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豆乳を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 729



例文

青臭味等の不快味がなく、香ばしい独特な風味を有する飲用容易な豆乳の製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing soybean milk easily drinkable and having flavorful peculiar taste without uncomfortable taste such as grassy smell taste. - 特許庁

豆乳等の大豆由来成分の乳酸菌発酵物を有効成分とするチロシン水酸化酵素調節剤。例文帳に追加

This tyrosine hydroxylase regulator is provided by containing the lactobacillus-fermented material of a soybean-originated component such as soybean milk, etc., as an active ingredient. - 特許庁

小型の製造装置で、経済的に製造し酸化還元電位が低く、還元性が非常に強い豆乳を得ること。例文帳に追加

To obtain soybean milk capable of being economically produced by a small-scale production unit and having a low oxidation-reduction potential and very strong reducing properties. - 特許庁

豆乳の凝固剤として古くから使用されている塩化マグネシウムは、美味しい豆腐を得ることができるが、水溶性が高いために豆乳との反応が早くて弾力があり、均一な物性を有するものを製造するのが難しく、長年の経験と技術が必要とされている。例文帳に追加

To provide a method for producing bean curds using a coagulant containing magnesium chloride as a coagulating component by which tasty bean curds can always be prepared without a failure even in mass production by taking automation into account and to obtain the coagulant therefor. - 特許庁

例文

特殊な水溶性ヘミセルロースを添加することなく、澱粉を少量添加するだけで、低pHであるにもかかわらず豆乳発酵成分の凝固、凝集やざらつき等がない均質安定性に優れた豆乳発酵物含有調味液を得ることを課題とする。例文帳に追加

To provide soymilk fermented substance-containing seasoning liquid excellent in homogeneous stability without causing coagulation, cohesion and rough deposits of soymilk fermented components in spite of having low pH only through adding a small amount of starch without adding specific water soluble hemicellulose. - 特許庁


例文

無機塩系凝固剤を含む液状の凝固剤製剤を使用した豆腐の製造において、連続式分散機内部に凝固剤を含まない豆乳を残留させることなく、凝固剤ムラのない豆乳の型箱内への断続充填を可能にした豆腐の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing bean curd comprising using a liquid coagulating agent containing an inorganic salt-based coagulant, enabling intermittent filling of bean curd evenly containing the coagulant into a bean curd molding box without leaving bean curd containing no coagulant inside a continuous-system disperser. - 特許庁

3種の乳酸菌を用いて発酵した豆乳発酵乳酸菌飲料は風味が非常に優れ、沈殿防止安定剤をさらに添加し、殺菌処理して容器に無菌充填する場合、長期保存しても風味を維持できる豆乳発酵乳酸菌飲料及びこの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a fermented soya milk lactobacillus beverage fermented by using three kinds of lactobacillus species and having extremely excellent taste and flavor, and keeping the taste and flavor for a long period by aseptic packaging of the beverage in a sterilized container by adding an additional antiprecipitation stabilizer; and to provide a method for producing the beverage. - 特許庁

大豆粉と炭酸水素ナトリウムを水に懸濁した懸濁液を加熱してpH7.5以上の豆乳様組成物を得、調味液を混合後、これを耐熱性容器に充填し、レトルト殺菌して豆乳様の鍋物調味液を得る。例文帳に追加

This soy milk-like seasoning liquid for dish cooked in a pot at the table is obtained by producing a soy milk-like composition of pH≥7.5 by heating a suspension which is made by suspending soybean powder and sodium hydrogencarbonate in water, mixing a seasoning liquid with the product, and filling the product in a heat resistant container followed by retort sterilizing. - 特許庁

大豆を主原料とする豆腐、豆乳ないしはおからにおいて、湿重量100g当たりのγ−アミノ酪酸含量が10mg以上であることを特徴とする豆腐、豆乳ないしはおからと、その製造方法ならびに用途を提供することにより解決する。例文帳に追加

This soybean processed food such as soybean curd, soybean milk or bean-curd refuse each made mainly from soybeans is characterized by containing10 mg of γ-aminobutyric acid based on 100 g of wet weight, and a method for producing the soybean processed food and uses of the soybean processed food are provided. - 特許庁

例文

馬鈴薯でん粉と緑豆でん粉の混合でん粉を原料とする即席春雨の製造方法において、馬鈴薯でん粉と緑豆でん粉の混合でん粉中に無結着性の食品素材である豆乳パウダーを練り込み、この豆乳パウダー入り混合でん粉にカードラン1〜5重量%を添加する。例文帳に追加

This method for producing the instant bean-starch vermicelli comprises using as the raw material, mixed starch of potato starch and green bean starch, kneading soymilk powder as an unbinding food material in the mixed starch of potato starch and green bean starch, and adding 1-5 wt.% curdlan to the soymilk powder-containing mixed starch. - 特許庁

例文

豆腐の製造工程で、豆乳と希釈水及び澱粉を攪拌する段階において、希釈水及び澱粉を攪拌して澱粉分散液を製造する1次攪拌段階;及び、澱粉分散液を、豆乳が入った攪拌タンクに投入して攪拌する2次攪拌段階を経て行う。例文帳に追加

The method for stirring soybean milk, dilution water and starch in a process for producing bean curd is characterized by including the primary stirring stage for stirring the dilution water and the starch to produce the starch dispersion liquid; and the secondary stirring stage for charging the starch dispersion liquid into a stirring tank having the soybean milk therein and stirring the mixture. - 特許庁

脱脂大豆を水抽出して得られた脱脂豆乳をアルカリ土類金属化合物の存在下において100℃未満の加熱下を行い、次に100℃以上の高温加熱し、噴霧乾燥することにより目的の豆乳粉末素材を得る。例文帳に追加

This soybean milk powder raw material is obtained by heating defatted soybean milk obtained by extracting the defatted soybean with water at <100°C, in the presence of an alkaline earth metal compound, then heating at a high temperature of100°C and spray-drying. - 特許庁

チェック弁5は、供給管1からの豆乳の供給圧力で下流側へ変位されて弁シート8から離れ、チェック弁5も下流側へ変位されて絞り部12との間で流路を絞り豆乳の吐出量を絞る。例文帳に追加

The check valve 5 is displaced downstream to be separated from the valve seat 8 by a supply pressure of soy bean milk from the supply pipe 1, at which the needle valve 11 is also displaced downstream to narrow the passage between the needle valve 11 and the orifice 12 to lessen the amount of delivery of the soy bean milk. - 特許庁

大豆を磨砕して豆乳区分とオカラ区分に分離し、この豆乳区分とオカラ区分とを任意の割合で配合し、この配合により得た混合物を酵素処理して調味料を製造する大豆を用いた調味料の製造方法である。例文帳に追加

This method for producing a seasoning using soybeans comprises the following process: triturating soybeans, separating the triturated soybeans into a soy milk part and an Okara (bean curd refuse) part, formulating the soy milk part with the Okara part at given percentage, and processing and thus formulated mixture using an enzyme. - 特許庁

豆乳と牛乳の乳酸発酵乳と甘酒あるいは甘酒の乳酸発酵液からなる「麹・豆乳入りヨーグルト飲料」とすることにより動物性タンパク質と植物性タンパク質がバランスし、不快臭味のない特有の旨みのある乳酸飲料を製造することが可能となった。例文帳に追加

This method for producing the fermented lactic-drink having balanced animal protein and vegetable protein and peculiar taste without offensive odor and taste comprises producing malted rice/soymilk-containing yoghurt drink comprising fermented lactic milk of soymilk and cow' milk and sweet drink made from fermented rice or lactic fermented liquid of the sweet drink made from fermented rice. - 特許庁

外皮を含む全粒大豆原料から、格別な摩砕装置を必要とせず、また酵素反応のように時間をかけることもなく、さらには単純な操作によりオカラを発生させることなく豆乳を製造することができる、豆乳製品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a soybean milk product, with which soybean milk can be produced from whole grain soybean including periderm without requiring a particular milling apparatus, requiring a time as the time of an enzyme reaction and preparing soybean curd refuse by simple operation. - 特許庁

本発明によれば、豆乳を加熱することにより液面に生成する薄膜(皮膜)を引き上げて湯葉を製造するに当たり、該豆乳中に塩化ナトリウム0.06〜0.6重量%添加することにより、湯葉の製造方法における生産性が大幅に向上し、しかも食味・食感も改善する。例文帳に追加

This method for greatly improving productivity in a dried bean curd production method and improving taste and palate feeling comprises in producing dried bean curd by pulling up a thin film (membrane) produced on a liquid surface by heating soymilk, adding 0.06-0.6 wt.% of sodium chloride to the soymilk. - 特許庁

大豆の香ばしく甘い香りが豊かで、なめらかな食感の作りたてのおいしさを有する豆腐の製造方法及びその原料となる豆腐用豆乳の製造方法並びに当該豆乳を利用した手作り豆腐セットを提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing soybean curd rich in aromatic and sweet soybean flavor, having smooth palate feeling and just-made deliciousness; to provide a method for producing soybean milk used as raw material for the soybean curd; and to provide a handmade soybean curd set utilizing the soybean milk. - 特許庁

豆腐の充填容器に豆乳と凝固剤を別々に、または十分に攪拌混合せずに、注入し、その後攪拌混合し、プラスチック製フィルムにより密封した後、加熱し、凝固させる木綿豆腐の製造方法および密封された木綿豆腐であって、密封する前に半凝固状態の豆乳を物理的にかき混ぜてもよい。例文帳に追加

Before hermetically sealing the container, soybean milk in a semi-coagulated state may be physically stirred. - 特許庁

無脂大豆固形分、無脂乳固形分、糖類を含むO/W型乳化組成物であって、大豆特有の青臭さみ、えぐみが少なく、強い豆乳風味を持った豆乳風味組成物の製造法及び当該組成物を使用してなる食品の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing a soybean milk-flavor composition comprising an O/W-type emulsified composition containing a fat-free soybean solid, a fat-free milk solid and saccharides, having slight grassy smell and harsh taste peculiar to soybean, and having strong soybean milk flavor: and to provide food obtained by using the composition. - 特許庁

豆乳にイチジクを混合し、一定温度で反応させることにより、γ-アミノ酪酸含量を高め、かつ微生物の増殖抑制を行い、イチジク風味が加えられ、食味の優れている豆乳の製造方法を提供することにより解決する。例文帳に追加

A method for producing soymilk added with fig flavor and excellent in taste comprises mixing fig with raw material soymilk, and making the product react at a fixed temperature so as to increase γ-aminobutyric acid content and suppress propagation of microorganisms. - 特許庁

複数の乳酸菌の共棲培養によって、豆乳を発酵させて得た豆乳醗酵液を殺菌したのちアルコールを加え、半年以上の期間をかけてアルコール抽出して得た特定の成分の増加したエキスを酵素活性抑制剤の有効成分とする。例文帳に追加

This enzyme activity inhibitor is characterized by symbiotically culturing a plurality of lactic acid bacteria to ferment soybean milk, sterilizing the obtained soybean milk fermentation solution, adding alcohol to the sterilized solution, leaving the mixture for a half year or more to extract with the alcohol, and using the obtained extract containing a specific ingredient in an increased amount as the active ingredient of the enzyme activity inhibitor. - 特許庁

生大豆味や青臭さがなく、風味があって、ザラつきがなく食感のよい豆乳、さらには豆腐、これらをおからを出さないかまたはその発生量を低減することができる豆乳の製造方法、その原料としての大豆粉末の提供。例文帳に追加

To provide soybean milk and bean curd each having no taste of raw soybean, no grassy smell, flavor and excellent texture without roughness, to provide a method for producing the soybean milk producing no bean curd lees or decreasing the production amount of the bean curd lees, and to provide soybean powder to be used as the raw material. - 特許庁

更には、熱凝固性タンパク質及び澱粉を、豆乳を含む水系に加えて加熱攪拌溶解するか、或いは澱粉を、豆乳を含む水系に加えて加熱攪拌溶解した後、タンパク質凝固温度以下の温度で熱凝固性タンパク質を添加する方法により製造する。例文帳に追加

Further, heat-aggregating protein and starch are added to a water system containing soybean milk, or starch is added to a water system containing soybean milk, then the mixture is stirred while heated and the heat-aggregating protein is added at a temperature lower than the protein aggregating temperature to produce the soybean curd-like food product. - 特許庁

環境問題、資源問題等を解決し、健康志向を満足させることができ、しかものど越しが良く、食感はマイルドな豆乳および豆腐を、蛋白を損傷することなく、効率的の製造することができる、豆乳および豆腐の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing soymilk and bean curd intended for solving an environmental problem and a resource problem to satisfy health orientation, and efficiently producing soymilk and bean curd having smooth feeling in the throat and mild palate feeling without damaging protein. - 特許庁

バッチ式にして均一に攪拌・加熱することにより、測定温度と加熱された実際の「生ゴ」温度とを近付け、できるだけ高温に加熱された「煮ゴ」を得ることにより豆乳収益率の向上と、高濃度の豆乳を得ることができるバッチ式「生ゴ」攪拌加熱装置を提供する。例文帳に追加

To provide a batch type unlooked 'GO (ground macerated soybean)' agitating and heating device which can obtain a soybean milk having high concentration with high yield by obtaining a boiled 'GO' heated at a high temperature as high as possible by keeping the actual temperature of the raw 'GO' close to the measured temperature by uniformly agitating and heating the raw 'GO' in batch type. - 特許庁

茶、茶抽出物、カカオ豆、豆乳豆乳成分、コラーゲン粉末、蛋白質酵素分解ペプチド、野菜など、異風味を持つ健康効果食品素材を原料として使用する食品の、苦味・渋みなどの異風味を抑制し、本来の美味しい風味を増強した食品を製造する方法の提供。例文帳に追加

To provide a production method of food improved in inherent delicious taste by suppressing off-flavor such as bitterness-astringency of foods using, as raw materials, off flavor-having health effect food materials such as tea, tea extracts, cacao beans, soybean milk, soybean milk components, collagen powder, protein enzymolysis peptide, vegetables and the like. - 特許庁

ケールを原料とする青汁に、大豆の豆乳を様々な混合比率で適宜添加して、青汁の青臭さの原因物質が豆乳のカルシウム分で軽減される原理を利用して青臭さを軽減したケール青汁を製造し、凝固剤を添加して流動性を任意に調整したケール青汁の大豆加工品添加食品を製造する。例文帳に追加

The kale leaf juice incorporated with processed soybean is produced by adding a coagulant to the above mixture to arbitrarily adjust the fluidity of the mixture. - 特許庁

液状豆乳に予めマルトオリゴ糖や二糖類等の少糖類を添加・溶解させておき、これを真空ドラムドライにより減圧・低温下で乾燥することにより製造される豆乳粉末を即席豆腐用の原料粉末として利用する。例文帳に追加

The raw material powder for instant soybean curd is obtained, by utilizing soybean milk powder produced by adding oligosaccharides, such as, maltooligosaccharide or disaccharide to liquid soybean milk to dissolve the oligosaccharides in the soybean milk, in advance, and drying the mixture by vacuum drum dry under reduced pressure at a low temperature. - 特許庁

豆腐風味食品の製造方法は、豆乳と凝固剤を混合し、これを容器に充填し凝固させるに際し、得られる凝固物の硬度が通常の充填豆腐の硬度の概略1/3以下となるように豆乳と凝固剤の混合割合を調整することを特徴とするものである。例文帳に追加

This method for producing a tofu flavor food is characterized in that when a soybean milk is mixed with a coagulant, packed into a container and coagulated, the mixing ratio of the soybean milk to the coagulant is adjusted so as to make the hardness of the obtained coagulated materialapproximately 1/3 that of an ordinary packed tofu. - 特許庁

豆乳の凝固を遅効化して弾力性に富み緻密な組織をもつ豆腐を製造可能な凝固剤、及び、凝固剤を豆乳中に均一分散させながらも凝固を遅効化して低コストで所望の豆腐を製造する方法を提供する。例文帳に追加

To obtain a coagulant capable of producing soybean-curd with high resilience and dense texture through making a soybean milk coagulation slower, and to provide a method for producing at low cost a desired soybean-curd by making a soybean milk coagulation slower despite homogeneously dispersing the coagulant in the soybean milk. - 特許庁

また、低温の豆乳および凝固剤を、十分に攪拌混合した後、豆腐の充填容器に注入し、加温し、半凝固状態の豆乳を物理的にかき混ぜ、密封した後、加熱し、凝固させる充填容器に密封された木綿豆腐の製造方法および密封された木綿豆腐である。例文帳に追加

And it is allowed to sufficiently mix cold soybean milk with a coagulant by stirring them and then to pour them into a packaging container for bean curd, followed by warming them, by physically stirring the bean milk in a semi-coagulated state, by hermetically sealing it in the container and by heating it to coagulate it. - 特許庁

ニガリ(塩化マグネシウム)を主体とした豆腐用凝固剤を豆乳に添加して豆腐を製造する方法であり、さらに詳しくは豆乳への分散混合が容易であって、かつ凝固反応に対して十分な遅効作用効果(遅効性)を発揮できる凝固剤液を開発することで、弾力性に優れ、風味も良好となる豆腐を連続的に得られる豆腐の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for continuously producing a tofu having an excellent elasticity and a good flavor, which is prepared by mixing a liquid tofu-coagulating agent containing bittern (magnesium chloride), more precisely, by developing a liquid coagulating agent which can be easily mixed with soy milk and dispersed therein and can exert a sufficiently delayed effect on solidification. - 特許庁

シリコーン樹脂を実質的に含有していなくても、カット豆腐の製造において凝固剤を添加混合した豆乳を型枠に流し込む際及び充填豆腐の製造において凝固剤を添加混合した豆乳を小型容器に充填する際に発生した気泡を消滅させることが可能な豆腐用消泡剤組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a defoaming agent composition for Tofu which removes bubbles generated, when soybean milk with which a coagulation agent is added and mixed, is poured into a mold for making cut Tofus, and when soybean milk with which coagulation agent is added and mixed, is filled into small packages for making packed Tofus, even substantially without containing a silicone resin. - 特許庁

コーヒー飲料、果汁飲料などの乳成分や豆乳成分を含まない飲料と、牛乳、発酵乳飲料などの乳飲料や豆乳飲料とを飲食時に混合するだけで、簡単に好みの風味の均一デザートや、ゼリー入り乳飲料やゼリーインゼリーなどのデザートを調製することができる、即席デザート用液状ベースを提供する。例文帳に追加

To provide a liquid base for instant desserts, which can only be mixed with a drink not containing a milk ingredient and a soybean milk ingredient, such as coffee drink or a juice drink, and with a milk drink and a soybean drink, such as milk or a fermented milk drink, on drinking or eating to simply prepare a preferable flavor uniform dessert or a dessert such as a jelly-containing milk drink or a jelly in jelly. - 特許庁

大豆のまるごと全体を豆乳の様態である大豆ペプチドペーストとして製造し、栄養価が高く、食感も優れたパン類、麺類、飲料、シュークリームなどの食品に利用することを課題として、大豆を原料として豆乳様態である大豆ペプチドを含有した上記のような有効な食品を製造できる大豆ペプチドペーストを得ることができるようにすることを目的としたものである。例文帳に追加

To provide soybean peptide paste produced by forming the whole of soybean into a soymilk state, utilized for food such as bread, noodles, beverages and cream puff having high nutrition and excellent palate feeling, and enabling production of effective food consisting mainly of soybean as raw material and containing soymilk-state soybean peptide. - 特許庁

大豆粉末、脱脂大豆粉末、大豆乳豆乳、分離大豆たん白等の大豆たん白素材を原料とし、含塩調味料等で味付けされたおかず風の液状食品であって、製造時の加熱や家庭での再加熱の際に、凝集物の発生が抑制されたことを特徴とする、風味良好な大豆たん白含有液状食品の提供。例文帳に追加

To provide a soybean protein-containing liquid food having good taste, which is a side dish-like liquid food comprising soybean protein materials such as soybean powder, defatted soybean powder, soy milk or isolated soybean protein as a raw material and seasoned with a salt-containing flavor, and is characterized by suppressing aggregate generation in heating in production and reheating in household. - 特許庁

(a)非規格品豆腐の水気を除去する段階と、(b)前記水気が除去された非規格品豆腐と豆乳を混合する段階と、(c)前記混合物を摩砕及び濾過して微細化の豆腐液を得る段階と、(d)前記微細化の豆腐液と豆乳を凝固剤と共に混合し凝固させる段階と、を含む豆腐製造方法。例文帳に追加

The method for manufacturing soybean curd includes steps of: (a) being dehydrated nonstandard soybean curd; (b) mixing the dehydrated nonstandard soybean curd with soymilk; (c) grinding and filtering the mixture to obtain micronized soybean curd liquid; and (d) mixing and coagulating the micronized soybean curd liquid and soymilk with a coagulant. - 特許庁

今までの生豆乳製法において鮮度維持が難しく正味期限が短い為、今回は海洋深層水のをRO膜処理にて濃縮した後、真空冷凍乾燥機にて粉末にしこれを生豆乳の添加物として使用し,鮮度を維持し従来の正味期間を延長しようとしたものである。例文帳に追加

To provide raw soymilk intended for retaining freshness and extending a conventional period of validity through condensing deep seawater with RO membrane treatment, pulverizing the product with a vacuum freezing dryer, and using the product as an additive for raw soymilk, in view of the fact that it is difficult to retain freshness and a period of validity is short by a conventional raw milk production method. - 特許庁

豆乳濃度がブリックス6乃至15%の豆乳1に対して、凝固剤4として例えば7%塩化マグネシウム溶液0.2乃至1.5体積%の割合で混合され、柔軟性を有する合成樹脂製の小容量の容器に充填され、加熱温度が55℃乃至90℃の範囲で設定されて成る。例文帳に追加

The method for producing soybean curd comprises mixing a 7% magnesium chloride solution or the like at a rate of 0.2-1.5 vol.% as a coagulant 4 with soybean milk 1 having a soybean concentration of brix 6-15%, and charging the mixture into a small-capacity flexible synthetic-resin container, wherein the heating temperature is set within 55-90 °C. - 特許庁

健康志向の高まりの中で、その対応を満たす改善改革は実現を見ないまま、豆腐製造の中間製品である豆乳が健康飲料として注目されている時、新規の風味と美味しさが特有の食感を呈し、更には低カロリーの新製品として改善し、時代的要求を満たす豆乳製品の提供。例文帳に追加

To provide a soybean milk product having specific palatability depending on new flavor and tastiness, improved as a new product of low calorie and satisfying requests with the times because, in increase of health intention, sufficient improvement/reformation of correspondence thereto is unrealized and the soybean milk as the intermediate for production of bean curd is watched as a healthy drink product. - 特許庁

豆乳、なたね油、玄米甘酒、塩、メイプルシロップを使用する、低脂肪、低コレステロール、低カロリーであり、ビタミン、ミネラル、食物繊維を豊富に含み、かつなめらかな食感と風味、適度な粘度を持つ、合成添加物不使用で美味しく安全な健康志向の豆乳アイスクリーム、及びその製造方法の提供。例文帳に追加

To provide soymilk ice cream by using soymilk, rapeseed oil, sweet drink made from fermented brown rice, salt and maple syrup, having low fat, low cholesterol and low calorie, containing rich vitamins, minerals and dietary fibers, having smooth palate feeling and flavor and moderate viscosity, and delicious, safe, and orienting health without the use of a synthetic additive, and to provide a method for producing the soymilk ice cream. - 特許庁

豆腐製造の後に選別過程のうち捨てられる非規格品豆腐を用いて微細化の豆腐液を仕上げこれを豆乳と共に凝固させることを特徴とする豆腐製造方法であり、前記微細化の豆腐液に選択的におから液を追加してこれを豆乳と共に凝固させることを特徴とする豆腐製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for manufacturing soybean curd in which nonstandard soybean curd to be thrown away during a selection step after manufacturing soybean curd is used to make micronized soybean curd liquid in order to coagulate with soymilk, and to provide a method for manufacturing soybean curd in which bean curd refuse liquid is selectively added to the micronized soybean curd liquid to coagulate with soymilk. - 特許庁

購入した豆腐を温めるという作業をなくし、工場や専門店で行われていた豆乳を型箱または容器に入れて凝固するという工程を不要とすることによって、豆乳から温かい豆腐を作成することが一般家庭でも簡単に行えるようにした保温豆腐の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide the subject method capable of easily producing warm bean curd from soybean milk even at ordinary homes through omitting operation to warm purchased bean curd and obviating the necessity of such a process to coagulate soybean milk put in a box or case as having been done is a factory or specialty shop. - 特許庁

豆乳およびにがりを収容する器体1と、この器体1の両側部に設けられた一対の電極板2,2とからなり、前記電極板2,2に電圧をかけて、前記器体1内の豆乳およびにがりを凝固させ豆腐とする豆腐製造装置Dであって、前記器体1が陶器からなる。例文帳に追加

This device for producing the bean curd, comprising a vessel 1 for receiving a bean milk and a bittern and a pair of electrode plates 2, 2 disposed on both the sides of the vessel 1, and by applying an electric voltage between the electrode plates 2, 2 to coagulate the bean milk and the bittern in the vessel 1, characterized in that the vessel 1 comprises pottery. - 特許庁

本発明は大豆からおから成分を除去することなく、大豆を丸ごと使用して製造した大豆丸ごと豆乳を用いることにより、大豆イソフラボン、サポニン、レシチンを含み、かつ、おから分の食物繊維を含む栄養や美容により健康志向にも合致でき、かつ豆乳本来の風味を損なうことなく、ザラつきのない食感の良いアイスクリーム類を得るにある。例文帳に追加

To provide ice creams obtained by using whole soybean milk prepared from the whole soybean without removing bean curd refuse components therefrom, satisfying health-conscious needs owing to nourishment and cosmetic effects because of containing soybean isoflavone, saponin and lecithin, and also containing dietary fiber in the bean curd refuse, and showing smooth and good texture without spoiling flavor inherent in the soybean milk. - 特許庁

さらに、工業的な製法として、豆乳を一旦冷やし、凝固剤といっしょにプラスチック容器に流し込んでから加熱して固める充填豆腐もある。例文帳に追加

Furthermore, as an industrial production process, juten dofu (filled tofu) is made through the processes of chilling soy milk, putting the chilled soy milk into a plastic container with a coagulant, and curding it by heating.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

この豆乳が冷えないうちに凝固剤としてにがりを適度に加え、櫂と呼ばれる木の板で撹拌する(にがりを打った以降の一連の作業を寄せと呼び、職人の技の見せ所である)。例文帳に追加

A moderate amount of bittern is added to the warm soy milk as a coagulant, and it's stirred with a wooden board called a kai (paddle) (the series of task after the addition of bittern is called "yose," and it's a high point where the workman shows his technique).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

また消泡剤には乳化剤としての側面も持っていて、呉液を乳化させることにより大豆中の旨み成分(大豆油のアミノ酸等)を豆乳の中に引き出す重要な役割も担っている。例文帳に追加

The antifoaming agent also serves as an emulsifying agent and plays an important role of drawing forth the flavorful ingredients (amino acid in soybean oil, and other ingredients) contained in soybeans by emulsifying the fluid go.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

さまざまな寄せの方法があるが、典型的な例として、桶の中の豆乳をにがりと反応させながら、櫂で中心に「寄せる」作業を行う。例文帳に追加

There are various methods of yose, but a typical method is to do work of 'gathering' ('yoseru' in Japanese) toward the center with a kai while making the soy milk in the pail react with the bittern.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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