪酸とするポリグリセリン脂肪酸エステルを有効成分として含有する豆乳の分散安定剤である。例文帳に追加

This dispersion stabilizer of soymilk contains as the active ingredient, polyglyceryl fatty acid ester which has 12-22C fatty acid as the main constituent fatty acid. - 特許庁

例文

滑らかな食感を有し、ホエーの分離がなく、且つ高い粘度を有するクリーム状の豆乳発酵食品およびその製造法を提供すること。例文帳に追加

To provide cream-like soymilk fermented food having smooth palate feeling, free from separating whey and having high viscosity, and to provide a method for producing the soymilk fermented food. - 特許庁

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